- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Lehet...nekem 9es Papst ventik teszik a dolgukat (némi motor hangja neki is is van)...a házam kapott is némi átalakítást ezen a részen ahol van 3db is belőle...sajna valós haszna nem volt a dolognak vagyis volt, de a deltás Chieftec tápom hangja ezt elnyomja...remélhetőleg nem sokáig...venti csere lesz...de lehet táp...
-
golax
tag
A legjobb megoldás leszedni az oldallapot
Hát nem tudom. Én Glacialtech 7300 Lightot fogok az Athlon64 3500+ fölé tenni. az a lapra fúj, mint köztudott.
Most nagyon gondolkozom mit kéne meg hogy, de egyenlőre asszem marad a táp szólóba. És tesztelünk.
Aztán ötlet: kivágom a ház tetejét és a táppal párh. teszek be egy másik 12es ventit. Ez tehermentesít. -
BlacKSouL
addikt
Az a baj ugye, hogy a 12-es tápok úgy lettek tervezve(nem is lehettek másképp) hogy az alsó felükön szívják be a cúgot a házból, és egy füst alatt leszedik a prociról is a meleg egy részét. Csakhogy a vége felé igencsak beizzani képes procik túl sok hőt termeltek, és az alaplapra fújó procihűtők óhatatlanul szétküldték a házon belül a meleget, tehát nem lehetett elkerülni, hogy a táp vegye át a házhűtő szerepét, ezzel némileg túlterhelve magukat hőmérséklet szempontjából. Pedig akárhonnan nézem nem jó hogy így van. Ha hőcsöves hűtő van hátlap felé beszerelve, akkor annyiban jó, hogy a hátul lévő házventi szívja le a 95%-át a procihűtőről, így abszolut tehrmentesíti a tápot, de a hűtő viszont nagyrészt eltakarja a táp ventijét(nem jól kap levegőt), ami viszont kicsit csorbítja a hátrafelé egyenletesen áramló huzatot.
A legideálisabb az ami nekem van, vagyis hátlap felé fújó hőcsöves hűtő 12-es házventivel, és a 80-as táp pedig tőlük teljesen elszeparálva egy a legfelső 5,25-ös hely helyén lévő mesterséges ''csőben'' kapja a friss levegőt az előlapon kivett műanyagbetét alatt lévő rácson át. És mivel így nagyon hidegen tudom tartani a tápot, még a 80-as ventijét is 1300-1400 körül tudom hagyni, terhelve sem kell 1650 fölé vinni, tehát nagyon halk tud maradni annak ellenére hogy kis venti. -
golax
tag
BlackSoul kolléga megfejtése a helyes, ha moddolok, akkor kivágom a ház tetejét. De a hangososdás valóban visszatartó tényező. EGyébként védett helyen lenne, nem hullhat bele semmi. Tulajdonképpen mennyire érdemes a táp védelmével foglalkozni? MEkkora melegnél kezdi magát rosszul érezni? Mert az alkatrsézek sztem bírják az üzemi 70-75 fokot. Szal 70 fokos levegővel is lehetné még ''hűteni'', ami azért egy elégőben lévő procit feltételez (mert ahhoz h a házat így felmelegítse sokkal nagyobb hőleadás szükséges).
Szal lehet, hogy részemről ez sok hűhó semiért? -
BlacKSouL
addikt
Gondolom ház teteje kivág a megfelelő helyen, táp vízszintes hossztengely mentén 180 fokkal felfordít, a köztük lévő hézagot meg valamivel befoldozza. Így a venti kívülről a ház tetején keresztül közvetlenül kapja a friss hideget. Az tuti hogy úgy nem szívná a prociról a forróságot, viszont jobban porosodna, belehullana bármi, és terhelésnél zajosabb lenne a venti, azaz jobban kihallatszana.
Nem olyan hülyeség az ötlet, mert én is rengeteget gondolkodtam ilyesmin, csak még nincs jó megoldás. Nekem ugyanis semmi de semmi szükségem arra, hogy a táp a ház belsejéből szipkázza a levegőt, a hűtésem meg van oldva szépen nélküle is. Most 8-as ventis tápom van, de azért (is) nem cseréltem még le, mert a mostani hűtővel a procin nagyon hülyén kapná az új táp12-es ventije a levegőt a procihűtő mögül. Még így is elszeparáltam a táp szellőztetését, és az előlap felöl egy házi készítésű légcsatornán keresztül közvetlen kapja a friss levegőt.
[Szerkesztve] -
-
BlacKSouL
addikt
Jajj. Több dolog is felmerült bennem. Először is nekem apró fenntartásaim vannak az ilyen amerikai módszerrel látványmarketingelt dolgokkal szemben. Másodszor nem állítom hogy nincs minimális javító hatása egy belsőégésű motor kenésére, de amennyibe kerül, ezt el is várná az ember, ha mondjuk egy hasonló árú hagyományos de csúcsminőségű motorolaj-hoz hasonlítanám. Harmadszor pedig ha mondjuk el is hiszem fenntartás nélkül a működési elvét, az akkor is egy 8-900°C-on működő felület esetére érvényes, nem pedig egy maximum 50-60°C-ra melegedő ventillátorcsapágy esetén. Tehát a venticsapágy soha nem fog felmelegedni annyira, hogy a felületkezelt acél felülete megolvadva befogadja az egyébként nagyságrendekkel lazább molekulaszerkezetű tisztán ásványi olaj bármely alkotóelemét. És negyedszer, ha már egyszer lekopott egy tized milliméter a csapágyból, akkor azt még ez a cucc sem növeszti vissza, és minthogy a filmréteg amit képez sokkal vékonyabb és kisebb keménységű, mint az acélréteg amit helyettesítenie/pótolnia kéne, ezért nem hiszem hogy a lötyögő tengelyű ''traktorhangú'' ventillátort sokkal tovább alkalmassá tenné a működésre.
Ráadásul a linkelt oldalon van egy csomó apró dolog, ami hiteltelenné teszi szememben a dolgot.
De ez csak az én tapasztalat nélküli véleményem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest