- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok.
14cm-es ventilátorhoz szeretnék rácsot venni. Sima, egyszerű érdekelne. Hol lehet ilyet kapni, illetve ha van valkinek eladó, ne fogja vissza magát.
Köszönöm.nofene
-
addikt
Szia.
Nekem van 1-1db kék illetve vörös Revoltecem. 12 Volton már van valami hangjuk, ha jól rémlik valami 1200RPM-et mennek olyankor... de ezt az adatainál meg tudod nézni akárhol.
A lényeg, hogy én 900RPM-nél állapodtam meg vele, ott halk, nem hallható ki az alapzajból (minden ventim leszabályozott).nofene
-
addikt
Beszívó oldalán kap levegőt rendesen?
Ha amúgy is keveset pörgő ventiről van szó ~1000-1200RPM, akkor 5 Volton bezony nagyon keveset tol már...
Nekem pl. egy Revoltec 400RPM-el indít a tápban, és olyankor semmit nem érzek kifújni. De ez kicsit messzebb van, nem közvetlen a ventire teszem a kezem.nofene
-
addikt
Üdv!
Látott, hallott már valaki testközelből egy Zalman F3 ledes verziót? Tapasztalat?
Rendeltem egyet habókra a tápomba, leszabályozva remélem nem lesz hangos. Mert 12 Volton annak tűnik az adatai alapján...
Köszi, üdv: csiginofene
-
addikt
válasz Gorneck #1421 üzenetére
2X 9cm + 1X 8cm =3db venti
Nem tudom, meg kellene nézni az MFC2 papírján mennyit bír egy ág, majd össze kellene adni a három venti fogyasztását... Meghát három egyforma venti lenne jó erre.
De már elkészültem ezzel a megoldással, a 2db 9-es van egy ágon, már így marad.nofene
-
addikt
Üsse kaics, elismerem...
Ráadásul most láttam az AC-n, hogy összefűzhető lenne több darab is egymásután. Mondjuk 2db 9-est plusz 1db 8-ast akkor sem merném a Zalman szabályzóm egy ágára tenni.nofene
-
addikt
-
addikt
No, nagynehezen megvettem a kékledes Scythe Kamakaze 92mm-es ventiket. Még készítek, szerzek hozzájuk egy Y kanócot, aztán hétvégén be akarom szerelni őket.
Kérdés: 80mm-es valami márkás, halk PWM-es ventit ajánljatok nekem.
Köszi, üdv: csigi
nofene
-
addikt
válasz Gorneck #1307 üzenetére
Revoltec-em volt, van is egy 12cm-es, nem túl meggyőző. Tisztára mint Aerocool. Csúnyán leszabályozva viselem csak el a hangjukat.
TT ventit már elvből sem, hadilábon állnak a hanggal.
Sharkoon-t nem ismerem.Egy kategóriával feljebb szeretnék lépni. Egyenlőre csak ez a kettő van, a Scythe, meg amit Te ajánlottál, Zalman.
A Scythe kapható cicautcában, ott ki is csomagolják az embernek, meg lehet hallgatni. Igaz csak kézben és úgy mindig halkabb, mint a helyén.nofene
-
addikt
válasz Gorneck #1302 üzenetére
Egy cipőben járunk, szintén kéket keresek, csak elég 2db. Nekem még a régebbi fajta, zöld lapátos Coolink van. Az árát figyelembe véve nem olyan rossz az. Meg én le is szabályozom őket, most 1200RPM-en vannak, szintén 30-40cm-re a fejemtől. Hangja van így is, de az általános zúgásból nem válik ki.
És amit BlacKSoul ajánlott, azt nézted már? De az is 2,5K/db...
Mondjuk szerintem a világítós Zalman is kétszer annyi lesz mint a sima. Ha valamit megtudsz róla, légyszi szólj! Köszi.nofene
-
addikt
-
addikt
válasz BlacKSouL #1274 üzenetére
Igen, elsőre magam is ezt néztem ki, csak a csúszócsapágy riasztott meg. Viszont azért nagyjából jó márka ugye?
Az a 30000 órás élettartam veszett soknak tűnik, ha naponta 3 órát mennek, az akkor is 10000 nap = ~27év. Ezt valahogy kétlem azért....
Összeségében akkor ezt ajánlod?nofene
-
addikt
válasz Gorneck #1275 üzenetére
Azt nézd meg jól! Nekem a Chifi oldalába elméletileg 3db 92mm-es venti fér, de gyakorlatilag csak az alsó kettő megy bele. A felső beleütközik a meghajtók tartó vasába.
- vagy egy vékonyfajta 92mm-es vanti jó oda (ilyet még nem láttam)
- vagy egy 80mm-es éppen elfér, csak a müanyag ventitartót kell átfúrni
Én utóbbit csináltam, de már kiszedtem a 8-ast, helyét letakartam.nofene
-
addikt
Eljött az ideje, hogy lecseréljek két ventit... ajánljatok nekem valamit.
Az igények:
- 92mm
- hagyományos 3 tűs (ne PWM szabályzású) legyen
- 2-2,5 ezer forint/db árkategória
- kékenledes legyen (de a szépség nem lényeges, mert kívülről nem látszik, csak a porszűrőn keresztül világít majd át)
- egy közepes légszállítás/fordulatszám lenne jó: max. ~1500-1800 RPM (onnantól leszabályozom egy előlapi panellel)
- élettartam, csapágyazás, hang legyen jó (már a fenti árgategórián belül)Más bajom nincs. Köszi, üdv: csigi
nofene
-
addikt
válasz BlacKSouL #1226 üzenetére
Nem a váltóra gondoltam, hanem erre:
A szaggatott tápjelet max összekötni tudnád folyamatos tápjellé(ha erre gondolsz) egy csökkentett feszültséggé, akkor az azt jelenti, hogy tulajdonképpen kapna egy folyamatos csökkentett feszt a 12V helyett.
A szaggatást a vezérlő pl. alaplap csinálná, és belül a ventiben kellene kiegyenesíteni a jelet. De ezt nem lehetne megtenni mondjuk valami kondi töltögetésével? Vagy más áramkörrel, na ezt nem tudom..., erre lennék kiváncsi.És akkor ezzel a csökkentett, de állandó jellel mehetne a venti szabályzás is, meg a fordulatszám érzékelése is.
Aztán már többet nem piszkállak ezzel, megigérem.
nofene
-
-
addikt
válasz BlacKSouL #1219 üzenetére
Na erre nem gondoltam... valóban gond lenne a fordszám érzékelés/visszajelzés a táp szaggatása esetén.
És ha "kiegyenesítenék" elébb a szaggatott tápjelet egy csökkentett egyenfeszültséggé? A ventiben, de még a fordulatszámérzékelő előtt.Köszönöm a kimerítő választ!
nofene
-
addikt
válasz dzsóbácsi #1200 üzenetére
Ezt tényleg a lapod topikjában kellene kérdezned, ha tudja a lapod, akkor bármilyen ventit tehetsz oda.
Amúgy egyszer csináltam magam is ilyesmit. Vettem egy Zalman passzív chipsetbordát meg egy noname 4 cm-es ventit. Facsavarral tekertem bele, leszabályoztam, jól hűtött, ment szépen... Egy gond volt: a venti a kezemben hangtalanul üzemelt, de a Zalmanra téve a kis résekbe bepumpálva a levegőt már szélzajos volt.nofene
-
addikt
válasz BlacKSouL #1191 üzenetére
Jó leírás, köszi.
Mégsem értem azt, hogy minek a 4. madzag, a PWM vezérlő. Gondolom, akkor az azon kapott info alapját szaggatja meg magának a 12 Voltot a venti maga... Ezt jól gondolom?
De miért nem egyszerűen maradtak a három kanócos megoldásnál, és az alaplap vagy bármely más szabályzó szaggatja meg a 12 Voltot? A venti meg maradhatna olyan, mint volt, max. valami puffer elé, ami kiegyenesíti a jelet ~egyenfeszültséggé...nofene
-
addikt
-
addikt
válasz BlacKSouL #1162 üzenetére
Ja most látom, Nálad éppen fordított a helyzet, mint nálam...
A vga meleg kijuttatását megoldottam, az valóban nagyon kellett neki.
Ja és van egy újabb ötletem a PWM problémámra, ehhez mit szólsz: 8700NT?
Így lenne egy deszkára merőlegesen fújó ventim, ami hűtené a lap PWM szabályzóit meg a chipset-et. Plussz nincs szükségem PWM-es házventire.[ Szerkesztve ]
nofene
-
addikt
válasz BlacKSouL #1160 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy manapság már messze nem a proci adja a meleg nagy részét. Ezért annyira nem számít szerintem a procihűtő, meg az iránya. Kézzel megfogom a Zalman 9500 bordáit és szabályosan hidegek, azt fújja hátra/kifelé a ventije. Kicsit ezt pazarlásnak is érzem, inkább egy lapra merőlegesen fújót szeretnék már.
Alaphőmérsékletek nálam:
proci 30fok
chipset ~40fok
pwm 45fok
vga 50foknofene
-
addikt
válasz VaniliásRönk #1143 üzenetére
Köszi ezt már ajánlották, ennél meg az a gondom, hogy sima fekete. Valami szebbet keresek...
nofene
-
addikt
válasz BlacKSouL #1122 üzenetére
A Zalmant mindenképpen megveszem valamelyik nap, ez már eldőlt. Hogy tudja-e a PWM-e szabályozni a sima 3 tűs ventit, azt mindenképpen kipróbálom majd . Sztem nem fog menni. De elmesélem majd itt...
Ha mégis tudnál egy PWM-es, szép, 12 cm-es ventit, akkor szólj légyszi.
És köszönöm a válaszaid!
nofene
-
addikt
válasz BlacKSouL #1119 üzenetére
A négy szabályozni való:
- Proci venti, ezt is lehetne PWM-re cserélni, de ez lenne a legdrágább.
- Alul-oldalt 2db 9cm-es befújó venti, ezek meg párhuzamosítva vannak 1 csatornára, ezért ezeket inkább nem piszkálnám.
- Alul 1db 12cm-es befújó, ezt lehetne cserélni.
- Felül a prociventi mögött/táp alatt 1db 12cm-es kiszívó, ezt is lehetne cserélni.Az alaplapom PWM szabályzójára próbáltam már tenni egy hagyományos prociventit, működött is szépen de szabályozni azt nem lehetett...
Zájec: Köszi, de a TT cuccok nem jönnek be nekem.
nofene
-
addikt
-
addikt
válasz BlacKSouL #1113 üzenetére
Még hogy kispályás...
Igen tudom, hogy a PWM a szűk keresztmetszet, ezért is jöttem ide kérdezni.
Sima fekete tuti nem lesz jó, mert a házam üvegezett oldalán át jól látható helyen lesz. Ha nem is világítós, de legalább valami csecse megjelenés az fontos lenne.Köszi a választ!
nofene
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest