- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44171 üzenetére
Mondjuk tényleg fura, ha a HUB a lappal kábellel össze van kötve, akkor mi okozza a problémát (hacsak pl.: a gyári összekötő kábele nincs megtörve). Más lapban a kérdéses ventilátorokkal mit csinál?
Ha egy másik HUB-nál is ugyanezt csinálta, akkor nem lehet, hogy tényleg valami az alaplappal van, esetleg a BIOS-ban a ventilátor szabályzás nem PWM-en van?
Erre gondolok:
Fan Control Mode
- Auto Lets the BIOS automatically detect the type of fan installed and sets the optimal control
mode. (Default)
- Voltage Voltage mode is recommended for a 3-pin fan.
- PWM PWM mode is recommended for a 4-pin fan. -
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44169 üzenetére
Nekem kicsit fura, hogy ezt produkálja. Régen szintén Deepcool FH10-es HUB volt a gépben, de annál simán lehetett szabályozni (a tápot SATA-n keresztül kapta, az alaplappal pedig egy kábellel volt összekötve). Bár annál nem PWM-CPU volt.
Mondjuk kíváncsi lennék, ha a CPU csatlakozóra van kötve, akkor hogy szabályoz (a lapod user manualja szerint tudja a FAN aljzat is a PWM-et)?
A BIOS-ban milyen szabályzási mód van beállítva?
Illetve nekem most ASUS alaplapom van, de nem használom a gyári szoftvert ventilátor szabályzásra, mivel a FanControll program nekem jobban bejön, és ott van beállítva egy nekem tetsző görbe szerint a szabályzás. -
-
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44137 üzenetére
Mivel külön kapja a tápot SATA-ról gondolom lemaradt a 12 V-os ág, mert minek.
Lehet a baj, hogy jelenleg az alaplap PWM alapon akar szabályozni, nem pedig DC-n, azt BIOS-ban tudod állítani (de aki jobban tudja, majd megírja, én csak a saját tapasztalataimat tudom (az NZXT H7 front ventijei is 3 pinesek, azokat is DC alapon lehet szabályozni, legalábbis nekem úgy sikerült elcsendesítenem
). A ventik szabályozására pedig a FanControl programot használom, jobb, mint az Asus sajátja.
Ha csak az az egy 3 pines ventid van, akkor, ha teheted cseréld le. -
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44134 üzenetére
Szia!
Amennyiben a házhoz kapott ventire érted, az emlékeim szerint csak 3 tűs (amíg Deepcool házam volt az első volt, hogy kiszereltem /tetszik az ipari design, de a 3 tű annyira nem/), úgyhogy azt nem fogod pwm alapon szabályozni. Ezek a HUB-ok SATA-n kapják az áramot, és a képen is létszik, hogy a másik oldalon van a PWM és A-RGB csatlakozó, ami az alaplapra megy. A rajzon szerintem a PWM- CPU lehet az első, ami alapján majd a többi ventilátort is szabályozni fogja (azt nem tudom, hogy a CPU hűtő alapján mennyire szerencsés a többi ventilátort vezérelni).
Személy szerint a CPU ventijeit soha nem kötném rá HUB-ra (én 2 HUB-ot használok, mivel a be-, és kifúvó ventilátorok más értékre vannak állítva), az maradjon meg szépen a saját alaplapi csatlakozójánál, a HUB kábelét pedig a SYS2 vagy Fan2-es csatlakozóra kötném. -
-
Zamma
őstag
válasz
heavygrip #42847 üzenetére
A cpu hűtők nem témája a topiknak, a Milyen CPU léghűtést vegyek? topik foglalkozik ezzel.
Az 5800X-re én nem javasolok 4 hőcsöves ventit, hanem minimum 5-6 csöveset, ami 2 ventis. Így halk is lesz és hűs is... -
válasz
heavygrip #42842 üzenetére
És nagyon fontos információ, hogy a kettő nem kompatibilis egymással, a kialakítás miatt a 4 pin-es rádugható a 3-pin-es csatlakozóra, nekem egyszer egy fárasztó nap után, figyelmetlenségből sikerült ezt megcsináni és abban a pillanatban elromlott a venti RGB világítása.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
heavygrip #42839 üzenetére
Ha 3 pin, akkor az ARGB csatlakozó, az alaplapon a 4pin pedig RGB.
Venned kell egy ARGB vezérlőt, ami külön Sata/Molex tápot is igényel.
Van belőle akár távirányítós változat is vagy sima gombos, előlapi reset gombra köthető...Elöl legyen 2, hátul 1 és felül hátul 1. Persze házfüggő.
Nem gondolnám, hogy rossz a gyári paszta, ha nincs kiszáradva használható.
Pár fokot talán lehet nyerni MX4-el vagy a Kryonauttal. -
válasz
heavygrip #35093 üzenetére
"Gyárilag úgy szerelték fel mindet,hogy befele fújjon..."
Biztos vagy benne ?
En eddig 2 konfigot is szeretlem Kendomen-be ,es jol voltak beallitva a ventik (2elol be ,fent 2 ki , hatul 1ki )Amugy ,ha nincs toronyhuto akkor jobban jarsz ha fent is befele fujatod a levegot, legalabb meglesz a pozitiv legnyomas . A tetejen is eleg suru porszuro van.
Vagy elol 2 be , hatul 1ki , fent csak 1 venti ki . Az 5. meg kiveheted tartalekba.
-
válasz
heavygrip #35088 üzenetére
Léghűtés van mindenen? Igazából a legegyszerűbb, ha leteszteled. Én azt próbálnám meg, ha van rá lehetőség, hogy ha toronyhűtőd van és hátrafelé fúj, akkor elöl a kettő és ha van hely a CPU előtt felül hely, akkor ott is egy beszívó. Hátul és CPU hűtő mögött fent kifelé. Így biztos, hogy több lesz a beszívott levegő, mint a kifújt, ami jó. Mondjuk a az 5.25"-ös helyek miatt lehet, hogy nem tudod a fentieket így elhelyezni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
heavygrip #21323 üzenetére
A legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás az alaplapgyártó saját programját leszedni (ASUS AI Suite, ASRock Xtreme Tuning, MSI Control Center, Gigabyte EasyTune). Itt nemcsak monitorozhatod hőmérsékleteket és fordulatszámokat, hanem a szabályozási profilt is tudod módosítani.
Ingyenes, kompakt programként a linkelt HWInfo64 tökéletes lehet, ha támogatja* az alaplapodat.
* a monitorozásra használt interfészek sajnos nem szabványosítottak, így minden hasonló program próbál minél többféle megoldást és azt is jól támogatni, de egyik sem tökéletes ezen a téren (például ismerek olyan gépet, ahol a HWInfo64 indításakor lefagy az egész Windows, de természetesen nem ez az általános, azonban inkompatibilitás előfordulhat)
-
sas55
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest