- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
DroiDMester #28967 üzenetére
Igazad van, volt még benne külön egy 7V molex adapter is.
Mindegy, az a lényeg, hogy most már jól kibeszéltük és minden kábeléről tudunk mindet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28969 üzenetére
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28967 üzenetére
Kérlek vesd vigyázó tekinteted a zárójeles részre, amit tök véletlenül elfelejtettél kiemelni, ott már y-kábelről van szó, amiről te küldtél képet, az pedig nem az.
-
hegegabi80
addikt
válasz
DroiDMester #28964 üzenetére
Sőt a hosszabbító nem csak hogy 3 pines, hanem aszem 7V-os ráadásul.
Az elosztóval viszont semmi gond, én is úgy használom, és erről is volt szó. -
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28964 üzenetére
Szerintem itt a gyári elosztó csatiról írt, nem a kábelről, ami valóban nem visz pwm jelet. Viszont ezt meg lehet kulturált stílusban is fogalmazni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28846 üzenetére
egyrészt helyesbítés eggyel fentebb.
másrészt, hogy a gyártók miért csinálják ezt, nem igazán értem, honnan kellene nekem tudnom, illetve miért is lenne az én felelősségem. az, hogy te mit hogyan használsz, a te dolgod, én részemről szeretem, ha a hardvereim üzemszerűen működnek, ahogy az ki lett találva. ha NAS-ba kérdezi valaki, hogy milyen HDD-t vegyen, nem fogok neki asztali, vagy surveillance HDD-t ajánlani annak ellenére, hogy nyilván működnek, legalábbis egy darabig biztosan, de nem véletlenül vannak kifejezetten erre a célra szánt eszközök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28769 üzenetére
Persze,ha te mondod...
És itt fejezd is be,elegem van a személyeskedésedből és a stílusodból is-részemről lezárva,ha folytatod akkor következményei is lesznek. -
válasz
DroiDMester #28769 üzenetére
"És amit írtam továbbra is igaz mindenkinek azt a 4 típust ajánlod, keress csak vissza a hsz.eidre 90% ban ez a 4tipus van írva csak a hsz.eidbe"
Lehet, hogy azért, mert neki meg pont azzal a 4 típussal van jó tapasztalata.Ebben mi a gond? A NoiseBlocker-t például saját tapasztalataim okán már én is merem ajánlani, mert lehet, hogy négy darab már egy kisebb vagyonba kerül belőlük, cserébe biztosan nem sz@rok.
-
RazoR
veterán
válasz
DroiDMester #28762 üzenetére
Nem tudom milyen okból démonizálod ezt a topikot, szerintem eddig mindenki maximálisan elégedett Grózi ajánlásaival. Ha nem tetszik ami itt megy, ami itt ajánlva van akkor nem kell ide járni! Azt meg végképp nem értem, hogy miért akarsz mindenkit meggyőzni, hogy Neked van igazad és Grózi át akar verni mindenkit?!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28762 üzenetére
Ilyet én sosem mondtam és igen,alacsony fordulaton is hangosabb az általam ajánlottaknál.Mivel is mérted a légszállításukat? Mert csak dobálózol a szavakkal,de semmivel se támasztod alá...
Stílus terén meg vegyél vissza egy kicsit(nagyot),mert az asztalra még nem tettél le semmit,de bírálni azt tudsz..
És a kiemelésről is szokjál le,attól még nem vesznek komolyabban. -
2thletme2day
őstag
válasz
DroiDMester #28760 üzenetére
Az én enthoo pro házamban gyárilag egy ph f140 és egy ph f200-as ventilátor van. 800-as fordulaton pörögtek általában de nagyon hangos mindkettő már itt. A 200-asat lecseréltem 2db wb2-re. Ég és föld a különbség. A 140-est is le fogom csak meg várom, hogy az helyére is megérkezzen a ventilátor.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28757 üzenetére
Ezt én is írhattam volna neked..
Nemcsak saját tapasztalat,több ember is hangosnak találta topicban(keress rá) és a légszállításuk se eget verő. -
dqdb
nagyúr
válasz
DroiDMester #28518 üzenetére
Apache esetében én innen, és előtte többen panaszkodtak rá, ennek hatására próbáltam ki, ha már úgyis szét volt akkor szedve a gép. PWM-es BQ-ra is panaszkodtak már a topikban.
A BlackSilentPRO PK-PS esetében az adatlap megad feszültségtartományt, így a gyártó eleve támogatja a PWM-es és feszültségalapú szabályozást is. Ha legközelebb erre mondjuk, hogy ne szabályozza feszültséggel, akkor jogosan jöhet a beszólás.
Az Akasa esetében minden PWM-es ventilátorra fix 12 voltot írnak, azaz csak PWM-es szabályozásra vannak felkészülve, így a feszültséggel szabályozás nem rendeltetésszerű használat, amit az Apache többünk által is igazolva nem szeret.
Lehet, hogy megy, és sosem lesz belőle problémád, lehet, hogy a 12 VDC-re optimalizált motor + szabályozás hanggal díjazza, hogy nem az céltartományában üzemel, és az is lehet, hogy felpörgéskor annyira építettek a fix 12 voltos tápfeszültségre, hogy a 7-10 volton felpörgés erőlködéssel és fokozatosan károsodó motorral jár. Ha már felpörgött, akkor ez nem probléma, ha olyan az alaplap, hogy bekapcsoláskor minden ventilátort maximumra pörget, akkor sem probléma, de ezt a nem dokumentált alaplapi viselkedést távolból nem látjuk/tudjuk, valamint nem ismerjük az összes PWM-es ventilátor viselkedését DC szabályozás mellett, ezért a biztonságra törekedve sosem fogunk PWM-es ventilátort ajánlani olyan esetben, amikor feszültséggel tud csak az illető szabályozni. Mert ha így tennénk, és probléma van belőle, akkor jogosan jönne vissza reklamálni.
-
Mate
nagyúr
válasz
DroiDMester #28425 üzenetére
Nem rossz az a vezérlő. Nemrég adtam el, mert cam program kikészített.
Többiek: Köszi a segítséget! Meg is rendeltem.
2-es osztóval is neccesen, de megtudnám oldani. Összesen azt hiszem 8 pwm-es csatlakozóm van.
Viszont így egyszerűbb lesz. Ha már azonos típusú ventikről van szó. -
dqdb
nagyúr
válasz
DroiDMester #28428 üzenetére
PWM-es ventilátort nem szabályozunk feszültséggel, ez a vezérlő pedig feszültséggel szabályoz.
Kössél rá pár Akasa Apache-t, és hiába tudod szabályozni azokat feszültséggel, azonnal megvilágosodsz, miért írjuk ezt le rendszeresen a topikban.
-
dqdb
nagyúr
válasz
DroiDMester #28425 üzenetére
"PWM fans on GRID+ V2 will still be controlled via voltage not PWM duty"
Azaz PWM-es ventilátorokhoz nem jó választás ez a vezérlő.Aláírásban szabad hirdetni, hozzászólásban hirdetni tilos, hozzászólásban felhívni a figyelmet az aláírásban szereplő hirdetésre szintén tilos. Eléggé komolyan veszik ezt a fórumon, sokszor még a halvány utalás is törlésre kerül, nemhogy az ilyen direkt megoldás.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28307 üzenetére
Az eLoop-nak pedig nem szabad olyan motorhangjának lennie mint a videón szereplő Enermaxnak.Ha jársz felém(Nagykanizsa-Ludwigshafen) akkor nyugodtan meghallgathatod a gépemben lévő B12 és B14 PS-t és B12-2 +B14-2 is van nálam-mindegyiken nulla motorhang van.Az ML-nek meg a videóban azért igen durva hangja van,na.
-
piero86
aktív tag
válasz
DroiDMester #28299 üzenetére
Én jelenleg a radin (H105) a gyári Corsair ventiket használom és szerintem nem is cserélem. Mivel fülessel játszom mindig nem érdekel a hangja. Fix fordulaton megy minden venti játék alatt és Windowsban is (két kattintás a váltás) Annyi biztos hogy nagyon tolja a levegőt, a radin és a ház szűrőjén keresztül 1800-as fordulatnál (játék alatt) másfél méteres magasságban is érzem.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
[link]
És akkor ennek nincs motorhangja ebben a videóban?
1.30-tól hallgasd. -
chopin42
őstag
válasz
Már írtam neked: írj egy 14-es ventit nekem, ami jobb, mint a wb 2, és kapható, és 3,5k körül van. komolyan kérdezem
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28296 üzenetére
Én azt is elfogadnám, ha néha a mondatok nem felkiáltójelre, vagy halmozott pontokra végződnének
A sajátodtól eltérő vélemény elfogadásáról pedig volna még nálad is tanulni való.
-
mgabi
senior tag
válasz
DroiDMester #28290 üzenetére
Én más topikban túlárazottnak, túlhypoltnak véltem egy márkát, amíg a másik márkát meg alulértékeltnek. Olyat kaptam, hogy az admin adta a másikat
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28288 üzenetére
Az adott csatorna sokszor volt itt téma és jó pár ember leírta a tapasztalatait a Spectre Pro-ról+az Sp-ről is-senki sem dicsérte..
De te úgy is mindent jobban tudsz,mindent leteszteltél,láttál-hallottál és úgysem érdekel,akárcsak a helyesírási kézikönyv...
Nem fogok veled vitatkozni,légy boldog és további szép napot. -
mgabi
senior tag
válasz
DroiDMester #28288 üzenetére
Bátor írás...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28259 üzenetére
Ne haragudj,de én nem erőszakolok senkire semmit,sőt..
Mondjuk ha azt akarod,hogy hitelesnek tartsanak akkor ilyen Bitfenix Spectre Pro-t és Corsair Sp szériát ne ajánlgass,mert ezer embernél leszerepelt már itt topicban.A Scythe ventik amiket felsoroltál nem rosszak,de nem is kiemelkedők semmiben és a Grand Flex széria nagyobb fordulatú tagjai nem is épp halkak."Holott a Corsair ML120 PRO széria keresztbe-kasul megeszi(azonos fordulat mellett minden értéke jobb, és nem gyári adatok szerint hanem valóságban tesztelve) az eLoop ot MINDEN tekintetben (hang, légnyomás, légszállítás) és még olcsóbb is mint az eLoop"
Na erről mutass egy mérést légyszíves! -
válasz
DroiDMester #28265 üzenetére
Ha már ilyen szépen megkértél, én is megkérnélek valamire: ugyan linkeld már be azt a sort, ahol említettem a "gyári adat" kifejezést! Mindössze arra utaltam, hogy az általad etalonként felhozott tesztek sem feltétlenül objektívek, sőt, ma már elértünk arra a szintre, hogy éppen annyira manipulatívak, mint a gyártók marketing közleményei. Vagy Nálad esetleg volt minden érintett példányból két darab legalább, amit azonos körülmények között összevetettél? Az, hogy egy "jutyúber" meghajt minden ventit azonos volttal, majd mér egy decibelt, a valós felhasználástól épp olyan messze áll, mint a white paper bullshit.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DroiDMester #28265 üzenetére
De, menjünk bele inkább. Mutasd meg légyszi a mérési eredményeket, lehetőleg azzal együtt, hogy mit hogyan mértél.
-
válasz
Majd jön, és tisztázza magát az illetékes, de én például sehol sem láttam, hogy eloop-ot traktált volna bárkire. Pont, hogy mindenhol azt írja, hogy radira való, házhűtésre van jobb ár/teljesítmény arányú meglldás.
A méréses teszt eredményekről pedig csak egy rövid off: nemrégiben jelent meg egy csúcskategóriás telefon, amit a fél ország letesztelt, de egyedül én voltam az, aki le merte írni, hogy a kijelzője bizony sz... szóval van vele gond. Meg is kaptam érte a magamét az elvakult fanoktól.
Semmit nem jelent 1, 2, 3 teszt. Papíron sok minden jobb, mint egy Mercedes, aztán a valóságban azért tudjuk, hogy ez nem feltétlenül igaz.
-
chopin42
őstag
válasz
DroiDMester #28261 üzenetére
És 140-be szerinted 3-4k között mi a bestbuy, ami van olyan jó, mint a wb2 Vagy olcsóbb, vagy azonos áron jobb?
-
Sir81
aktív tag
válasz
Hol olcsóbb már bocsánat?
Ugyanannyi árban nem? -
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28192 üzenetére
Nézd meg újra,esetleges alternatívaként apróra is felteheted...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28182 üzenetére
Az elég érdekes,mert itt és vízhűtés topicban is rengetegen használjuk és te vagy az első aki erre panaszkodik...Szóval az nagy eséllyel nem motorhang lesz vagy bár csekély az esélye,de kifogtál 2 hibás darabot.Mindenesetre azt nem értem,hogy miért nem küldted vissza őket gariba,ha olyan elviselhetetlenek.
És igen,ismerem a BlackSilent és a Pro szériát is,120-s méretben volt lehetőségem szinte az összes modellt kipróbálni.Az adott árkategóriában van sokkal jobb vétel is(ezért is nincs az ajánlottak között),mert bár eléggé halk ventik,a légszállításuk meg se közelíti a gyárilag megadott értéket. -
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester #28177 üzenetére
Nem,csak szimplán az a gondod hogy túl alacsony feszt kap.Igen tudom hogy gyárilag 4V-t adnak meg,de a motor járása 6 V-től simul ki.És mivel nagy légszállítású+statikus nyomású venti,így 6 V felett már tud szélzajt generálni főleg ha házhűtésre van befogva(nem radira/bordára).
-
Henk
veterán
válasz
DroiDMester #5872 üzenetére
Akkor bepróbálhatod legfeljebb előbb kell majd újra cserélni. Azt nem tudom, hogy hány V-on indul de szerintem a Scythe topikban kérdezd meg és Crusher tud majd rá választ adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest