- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz
CoolBoy323 #11746 üzenetére
Igen. Később kapcsoltam Én is. Találtam egy boltot ahol még van, csekély 3.000-ért...
Szerk.: "THERMALRIGHT TY 147" erről a típusról mit tudni?
Bár most nézem ez nem "Silent". Változtat ez valamin? -
kristof123
őstag
válasz
CoolBoy323 #11744 üzenetére
Ehhez úgy néz ki tehetség kell. : DD
Lenne még kérdésem. Ehhez a ventilátorhoz adnak elosztót? Amivel az alaplapon 1 db csatlakozót használva 2 db ventilátort tudok megvezérelni.
Szerk.: "nagyon jó ventik röviden megmondva"
Már alig lehet kapni. -
válasz
CoolBoy323 #11549 üzenetére
Üdv!
Hogyan tudom az alaplapra kötött 3pin-es ventit feszültséggel szabályozni?
A BIOS-ban én csak a PWM-es állításra látok lehetőséget... -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #11606 üzenetére
Na akkor kipróbálom, van egy 7V-os molex-em is. Bár elégnek bizonyul a kifúvó ereje 5V-on is az én házamban.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #11562 üzenetére
A gép elején nincs szellőző nyilas. Az oldalon egy van alul és egy középen. Majd később talán lesz még egy venti de most csak kettőt vettem. De egyelőre jó úgy ahogy leírtam?
-
HydrogenFox
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #11551 üzenetére
Köszi!! Meg is találtam :-)
-
válasz
CoolBoy323 #11545 üzenetére
Én az alaplapi szabályozásra nem hagyatkoznék, egyszer már megszívtam vele, és nem akarom még egyszer ugyanazt (nem működött).
-
válasz
Most nézem, hogy az 1201 helyett inkább egy Enermax Silence UCTB12-est veszek.
-
Frod
addikt
válasz
Akkor CPU hűtő jó ár/érték arányban, esetleg megbízható garanciával (legalább 2-3 év)? (És ilyen 5ezer a lélektani, esetleg nagyon max 7, de többet tényleg nem)
Nyitott vagyok én a tanácsokra! -
benvolio
őstag
válasz
CoolBoy323 #11491 üzenetére
Mi a "megsülnek a cuccok" ideális hőfoka? Ez tényleg érdekelne: CPU, VGA, HDD? Tehát terhelten mi az a max. ami belefér anélkül, hogy aggódni kellene bármelyik komponensért? Mert amiket én össze olvastam akkor az "ideálisan" ami belefér még a max. terhelésbe: CPU 55, a VGA 65, a HDD 40 fok. Ezek még állítólag beleférnek egy "ideális rendszer" hőfok paramétereibe. Ha ezen is túlmelegszik még nem baj, de törekedni kell ezek közelítő értékeihez. Vagy nem? /Aki benne van a témában leírhatná ezeket a max. hőmérsékleteket általánosságban ami még ideális egy terhelt rendszernél. Ebből lehetne tudni, hogy kell e jobb venti az adott cucchoz/
-
benvolio
őstag
válasz
CoolBoy323 #11486 üzenetére
Lehet félre érted. Nekem egy Corsair 330R házam van amit Killer1 fórum társunk is venni akar. Ha felülre tennék ventit akkor kár lett volna ilyen házat venni, mert akkor oda a hangszigetelés. Volt felül "nyitott" házam és még egyszer nem akarok olyat. Lehet nyernék vele pár fokot de inkább csendet akarok.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
CoolBoy323 #11454 üzenetére
Köszönöm.
Akkor off de itt is lehet válaszolni -
zsoika
addikt
válasz
CoolBoy323 #11418 üzenetére
Ja-ja lehet..olvastam róla de 5év gari van
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #11395 üzenetére
Nekem volt 3 AC ventim, mindhárom a kukában végezte fél éven belül.
Rossz a csapágyuk, hamar felhangosodnak, tönkremennek. Ezt az AC is észrevette, nem véletlenül jött ki a CO széria.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #11392 üzenetére
Nem látok most én sem sehol, AC F12-t semmiképp se vegyél.
-
Drizzt01
őstag
válasz
CoolBoy323 #10784 üzenetére
-
Drizzt01
őstag
válasz
CoolBoy323 #10782 üzenetére
Pontos fordulatot nem tudok , csak % , mert azt írja a szabályzó . NZXT Sentry 2-esem van. 40 , max 60 %-on használom .
-
Drizzt01
őstag
válasz
CoolBoy323 #10779 üzenetére
Akkor tovább keresgélek valami szimpatikus sárga ventit .
-
Drizzt01
őstag
válasz
CoolBoy323 #10771 üzenetére
Lehet marad akkor a Viper , bár radiátorra kell . Ha annyira jó a légszállítása , leszabályozva nem is lesz hangos .
-
SRII
őstag
válasz
CoolBoy323 #10660 üzenetére
hát hangszigetelésre biztos jó, de a levegő áramlását biztos kicsit visszafogja..
-
HookR
addikt
válasz
CoolBoy323 #10647 üzenetére
Gigabyte H55N-USB3-on is a 4pin-es CPU FAN csatlakozót lehet PWM és VR módban szabályozni egyaránt. Ellenben a 3pin-es Case FAN csatlakozó nem vezérelt egyáltalán.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10644 üzenetére
Tedd fel az AI suite-ot, azon belül pedig a fan xpert-ben lehet szabályozni a ventiket. Bár nekem is volt olyan ventim, amit másik lappal valahogy az istenért se tudtam szabályozni.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10641 üzenetére
Alaplap függő a dolog, a jobb alaplapokkal lehet feszültséggel szabályozni. Esetleg próbáld ki a Speedfan programot.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10641 üzenetére
Nem villogni akarok, de lehet azért mert ez ilyen "csúcsszuper rog gémer ez a legjobb a világon deszka" (asus gene iv). Gondolom tudja feszültséggel szabályozni a sima ventiket is. Sőt, ugye be van kötve egy ty-140, elosztókon 2-2 coolink 120p, ill. s-flex. Szóvan van itt pwm, 3 tűs is, és mind nagyon szépen mennek 600 rpm alatt is.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10637 üzenetére
Nálam működik a 3 tűs s-flex szabályozása ai suite-tal. Még szerencse, így legalább csönd van.
-
SRII
őstag
válasz
CoolBoy323 #10634 üzenetére
igen is! értettem / vili!
-
Raggie
őstag
válasz
CoolBoy323 #10609 üzenetére
Nem csinál zajt, szinte semmit!
Max fordulaton is teljesen hangtalan.
Akkor azt a Swif2-t valszeg én néztem be.
-
Raggie
őstag
válasz
CoolBoy323 #10606 üzenetére
A TY 147 pedig igenis PWM és teljesen jó lesz arra a bordára, én Hyper 212 EVO-n használom és tökéletes. 120mm-es ventis furatok/rögzítőhelyek vannak rajta.
A swif-nek hogyhogy nem elég a légnyomása? Azt ajánlják is cpu-hűtőre.
-
Raggie
őstag
válasz
CoolBoy323 #10597 üzenetére
Mi a cél? Jobb hűtés? Halkabb üzem?
Én személy szerint egy TY-140/147-est tennék rá, kicsit halkabb lesz és kicsit nagyobb légszállítás (60cfm >>> 73,6cfm). Ez ugye egy 14cm-es venti, de 12cm-es furatai vannak.Ha a zaj nem szempont, akkor meg egy olcsóbb Swif2 120P is megteszi. Ez is hasonló légszállítású maxon pörgetve, de jóval hangosabb.
@(#10596) malware: Hát jó hatással nincs a ventire, de különösebben nem fogja negatívba sem befolyásolni sztem. Valószínűleg szépen lassan szélesedni fog a sáv ahol a cicergést csinálja, ha eléri azt a frekvenciát amin üzemszerű állapotban is cicereg, akkor kell cserélni/olajozni. De ez valszeg legalább 1-1,5 év. Mondjuk egy olajozást most is megpróbálhatsz. (sima hajvágógép/műszerolajjal - van rá topik a fórumon is
)
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10246 üzenetére
Egyelőre szerintem elég ez a két + venti.
Esetleg próbálj ki egy Bitfenix Spectret is.
Aztán majd szórakozhatsz vele, hogy melyiket hová. -
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10244 üzenetére
Ha kell elosztó is, a 120p jó vétel mostani árán, annak azért a csapágya is tovább bírja nagy valószínűséggel, mint a Xilence.
Amikor legutóbb néztem még 3000Ft körül volt. -
and1ao
őstag
válasz
CoolBoy323 #10225 üzenetére
Hát nem tudom most ez csak ilyen vaktába lövés lesz félig,de más hasonló kategóriás ventik miatt is.
Az AC-t csak akkor ha átmeneti venti nem kell sok idő és zajosodik!(tapsztalat) valószínű a xilence is ilyen lesz 90% biztos vagyok benne de még nem járt nálam.
Mivel ventiszabályzóra kötöd így a 120P feleslegesnek tartom elég a az 1201-es is hiszen úgyis leszabályzod, vagy majd kijavítasz ha tévedek.
De ha ez a felhozatal és ebből kell válogatni akkor SWiF2 vagy Scythe.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10237 üzenetére
Ebben a tesztben tényleg jól szerepelt, kár hogy a TY-141-en kívül nincs benne a többi "kedvencem".
Mindenkinek:
A jobb csapágyas Arctic CO ventit tesztelte már vki ?
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10235 üzenetére
Én már leírtam azokat a ventiket, amiket jónak tartok és ajánlok. A Xilence ventit sajnos nem ismerem.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10233 üzenetére
AC-ra azért, mert sok megadja magát fél év után. Garanciával nem sokat érsz, többe kerül a gariztatás (posta), mint a venti. AC-t mint írtam, csak átmeneti megoldásnak érdemes venni, ha nagyon nincs keret, de csak szigorúan 2000Ft alatt. Amint látom eléggé felment az áruk.
-
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #10230 üzenetére
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10230 üzenetére
Milyen kommentek alapján ?Hangos igen, alapból 2000rpm-en forog, ilyen fordulaton minden venti hangos, de írtad hogy vissza tudod szabályozni.TY-147 van itt. Ha van rá keret, ezzel természetesen jobban jársz. Azért nézd meg a méretei alapján elfér-e a házban.
(#10232) ViZion: Articot ennyiért ?
Feleennyiért talán átmeneti megoldásnak.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10227 üzenetére
Akkor a led nélküli Sickleflow. Van belőle egy jobb csapágyazású X változat is, de azt sajnos nem találtam magyar boltokban.
-
anytime
őstag
válasz
CoolBoy323 #10227 üzenetére
Szia!
Nekem a machon 147-es van és ~ 590-610 rpm-el dolgozik, igaz, csak egy i3-as procit kell office alkalmazásokban hűtenie. CPU max 31 C magok 20-24C max! Igaz, ez CPU hűtésre van, de sztem kiváló, hangja semmi!
Én házhűtésre, ha bent lesz a VGA és az i5-ös procim (sajna csak nyár vége), akkor a GT 800 vagy 1150 rpm-eket veszem meg!
Üdv:
AAz én CM házventijeim, még leszabályozva is nagyon hangosak, bár most mind ki van kötve, elég a TY147
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323 #10225 üzenetére
Attól függ mennyit szánnál rá max. Az utolsó 14cm-es venti. Végül is milyen méretű ventit szeretnél ?
Amiket szoktam ajánlani 120mm furatba:
1000-2000Ft: Cooler Master Sickleflow
2000-3000Ft: Thermalright TY-141/147, Scythe Kama Flow 2
3000Ft-: Corsair SP120, Scythe Gentle Typhoon, Noiseblocker Blacksilent ProEzek közül szerintem egyikkel sem nyúlsz mellé, mindegyik nagyon jó ár/érték arányú venti.
14cm-es méretben Corsair AF140.
-
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #10222 üzenetére
A kolléga jól írta: elöl 2, fent 1 vagy kettő, leszabályozva. 5 V nagyon kevés, sok venti 5-7 V -től kezd forogni, másrészt a légszállítás is nagyot esik még 14 cm-es ventinél is itt.
Fent a venti jót tesz az alaplapnak, mert kiviszi a házból a hőt, nem melegszik a ram meg a chipset. -
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10220 üzenetére
Szerintem állj meg egy pillanatra, kicsit túlpörögted a témát.
Most jók a hőfokok? Meg vagy elégedve a zajjal?
Ha van rá keret, akkor érdemes beruházni arra a két-három ventire, mivel így csökken a hő, halkabb lehet az egész gép. Kicsit nonszensz, hogy a több ventitől lesz halkabb, de lehetséges. Én még mindig azt mondom, hogy föntre két ty-141 kiszívó, tehát lentről fölfelé fújó módban, és a ház elejébe meg még egy 12-es venti. Konkrét típusjavaslat ártól függetlenül: Scythe gentle typhoon 1150 rpm befelé fújva.
Szűrő nem kell, mert elől van, fönt és hátul meg úgyis kifelé fúj a venti. -
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #10218 üzenetére
Mi értjük... Brocken, alul a venti és felfelé fúj. Tökéletes.
A legjobb kialakítás, ha a házon ell jön a friss, szűrt levegő, hűti a HDD-t, SSD-t, majd megy a ram, VGA, chipset és CPU felé. Kifelé meg a ház hátulján és fent megy.
Ha fentre rakod a ventit és szívja a levegőt a bordáról az nem jó, pár fokkal rosszabb lesz a CPU. Ha meg fújja fentről az nagyon sz@r, mert akkor keveredik jobban a felszálló meleg és a friss, így megint a hőfok romlik, bentreked a meleg egy része. -
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #10216 üzenetére
fújja, vagy 1 fújja, egy szíJJJA...
A hűtőknek az nem jó ha csak szívja le a levegőt. -
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #10214 üzenetére
Vagy push, vagy push-pull. A szívásra rakott venti nem fain a bordákon, de pl. radinál jó úgy.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10212 üzenetére
Jobb, hát átfújja a bordát a venti, mintha szívna, szóval nincs értelme piszkálni..
Swif2-nél sokkal jobb a ty, mivel nagyobb, halkabb, árban ugyanannyi. y-kábelt meg veszel a pcgear-ben. -
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10210 üzenetére
Úgy látom amd-d van, szóval a brockennel nem tudsz mit variálni. Amúgy a házba a gyári első hátsó maradhat, plusz felülre betennék két thermalright ty-141-et. Vagy 147-et, ha nem tetszik a színe. Alulra, oldalra nem kell, csak ha több vga-d van. Illetve előre még egy 12-es, mert ahogy látom, ott két ventinek van helye.
Ez a xilence venti elhiszem, hogy nagy sláger most ShellKretor tesztje nyomán, de én azért kicsit szkeptikus vagyok. Telefonnal méri, hogy hogy hűti az amúgy összevissza mérő samsung hdd-t.
Gyártói adatnak pedig hűtésnél nem hiszünk. Soha. -
nemtabo
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #10124 üzenetére
Talán nem véletlen, hogy nem merték a tesztben indítani a ZM-STG2-őt, mert sokat rávert volna a feketeszeder lekvárra. Lehet ezért vettem pont őt.
Az biztos, hogy nagyon jól dolgozik, nálam bizonyított a ZM-STG2, mert speedfan-nal mérve terhelt és terheletlen állapotban is -60fokos a proci. -
BlessedElroy
senior tag
válasz
CoolBoy323 #10128 üzenetére
Basszus, ezt benéztem. elnézést.
-
anytime
őstag
válasz
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Hűtés-téma még mindig
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
CoolBoy323 #10119 üzenetére
Jön a tavasz kérem szépen...
-
Hocsika
tag
válasz
CoolBoy323 #10025 üzenetére
Nyisd meg a képet új lapon
Így: KÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest