Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
barry26
tag
sziasztok, P12 Max már kifutó modell? full fekete ventikre cserélném a mostani a-rgb setupot, p12 maxból maradt még 2 bontatlan ventim, akartam hozzá venni de arukeresőn csak 3 boltból hozza már.
P12 Pro jobb választás lehet esetleg? mostanában nem követtem annyira a piacot
-
barry26
tag
Sziasztok,
2023.03 körül vettem 4db Arctic P12 MAX (ACFAN00280A) ventit. Az elmúlt pár napban fura, kattogó hangot hallottam a gépből, meg lekapcsolás után ilyen surlódó hangja jött a ventiket felől. Tegnap este megbontottam a gépet és úgy néz ki hogy P12 max ventiknek volt ilyen hangja, mintha menet közben megállna és újra elkezdene forogni, onnan jön a kattogó hang a lapátok felől. Másnál is volt ilyen? azt hittem ezek elmennek még egy darabig.... Fura hogy pont egyszerre hallnak be a ventik, gépház elején van 3 hátul pedig 1. a legfelső venti elől ami még nem ad ki semmi hangot.
másnál is volt ilyen? Érdemes visszaküldeni gariban? vagy hagyjam inkább
-
barry26
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a lenti ventivel:
Thermalright TL-G12Bmeglévő thermalright toronyhűtőn cserélnék ventit, gondoltam maradnék a márkánál
kb 2500re jönne ki magyar forintra váltva
-
barry26
tag
Sziasztok, front panelre keresek 2db 140-es ventit. Arctic P14 MAX-ra gondoltam első körben, van valakinek tapasztalata vele? vagy mit ajánlanátok?
-
barry26
tag
Jött 3 Thermalright venti amit bedobtam gépbe, viszont így vízhűtés nélkül elég távol van a hátsó a két felsőhőz képest. van esetleg valami távtartó amivel kicsit tudnék javítani a "látványon" ? hogy kicsit közelebb hozzam őket.
-
barry26
tag
sziasztok, enne egy olyan kérdésem, hogy a DeepCool Low-Speed Adapter működhet úgy is ha molex / sata csatlakozóról kapja a tápot a venti?
Vagy keressek olyan adaptert ami kifejezetten 3pin-es ventilárhoz van -
barry26
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Gyártó oldalán látod az infókat a white verzióhoz, ott a leírásban is fog FDB. állítólag a feketéből is van rev 2
https://www.arctic.de/en/P12-Max/ACFAN00293A

-
barry26
tag
valaki vett mostanában fekete P12 Maxot? előbb olvastam egyik teszt alatt hogy már a fekete rev 2 max is FDB nem pedig dual ball bearinggel jön. pont most akarok 5-t rendelni, de nem tudom, hogy hol milyen készlet lehet...
-
barry26
tag
sziasztok, beszereztem egy Thermalright TL-M12 ventit, a meglévő thermalright assassin x 120-as hűtőre akartam rakni, de úgy néz ki hogy nem tudom felfogatni, mivel 4mm-el szélesebb mint egy normál 120-as venti, elforgatva meg hülyén néz ki. Van ötlet mivel tudnám felfogatni ? vagy inkább engedjem el
-
barry26
tag
Sziasztok, remélem más is várta már, fehér házba jobban fog mutatni mint a sima fekete

-
barry26
tag
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Itthon hol érdemes Thermalright cuccokat beszerezni?
Amazonról hozta öcsém legutóbbi cuccaim, de most márciusig nem jön erre felé. Aliexpress-t néztem még, onnan behúztam egy 90mm-es Thermalright A-RGB ventit, csendes, szépen világít. meg visszajárt 4 usd az árából mert rossz színben küldték
de hűtők drágák onnan -
barry26
tag
P12 Max hangminta, ezt néztétek már?
-
barry26
tag
Tegnap olvastam redditen hogy azonos RPM -n a fehér Arctic P12 ventik több levegőt mozgatnak a feketéhez képest mivel más alapanyagból készült ezáltal merevebb, jobban ellen áll.
Ez mennyire valid?
-
barry26
tag
válasz
Benhill
üzenetére
Enyémnek is ilyen hangja van mint ez a reddit post
Nálad is ilyesmi volt?Mivel full mesh a gépház eleje és ott van mellettem az asztalon hallatszik azért ha füles nélkül vagyok
-
barry26
tag
Éjszakára akkor ott hagyom pörögni akkor, hátha
hangmintát van esetleg, hogy milyen volt előtte / utána?
Redditen láttam Arctic-os választ a hanggal kapcsolatban:
"Yes, that's normal. It is caused by the dual ball bearing. If you are looking for a quiet alternative, i can recommend our P12 PWM PST fans or our F12 Silent (without PWM tho!). The P12 Max is designed to achieve a high RPM number. Of course, a high RPM number is also loud, which is why we have chosen the durable dual ball bearing for the P12 Max."
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a yt kollégák akiknek a tesztje meggyőzött a vásárlásról miért nem tapasztaltak ilyen hangokat?
-
barry26
tag
Még egy dolog amit észrevettem, ASUS biosban 20%-n volt a PWM jel, az a venti amelyik jó 934-940 RPM körül mozgott, a másik venti amelyiknek cicergő hangja van meg 1070-1100 RPM -et hozott ugyanazzal a beállítással. érdekes hogy ekkora eltérés van a kettő között. Plusz a cicergő hang halkabb ha vertikálisan van a venti, nem horizontálisan.
Remélem csak az első széria ilyen, és a következő szállítmányt korrigálja az Arctic.
-
barry26
tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én a zöld manós boltból vettem múltkor P12 A-RGB ventit, natúr csomagolásban érkezett, még fólia se volt rajt. De abban verhetetlenek, hogy másnapra megjön a termék és csak 650 az automata...
-
barry26
tag
hogy miért jó egy MSI szintű márkának ilyen random kínai nagyker ventilátort használnia? Amit később nem tud cserélni mert nincs pót alkatrész... Ez volt a hibája amúgy
Asus venti amúgy teljesen korrekt, halk
-
barry26
tag
Lenne egy kérdésem még a ventikkel kapcsolatban, ha már így rátaláltam erre a topicra
MSI Mag Forge gépházhoz járt egy A-RGB venti, ami elkezdett lötyögni kb 1 hónap után aztán próbáltam gariztatni de csak gépházzal együtt lehet, bontani meg nem akartam...Ilyen ventiről lenne szó amúgy, gondoltam hogy MSI nem magának gyártja ezeket, de azt nem hogy ez egy tucat design, többet vártam volna az MSI-től
Pár venti példaként árukeresőről:
Akyga
Ventaris
Natec Genesis
Gembirdvagy egy másik venti ASUS-tól, TUF szériás gépházhoz adták. Full ugyanaz mint amit a Bitfenix ad
-
barry26
tag
Sziasztok,
valaki szerzett már be Arctic P12 Max-ot? Rendeltem 2-t múlt héten de még nem jött meg.
Mennyire hangos 600-1000 RPM körül? golyós csapágytól tartok kicsit, hogy megbánom a rendelést
-
barry26
tag
Szerintetek érdemes venni az új P12 szériából? árukereson láttam már 1-2 boltban lehet kapni rendelésre, de sehol egy review
https://www.techpowerup.com/280772/arctic-introduces-quiet-calm-rgb-case-fans-with-passive-mode
-
barry26
tag
Sziasztok,
https://www.youtube.com/watch?v=6TcdPkdV3WA
Vélemény erről a videóról? F12 meglepően jól szerepelt
-
barry26
tag
Sziasztok,
Egy Aerocool Aero One Mini buildbe keresek fehér ventiket, Ezt a kettőt néztem, PCX-en 2000ért dobálják őket.
Arctic F12 PWM PST White
Arctic P12 PWM PST WhiteTapasztaltabbakat kérdezném, hogy melyiket ajánljátok? Régi F12-vel volt már dolgom, ez az új fajta csak külsőleg más? P12 az ajánlott a lista alapján, megéri ház ventiként használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest