- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tika6
tag
válasz
NightGT #34681 üzenetére
ööö, akadt egy olyan gond a beszerelésnél, hogy a ház elejébe csak 14 centis ventinek megfelelő furatok vannak
. A lap fesz és fordulatra is tud szabályozni (ASRock B365 Pro4; kiosztás: 1 Gnd, 2 Fan_voltage, 3 Cha_fan_speed, 4 Fan_speed_control). Úh gondolom a 14 pwm-es ventik között célszerű válogatnom. BQ Silent Wings 3 PWM-et néztem ki, az jó lehet? Első blikkre 120-140 adaptert nem találtam magyar oldalon, meg nemtom, hogy az mennyire minősülne gányolásnak.
-
Zwiebi
tag
válasz
NightGT #34751 üzenetére
Na igen, 1.4V altalaban a limit nem hosszu tavra. Ahogy nezelodtem, altalaban 1.2V volt stabilnak megjelolva az alap orajelen, mint legalso fesz. 1.25-1.3V kornyeken lenne erdemes nezelodni. Mindig csokkenteni kicsit aztan tesztelni, hogy stabil-e. Erdemes megnezni a BIOS-ban a loadline calibration-t is, ennel az alaplapnal azt irjak, hogy a Turbo tartja meg legnormalisabban a fesz. ertekeket.
Ilyen fesz ertekek mellett amugy nem meglepo a homerseklet. Jelenleg ez az egyik legforrofejubb processzor, extrem tuning feszultsegen, raadasul a Prime95 small FFT jobban terheli a procit, mint barmi normal hasznalatban. Videokodolas jo sok AVX-el megtolva a legkozelebb.
-
sodokan
tag
válasz
NightGT #34697 üzenetére
Igen, olvastam a választ köszönöm!
Csak most a kérdés lényege, hogy nem, bios-ból lehet-e szabályozni a ventit, ha igen, akkor hogyan? És ha pwm-eset veszek, ami elvileg fokozatmentesen állítható, akkor azt, hogy fogom tudni megtenni? Mert a bios-ban 3 szint van és kész. Amúgy amit linkeltél videót, ahhoz képest nekem csak 1db case fan settings van, peddig ugye 4db van a házban, gondolom egy vezeték ágazik az összeshez.Amúgy a tegnapihoz visszatérve, most az a gondolatom, hogy akkor veszek egy másik kártyát, ezt meg eladom kis bukóval, és akkor legalább gyári megoldás lesz. Mert írtátok is, hogy a morpheus feltételénél vannak buktatók is azért :/
Szóval egy asus arez vega56-ra cserélném az msi air boost-ot, vennék a ryzen 1500x stock hűtőre egy alpenföhn brocken 3-at, és a házventiket pw2-re cserélném, ez az elképzelés. De előtte kikérem a véleményeteket, hogy egyáltalán megéri-e lecserélni a stock ventiket, mert a légszállítás kisebb lesz a gyári adatok szerint.
Edit:
Ja és ugye kérdés, hogy vajon miért nem pörög 1600-on a stock venti, miért csak 1150 ha a biosból kiválasztottam a legnagyobb fokozatot? Illetve, bioson kívül vezérelhetők-e a ventik, és hogyan? Mert nekem furcsa, hogy manapság mindent lehet távolról vezérelni, és pont egy pc ház ventit meg ne lehessen programból irányítani...Edit2:
Mennyire valós szükséglet házat cserélni azért, hogy 120-as venti helyett 140-es bemenjen a nagyobb légszállítás eléréséhez? -
Zwiebi
tag
válasz
NightGT #34683 üzenetére
A hangtalan is egy relativ fogalom, nekem sajnos nagyon jo a hallasom.
Valamint faluvegi zsakutcaban lakok a termeszetvedelmi terulet hataran. Este zavar, amikor nyitott ablaknal par kilometerre elmegy egy auto.
A TY-147-en en is gondolkodtam, de az elso adag Noctua bevalt es nem akartam kockaztatni.
Fektetve a Nanoxia is szenvedett, WB2 birta, Noctua ugyanolyan mint allitva.Magga:
Pure Wings 2 92MM eleg olcso es egy sima bordan tokeletesen fog mukodni. A statikus nyomas egy nagyon nehezen definialhato adat, mert ahogy csokkented a fordulatszamot, a nyomas rettenetesen eltunik. Ha kiveszed az extrem megoldasokat (pl. Noctua S12B) akkor szinte barmi megfelel. Radiatornal mar szamithat, de egy sima bordanal szinte mindegy mit veszel.
-
csiga8
senior tag
válasz
NightGT #34644 üzenetére
Igen, a táp és a lap közé kerülne.
Igazából nem égető a dolog, csak még új minden és most "összerakom", vigyázok rá, aztán nem kell hozzányúlni, csak félévente kompresszorral átfújom.
A nyári melegbe minden jobban fog melegedni, ezért gondoltam, hogy érdemes megszellőztetni egy picit.Fix 1.285V-on LLC1-en 4Ghz-en IBT alatt HWinfoval nézve tán 130W körüli értékek jöttek ki. A proci 74 C, a VRM 78 C fokos volt.
Azt a régi két ventit sorba kötve, (próbaképp) mellé téve ( barkácsolva) kb 15C fokot tolt le a VRM-en. Az a 60-63 C fok szebben mutat.
Emiatt gondoltam, hogy akár jó ötlet lenne, ha... Ezek szerint nem.
-
csiga8
senior tag
válasz
NightGT #34641 üzenetére
A Chieftec nagytoronyba van alaplap rögzítő menetes furat, oda fogom rögzíteni.
Így az alaplap felső széle fölött kb 2 cm-el az alaplapra merőlegesen szellőztetne.
A kettő egymáshoz van rögzítve ( most is van, sorba kötve is nekem hangos), így minkét vrm-re jut légáramlat.
A két venti össze van fogatva, egy derékszögű lemezzel pedig a ház alaplapi furatába rögzítve.
A ventik aljára egy-egy vékony öntapadó szivacs korong kerül, így nem rezegtet semmit.Jelenleg 92 mm-es van, befér, ( a lap és a táp közé) de szerintem elég lenne a 80 mm-es is.
Ami fontos, hogy csendes legyen. Az ár kevésbé. kb 10 évig úgy is az lesz benne.
-
mpierre
veterán
válasz
NightGT #34634 üzenetére
Sajnos a kis HP gép nem indul, ha a 4 pines csatin nincs valami fogyasztó, továbbá - mert külső tápos megoldású - nincs további tápcsati (azt a 2db-ot, ami van már megtömtem 2 db háttértárral), amire tudnék egy koptert kötni, max usb-ről tudnék levenni valami delejt.
Vaaaagy esetleg sata tápelosztóval (Sata -> Sata + 3 pin venti)... Nem lehetetlen, de attól még kéne vmi fogyasztót raknom a 4 pin csatira.
@dqdb: Aha. Ne tartsd magadban, ha eszedbe jut. Lehet ez lesz a megoldás. Igazából egy szép csendes 120-as légkavaró lenne jó 3-400-as fordulattal.
-
-
mpierre
veterán
válasz
NightGT #34623 üzenetére
Közben szereztem egy másik Delta 5V-os ventit, ami dettó 4 pines, csak nem mókuskerék. Afb0505-am63 (5V; 0,45A, ez a Delta szerint pwm-es). Na ez meg se moccan, ha rákötöm a csatira.
A hp610t plus bios-a nem egy bonyolult darab és így a ventinek sincs túl sok beállítási lehetősége. Silent, meg normal. Egyik állásban se röffen be a szélkeltő.
Na most, 4 pines ugyan a HP ventilátor csatlakozója, de nem olyan, mint a diy alaplapokon lévő 4 pines csati. Azok a 3 pin-nél - már a műanyag része a csatlakozónak - nem hosszabbak. A HP T610 plus alaplapi venti csatlakozó műanyag része végig ér mind a 4 pin mögött. A fent írt deltának pont ilyen a csatlakozója... Vagyis szépen passzol rá. De ez lehet, hogy csak a 12V és az 5V közötti megkülönböztetés miatt van...
-
TheKresh
csendes tag
válasz
NightGT #34619 üzenetére
Először is köszönöm a segítséget ,másodszor... ,igen elvileg azt a 4 pinest látom system 1 felirattal ,igen már csak plusz 1db cpu fanom van és igen elvileg ezeknél a cooler master rgb-s ventiknél külön kábelről működik a történet a többit nem ismerem.
Azzal a Corsair hubbal külön tudom vezérelni mindegyik ventilátornak a színét és a fordulatát is vagy ahhoz komolyabb cucc kell ? -
minek?:S
őstag
válasz
NightGT #34600 üzenetére
Hat igazabol egyelore bent hagyom meg, porszuroig mindenfelekeppen, annyi port is felfog, ha masnem, csak disznek a szimmetria miatt.
A szemelyes velemenyt szivesen elolvasnam itt, ha megjon akkor
nekem meg ugyis par het lesz, mire mindenre osszekaparom a penzt, lesz megint egy eros 20-30k, mire az egesz szellozest upgradelem.
Illetve majd keresnek velemi ventivezerlot is, mi tudna egyszerre 4 ventit vezerelni es nem csavargatos, hanem szoftveresen mukodo. Lesz itt meg par kor ugygondolom. Viszont akkor elegge eltereltuk a valasztasom a SiW-ekre, mind 140-es, mind 120-as teren, aztan meglatjuk milyen procihuto fer majd bele(amit ajanlottak sajna hamar elment, tul jo ara volt), lehet az is PRS lesz es cserelem a 90-es PW-t rajta 90-es SiW-re. Koszonom az eddigieket is
-
őstag
válasz
NightGT #34552 üzenetére
Persze. Tudom is, de jelenleg, amig fejlesztes alatt all a gep, addig teljesen nyitott meg. A kesobbiekben lesz plexis, zart oldallap, zart elolap.
Tervezek venni Merlintol Phobya DustCover Pro-t, az 100x20 centi, nekem fentre 46,5 centi kell, alulra marad a tobbi. Ha meg a megemelesen mulik, megemelem en, meg magssabbra is, mint 2 centi, gondolom a tapnak is jottenne(ott alapbol van porszuro). Akkor oda erdemes majd venni egy 14-est?
Marmint akkor az also majd be, akkor a fonti kettovel hogy? elso be es hatso ki?
A hatlapi sajna 12-est fogad csak(Carbide 200R).
-
őstag
válasz
NightGT #34547 üzenetére
Jelen pillanatban csak ezek vannak még és mindegyik kifelé fúj.
Régebben elöl is volt egy, ami befelé fújta a levegőt, de modding miatt az kiszerelésre került és teljesen zárt előlap lesz. Oldalt is zárt lesz, plexivel, egyedül alulra tudok még tenni egy db-ot, ami befele fújná a levegőt, oda is egy 14-es fér. Ezenkívül a VGA egy 1060FE(blower), a proc hűtőm meg torony, elölről hátra fújja át a bordákat.
-
őstag
válasz
NightGT #34541 üzenetére
Hát megmondom őszintén, hogy több új információt kaptam most tőled, mint általánosból középiskolába menve összesen
Szóval, ha jól értelmezem a dolgokat, akkor PW-ről esetleg SiW-re érdemes váltani? 2db 14-es van felül, 1db 12-es hátul, illetve nem kizárt még a 12(vagy 9)-es proci hűtőn. Előbbi 3 mind PW.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
NightGT #34536 üzenetére
Köszi a tippeket!
Igen a Coolink ventik jól állapotban vannak, porszűrőket rendelek majd, az egész rendezéssel talán egy gond van,hogy az oldalra talán csak alulra tudok ventit rakni, felül a procihűtő útban van. A vga melegedés sem lesz már gond különben, megszabadultam a FE 1070-tól,és vagy egy jobb hűtésű 1070/Ti lesz helyette, vagy pedig egy 1660kb. Azok szerintem meg főleg nem fognak fűteni.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
NightGT #34521 üzenetére
Köszi urak a sok választ.
Nvidia Foundersől van szó, referencia nyákos
Alulfeszelés megvolt Afterburnerben, jelenleg 1610Mhz-ig Boostol, és itt kap a vga kb 0,75mV-ot, ezzel nincs is baj, kb fél- 1 óráig , utána viszont melegszik. Most bekapcsoltam a vsync-t így kevésbé melegszik, de még mindig hangos és meleg.
A leírtak alapján, akkor ezek mehetnek is rendelésre ? [link]
Ja és Grózi kolléga milyen házhűtőket ajánlasz, előre és hátra? lényeg nem kell led, és kb árban legyen max 8k
-
Zwiebi
tag
válasz
NightGT #34521 üzenetére
Oh, ha a gyari tervezest nezzuk akkor annal a jeges hangulat is jobban hut:
0 legaramlat, a hocsovet leszamitva ennel meg az Accelerohoz adott sunik is komolyabbak. A jelszo leginkabb a hutes hianya. A borda lamellazasa 6 mm!
A fo bordan kivul ami a memoriakat is huti, ennyit voltak kepesek ratenni.
A hutesre pedig odafigyelek, szerencsere minden alkatresz hideg. A 1070 es az alulfeszelt 1060 kozott azert nagy a kulonbseg es a haz is jol szellozik. A ket 120-as venti pedig eleg jol atszelloztet mindent a borda mellett / alatt is.
A Twin Turbo II pedig valoban egy szimpatikusabb megoldas a sunikkel valo hutes, valamint az extra hocso miatt. A lamellak szama es vastagsaga megegyezik az S3-nal es a hazhutes is hatekonyabban be tud segiteni, szoval azert olyan hatalmas teljesitmenybeli kulonbseg nincsen. Egy dolog amibe belefutottam: Az Akasa ketoldalas hovezeto ragaszto nem szereti a memoriamodulokat akarmennyit is probalkoztam (mindket felulet teljesen tiszta), vegul kenytelen voltam a hozzaadott ragasztot hasznalni.Itt van a jelenlegi allapot:
Megjegyzesek:
-A kabelezes rettenetesen nez ki, de ez leginkabb a vaku es a melysegelesseg hianyanak a hibaja. A valosagban szinte semmi nincs a ventik elott.-A videokartya nem konyul lefele, csak a perspektiva becsapos + a ket venti valoban kicsit ferden van ra felfogva.
-Kis optimalizalas miatt hatul minden takaroelem le van veve (vertical GPU takarolemeze, PCI takarolemezek, IO shield.)
u.i.: az osszehasonlitas kedveert megneztem 800 RPM-en mit ad ki: 43 es 44 kozott ugralt, ami elorelepes a 75-hoz kepest.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
NightGT #34444 üzenetére
Igen, mert rohantam, mikor írtam, miközben még szereltem a gépet.
A lényeg, volt benne egy Artic Cool, vagy mi a neve. Na, ez iszonyatosan kerregett. Mondom magamnak, kellene helyette egy másik. Ez az Artic Cool úgy volt beszerelve, hogy befelé fújt. De Coolink zöldet nem lehet úgy szerelni, hogy befelé fújjon, mert hozzáér a rácshoz a venti középső bigyója, amin a lapátok vannak. Így most kifelé fúj. Így sem rossz, de jobban szerettem volna fordítva.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
NightGT #34427 üzenetére
Szia!
Köszi!
Sajnos nem tudtam jönni fórumra reggel, nem láttam amit írtál.
Ezért az ajánlottak közül egy Coolinket vettem, a zöldet. De nem vagyok vele megelégedve, mert csak az egyik irányba lehet beszerelni, tehát most kifelé fúj. Eddig befelé csinálta.
Köszönöm, hogy ilyen kimerítően írtál és foglalkoztál velem!
-
enemi
senior tag
-
enemi
senior tag
válasz
NightGT #34410 üzenetére
Pár napja van meg,de párszor valahogy elvesztette magát boot közben,és valami "offline-s" opció is jól jönne nem pedig a csak ha online vagyunk tudjuk a dolgunkat... (V3,win10,ryzen2700x,crosshair hero VII...) igaz ezzel még nem ügyködtem,hogy offline (guest) menti-e a dolgokat
-
válasz
NightGT #34339 üzenetére
Valoban , en is vettem egy Arctic P12 pwm PST-t ,a tapventimet majd ki kell cserelnem, ha lesz hozza lelki erom. Kezbe fogva kiprobaltam , kellemes hangja van ,es erosen ,nem szetszorva -aranylag egyenes vonalban tolja a levegot (radit es porszurot is raktam elebe) ,szerintem budget kategoriaban a legjobb most. Plussz pirospont (pst verzio) ,hogy ossze lehet fuzni tobb ventit is ,nem kell elosztokabelt venni plusszban.
TY-147A bol egyebkent van SQ verio ,aminek szogletes a kerete ,es 14cm furattavval rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest