- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #6074 üzenetére
Az 1000 rpm idle biztos, hogy elég. Ha terhelve is hideg levegőt fúj akkor azzal sem lesz gond szerintem.
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #6072 üzenetére
Értem, gondolom akkor a másik csatikat nem szabályozza a lap azért mennek maxon a ventik. Mennyin megy így idle a venti, illetve meddig gyorsítja terhelve, elég a tápnak?
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #6069 üzenetére
Nem ismerem az Asus bios-át de nincs valami olyan ventivezérlés, hogy pwm-el szabályozzon? De lehet az sem mindegy a lapon melyik venticsatira dugtad vagy mindet tudja vezérelni? Még jobb lett volna a tápra bízni a vezérlést, nem tudtad oda visszakötni az új ventit?
Intel fan11: a 212+ egy jóval komolyabb hűtő.
-
Bocaa
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #4041 üzenetére
computermode oldalán nézelődj van ott minden
-
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3887 üzenetére
Én azért ezt választottam mert eddig ezt találtam a leghalkabbnak azok közül amit kipróbáltam. 800-900 rpm körül még "szinte" semmi hangja. Full fordulaton persze van hangja, de ez már csak akkor indokolt ha, mint mondtad, rekordot döntöget az ember.
JHONNY 79: nem tudom milyen cuccod van, de a sys fan a környezet hőmérséklete alapján szabályozza a ventit, ha nem melegszik a gép akkor akár el sem indítja. A cpu fan a proci hőfok függvényében szabályoz, de ez sokkal dinamikusabb. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3885 üzenetére
Az AC eleve úgy van gyártva, hogy össze tudsz belőle kötni többet. Tehát abból 2db pwm-et tudnál használni a cpu fan-ról és fekete színű. Mondjuk az 400-1500 rpm között szabályozható. Én használtam őket egy darabig, jó volt mert alacsony fordulatra is szabályozhatók és úgy halk. Mondjuk a légszállításuk is 0 úgy. Az ára alapján pedig best/buy.
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3881 üzenetére
Ja most nézem, hogy nem adnak hozzá ventit, azt hittem jár hozzá 2.
Szerintem cpu-ra érdemes lenne pwm-es verziót venni, nem menne állandóan full fordulaton. Ennek csak az a hátránya, ha 2-t akarsz rá tenni akkor jó lenne egy elosztó is hozzá, hogy a 2 venti egyformán legyen szabályozva. Viszont ilyet csak a Coolink csomagjában láttam. Sőt még külön sem láttam sehol csak 3 tűset.
Ha nem lesznek szabályozva akkor szerintem 1200rpm-nél ne vegyél nagyobbat. Viszont ezeknek meg nem lesz kiemelkedő teljesítménye.
ShellKretor: az a 3 tűs csati azért van rajt mert ezekből a ventikből többet is össze tudsz kötni, így alakította ki a gyártó. Viszont ha több venti van 1 csatira kötve az alaplapon akkor csak az első fordulatát tudja mérni. Arra szolgál a 3-as csati, hogy másik venti fordulatát is tudd monitorozni. Tehát ha neked több AC venti lenne sorba kötve akkor az első fordulatát mutatná a lap mondjuk a cpu fan-on. A 2. venti 3 tűs csatiját rádugnád egy másik még szabad csatira az alaplapon( mondjuk a sys-fan-ra) akkor ott a 2. venti fordulatát mutatná és így tovább. Az AC azt írja ilyen ventiből max. 5 db-ot szabad így összekötni. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3878 üzenetére
Akkor melyik ventit akarod lecserélni, a hátsót meg a cpu hűtőn lévőt?
ShellKretor: az árához képest jó az AC, de a Coolink körökkel jobb. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3875 üzenetére
Hát ez a "hangos" ez relatív. Ez meg nem is pwm-es, szerintem 1500rpm-en nem halk. Most milyen ventiket használsz?
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3873 üzenetére
Akkor zöldre kell a házat festeni.
Akkor valóban marad a fekete mert pirosból Xilence és Enermax van, legalábbis amiről tudok. Az elöbbi nagyon gyenge, a Magma meg 1500rpm-es, full fordulaton már van hangja. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3871 üzenetére
Teljesen jó az a zöld, nekem tele van vele a házam.
Xigma-ból csak azt az egyet ismerem ami az Achilles-hez volt, de az nagyon hangos. 800-1500 között szabályozható, de már 800-on erős motorhangja volt. Pedig a színe szép, annak ellenére, hogy én utálom a ledes ventiket. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3868 üzenetére
Ha nem akarod szabályozni akkor Scythe S-flex 1200 vagy Englide n. zero hydro 120 1.2k, mindkettő fekete és 1200 rpm-es még elfogadható hanggal. Ha ennél nagyobbat veszel az már nem lesz halk, esetleg valami szabályzásos megoldással.
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3864 üzenetére
Nem tudom ez mennyire egyezik az Achilles-hez adott ventivel, de az nekem hangos volt, cseréltem is azonnal. A Xigma ventikről amúgy is hallottam, hogy hangosak. Nem tudom mik a követelmények nálad, árra, színre vonatkozóan. Pwm-es legyen?
-
boogie84
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3590 üzenetére
Szia!
1. h te utána jársz ami neked megfelel árban (mi a dárga?? ), paraméterekben.
2. válassz magad ,mert van sok teszt.
3. utána kérdezz rá h azzal a párral mik a tapasztalatok.
4. bal felső sarokban : keresés
5. kis önállóság.
6. hidd el ha te magad jársz utána több tapasztalatod lesz. -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #3571 üzenetére
Valaki erre?
-
Zájec
veterán
válasz
-
scream
veterán
válasz
ami CM690hez van előre az nagyon hangos neked ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ventilátorok eladóak /Garanciás/
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Deepcool FL12R (R-FL12R-WHAPN3-G) Tesztelt, újszerű állapotban
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest