- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
Pityu. #44300 üzenetére
Szerintem először értsd meg mi hogy működik, így könnyebb lesz most is meg a jövőben is összerakni fejben hogy mi kéne neked.
Egy 3 pin-es ventinél 3 vezetéked van. Ebből kettőn kapja az áramot, a 3. a fordulatszám visszajelzésért felel (ezt látod BIOS-ban, különböző programokban). Ilyen ventit csak feszültség alapján tudsz szabályozni. Amivel szabályozni akarod (legyen ez alaplap, vagy egy potméter, akármi), onnan kell hogy kapja az áramot, mert a feszültséget szabályozza a vezérlő. Ha neked olyan splitter van ami külön tápot ad a ventiknek, akkor nyilván nem fogod tudni szabályozni őket, mert azt a feszültséget kapják amit a külön táp ad nekik. Az alaplapra valószínűleg csak 1 vezeték jut el (ha van ilyen), a fordulatszám visszajelzés.
4 pin-es ventinél 4 vezetéked van. Ugyanúgy kettőn kapja az áramot, 1 feszültség visszajelzés, és 1 ahol a PWM szabályzás megy. A PWM szabályzás nagyon leegyszerűsítve annyit jelent hogy jó gyorsan ki be kapcsolgatja a ventit a szabályzó, ezzel szabályozva a fordulatot.
4 pin-es ventiknél megfelelő elosztóval tudsz olyat csinálni hogy külön tápról kapják az áramot, de az alaplapra van kötve a két vezeték amin a PWM vezérlés és fordulatszám visszajelzés megy, és tudod őket szabályozni. -
HollyBoni
veterán
válasz
KBalázs34 #44216 üzenetére
Őszintén szólva én sem erőltetném ezt a tápot, nem csak kaki, de használtan ér vagy 2-3 ezret.
Amúgy olyan 3 pin-es ventit nézz aminek hasonló a fordulatszáma és áramfelvétele mint a gyári. Ráforrasztod a régi helyére, és kész (sima WD40-et pedig soha ne használj csapágy "kenésre"). -
HollyBoni
veterán
válasz
Malfroy #43802 üzenetére
Nekem is B550M Pro4 lapom van. BIOS-ban tudod "grafikonnal" szabályozni a ventiket (mindet), illetve ugyanezt meg tudod csinálni gyári Asrock progival Windows-ban. Utóbbit én nem szeretem, mert nálam állandóan a BIOS beállításait akarja használni újraindítás után, nem azt amit a programban állítottam be. Van egy olyan funkció is ahol megnézni minden ventinél hogy melyik a legalacsonyabb és legmagasabb fordulatszám amit el tud érni. Illetve ugye te %-ban adod meg a ventifordulatot, de ilyenkor azt is kiírja hogy pl. 50% mekkora fordulatszámot jelent valójában. Talán ez a fan-tastic nevezetű dolog.
Van egy-két turpisság, pl. CPU hűtő csatlakozón csak PWM-es ventit tudsz szabályozni, de többiről megy a 3pin feszültség alapú szabályozás is, szvsz jól használható cucc. Kikapcsolni szerintem nem biztos hogy tudsz vele ventit, de ha leveszed 200-300rpm-re, biztos hogy nem fogod hallani.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Házba keresnék két ventit. Egy 140-es és 120-as kéne, de igazából két 120-as is jó, ha csak így van 2db egyező modellből.
Egy alig terhelt dedikált VGA nélküli gépbe kell, szóval kb. folyamatosan 500-600-as fordulaton fognak menni.
Amit szeretnék: 4pin PWM, fehér szín, RGB, árban mondjuk olyan 6-8k/db max, HA ez reális.
Van esetleg valami amit tudtok ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
turbokappa #34035 üzenetére
Ha rákötsz 3 különböző típusú ventit aminek mind más a max fordulata és leszabályzod őket akkor persze nem ugyanolyan fordulaton fognak menni. Ha rákötsz 3 ugyanolyan ventit akkor ugyanúgy megy a szabályzás mint egy ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #34028 üzenetére
Itt low noise meg ultra low noise adapterekről ír a Noctua ami csak egy beforrasztott ellenállás, szóval végül is feszültség alapú szabályzás. Ha jól tudom ezek a redux cuccok régebbi Noctua "csúcs" ventik, ott meg még adták is ezeket az adaptereket hozzá. Ez szerintem arra utalna hogy oké a feszültség alapon szabályzás, persze ezt nem tudom mondani 100%-ig biztosra.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Igen, feszültség alapján szabályoz. Van egy piros meg egy fekete vezeték, ráforrasztod a venti + meg GND
(fekete és piros) kábelét és ennyi volt a történet.Ha így néz ki a belseje akkor jobb oldalt látsz egy kis 2pin-es csatlakozót, az a venti. Viszont valószínű maga a csatlakozó be lesz ragasztva.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ha van egy kis szabadidőd én kiszedném a tápot aztán meghallgatnám közelebbről. Tápkábel bedug, zöld + fekete kábel rövidre zár.
Ő a tápod? Ha igen, akkor a cikk szerint Yate Loon D12SM-12 venti van benne. Pont az előző fél órában cseréltem ki a szüleim tápjában, mert olyan hangot adott ki amit még soha életemben nem hallottam. Sima csúszócsapágyas olcsó venti. Ami jó hogy a max fordulat csak 1650rpm, szóval mehetne a helyére valami minőségi 1500-as.
A tisztítás + kenés is segít valamit, de tapasztalatom szerint sosem lesz olyan mint új korában.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nagyjából, de ha biztosra akarsz menni akkor nézd meg mekkora a max fordulata annak a ventinek ami most van benne. Tápokba elég combosakat szoktak rakni, az ajánlóban a legtöbb venti alacsonyabb fordulatszámú.
Fordulatszám miatt nagy a szélzaj, vagy már csapágyas, vagy kerreg/morog alacsony fordulaton?
Sok eseteben a gyártók bebiztosítják magukat, és beledobnak a tápokba egy 2000rpm feletti ventit. Én egy Superflower tápba raktam most egy Be Quiet Pure Wings 2 ventit, ami maxon ~1400-at megy. A gyári venti biztos hogy bőven 2000 felett volt.
Kivezettem a tápból az új venti fordulatszám visszajelző kábelét hogy tudjam nézni mit csinál vele a táp. Nálam pl. mikor bekapcsolom a gépet olyan 5 percig el sem indul a tápventi, utána idle 600-700-as fordulaton megy, terhelés alatt pedig kipörgeti a táp maxon. Sokkal alacsonyabb a max fordulatszám mint a gyári ventinél, de így is csak épphogy langyos levegőt fúj ki a táp terhelés közben. Persze aztán lehet meghal a táp 1 hónap múlva.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #33980 üzenetére
Nem kell egy rakat elosztó, 5v adapter, ellenállás, szabályzó stb. Csak bedugod az alaplapra, megadod szoftveresen hogy mekkora fordulaton menjen, és azt is be tudod állítani hogy terhelésre változzon automatikusan a fordulat. Ha a lap és a venti is támogatja még le is tudod állítani a ventiket.
Ezt a decibelt szerintem inkább hagyjuk, de az itt természetesen max fordulatra van megadva.
De ha bevásároltál egy rakat 3pin ventit akkor tényleg súlyos összeg lenne PWM-re váltani.
-
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #33976 üzenetére
Ez a 4x3 pin érdekes, itt 2db 3pin 12v-ot kap, a másik kettő 5v-ot. Sárga 12v, piros 5v.
2x3 pin kábelnél max fordulaton kéne mennie a ventiknek, HA 12v-os forrásra dugod, arra vigyázz ha sima alapapi 3pin csatira kötsz sok ventit.
Ha egyedi elosztó igényeid vannak én javaslom hogy csináld meg magad, ha van forrasztópáka.
Vezeték, csati, zsugorcső olcsón beszerezhető. Veszel fekete csatlakozót, tolsz rá kábelharisnyát és még jól is fog kinézni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
chopin42 #33935 üzenetére
Akkor speedfan próba-cseresznye?
Szerintem igen. Kicsit fapados a GUI de nekem semmi bajom nincs vele, és ha picikét feljebb olvasol láthatod hogy másnak is jól működik. De úgyis csak egyszer kell megcsinálni a beállítást aztán meg el lehet felejteni a progit, csak csinálja a dolgát a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Puma K #33902 üzenetére
Megnyitod -> Configure -> Fan control fül -> Advanced fan control bepipál -> Fan controllers-nél rámész hogy add, elnevezed. Ha megvan akkor alatta kiválasztod hogy melyik PWM csatit szeretnéd vezérelni, Controlled speed bepipál, jobbra tőle method-nál MAX of speeds.
Ha ez megvan akkor alatta Temperatures résznél rámész hogy Add, kiválasztod melyik szenzorokat akarod használni, és itt megcsinálod a görbéket. Ha megvan leokézod, és mikor megnyitod a SpeedFan-t ott az Automatic speed control mindig legyen bepipálva, de ha egyszer bepipálod megjegyzi. Miután megcsináltad a görbéket berakod a SpeedFan-t az automatikusan induló progik közé és többet nem nagyon kell hozzányúlni.
Picit nyers, de nem bonyolult, biztos van valami program szebb GUI-val. Nálam jó ideje egy CPU csatira kötött vízpumpa van így vezérelve ami GPU hőmérsékletet néz és eddig tökéletesen működött.Nem tudom pontosan nálad hogy működik, de szerintem BIOS-ban majd ki kell kapcsolni erre a PWM csatira a venti vezérlést, mert különben a SpeedFan nem fogja tudni átvenni az irányítást.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Puma K #33899 üzenetére
Értem én mit szeretnél, azért írtam a SpeedFan-t.
Be tudsz állítani egy görbét hogy milyen hőmérsékleten milyen fordulatszámon menjen melyik venti, és be tudod álltani hogy melyik hőmérséklet szenzort nézze. Legyen az CPU, GPU, északi híd, HDD vagy bármilyen kombinációjuk.
Az én alaplapomnál BIOS-ban fixre kellett állítani a PWM vezérlést, aztán meg ha a SpeedFan elindul ő átveszi az irányítást.
A gyári vezérlést is így működik, csak ott a gyártó csinál meg egy görbét és ő határozza meg minek a hőmérsékletét vegye alapul, itt most ezt neked kell megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Ice&Lime #33884 üzenetére
Nekem is volt régen valami VGA ugyanezzel a bordával, már nem emlékszem mekkora, de szerintem valami 80 vagy 92-es kéne rá, semmi őrült fordulatszám.
Nekem van egy Coolink Swif 2 920 1100rpm ami már mindenféle gépben megy évek óta. Ez szubjektív, de tényleg szinte semmi hangja nincs, és nem is drága. Nem mozgat sok levegőt, de erre bőven elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Ice&Lime #33881 üzenetére
A venti is műanyag, nem?
Kb. akármilyen ventivel rálehelsz és nem lesz forró a borda, csak meleg. Van aki ilyet használ autó radiátoron...
Drót működhet, de ha nincs rajta gumi/műanyag borítás akkor rövidre zárhatsz valamit ha nem vagy óvatos.
(#33882) csiga8 : Szabályzónak csak egy sima potit gondoltam amit elrejtesz valahol a házban. De ha csak fix 7V kell akkor szerintem továbbra is a mellékelt 7V adapter a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
csiga8 #33878 üzenetére
Így a 7V-on üzemeltetés nem nagyon ajánlott, guglizz picit utána.
Ahogy látod gyárilag jön hozzá "7V adapter" ami csak egy ellenállás beforrasztva, használd azt, esetleg csinálj hasonlót, vagy vegyél egy kínai filléres szabályzót eBay-ről.
(#33879) Ice&Lime: Gyorskötöző szerintem simán jó lenne. Meg lehet csinálni "igényesen" is, már ha györskötöző alkalmazásnál létezik ilyen.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Grampy #33843 üzenetére
Szerintem valami rezonál. Levegő áramláshoz nem nagyon van köze. Én is azt mondom hogy húzz le minden ventit meg merevlemezt, ha van vízpumpát. Próbálgasd egyenként járatni őket. Próbálj meg "nyomogatni" dolgokat pl. tápot és nézd hogy elmúlik e.
A gépház oldala is rezonálhat, az is lehet hogy valami nincs meghúzva rendesen stb stb... -
HollyBoni
veterán
válasz
MPowerPH #33800 üzenetére
Ja, én úgy gondoltam hogy maradna a PWM vezérlés, csak ha kell leállítod őket a fizikai kapcsolóval. PWM-nél meg azt csinálsz amit akarsz szoftveresen.
A kapcsolóval amúgy az a baj hogy néha elfelejted felkapcsolni.
Jó párszor előfordult már velem, ezért is akarok átállni full PWM-re.
-
-
HollyBoni
veterán
A Noctua "low noise" meg "ultra low noise" adapterekkel amit PWM ventihez is adnak mi a helyzet? Ha jól tudom csak simán egy ellenállás van beforrasztva ami lecsökkenti a feszt. Ezek sem egészségesek PWM ventire nézve?
Csak azért kérdezem mert én is tervezek valami hasonlót átmeneti megoldásnak amíg nem veszek egy új alaplapot normális PWM vezérléssel.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Czimby #33731 üzenetére
Az oké hogy felpörög, csak itt az a kérdés hogy tényleg kell e akkora fordulat.
Ezért érdekes az hogy milyen meleg levegőt fúj ki.
Szvsz egy 1500-as még simán beleférne, nekem is most van úton egy Pure Wings 2 tápba. A gyári tápventim 100% hogy 2000 fordulat feletti.
Ha veszel egy ilyen 2000rpm feletti ventit alacsony fordulaton ígyis úgyis morogni fog, kerregő hangja lesz az erős motor miatt. Magas fordulaton a szélzajt pedig nem lehet elkerülni.
Ha halt meg tápod akkor persze értem a félelmet, persze gondolom nem volt bebizonyítva hogy a túlmelegedés miatt halt meg.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Czimby #33729 üzenetére
Mennyit fogyaszt a konfigod, mennyire terheled le a tápot? Mikor sokáig nyomatsz valami stress testet, nézted már hogy milyen meleg levegőt fúj ki?
A takaró műanyag semmi extra, szerintem minden tápban láttam amit eddig szétszedtem, illetve volt hogy kiszedtem és évekig használtam nélkülie a tápot.
Azt ne felejtsd el hogy a gyártók szeretik bebiztosítani magukat, de néha ésszel azért meg lehet szegni a "szabályokat".
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
- = Zk = - #33674 üzenetére
Láttam már, de sajna ezek a videók nem sok mindenre jók, csak annyi derül ki hogy mit gondol egy youtuber. Semmi konkrét adat.
"These fans are extremely quiet!" Ok.
Kinek mi a quiet.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
- = Zk = - #33672 üzenetére
No offense de ha egy ventinek 1500-as fordulaton nincs hangja akkor csak arra tudok gondolni hogy megszegi a fizika törvényeit. Akkora fordulaton elkerülhetetlen hogy ne legyen szélzaj.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A tápomba keresnék ventit. 3pin 120mm, ~1500rpm max. Ami fontos lenne, hogy amikor nincs terhelés alatt a táp és alacsony fordulaton, 5v körül üzemel a venti ne legyen kerregő motorhanga.
Ez nagy kérés, vagy a legtöbb ajánlóban lévő ventire elmondható?
-
HollyBoni
veterán
A PWM ventiket le lehet teljesen állítani szoftveresen?
-
HollyBoni
veterán
A jelenlegi hardverekkel csak kis terhelés alatt van el passzívan.
Két darab radi van, és mindkettőn 1db 20-as van. Ég és föld a különbség hőmérsékletekben passzívhoz képest mikor bekapcsolom a ventiket, pedig ez a két Phanteks nem egy nagy szám. Nekem bőven elég. Ahogy írtam a csendes működés a lényeg, nem akarom telepakolni ventivel. Még így is bőven leköröz jó pár vízhűtést.
No offense de nem akarok ezen elkezdeni ezen csámcsogni, jó páran belekötöttek már itt PH-n ebbe a két Mo-ra felállásba.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Igen, erről tudok, inkább az 1x20mm vs 2x14mm példa érdekelne konkrétan hogy mondjuk radiátoron annyival nagyobb teljesítménye lenne 2x14-nek hogy megéri a plusz zajt vagy valami ilyesmi.
Az biztos hogy a 20 centis ventikből a legtöbb ház szellőztetésre van tervezve, de ha lehet hinni a gyári adatoknak akkor a Noctua statikus nyomása tök jó.
Inkább a csendes működés lenne a lényeg, akkorák a radiátorok hogy még a Phanteks lehelete is elég a brutál teljesítményhez. Ha a Noctua 20-as nem búg mint a Phanteks, és azonos fordulaton több levegőt tud átpréselni akkor szerintem tökéletes lenne.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
20cm vagy nagyobb ventiből ha minőségit szeretnék csak a Noctuával érdemes foglalkozni?
Jelenleg Phanteks PH F200SP van, de alig mozgat igazából levegőt, picit búg, az egyik meg kezd meghalni. Volt még valami Bitfenix, de annyira rezonált hogy visszaküldtem.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nekem Coolink Swif2 van 92-es méretben, 1000rpm (honlapon 1100-at írnak de nem annyit megy). Eddigi legjobb ventim, 0 hang, 3-4 éve megy tökéletesen, olcsó.
De ahogy Grózi is mondta nem szállít egy tonna levegőt. 1500-as már biztos szállít levegőt, de lehet hangos, azzal nincs tapasztalatom.
(#20129) Henk: Úgyis az a verzió lesz hogy veszek mást is és visszaviszem boltba amelyik nem tetszik, de Noctua-t is próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Próbáltad már személyesen az eLoop ventiket?
Szerintem veszek egy eLoop-ot meg Noctuát, és visszaviszem azt amelyik nem tetszik.
A leghalkabb venti amit hallottam eddig az a Coolink Swif2 92mm, 1000rpm. Motorhang és szélzaj 0, akkor hallok csak motorhangot ha közvetlen odateszem a fülem mellé... Persze nem szállít nagyon sok levegőt. Ilyen kéne 12 centisben.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
joe979 #20108 üzenetére
800 körül, nincs értelme nálam a nagyobb fordulatnak. Mindegy ha felesleges, a vízhűtésem is az.
Két külső radiátor hűti a procit és VGA-t, nincs rajtuk venti. A nem túl távoli jövőben vizezni fogom az alaplapot is, és akarok venni egy tápot ami leállítja a ventit ha nem kap sok terhelést. Szóval csak a vízpumpa, és 1db HDD lesz mozgó alkatrész, de valószínűleg a radik és a pumpa menni fog a padlásra.
Ezért kell nagyon csendes működés, lehet nem is kéne venti, de egy picike szellőt szeretnék a házban. Semmiképp nem akarok szabályozni ventit, hogy még véletlenül se morogjon a motor, az idegesítőbb mint a szélzaj. Felesleges az egész, de a lehető legcsendesebb ventit szeretném. Na meg csak 2-3db kell, úgy nem olyan drága, és remélem jó pár évig működni is fog.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Úgy döntöttem inkább többet költök ventire.
Noctua NF-S12A ULN
vagy
Noisblocker B12-1?
Esetleg van jobb? Valakinek esetleg nincs személyes tapasztalata mindkét ventivel?
12cm, 3 pin kell, alacsony fordulat, és minél csendesebb működés, házszellőztetéshez lesz. Nem akarok alulfeszelni/szabályozni PWM-el.
Nem zavar ha feleslegesen drága, csak 2-3db-ot akarok venni.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Szeretnék venni 12-es házventit. Max 900-1000rpm, lehetőleg 12V-on tudja ezt, nem akarom alulfeszelni hogy még véletlenül se morogjon a motor. Mennyit kéne rászánni hogy kapjak valamit ami szállít is azért levegőt és tényleg halk? Kinézet az utolsó dolog ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #17006 üzenetére
Én visszaküldtem saját költségen, 8 napon belül kötelesek visszavenni, egy szót nem szóltak érte. Az más kérdés hogy nagyon nem érte meg kifizetni oda az 1000ft-os postát, vissza meg az 1700ft-os futárt.
Garanciafutár meg csak 10 ezer felett van, vagyis valószínűleg, mert természetesen értelmetlenül van leírva mint minden más:
A szolgáltatás csak10.000 FT brutró vételárú termék esetén vehető igénybe!!
Csak akkor vehetem igénybe ha pont 10 ezer forint (brutró) volt a termék?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
A Phanteks-nek szélzaja van, semmi más. A CM alapból 100-al kevesebb fordulaton megy (vagy gyakorlatban még kevesebbet), én csak annyit tudok elképzelni azért halkabb mert kevesebb levegőt szállít. Nem tűnik soknak az a 100rpm, de sokszor nagyon sokat számít. Lehet ugyanolyan halk lenne a Phanteks is 700rpm-en...
Szerintem a halkság nem relatív, ami hangos az hangos, az más kérdés hogy valakit zavar e. De elég érdekes hogy van aki azt mondja hangos a Megaflow, van aki azt mondja halk.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Igen, automatáról átállítottam (bár úgy sem csinált semmit) és levettem a 100-ból 15-re az értéket. Jó csatira dugtam, de semmit nem csinált. Igazából végig próbáltam az összes csatlakozót.
Próbáltam speedfan-ban is állítgatni szintén semmi... Na de akkor kipróbálom más ventikkel, kíváncsi vagyok.
-
HollyBoni
veterán
Amúgy ha már alaplapi 3pin szabályzásnál tartunk, az én lapom valamiért nem csinál semmit. EVGA X58 lap, elvileg 2 3pin csatlakozót tud szabályozni, be is állítom BIOS-ban, de a rádugott ventiknek nem változik a fordulatszáma, ugyanúgy pörögnek maxon. Találkozott már valaki ilyenel?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16946 üzenetére
Max fordulaton fog menni, ugyanúgy mint molexről, ha csak nem állítassz valamit biosban. Sajnos nem tud csodát tenni a 3pin hogy eltünteti a venti hangját fordulatszám csökkentés nélkül.
(#16947) Grózi: Tudom hogy szidta, de te előtte ajánlottad, én meg úgy voltam vele hogy csak akkor tudom meg milyen ha kipróbálom. Látod most milyen ellentét van a Megaflow-al kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16940 üzenetére
Na akkor én el vagyok tévedve. Nem ez a low noise adapter? [link]
Ha igen, akkor kösd be alaplapra, mutatnia kéne a fordulatot.
Meg tudod mondani pontosan milyen hűtőhöz adták a low noise adaptert? Abból ki lehetne deríteni ki fogja e nyírni az ellenállást szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16938 üzenetére
Mekkora fordulaton megy így? Agyon lehet szabályozni minden ventit, de nekem ott már felmerül a kérdés hogy egyáltalán ér e valamit.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16936 üzenetére
Ok, csak azt írtad "És a Noctua-t elvileg 10.1dBA-ra.". Nem nagyon értettem ez hogy jön ide, azt hittem arra gondoltál majd az "ultra low noise" adapter varázsol és pont annyi lesz vele a Megaflow is.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16934 üzenetére
Ebben az "ultra low noise" adapterben egy sima ellenállás van? Mert ha igen, akkor az nem teljesen úgy fog működni a Megaflow-al mint a Noctua ventivel amihez tervezve van, ha csak nem ugyanannyi áramot vesz fel, persze attól független próbáld meg hátha jó. Az hogy mire van kötve tök mindegy, molexre is lehet kötni 5V-on, alig fog forogni. Itt a fordulatszám szabályzás a lényeg, az fogja lehalkítani, de kevesebb levegőt fog szállítani.
Ja és Noctua ventit ne nagyon hasonlítgass Megaflow-hoz, mert a Megaflow egy picit nagyobb...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16931 üzenetére
Így van beszerelve előre? Ha mögötte sok dologba ütközik a levegő lehet azt hallod, de szerintem ez az összes létező ventinél így lesz, szabályozni kell. Én nem találkoztam még olyan sok levegőt szállító, vagy nagy fordulatú ventilátorral ahol ne lett volna szélzaj (szerintem fizikai képtelenség), ha pedig mögötte vannak cuccok az csak fokozza.
Nem nézted meg gépből kiszerelve hogy úgy milyen hangja van?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16928 üzenetére
Egy másik topikban pedig pont most ajánlotta egy srác a Megaflow-ot, mert neki nagyon bejött és halk...
Vicces téma ez a halkság.
-
HollyBoni
veterán
20 centis venti második felvonás, megjött a Phanteks.
Venti konstrukció nagyon jó, igényes. Rezgéscsillapító gumik minden sarkon mindkét oldalon, a kábel szépen harisnyázva egy valamilyen gumi anyaggal, fekete csatik. Kapsz kábel hosszabbítót is, ez szintén nagyon igényes.
Csapágy hang nincs, se beüzemelve se csak simán megpörgetve, se vízszintesen se függőlegesen. Nem rezonál szerencsére egyik példány sem semmilyen állásban. Szélzaj van, de nem vészes. Csak Bitfenix 230-as ventihez tudok viszonyítani, annál egy picit több, viszont érzésre mintha több levegőt szállítana.
Ami viszont nagyon nagyon jó (legalábbis nekem) mikor radiátorra rakom alig nő a hangja, és nyomja át rajta a levegőt rendesen. Mikor a Bitfenix-et raktam radira iszonyat nagy szélzaja lett.
Szabályozni is próbáltam (sajnos most nem tudok fordulatot nézni), le lehet szabályozni nagyon csendesre úgy hogy még szállítson is azért valami levegőt. Én speciel nem fogom, ágy alól radiátoron 12V-on nem hallatszik ki (pedig allergiás vagyok a zajra nagyon).
Szóval meg vagyok vele elégedve, nekem bevált, és mindenképp fényévekkel jobb mint a Bitfenix. 12V-on über halk gépekhez nem ajánlanám ház szellőztetésre csak szabályozva, de hát nem nagyon találkoztam még olyan ventivel ami sok levegőt szállít és nincs szélzaja.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Gombikácska #16898 üzenetére
Egyszerű, próbáld meg visszavinni és kiderül.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16883 üzenetére
Egy postaponton az automatának szeretnél fizetni, vagy hogy gondoltad az utánvétet?
Tele van a honlap nem csak elírással hanem durva helyesírási hibákkal, meg váltottam velük 1-2 emailt, nem csak helyesírási hibákkal volt tele az összes hanem néhol már totál értelmetlen szövegeket írtak...
Bár most már mindenhol ez megy.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16880 üzenetére
Passz, én most rendeltem tőlük először. Rendelni kellett a cuccot, aztán vissza is küldtem mert hulladék volt, szó nélkül visszavették (bár muszáj nekik 8 napon belül). Azon kívül hogy nem tudnak írni eddig minden oké volt.
Bár a szállítási költség picit tényleg sok.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #16878 üzenetére
Magyarországon általában ez van, kis boltok kis raktárkészlettel amire nem figyelnek, és a dolgok fele nincs is meg.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
pigster #16861 üzenetére
Nekem ebből van 9 centis 1100rpm-es verzió. 2-3 éve megvan 0, de tényleg 0 hangja van. Ha odateszed a füled mellé csak akkor hallassz valamit. A csapágy még mindig tökéletes 2-3 év után, semmi hangja nincs.
1500-as fordulatúval sajnos nincs tapasztalatom, azt írja 1100-as meg nincs raktáron, azért én rákérdeznék. Az tuti hogy az 1500-as 1000-1100-ra leszabályozva ugyanolyan jó lenne, ha van szabályzásra lehetőséged.
Még van egy ilyen is, de ez 2000-ig megy fel, ott már biztos hajszárító:
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
válasz
benvolio #16808 üzenetére
Én speciel azzal nem foglalkozok milyen adatokat ír a gyártó, azt ír amit akar és úgysem tudod leellenőrizni.
De ha igaz minden, egyátalán honnan tudod hogy 10CFM mennyit számít rendes használatnál? Vagy honnan tudod milyen a valóságban ha egy venti 5 decibellel halkabb a másiknál? Szerintem tök felesleges ilyenekkel foglalkozni, csak személyesen fogod tudni megtapasztalni. Engem kb csak a halkság érdekel 800-1000rpm körül, meg a csapágy minősége, és ezeket úgyis csak akkor fogom megtudni ha megvettem.
Példának sokadjára is csak azt tudom felhozni hogy a Bitfenix honlapján írják hogy milyen szuper FDB über halk tartós csapágy van a ventikben, aztán veszek kettőt kiveszem őket a dobozból és mindkettőnél a csapágynak hangja van, beüzemelve kerreg...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
12-14cm, 800-1000rpm körül, PWM vagy 3pin mindegy. Igazából az érdekelne (bár ezt személyesen kéne tesztelni) hogy van e olyan előbb felsorolt paraméterekkel rendelkező jó légszállítású szellőztető venti ami totál hangtalanul teszi a dolgát egy gépházba szerelve. A totál hangtalan alatt azt értem hogy nem is hallanék különbséget ha ki-be kapcsolnám egy tőlem kb fél méterre lévő gépházban. Nem sok minőségi ventim volt eddig szóval nincs nagyon tapasztalatom.
Az egyetlen eddigi totál csendes ventim, amit tényleg csak akkor hallok ha 10 centire tartom a fülemtől az egy 9 centis 1000-es fordulatú zöld Swiftech, csak hát ez elég pici és alig szállít levegőt.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem hangzik nagyon rosszul, jobbat úgysem kapok. Szélzaj radiátoron mégjobban meg fog nőni, viszont ágy alatt lesz a radiátor és szerencsére nagyon jól szigeteli a hangot. A bitfenix mikor rátettem a radiátorra nagyon hangos lett, de betettem az ágy alá radiátorral ahol lesz, kapcsolgattam ki-be és alig hallottam valamit. Ha nem kerreg úgy mint a Bitfenix, és nem rezonál annyira hogy még a padló is átveszi akkor már sokkal előrébb vagyok.
(Igazából passzívan is elmenne a konfig csak megnyugtatja a lelkem ha van két légkavaró
)
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A Noctua tényleg annyira jó ahogy mondják kb mindenhol?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest