-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #38899 üzenetére
Üdv! Mehet az utolsó leghátulra felül, igazából minimálisan jobb lesz, de mehet tartaléknak is.
Dc módot felejtsd el, mégis hogy rontanád el a lapot, ha pwm módba raknád? Gyártó így csinálta meg a lapot, így is kell használni -
chopin42
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #38700 üzenetére
Elég a pst, a co golyós csapágyas, esélyesen hangosabb valamivel, ráadásul a simára is van 10 év gari, szóval ha beszarik, arctic nagy eséllyel cseréli (volt külföldi fórumon tapasztalat).
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #38690 üzenetére
Esetleg bárkinek van tapasztalata erről? Elég a sima pwm pst vagy a co annyival sokkal jobb?
-
chopin42
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #38677 üzenetére
Mindenhez elég (ház, radi, borda), mert statikusban jobb mint egy légszállításra kihegyezett venti, de a légszállítás is hasonló, szóval kiegyensúlyozott, bestbuy venti, zaj-teljesítményben alig van párja, tök mindegy, mennyiért veszed. Amúgy 1500 Ft, a 7000 Ft az az 5-ös pack akart lenni, csak a bolt hülye...
-
steewcv65
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #38677 üzenetére
Ebbol nincs 7000ft /db aras,max bundle-ben van.
-
chopin42
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #38675 üzenetére
Szevasz! Szokásos: artic p12 pwm pst. Mindenre is elég.
-
tasiadam
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #35990 üzenetére
Statikus: A bordak kozott szivni es atnyomni kepes jobb airflow-al, mint egy sima. Inkabb koncentralt, iranyba fujja a levegot. Ilyenek vannak a procikkal, profihutokkel, vizhutokkel.
Airflow: Ennek annyi a lenyege, hogy minel tobb levegot toljon at magan, nyomasa e az iranya nem olyan szep mint egy statikusnak.
A kettot ranezesre szerintem konnyu eldonteni, melyik melyik. A statikusnak inkabb kevesebb, de sokkal nagyobb lapatja van, mig az airflownak inkabb tobb es kisebb.
Itt van 1 pelda ra -
tasiadam
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #35988 üzenetére
Udv
Statikus nyomasra kell neked, mivel elol van levegoszuro es racsos. hatra mehet az airflow, vagy lenyegeben mindegy hatul mi nyomja ki, de elol a statikus kell. En elkovettem azt a hibat, hogy airflowot raktam be, a szuron alig birta atszivni a levegot, alig volt pozitiv nyomas a gepben, hiaba 2 venti nyomta be elol. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #35964 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg lenne valakinek tapasztalata/tippje?
Köszi! -
Grózi
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r #34050 üzenetére
Bocs,elsiklottam felette.Az adott méretben a legjobb választásnak tartom-ezzel szerintem elmondtam mindent.Olcsó és nem rossz alternatíva még a 92P.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r #32503 üzenetére
Jobban jársz másik ventivel-a gyári nem nagy szám.Az ajánlott ventiket megtalálod az Összefoglalóban,de ha mondasz egy árkeretet akkor segítek választani.
-
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8599 üzenetére
Ha hátra beteszel egy hűtőt ami kifele fúj az jó mert valahol a kifújt meleg helyett hűvösebbnek kell mennie.
-
jookomak
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #8596 üzenetére
Egy normális házban elől, alul befele, hátul, felül kifele a levegő iránya. Persze házfüggő, hogy alsó, vagy felsőtápos-e, ezáltal van-e felül ventihely, vagy a táp van ott.
Oldalsó ventiket el kell felejteni, meg az olyan házakat is, amiken van. Csak több vga-s rendszereknél van értelme.
A 14 cm-es ventidet tedd be előre, ha befér, hátulra pedig szintén kell egy akkora, amekkora befér. Olcsóbb ventik közül az Arctic cooling ventijei jók, aztán coolink swif-2, scythe slip stream, gentle typhoon, esetleg ha kapsz valahol scythe s-flex.
A procihűtőt meg próbáld elcserélni olyanra, ami hátrafelé fúj. Pl. azonos kategória a cooler master hyper tx3.
(És töltsd ki az adatlapon a cuccaid részt!) -
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8596 üzenetére
Szerintem azt olyan helyen használják ahol a processzor hűtő passzív egy hatalmas hűtőborda. Vagy épp keringetett hűtés ami csövekben megy.
-
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8592 üzenetére
Ha oldalra teszel az ráfúj a processzorhűtőre és lehet hogy olyan turbolenciát kelt hogy rosszabb lesz a hűtés.A levegőáramlásnak kell egy utat biztosítani. Az oldalsó lyukakon szerintem fog bemenni némi levegő ha szükséges. Pláne ha a ház eljén alul van nyílás és azon nem megy elég be akkor oldalt is lesz szívás.Nálam is megy be oldalt magától illetve a hátsó venti húzásától
-
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8592 üzenetére
Tegyél be hátulra egy 120-as Chieftecet én tápba tettem és halk nem is túl drága jó a levegőszállítása.Chieftec AF-1225S
-
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8588 üzenetére
Nagyon sok esetben a házhűtő meg a processzor hűtő azonos pld nekem a processzorokon most Chieftec 80-as hűtő van mivel az eredetiek zajosak voltak.Az Arctic 80-as rácsos hűtőt is fel tudnám tenni meg a simát is, minden attól függ hol vannak a furatok.
-
andrade
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #8584 üzenetére
"A házam viszont hátul van kivágva, nem felül."
Ezt totálisan nem értem! A házak hátul vannak kivágva többnyire felül még nem láttam. Meg mi az hogy az Arctic felfelé fúj? Több fajta is van van rácsos és van sima fordítható Többnyire furatok vannak a házon és négy csavarral fel lehet tenni a ventillátorokat. -
AssAssynn
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #8584 üzenetére
Szia!
A netes képek alapján belehet úgy is szerelni azt a hűtőt, hogy hátrafelé fújjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged