- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdav5
csendes tag
-
csubuka
addikt
Köszi!
50-55 CFM-es légszállítás az elvileg 63 helyett jó lehet? Maxon gondolom úgy se forgott soha, így a kisebb légszállítású is ellátja a feladatát tán, meg aljább márkájú a most benne levő, lehet csak behazudtak egy értéket a kínaiak... (pl AVC procihűtőmre valami 70 cfm van írva, pedig csak 92-es a fene tudja hogy az lehetséges-e...)
-
csubuka
addikt
Úgy nagyon kétkábeles hűtőket nem kapni, de akkor legyen 3 kábeles és csak a piros-fekete párost kötöm be? (a táphoz...) A baj még hogy 63 CFM körül még véletlenül sem látok egyet sem...
A pwmes pont jó lenne kb... mivan ha csak két kábelét kötöm be, maxon forog?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Köszi, még nem vettem meg... csak nem tudom melyiket kéne venni... most van benn egy állítólag gondozásmentes hydro bearinges AVC, szerintem nagyon nem gondozásmentes, de kár az ilyeneket olajozni, mert csak időre oldja meg a problémát.... veszek golyósat az a tiszta sor, csak a pcx lesz az ideális forrás szerintem, megpróbálom ezt, csak gondoltam hátha van valakinek tapasztalata vele...
-
csubuka
addikt
Köszi! Kidobtam a cetlit az a baj, amikor szétkaptam a ventit... mindegy, ezen nem múlik semmi (ez épp nem a tápé, csak úgy van a házban...)
http://www.pcx.hu/termek/chieftec-af-0925-pwm-ventilator-42275
Illetve vajon ez kamu golyós, tehát az egyik csapágya sikló és csak a másik golyós vagy mindkettő az?
Ennél jobb kell szerinted, vagy tudsz jobat jobb helyen (egy ilyen van a ház egyik végén egy meg a hőcsöves procihűtő előtt és ezek kergetik át a passzív procihűtőn a levegőt...)
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
pont ez a bajom, hogy az a Coolink swif 2 1200 már 3 V-on elindul és 2 V-on sem áll le, ezért kellene kapcsoló
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
do3om
addikt
Nekem is itt van előttem a szabályzó, Kaze Master Pro. Van egy venti a ház oldalában talán annak kel a legtöbb fesz az induláshoz (ledes C.M. venti). A szabályzó már 12 óra állásban van és még nem indult el, még egy kicsi és beindul. Leveszem a legkisebbre ami ugy 8 óra körüli mutatóállás lehet, szóval az indulás alatt jelentősen és vígan pörög, a led már nagyon halványan világit de nem áll meg!
Szerk: természetesen kézzel megállítva nem nem indul be ezen, és nem kellet sok erő hogy megálljon, de magától biztos hogy nem álna meg még alacsonyabb feszen sem.
Szóval valószínű nem lehet megmondani hogy másnak hogy fog viselkedni, csak ha kipróbálja.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
ViSAS
senior tag
Hát én nem erőszakoltam rá az tuti.
Tisztában voltam azzal hogy miért van ott az a kis "kellék" a csatlakozón, és természetesen helyesen is dugtam rá.
A Gigabyte pont jó példa volt, ugyanis tőlük származik az alaplapom, egy GA-P35-DS4 2.0-ás.Nem mai darab az tény, akkor meglehetősen jónak számított amikor vettem.
Az Easytune-al próbálkoztam már mellesleg, de eléggé elhanyagolják a fejlesztését amint látom, ugyanis Win7 64bit alatt rosszalkodik, van hogy el se indul, vagy ha igen, akkor fals értékeket mutat például az órajelre, stb.
Amúgy erről a darabról mi a véleményetek?:
http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-af0018-isgc-ventilator-41479
Kecsegtetőnek tűnik, pláne hogy ez alapból szabályozható, és halknak titulálják.[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Nálam konkrétan az a helyzet, hogy a BIOS egy nagyon butított felület, alig van néhány beállítás, amit eszközölni lehet, FAN-hoz semmi, csak megnézni lehet, hogy mennyit pörög.
A PWM csatin ha nem érzékel venti pörgést, már be sem bootol, hanem közli, hogy x mp múlva kikapcsol, mert nincs FAN a csatira kötve. Ezt szeretném vhogy átverni, mert sajnos a BIOS setup esélytelen, hogy részletesebb lesz valaha.
-
Z()L3
tag
Köszi szépen, tökéletesen érthető
Az eredeti ötlet az volt, hogy TX3-ra rakok 2 92P-t, megy egy 80P ment volna házventinek, de ebből lehet csak a 2 92P fog megvalósulniMondjuk így akár arra az elosztóra 3 pineset is rá lehetne kötni. Tényleg, ha 3 pineset kötök rá, akkor hogyan fog viselkedni ?
Szerintem : nem fogja vezérelni, mivel a kék a pwm kábele, a zöld a fordulatszámkiolvasó, és a sárga+fekete kell a venti működéséhez - ergo maxon megy a 3 pines rajta.
-
audi100td
nagyúr
-
sellerbuyer
őstag
Minden szavaddal egyetértek, én is ezeket gondoltam végig. Igazából nem bánnám ha sikerülne valahogy csökkenteni az amúgy nem túl nagy zaját a microservernek, mivel itt van közel hozzám, az asztalon. Van egy távolabb is, az webszerver, így 24 órában üzemel, de az enm vészes, mert kb. 2 méterre van. Hát annyi lesz a megoldás egyelőre, hogy ezt a közelebbit is odébb teszem és akkor nem lesz még ennyi zaja sem. Elnézve mennyin pörög mostanság a venti, nem igazán érdemes lecserélni valóban.
Mindenkinek köszi a helpet!
-
sellerbuyer
őstag
Igen, ráadásul az is bonyolítja a helyzetet egyébként, hogy nem mehet 500rpm alá a fordulat, mert kikapcsol a gép és nem lehet ezt beállítani, tehát adott.
A Coolink-el szemezek nagyon, de időközben az a helyzet, hogy elbizonytalanodtam.
A 44dB gondolom, hogy a teljes, 3100-as fordulatra van megadva, ez alatt csendesebb a hűtő. Megnéztem a setup-ban, 1040-es fordulattal ment a venti, ami felveti annak a kérdését, hogy ha ez is alacsonyabb fordulaton megy úgyis, akkor minek másik venti (felesleges pénzkidobás lehet)? Ráadásul nem tudom, nem okozna-e problémát egy 1.200-1.500rpm felső limites venti, ha a pwm gyárilag egy 3100-asra van belőve, ergo szabályozná a szerencsétlen feljebb a pörgést, de a venti nem tudja csak a felét annak, ami kéne. Nem lesz-e gond a géppel esetleg? Egy ilyen gyári, belőtt gépben kicsit másabb kicserélni valamit, mint egy összerakottban, főként, ha az az alkatrész fontos feladatot lát el.
Köszi a tippet, még tanakodom magammal, aztán ha arra jutok, hogy megveszem a ventit, feltétlenül kipróbálom előbb és mérem a hőt!
-
-
mpierre
veterán
Bocs. Antec Fusion Remote lenne a ház.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Egy ilyen házba fognak kerülni a gyáriak helyére. Azért kettő egymás mellett csak megmozgatja azt a 2×70m3/óra luftot...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Cthulhu Dawn
őstag
Kipróbáltam, hogy mi van ha máshova kötöm a processzor ventijét, és az is felpörgött, szóval most úgy használom, hogy a Coolinkhez adott elosztóval egy csatolóról megy mindkét ventilátor. Egyébként nem találtam ilyen menüpontot a biosban, tápra meg nem tudom rákötni, mivel nem tudok forrasztani (és nincs is mivel).
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Cadal
őstag
Igazából, azért néztem a PWM-es ventit, mert annál van egyedül PST technológia. Ez még a korábbi AC ventilátoraimnál nagyon megtetszett, illetve ha most is kettő darab ventit akarnék tenni a proci hűtőre, akkor ezekkel ezt egyszerűbben megtehetném. Nem kellene Y elágazót csinálnom, vagy vennem, hogy egy potméterről szabályozhassam őket. és ha jól emlékszem talán a fordulatszám vezeték kapott egy plusz kivezetést. Szóval csak ezek miatt. Amúgy is csak 160ft a különbség.
De akkor a többit majd személyesen. -
-
lsc
nagyúr
Köszi, a két 12-es ilyen [link] lesz, a két 14-essel vagyok gondban, elég nehezen találok golyóscsapágyast, pedig már kezdek begolyózni a sok ventitől, annyit néztem. A keretet már túllépem biztosan, sejtettem hogy ez lesz, a 14-es nem egyszerű dolog. Kutatok tovább.
Az élet kegyetlen .
-
Akkor én annak a 8cm-es változatát vegyem?!
Találtam egy logout cikket, ahol összefoglalták, hogy milyen is kellene legyen egy fordulatszabályozó
Haverommal megcsináltatom,írok hozzá egy normális monitorozó szoftvert, aztán kirakom fórumra, hátha más is megvenné
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
mixi80
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Ami a lényeg, hogy egy cooler master gladiator 600 házban szerteném, majd lecserélni a ventiket, mert sztem elég hangosak.
Elől:12cm Hátul:12 cm Felül:14cm
Ezeket akarom lecserélni. Szerinted melyik helyre, milyen fordulatút tegyek, ami megfelelő légáramlást eredményez. Nem ragaszkodom az s-flex-hez, de nagyon megtetszett.
Jelenleg egy mugenem van, amin van egy slip stream és azzal nagyon meg vok elégedve.
Esetleg tudnál scythe-ból más fajtát ajánlani ami hasonlóan jó mint az s-felx? Más gyártóra is kíváncsi vagyok.
Egyenlőre alaplapról mennének, de a szabályzó, már be van tervezve.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Így van, az érzékelő külön van csatlakoztatva az alaplapra
Még régebben vólt 1 Aerocool szabályzóm, ahhoz adtak 1 olyan kábelt, amivel a venti érzékelőjét külön a lapra lehet csatlakoztatni. Amúgy biosban is annyit mutat, ezért szerintem nem írhat hülyeséget, az everest sem
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Gyárilag 600Rpm van megadva minimum fordulatnak, úgy 21.2 Cfm a légszállítása.
Én zalman MFC-1-el szabályzom, ami elméletileg 5-12v között szabályozza, tehát nem 2v-on megy ennyit hanem 5v-onHa valós az a 300RPM amit everest ír, akkor olyan 10 Cfm körül lehet a légszállítás 300 Rpm-el, és valóban hangtalan
Ráadásúl a proci sem meglegszik túl ha netezek, tehát bőven elég a 300RPM is:
Szerintem jókis ventik ezek, bátran ajánlom mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
smiti
veterán
Lehet tényleg igazad van és jobb lenne apránként megvenni. Csak egy apró baj van, az is csak annyi hogy ide vidékre elég drága a kiszállítás és a többszöri rendelés mégjobban megdrágítja.
szerk.:
albert8 : sajnos nem kék volt, de ha az lett volna akkor sem lett volna eladó
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
-
Ezek szerint megúsztam a dolgot... Leghamarabb csütörtökön tudom kipróbálni, de legalább nem kell átalakítót vásárolnom.
Köszi a segítséget + a türelmet.Asszem a 3 tűset nem tudja szabályozni, viszont azt nem is akarom, mehet max-on.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Illetve - mivel a Coolink ventihez adtak egy 4pin-es elosztót - megoldás lehetne egy [4pin->3pin] átalakító, de nem tudom, hogy létezik-e ilyen, én nem találtam.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Hoppá! Most nézem csak, hogy igazad volt a csatikat illetően. Akkor viszont az alábbi cuccok egyike lesz a megoldás (a második a szimpatikusabb):
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Az első venti is PWM-es... (SWiF2)
[ Szerkesztve ]
-
+ aero.
Oké, bocs. Szóval egy Gigabyte ga-880gma-ud2h lapom van, és a specifikációk szerint (+ a látottak alapján szerintem is) 2 venticsatlakozó található rajta:
1x CPU fan header + 1x system fan header (mindkettő 4pin-es)Ez már ott bukik, hogy a sata tápkábelre nem tudod rádugni a sata->molex átalakítót mert a sata végek egyformák.
Most ugyan nincs előttem a gép, de ha jól emlékszem, a tápból "apa" típusú csatlakozók lógnak, míg az általam linkelt átalakítók között van "anya" típusú csatlakozóval ellátott is.[ Szerkesztve ]
-
Először azt kéne tisztázni, hogy a hátsó ventinek milyen csatija van. Ilyen mint az első képen, akkor viszont miért nem tudod a lapra dugni?
Az alaplapon két 4pin-es csatlakozó van - az egyik a cpu-hűtőt szabályozza, a másik meg az első, 12 cm-es ventit, így a hátsót nem nagyon tudom hova csatlakoztatni. Igazából kicsit tanácstalan vagyok, hova lehetne rádugni.
A molex csatis dolog meg egy elborult ötlet volt 2 átalakító egyidejű használatára:
[ SATA tápkábel + [SATA->molex] + [molex->3pin] ] = [ Működő venti ++
]
[ Szerkesztve ]
-
Akkor ez nem jó előjel a 880g-s lapomra nézve...
Itsoma:
Köszi, de már döntöttem egy SWiF 120P mellett.[ Szerkesztve ]
-
SpeedFan nevű progival próbáltad?
-
EasyTune-nal sem ment a szabályozás?
TESCO-Zsömle:
"Viszont, ha én szétvágom a ház elejét, akkor Silverstone 180-as ventije kerül oda."
Az szép lenne, csak a ház maga 18 cm széles...Egyébként a Noctua mekkora fordulatnál produkálja azt a morgó hangot? Csak mert nálam 900rpm-en menne.
Ja, és miért gond az "éhsége" indulásnál? (Bocs, kezdő szakbarbár vagyok.)[ Szerkesztve ]
-
A Gigabyte ga-880gma-ud2h alaplapon (a manual szerint) a rendszerhűtő csatlakozása is 4 pin-es, szabályozható. LINK
+ EasyTune progival pofonegyszerűen megoldható menet közben is.[ Szerkesztve ]
-
Igen Táp-ba kellene és tudom hogy csúszó csapágyas de gyárilag is az van benne (és még millió másik komoly tápba van eza típus) Yate Loon D12SM-12 illetve a nagyobb fordulatú D12SH-12 pedig van ezekből is golyós csapágyas verzió D12BM-12 és D12BH-12 mégis az olcsóbb siklót használja sok nagy Táp gyártó (PL: FSP, Sirtec, CWT, és még sorolhatnám)
Ezek a golyós D12B ventik lennének jó de sehol nem lehet beszerezni őket! mert ezeket tudom hogy indulnak is 3V al!
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
A Yate Loon adatai hitelesnek látszanak, de azok alapján másfélszer erősebb, mint a gyári venti volt. Az Enermaxot kihúztam, egyrészt az ára miatt, másrészt minek egy tápba 14 led, ami 7-féleképpen tud villogni? A Revoltec is kiesett, mert az adatai tévesek, ez valójában 60CFM-es maxxal bír.
Marad a Noiseblocker. A gyári oldal bőbeszédű, korrekt datasheet-el, sok adattal. Külön bíztató a gyári típusbesorolás: casefan, radiatorfan, power supply fan. Ez utal a viszonylagn agy statikus nyomásra, mert a radiátorhoz az kell.
Az ára itthon 5k, de ha be is lehet vasalni a 6 éves garanciát, akkor nem rossz vásár...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tubica
senior tag
4db ventit szeretnék. Van is ventiszabályozóm, csak kicsit sok a kábel. Igaz, várom az új tápomat, addig nem is akarom rendberakni a gépem. Viszont egy technikai segítséget kérnék !!
Van egy mystifty 8cm-es UV gyűrűs ventillátorom. Az UV gyűrű leszedhető. Az lenne a kérdésem, hogy én proci mögé szeretném betenni, és az ott lévő meleg levegő, nem teheti tönkre az UV-s gyűrűt ?
Ha kell, fotót is csinálok a ventiről.
Szerk : legfelső
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest