- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
válasz
fradi81 #1015 üzenetére
nálam is 12-14 fokot csökkent..
énnálam a dvd van legfölül, alatta meg a vincsi, és kőzvetlenül alatta a venti..
szoval én a vincsi alját hütőm nem a tetejét.. alul van a panel része..
ezt nekem is modta Sdi kolléga, hogy rakjam a venti közepéhez..
szerintem okosság mert igy alul és fölül is hüti a vincsit..
kiprobálom majd..
mod: miért nem lehet, én megnéztem , a lyukosztás szerint lehetséges..
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
fradi81 #1005 üzenetére
Szemből úgy néz ki egy tisztességes molex csati, mint itt a jobboldali ábrán: [link] Tehát ha csak két kábel megy bele, akkor az egyik, a szélső az tuti a 12V, tehát annak sárgának kellene lenni, a másik meg a két középső föld vagy 0 kábel egyike, tehát a két (vagy esetedben 1) belső kábelt nem kell mozgatni, csak a szélsőt áttenni a másik szélsőbe, ha 5V-ot akarsz.
Ha viszont 7V-ot, akkor meg a szélsőt hagyod ahol van, a mellette lévő belsőt meg a másik szélére kirakni. Tehát 7V-hoz a két vezetéked a két szélső lyukban legyen, de ami eredetileg a szélén volt, azt akkor ne mozgasd. -
BlacKSouL
addikt
Fogsz egy hegyes eszközt, amivel a csatlakozó fémcsapjain (szemből nézve) benyomod kétoldalt a pöcköt ami a műanyagban tartja a fémcsapot, majd ha mindkettő be van nyomva(ha lehet egyszerre) akkor a vezetéknél fogva meghúzod a csapot hátrafelé, így kicsúszik a műanyagból. Ezt a két szélsővel, azaz a pirossal és a sárgával megcsinálod, és megcseréled őket, majd visszadugod, addig told, míg a kis fémpöckök átérnek a műanyag lyukán. Ekkor nem 12 hanem csak 5V-ot fog kapni a venti. Később bármikor visszacserélhető. És egyetlen fillérbe nem kerül. Bár ez nem szabályzás, csak lassítás.
Remélem érthető volt a magyarázat, ha nem, szólj. Nekem így működik 2 ventim is.
mod: b.ssza meg, nem lemaradtam?..
mod2: ha csak két vezeték megy a csatiba, akkor értelemszerűen a szélső vezetéket kell betenni az átellenső szélső lyukba, de a lényeg ugyanaz.
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
Panther
(PH! technikus) Nem kell forrasztani... ki kell pattintani a sárga melletti fekete vezeték és a piros vezeték érintkezőjét a molexból (két kis pöcköt oldalt benyomni, aztán kihúzni a kábelt), majd felcserélve visszarakni. Mindezt persze a venti csatlakozóján csináld, ne a tápén, és akkor tényleg csak az lehet a baj, ha zárlatos lesz a venti és szétég a géped
[ Rio Input/Output System - Release 5 ]
(#16) Panther Új Válasz Privát Email 2003-07-23 11:04:46
Panther
(PH! technikus) Amúgy azt kipróbálhatod hogy a ventit 5V-ra rakva forog-e még, és ha igen, elég erős-e. Az 5V használata ugyanis kockázatmentes, ráadásul ez is igen egyszerű: ehhez a piros és sárga vezetékeket kell kicserélned az előbb vázolt módon a venti molex-ében.
Az első módot én is alkalmaztam korábban, nem volt semmi gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged