- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7292 üzenetére
Értem, hát ebben az esetben szerintem nincs más megoldás, kell hagynod egy ventit azon a csatin. A többit meg az említett szabályzóról, ha lesz több venti is.
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7290 üzenetére
Ha előlapi szabályzóról megy a venti és onnan kapja a feszt akkor mindegy a bios hogyan van beállítva. Abban az esetben lehet probléma ha be van állítva riasztás is a csatira, hogy jelezzen ha a rajta lévő venti megáll. Mert ha nem kötsz rá semmit és így van beállítva akkor sipolni fog.
-
wwhy
veterán
válasz
sellerbuyer #7285 üzenetére
100CFM körüli légszállításhoz ált. 26-40 dB társul, még a legjobbaknál is: Scythe Slip Stream 120mm, AeroCool Shark 120mm Black Fan.
capafog23: 9-10 euró alatt nincs igazán halk 120as; 8-9 euró a Fractal Design FD 120mm (15dB), Nexus 120mm Basic (18dB), Gelid Silent 12 (20 dB). Persze kérdés, h nálunk ez menyire jón ki ...
-
capafog23
őstag
válasz
sellerbuyer #7285 üzenetére
Nekem is hasonló lenne a kérdésem, 2db 12cm-es ventit szeretnék és fő szempont lenne a halkság, de az ára se legyen elszállva.
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7269 üzenetére
Ezen tényleg felesleges aggódnod, 1k-ért eleve nem kaphatsz túl nagy minőséget és erre a Sharkoon név is garancia, nem egy prémium venti gyártó cég. De 3000 rpm tehát légszállítása azért meglesz legfeljebb az élettartama nem lesz hosszú, majd figyeled közben a hangját, hogy nem hagyja e el magát.
Lehet csak elírás de a Sharkoon honlapján nem is láttam 40-es ventiből 3000 rpm-et. -
fenergie84
addikt
válasz
sellerbuyer #7271 üzenetére
Nincs mit, nem kell aggódni a "kínai" minőség miatt, mert a nevesebb gyártók termékei, azért "képviselik a megfelelő minőséget"...
(szerintem) -
fenergie84
addikt
válasz
sellerbuyer #7269 üzenetére
szerintem túl kombinálod, szinte minden, tehát minden Kínában készül...
a bolti árak közötti differencia, az árubeszerzés, készletmegmaradás sajátosságaiból adódik... -
audi100td
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7267 üzenetére
Ez most komoly? Szerinted van amit ma még nyugaton gyártanak, főleg ilyen filléres kacatokat?
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7186 üzenetére
azt látom, hogy az észt tudod osztani de olvasni viszont nem
ajánlom figyelmedbe a 7183 -as hsz -em 3. sorát
a táp típusára lettem volna kíváncsi, hogy milyen hatásfokú, mert ha jó hatásfokú a táp elég bele egy kevesebb légszállítású halkabb venti is ugyanis a gyártók szeretik túl méretezni a táp ventiket,
jó páran cserélték már le a tápegység ventijüket sokkal halkabb alacsonyabb légszállításúra itt a ph- n találsz szép számmal a megfelelő topikbanés felhívnám a figyelmedet arra is, hogy ez egy ház ventilátorok topik nem is értem mit keresek itt
még jó, hogy megsértődik az ember mikor a magas lóról leszólnak hozzá mindezt egy segítő szándékú embernek
na beszereltem az 5 db swif2 1201 -et
kellemesebb hangja lett a gépnekbár 2 db -nak furcsa hangja van abból az egyik idegesítő a másik be fog állni egy idő múlva mert egyre ritkábban adja ki ezt a sercegő szerű hangot gondolom attól, hogy vízszintesen vannak beszerelve de sajnos máshogy nem tudom mert a procihűtőm is vízszintes, alulról felfelé mozgatja a levegőt
na mindegy az egyiket ki tudom holnap cserélniMaxtreme:
Próbáltad kivenni úgy is csinálja ? nem lehet, hogy a felfogatása hibázik valahol és azért hallod zörögni ? én már jártam úgy egy szintén nagy ventivel (zalman f4 igaz az csak 135 -ös volt) -
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7182 üzenetére
haver csinált már 8cm-es ventis tápból 12-eset szal semmi sem lehetetlen...
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7184 üzenetére
Hát nézd, én kérdeztem, hogy mit hűt de akkor tudod mit segítsen neked aki akar
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7180 üzenetére
mindig maxon jár a venti ? lehet elég lenne neki egy kisebb légszállítású de csendesebb is
konkrétan mit hűt ?amit linkeltem az nem drága egy próbát lehet megérne
-
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7180 üzenetére
sztem nem érdemes 4centis ventikkel szenvedni, ha van rá lehetőség vmi nagyobbat kell használni...
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7177 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7177 üzenetére
és ez mekkora venti?
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7151 üzenetére
Hát azt nem tudom megmondani így látatlanba, hogy érdemes e cserélni a ventit de azt gyakorlatból tudom, hogy nagy különbség lehet 2 venti között akár 1000 rpm-es fordulaton is. Nem lehet a tápnak hangja? Mert az szokott még indokolatlanul magas fordulaton menni. De ha meg tudod oldani a zajcsökkentést annyival, hogy távolabb teszed a gépet akkor ennél olcsóbb megoldást biztos nem tudok javasolni.
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7144 üzenetére
Ha 1000 rpm-en megy akkor nem biztos, hogy indokolt a cseréje. Vagy így is hangos lenne? Mert akkor 3000 rpm-en el sem merem képzelni a hangját. A gépnek legfeljebb akkor okozna problémát a másik venti ha nagyon melegedne és tovább próbálná emelni a fordulatot de mivel a venti nem képes többre így túlmelegedhetne a gép. Bár ezt kétlem ha a gyári venti is 1000 rpm körül megy, mondjuk ez a hőmérséletek figyelésével tudnád ellenőrízni. A Coolink pl. 127 m3/h-t tud 1700 rpm-en, a gyári ventid meg 175-öt 3100 rpm-en. De ha közel sem gyorsul a max fordulatra a ventid akkor szerintem túlméretezésről van szó, esetleg a te körülményeid olyanok, hogy ennyi légszállítás elég neki. Viszont ha most sem zavar a hangja, illetve elégedett vagy vele akkor felesleges pénzt ölni bele
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7142 üzenetére
Már éppen kérdezni akartam miben van ekkora légszállítású venti, szerintem ekkora teljesítményűt nem is fogsz találni az átlag 12-esek között. Ha mégis az viszont nem valószínű, hogy érdemben halkabb lesz, ekkora légszállításnál már a szélzaj is tetemes. Szerintem úgy kéne megpróbálnod, hogy lecseréled egy halkabb típusra és monitorozod a hőmérsékleteket, hogy mennyire melegszik vele a gép aztán ha belefér akkor maradhat. A Coolink 120 P az pwm-es és elég tág tartományban szabályozható meg még halk is. Mondjuk én előlapi panellel vezérlem és úgy még tágabb ez a tartomány de a lap is tudja 800-1700 között vezérelni pl. a proci hőmérséklet függvényében. Az Enermax Magma viszont nem pwm-es, mondjuk a legtöbb lap ezeket is tudja vezérelni csak más megoldással.
-
Bodor
veterán
válasz
sellerbuyer #7140 üzenetére
Azt mondom, hogy nem jó bármilyen 12cm-es halk venti , nem elég hogy halk, jó kell legyen a légszállítása is, nem mindegy mennyi a fordulatszáma, mert minél több általában annál hangosabb. PWM-es legyen.
Bármilyet le fog tudni vezérelni az alaplap rendesen, nem ég le a gép tőle.
Az okosabbak még hozzáteszik amit hozzá kell.
Üdv -
Bodor
veterán
válasz
sellerbuyer #7138 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged