-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
nekem volt ilyen a gépembe 4 db
nem olyan rossz de a siklócsapágyak és az erős motor miatt nem a leghalkabbswif2 -re cseréltem ezek sokkal halkabbak ugyanúgy lefelezve
de az articnak is vannak olcsóbban 12 -es folyadékcsapágyas ventijei azok is frankó halkak
[link]a zalmannak a zm-f3 -asa elég régi fejlesztés, elavult már
-
mitkov77
aktív tag
Ennek az az oka, hogy vagy buggos a BIOS, vagy van olyan típus ebből a lapból, ami méri a venti fordulatát. Mint korábban írtam a tiéd nem méri a 3 lábból csak kettő van bekötve az alaplapon. A +12, és a föld. A 3. monitorláv nincs használatban. A System hűmérséklet pedig nem a ventiről jön, hanem az alaplapi hőmérőről.
-
mitkov77
aktív tag
Nekem van két alig használt Sharkoon 1000 rpm-es ventim. Hatékony és halk. Nem mellesleg gumi rögzítős, így nem rezonál be.
http://hardverapro.hu/apro/cooler_master_sharkoon_ventillatorok/hsz_1-50.html
Lori82
Azért forog 1700 rpm-el, mert nincs megfelelően beállítva a biosban. Elvileg figyeli a proci teljesítményét, de vannak minimum beálítások. Én silenten használom, tehát alapon 600 rpm. Ha felmegy a hőmérséklet akkor emeli a proci venti sebességét. Nézd meg a biost. -
Apone33
őstag
Nekem aerocol ventik vannak a házban, és nem lehet hallani a hangjukat, de nézz körül a neten, ott általában le vannak írva, hogy mennyi a zajszintjük és a max rpm is. Igen könnyű szerelni ha a ház hátulján ki van neki alakítva hely, akkor mindössze 4 csavarral kell rögzíteni, és általában szoktak adni hozzá csavarokat. Ha az alaplapba dugod akkor ő vezérli a venti fordulatszámát, ha meg direkt a tápra akkor max. fordulaton fog menni. Nekem a hátsó a lapra van kötve, ami 750rmp körül megy, de mellette van még két 14-es a tetején.
-
Tomi7887
aktív tag
-
Tomi7887
aktív tag
Á, dehogy.. sajnos nem akkor kelek, legalább egy órával előtte
Ha igaz az a 26-30 fok, szerintem az pont ideális.
Nekem a lapom hőmérséklete 45C fölé ment, és arra már a saját programja is vinnyogott, ezt egyébként nagyban elősegítette az, hogy a vidkártya hűtése meg passzív volt és a levegő egyáltalán nem mozgott a házban.
Szerintem ha nem éri el a 35-40 fokot nem igazán érdemes babrálni. A hűvösen szerintem tovább tartanak az alkatrészek, dehát ez nemcsak számítógépekre igaz, hanem bármi másra is.
Szerintem hosszú távon érdemes olyan házat venni, ami nagyobb, stabilabb, kevésbé rezeg és jól szerelhető ventillátorral.(Ezt csak azért mondom, mert nekem nagyon hasonló volt mint a tiéd, lecseréltem és most látom a különbséget.)
-
Tomi7887
aktív tag
Szia
előbb-utóbb betéved ide az ember
A fontos kérdés elő körben az, hgy kb. hány fok lehet most a házadban (proci foka, alaplap foka) mert ha ezek nagyon melegek akkor érdemes. (Nekem korábban az alaplapom melegedett azért jöttem.)
Abban nem kell gondolkodnod, hogy kifelé-befelé fújó, mert a ventiket így nem különböztetik meg. Az viszont fontos, hogy ha meleg van a házban, akkor hátra kerüljön venti, hogy amennyire lehet, legyen huzat a házadban (az igazi az persze az lenne, ha lehetne előre is, meg hátra is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua ventik 6db
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest