- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Héraklész #41 üzenetére
Amúgy egyáltalán nem igaz, amit írsz. Már ha ténylegesen követed is, hogy melyik topikban mit-miért ajánlok – amit legalább nagyjából felmért igények után szoktam.
Végig a helyén kezeltem, de szívesen várom linkkel az idézetet, ahol nem. Az, hogy szubjektíven mit favorizálok, egy teljesen más történet. -
Héraklész
aktív tag
válasz
Synthwave #40 üzenetére
Ezt már jónéhányszor leírtad, ezért is írtam amit. A termékajánlásaid és az igényed nyilván nem az olvasóközönség 98%-ának szól, hanem annak a néhány e-sportolónak vagy aspiránsnak, aki a maradék 2%-on belül van valahol.
Nincs ezzel semmi baj, csak kezeljük helyén a dolgokat. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Héraklész #37 üzenetére
"Nekem semmilyen preifériája nem kellene ingyen sem (csak eladni), mert azok nem hétköznapi felhasználásra vannak."
Mármint úgy érted, hogy nem kétforinthúszfilléres, széthype-olt fullgagyi gaymer ehulladék vagy random irodai fos. Mert valóban nem az itt semmi. A pontos megfogalmazás lényeges. ^___^
Egy héten amúgy kb. 2-3 órát játszom maximum, de legtöbbször már annyit sem.
Az meg, hogy a legmodernebb Fast TN-eknek egyáltalán nem te vagy a célközönsége, az akkora evidencia, hogy leírnom sem kellene. Ahogy az is, hogy ~10 000 óra Kvék és sok-sok ezer óra más FPS + számtalan LAN + több éves versenyzői múlt kombóval megeshet, hogy kicsit mások a prioritásaim, mint neked. Még akkor is, ha már 98 százalékban nem játszom a géppel, amikor előtte ülök. Na nem, mintha az ajánlásaim – néhány kivételtől eltekintve – bármikor is casualoknak vagy mainstreamimádóknak szólnának...
Igazán nincs mit.
-
-
Héraklész
aktív tag
Hát... Synthwave véleménye, preferenciái stb. egyáltalán nem mérvadó hiszen marginális.
Nekem semmilyen preifériája nem kellene ingyen sem (csak eladni), mert azok nem hétköznapi felhasználásra vannak. A fórumban pörög a téma, menő beszélni róla, de a nagyon-nagyon-nagyon nagy többség nem e-sportoló, hanem inkább látványos grafikával játszana a gépen, irodai munkára használná, filmet nézne, netezne...
A TN panel biztos sokat fejlődött, de inkább OLED vagy VA, köszi. -
kalmani
tag
OLED-en a nagy objektumok mozgás megjelenítése darabos, akad. Az anyagban is épp ez látszik 3:34-nél. Harmadik OLED-et használom, mindegyik ilyen. Tru Motion csak ront rajta.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Ribi
nagyúr
Régen monitoron nem volt semmi sync és még a monitor is lassú volt.
Most hogy van freesync, kb lényegtelen milyen a monitor frissítése, úgyis egyben rakja ki a képet, nem félbetörve. Persze ha lassú az még okoz mindenféle elmosódást. Emiatt nyilván jobb a minél több fps és a nagy Hz.
1000fps és 1000Hz mellett szerintem már nem látnád a kenést egyáltalán. -
PuMbA
titán
"De attól, hogy kevesebb az fps nem feltétlen lesz sokkal több a képtörés"
Nem tudom. Nekem anno 60Hz-es monitoron 60-80 fps között kegyetlen sok és látható képtörés volt. 120fps fölött viszont már alig volt észrevehető a képtörés, egyáltalán nem zavart
"Az elkeni 1000 fps-en is, mint valóság."
Valamennyi kenés van, de minél több az fps, annál élesebb például egy elsuhanó épület vagy tábla felirat autózás közben. Ezt az IPS monitoromon is látom, hogy 160fps esetén részletesebb a kép mozgás közben, mint 60 fps esetén 165Hz-en. A több fps azt adja a szemnek, hogy kevésbé szakad meg a mozgás és a szemünk ezt is várja el a való világban. A probléma, hogy a szemünk leáll a követéssel, ha az objektum nem ott van a következő pillanatban, ahova a szemünk várja, mert nincs elég folyamatosság.
-
emiki6
veterán
De attól, hogy kevesebb az fps nem feltétlen lesz sokkal több a képtörés. Van mondjuk 15s frametime-od, 240hz-en meg ha törik is a frame az csak 4,17s-ig fog látszani.
Az meg hogy az olednél a gtg kb pillanatszerű az ad egy tisztasági előnyt az LCD "lomhaságához" képest. Mármint backlight strobing meg hasonlók nélkül.
Az meg hogy sample and hold és emiatt a szemmozgás elkeni a képet... Az elkeni 1000 fps-en is, mint valóság. Én azt nem rónám fel negatívumnak, persze az esport megint más.
-
PuMbA
titán
A képkocka generálás tud ezen segíteni, de nekem single player AAA játékok esetén 55-80 fps-em van, azaz inkább megyek a jobb grafikára, mint a sok fps-re. Ebben a tartományban pont a legnagyobb a képtörés, de az IPS monitoromon nem gond a VRR. OLED monitor még nem fordult meg a fejemben valamiért.
-
emiki6
veterán
A konszenzus az, hogy 240hz és afölött érdemes kikapcsolni a vrr-t oleden, mert elhanyagolható a képtörés hatása.
Mozgástisztaságra ígyis úgyis kell a magas hz és lehetőleg az fps is.Mindenesetre synth underground állaspontja érdekes és elgondolkodtató. Hogy ilyen is van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nekem már az 1080p is sok, és a 27" is túl nagy. Játszani, legalábbis. Munkára/netezni/médiázni nem baj, ha ekkora vagy nagyobb felbontás, de amúgy patentül elvagyok 2 x 24" @ 1080p/144 Hz-cel (az egyik pivotban).
Ha mostanában kéne moncsit vennem, első körben szerintem egy (kettő) Samu LS24D600UAUXEN lenne a befutó. Tetszik, hogy ilyen képátlón ekkora a pixelsűrűség, a képfrissítési ráta élhető, az I/O korrekt, van KVM, és még a dizájn sem kétpálcás gaymer.
Hacsak nem találnék kb. ekvivalens modellt LG-ben, mert akkor egyértelműen azt preferálnám, mert eddig bevált.
Ha pedig összedobnék egy DOOM/LAN/Discord only gépet, ahhoz meg valszeg. egy ASUS ZenScreen MB17AHG-t, tripoddal. Mondjuk legszívesebben egy ROG Strix XG17AHP-t, de az ára elég meredek... -
PuMbA
titán
"Igazából az OLED mozgásmegjelenítése hibátlan"
Ez sajnos nem igaz, hiszen az OLED is sample and hold kijelző, azaz CRT vagy plazma szintet nem ér el a mozgásmegjelenítése
Ez azt jelenti, hogy utánhúzás nincs, mint egy LCD-n, de mozgásfelbontásban ugyanaz, tehát ha olyan kristálytiszta részletességű mozgást akarsz, mint egy 85Hz-es vagy 100Hz-es CRT monitoron, akkor ugyanúgy kell a 240+fps.
Még egy sarok pont van az OLED-nél, az a VRR flicker: VRR Flicker On OLEDs Is A Real Problem
-
Csandi
őstag
válasz
Synthwave #14 üzenetére
Igazából az OLED mozgásmegjelenítése hibátlan, kevés fps-ű tartalmaknál darabos csak mivel ugye a pixelek szinte azonnal váltanak és így nincs az az elmosás, amitől jobbnak tűnik a mozgás. De egy comp játékban 200-1000fps között ez a probléma nem áll fenn.
Volt nálam az 540hz-es Asus TN, meg 240hz-es WOLED, meg havernál probáltam 360hz-es QD-OLED-et is, szerintem a WOLED a legjobb. Valorantra is, Apexre is, single gamekre is, meg tartalom fogyasztásra is. (Na jó, utóbbi kettőre inkább a QD, de csak ha nem esik rá napfény)
Igaz, ezek 27”/1440p, azt meg tudom, hogy neked nagy, ezzel nem is tudok vitatkozni mivel full preferencia, sőt tac shootere talán szerintem is jobb a kisebb. De amiben messzire is kell lőni oda a nagyobb felbontás sztem előny.
-
szasanyi
félisten
-
KRi2
aktív tag
Klassz, hasznos, embereket segítő (nem tukmálós) videó.
-
szasanyi
félisten
Az OLED hiába übereli több tekintetben a többi monitortechnológiát ha nem mindenkinek felel meg. Mondjuk hapi 8-10 óár használatban, aminek a 85%-a startikus tartalom egyszerűen nem jó.
Nem tudom mikor sem azt milyen áron fog megjelenni, de azért ez lehet ütős OLED alternatíva [link] Az egytlen dolog ami nem tetszik - nem csak ebben, egyikben sem, hopgy 27ˇcolon erőltetik a 4K-t mert egyszerűen nem elég nagy a kijelző az ütős látványhoz. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"De egy magas képfrissítésű TN monitor áráért oledet kapsz"
Vagy két billentyűzetet. Vagy egy nagyon jót. Teljesen irreleváns.
"Mindegyik panel volt már nálam"
Gondolom, a legmodernebb és leghigh-tech-ebb, 500+ Hz-es TN-ekből is.
"lehet akárhogy csűrni csavarni soha nem lesz olyan a képe."
Az OLED-nek meg olyan mozgásmegjelenítése. Lehet találgatni, hogy a megcélzott területen melyik a fontosabb.
Kicsit sem hiányzik az életemből az OLED.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
hue
hue
Amúgy meg akik minden gond nélkül csak szapulják a TN-t, még soha nem láttak normálisabb fajtát. Vagy csak trollkodnak. TN és TN között nem kicsi különbségek lehetnek és vannak. És akkor még nem beszéltünk a legmodernebb iterációkról, amik színhűségben már egyes belépőszintű IPS-eket is leköröznek, plusz ezek között már vannak olyanok is, amik 1,07 milliárd színt tudnak és van mellé VESA DisplayHDR minősítésük (lásd MSI).
tl;dr: Nem 2008-at írunk.
------------------------------------------------------------------------
(#7) PTM: Javarészt már csak hozzáállásban és elvárásokban, bár ha mást nem, a későbbiekben azért tervezem folytatni a demózást.
-
PTM
aktív tag
Jelenleg nekem a negyedik generációs, sík 27" 16:9, 4K@240-es QD-OLED panel jön be a leginkább. Monitorból pedig az ezzel szerelt ASUS PG27UCDM, még ha a márkának rossz híre is van. A 240 Hz még túl jó is nekem, de valahogy talán kibírnám.
Csak amennyit PC-zek, nincs értelme új monitort vennem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Két 500+ Hz-es Fast TN rendel.
-
tibaimp
nagyúr
Köszi jó volt és hasznos is!
A szemüveg még mindig becsillan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest