- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
cyberkind #29674 üzenetére
Az Aerocool DS-t húzd ki a listából CPU hűtőként és mivel nem PWM-es, ezért a B14-3-at is.
A másik három egyaránt tökéletes erre a célra. Fontos infó lehet még, hogy a Thermalright nem szokásos formavilágú 140 mm-es ventilátor, hanem enyhén téglalap alakú (140×152 mm), meg kellene nézned, hogy tudod-e rögzíteni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #29658 üzenetére
Amik ugye az esetek 98%-ban csak szinkronban szabályozhatók...És a cpu_fan 1 alapján általában.
És halkan megsúgom,hogy a Viper R 900 rpm-n már annyi levegőt szállít mint a TY-147A maximális fordulatszámon.de ha akarom akkor úgy is szabályozhatom,hogy sose menjen ezen érték fölé-csak akkor nincs sok értelme.
A Viper R-t mindig akkor ajánlom ha minden fok számít és írom is hogy felül van hangja,de azt állítani hogy hangos kicsit becsapós,mivel azok a ventik melyek ugyanannyi levegőt képesek megmozgatni mind jóval hangosabbak és magasabb rpm-n üzemelnek. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #29483 üzenetére
Akkor az Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem) jó választás lehet,vesztenél 1-2 fokot de jóval halkabb.Vagy ha elférne akkor a TY-147A-val még a hőfok vesztés sem állna fenn és 300 rpm-n gyakorlatilag néma.
Még alternatíva lehet a Silent wings 3 140 pwm. -
válasz
cyberkind #29136 üzenetére
Tok felesleged a 3.
Noctua a sajat bevallasuk szerint is csak azert ad 2 lefogato kampot a D15 melle ,mert egy 3. venti nem noveli a huto teljesitmenyet.A hatso es a felso venti is elhagyhato egyebkent , a 2 Viper boven kitolja a meleget hazbol.
Nekem 2db TY147A van a D15on (ami gyengebb mint a Viper) , es nincs szuksegem exhaustra.
35756_1.jpg -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #22159 üzenetére
Az elrendezés jó,beteheted felülre azt a plusz darabot,de nem sokat számít-inkább alulra tedd,hadd adjon a vga-nak plusz levegőt.
(#22161) Dzsozi56 Molex-t írtál és a képen nem molex van+a ledszalag csatlakozója is anya...
Tölts le egy user manual-t,abban biztos benne van.
(#22162) betyar1974Akkor először kell egy jó vezérlő,amivel meg is tudod őket állítani-az olcsóbbak feszültségtartománya 5 vagy 7V-ről indul.Ha megmondod hány ventit akarsz vezérelni,akkor segíthetek választani.
Emelkedő ársorrendben a neked megfelelő ventik:
Be Quiet Pure Wings 2 120
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 széria
(#22163) hackeeeee -
Tomdriver
őstag
válasz
cyberkind #21242 üzenetére
Oldal venti kintről szív vagy bentről tolja ki a meleget?
Asus 970-ből merre távozik a meleg amúgy?(#21247) cyberkind: Ok, köszi! Csak azért kérdeztem, mert én is a kártya hűtését próbálom optimalizálni, és valami hasonló megoldás lesz.
Ellenben anno 290X-nél (Lightning) nem igazán segített az oldalról a bordákra fújó venti, 390-nél most megpróbálom ugyanezt csak szívóra.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21242 üzenetére
Próbáld ki úgy is,hogy alulra teszed az Akasát és figyeld a vga hőfokait!
(#21243) schray
#1 Ezen kritériumoknak az Eloop felel meg és igen,van ára.Ami még szóba jöhet,az a TY 147A-de az 120mm-s furattávval rendelkezik és a DS-de az nem tetszik.
#2 Felteheted és nem fontos egy fordulaton menniük-nyersz pár fokot.
#3 Ilyen célra az Akasa Apache vagy Viper szokott beválni-ezek biztosan átpréselik a levegőt. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21239 üzenetére
Tehát tettél alulra ventit,ami bevált és mégis kérdezed,hogy van-e értelme alulra tenni?
Akkor bejött amit mondtam,egyébként mennyit emelkedett a cpu hőfoka?
(#21240) hackeeeee
"Valszeg több levegőt mozgat meg az Akasa, vagy csak nagyobb légnyomással tolja a levegőt"
Is-is,statikus nyomásban az Akasák igen királyak és a Viper rengeteg levegőt mozgat. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
cyberkind #21239 üzenetére
Valszeg több levegőt mozgat meg az Akasa, vagy csak nagyobb légnyomással tolja a levegőt, és ez már épp elég. Nálam a vga terén 4-5 fokot jelent a megaflow, úgy, hogy kívülről van felcsavarozva. A procinál semmit nem számít, de az vátható volt.
Én most azon agyalok, hogy a proci oldalán lévő ventit belülre teszem az XB-ben, nem a műanyag oldalára, hátha az még egy kicsit javít a helyzeten, bár nem hiszem.
Az a gond, hogy a másik valszeg nem fog beférni a vga-tól, de majd megnézem azt is.
Több képen láttam, hogy így pakolják be, megpróbálom Én is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21224 üzenetére
Azért a Vipernek felül van hangja,a DS jóval halkabb-igaz kevésbé hatékony+ha téged nem zavar,akkor ok.
70-75 fok üzemi hőfok egy vga-nak,de ettől függetlenül tehetsz alulra is egy ventit.
Viszont ha ennyire zavar a vga hőfoka,akkor első körben Afterburnerrel nyúlj bele a vga gyári beállításaiba-Asusnál mindig a csendre mennek és ha adsz neki +10-20% fordulatot 50-60 foktól,még akkor is csendes viszont jó pár fokot nyersz. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21087 üzenetére
Igen,akkor gond lesz.Mivel a Viper R köralakú és az alja jóval lejjebb fog esni mint a sima 120-s Noctua ventid alsó szegélye.Így már stimm?
Tehát ha most a 120-s Noctua-d valamelyik ram modul fölött van,akkor gebasz lesz.
(#21088) hackeeeee Akkor valami minőségi 3M-s ragasztóval próbálkozz mindenképp! -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21082 üzenetére
Arra számolj,hogy mivel ez 140-s méretű venti,csak 120-s furattal-így biztosan nem fér el alatta a ram modul,ha előre is ezt teszed.Én inkább lapról vezérelném,nagyobb mozgásteret enged.
(#21083) hackeeeeeNe is mond,minden érdekli őket ami új,pláne ha világit és forog.Önmagában 2 jól meghúzott csavar átlósan már elég,csak a ház teteje ne rezonáljon. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #21080 üzenetére
Sokat variálsz már rajta..
Középre a Viper R-t(AK-FN073,nem a sima Vipert) beszéltük,hiszen elfér.Előre ha nincs útban a memóriáknak akkor szintén.
Ezeket akkor válaszd,ha a teljesítmény a fontos.alacsony fordulaton halkak,viszont 8-850 rpm-től megjön a hangja-de ez normális akkora mennyiségű levegő szállítása esetén. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20993 üzenetére
A Ty 147A halk és hozza a Noctua szintjét,ha meg teljesítményre vágysz akkor Viper R-kb. 900 rpm.-ig halk,felette van hagja,viszont semmi se hűt jobban.
(#20994) Benir8Az Ipon és a Bluechip forgalmazta egy ideig,viszont drágábban mint amennyi szállítással együtt lenne Merlintől... -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20656 üzenetére
Igen és természetesen a felső és hátsó venti kifelé fújjon!
(#20658) dqdbAkkor félreértettem!
(#20659) takacsbotond Mutass nekem egy olyan ventit!
(#20660) ZrogNV A Lamptron FC6 jó kis vezérlő,nekem is volt olyan.Felhívom még a figyelmes a Scythe vezérlőire,azok is nagyon jók! -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20652 üzenetére
Ez így jó,még felülre a borda fölé tennék egy ventit-akkor kihoztad a maximumot belőle.
(#20653) takacsbotond És próbáltad már 60-70% közötti fix fordulaton járatni?Mert van egy jellegzetes hangja ebben a fordulat tartományban és nem is a legcsendesebb ventik egyike magas fordulaton. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20341 üzenetére
Írtam,hogy ott gond van.Mit értesz zavaró hangon?Nem rezonál a házad?Szereld ki őket és hallgasd meg úgy is!Ha úgy iz motorhangja van,vagy zörög-akkor mehet vissza gariba mert hibás.
Nincs személyes tapasztalatom a GP 140-sekkel-ezt is írtam-,de többen dicsérték.
(#20342) Tikakukac Elég gyenge darabot fogtál ki akkor.Mennyi Vcore-t és Vccin-t kér ehhez a feszhez? A ventiken és a cpu bordán nem fog múlni,véleményem szerint mindegyikből kiválót választottál!Nekem anno a 4790K-m(4,6 Ghz-1,225/1.700V) a Macho+Viper R páros 85 fokig engedte el LinX alatt. -
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20323 üzenetére
Érdekes,te vagy az első aki a Nanoxia DS-re panaszkodik,hogy hangos...Melyik változat?(méret,rpm) Milyen fordulaton hangos?
A drágább ventik se tudnak csodát,főleg házventiként-pár fok a különbség-de hangban sokkal halkabbak.
A régi Fractal Silent-ek nem épp halkak,az tény.Az új Fractal ventikhez nem volt szerencsém,de már többen dicsérték.
Amúgy mi melegszik nálad annyira?Mert a 970 nem melegedős fajta,a 4690K-n meg úgyis csak a delid segíthet.
(#20324) TyphooonHUNMi 70 fok? Ha a vga,az normális.Abban a házban az FX és a 390 fűteni fog-jó pár fokot nyernél az általad említett ventikkel,de a gyenge láncszem a ház lesz. -
cyberkind
félisten
válasz
cyberkind #20317 üzenetére
Most nézegettem az árakat, és arra jutottam hogy 3-4k körüli darabáron megszeretném úszni a ventiket, ami még kimaradt hogy konfig az adatlapon, minden tuningolva van, és jó lenne a megfelelő légmozgás is, ennek tükrében kérnék pár tippet, ne legyen hangos, ne legyen drága, de legyen jó, ha a házban lévők szerintetek jók, akkor abból veszek még egyet és kész, köszi előre is.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
cyberkind #17885 üzenetére
Most pont ezt ventit használom ugyanazon a hűtőn, mint amin te is akarod. Amiért megemlítem, az az, hogy számolnod kell egy kis kézi igazítással, konkrétan süllyesztéssel, mert a Viper csavar helyének a pereme vastagabb. Nem ér át rajta a Noctua műanyag eleme. Én gyári állapotában nem tudtam összerakni a kettőt. Valahogy így néz ki.
Biztos szebben is meg lehet csinálni. Ez akkor érdekes, ha később el akarod adni a ventiket.
-
Grózi
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Noctua ventik 6db
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest