- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Hát a kordierit kő nem az igazi, nekem kb. 360 fok fölött rendre odaégett a tészta. 360-on is megsül persze a pizza, de na!
Jogos a hőeloszlás kritika, egyet kell fordítani félúton a pizzán, aztán már jó is (nekem).
Tényleg van egy boom a pizzasütőknél, remélem hamarosan megtalálod a hozzád illőt. Jó sütögetést neked is! -
BluEyes
őstag
Szia!
Egy tuningolt Ariete 909 a sütőm.
A tuning azt jelenti, hogy a termosztát fel lett tekerve, és kapott egy Fornace Saputo követ. Így most 480 fokot tud (a gyári corderit kővel ugyanígy beállítva 498 fokot mértem, látszik, hogy valamit másképp csinál a biscotto).
A sütésnél nem szoktam vacakolni, maxon megy a készülék, ami a csövön kifér. Így kb. 2 perc alatt van meg egy pizza. Az alja gyönyörűen sül meg, nem ég le, nem kormos, isteni a sülő tészta illata.A követ a gyártótól rendeltem. A kutakodásaim során két gyártó, a Fiesoli Arte [link] és a Fornace Saputo [link] maradtak fenn a szűrőn. (Utóbbi webshopja épp nem megy, valami nagy bummot ígérnek hamarosan.)
Egyikük sem engedte célországnak Magyarhont, viszont az átutalás rendben ment. Így egy osztrák címre kértem a szállítást. A posta díja19,58€ volt, ez sajna rengeteg, de hát egyszer élünk vagy mi
A Fornace Saputo lett a befutó, mert ők megesküdtek, hogy ők sok száz év hagyománya meg a Vezúv lávája meg a tradícíók bele vannak gyúrva az agyagba, én meg ezt jól elhittem.Egyelőre nem bántam meg.
-
iatti
aktív tag
körbenéztem jutyubon, egy videó van fent egy olasz csajtól. talált valaki még infót a gépről? ahogy látom 4-5 hónapja jött ki, még elég új a masina. valahol olvastam, hogy törik a kordierit kő, de ez minden gépen megvan. az én lundomon is eltört az első kiégetésnél. nem sokat érnek, mindenképp kell hozzá egy saputo.
-
Bandus99
őstag
Nem mind1 melyik sajtról beszélünk. Amit linkeltem pl Szarvasi azt "alulra" szokas azert írom így, mert egy Margherita eseteben ugye nincs mas mint a paradicsom, majd rá a sajt és bazsalikom.
Más pizzák esetében erre jöhet még feltét.
Mutass nekem linket ahol ezt a sajtot a végén szórja rá?
Persze en sem vagyok pró, szoval a tevedes jogat fentartom, de várom a video linket. -
Bandus99
őstag
Habár nem tőlem kérdezted, de had válaszoljak én is.
Szerintem az anyag rendben van a kő teljesen rendben van.
előnyök.
Kis helyen elfér, hordozható, használaton kívűl simán elrakom a konyhaszekrénybe.
megfelelő hőfok- ellentétben a többi ufós kialakításuval szemben, ugyanakkor a beépített ventiillátoroknak köszönhetően nem éget a burkolat.
külön kapcsolható alsó és felső fűtés
én ide sorolom, a teljesen kinyithatóságot, azért ha sikerül beborítani a feltéteket a kőre, itt szerintem sokkal egyszerübben lekaparom nagyrészét mint egy zárt sütőben, arrol nem is beszélve, ha netán lángra kap.... jó tudom, ne borítsam bele, de tegye fel a kezét aki kezdőként még sosem..
kinyithatóság miatt szerintem sokkal egyszerubben lehet vetni a pizzát mint egy szűk nyiláson keresztűl
hatranyok
A kialakításnak köszönhetően nem látható sütés közben, illetve ha kinyitom sok a hőveszteség.
itt sem árt 1x megforgatni mert a fűtőszálak miatt ahogy tekerednek van egy kis rész ahol nem süt annyira. Nem rettentő az eltérés, de nem baj ha fordul.
kb ennyi jutott eszembe -
jézusom
addikt
Kicsit autentikusabb a pellet, vagy fa, ad egy plusz aromát. Fa ráadásul van itthon, jó pellett nincs, de ha veszek, el tudom használni. Nekem a gáz olyan, hogy akkor már inkább bent a konyhában megcsinálom. Kicsit olyan életérzés olaszos
hogy kiülök és csövesbe fával megcsinálom.
Egyébként ezt a nápolyi dolgot nem is nagyon értem mitől nápolyi. Először saját tésztát akarok úgymond kifejleszteni, hogy legyen stabil alapom, amihez tudok viszonyÍtani. Idáig mindig érzéssel csináltam, aztán ahogy sikerült. Volt jó meg nem oylan jó is, ÉS rendes lisztet nem is vettem, csak 130 forintosat... Elkezdem csinálni egy fix recepttel és addig finomÍtom ugyan olyan liszttel/élesztővel, idővel hőfokkal stb, amig ki nem alakitom jo receptem. Itt mondjuk igazad lehet, hogy a hőfokot nehéz lesz belőni pellettel. -
bmxbandita
tag
Igen, az már újabb modell, ami nekem van azt már nem lehet kapni. De még nagy akcióban is több, mint másfélszer annyiba kerül, mint az enyém volt, tehát meg is kérik az árát a "tuningnak"
Viszont a Klarsteinnél megtanultam, hogy minden számukkal túloznak úgy 5-10%-al, legyen az dagasztó kapacitás, vagy sütési hőfok -
bmxbandita
tag
Igazából az első tuning az az volt, hogy alulról 2 csövet átpakoltam felülre, így már 1250w felül - 500w alul volt az arány, de így sem volt az igazi. Az #2294-ben posztolt pizzák már ezzel a konfigurációval készültek, de továbbra sem éreztem azt, hogy "megérkeztem", két dolog miatt:
- Még így is ~2,5 perc kellett egy pizzának
- Hiába fér el 30 centis pizza is a sütőben, inkább ~28-ast csináltam, mert a kvarccsövek szélei (1-2 centi mindkét oldalon) nem melegítenek, így a 30asok nem lettek olyan szépek mint a 28asok.A mostani fűtőbetét cserétől azt várom, hogy megoldja majd mindkét problémát, holnap beszámolok a tapasztalatokról
szerk.:
És igen, a lund/ariete/g3ferrari és társainak is pont ez a baja, 1200w teljesítményt osztanak ketté, 600 alulra, 600 felülre. Ezért is égetit sz@rrá a pizzák alját a kezdők, akik csutkára feltekerik -
Toobee
veterán
Ha jól látom 300 euró. Tennék még hozzá és vennék egy GGF Micro V Plus-t. Van a családban G3 vagy valami hasonló, szerintem szar, én nem pizzáznék vele. Még egy Luigi Unold is sokkal jobb, ha a GGF-et soknak találod. 200 eur körül lehet venni akciósan + egy biscotto hozzá kb. 40-50 eur.
-
Toobee
veterán
Cozze elektromos nem lett jó, nem ajánlott gép a videós vélemények alapján. Én egy Effeuno N4-et szeretnék levadászni használtan. Kint meg marad egyelőre a Koda12. Most, hogy megjött a Biscotto hozzá, már nem nagyon mozgat a csere (Arc XL-t néztem ki, de abba 300 EUR a Biscotto).
-
jozsi252
veterán
Én annyit vettem csak észre hogy hol lágyabb egy kicsit hol keményebb. De ugyanúgy jól el olvad, úgyhogy ilyen szempontból nincs vele baj.
Ne tudjátok meg mennyire megszívtam a legutóbbi Vesuvio tésztával.
Bucik fele a kukában kötött ki. Már dagasztás után észrevettem túlságosan lágy lett, még 40 perc pihi után se tudtam belőle rendes nagy bucit csinálni, illetve iszonyat módon ragadt. 70% volt a hidrója neki. Mindent jól számoltam, semmit se rontottam el ezen a téren.
Én arra gyanakszok hogy egyszerűen túldagasztottam a tésztát. Szerintetek lehet ez az oka neki? 100% Bigából csináltam a tésztát.
Nyújtás után alátoltam a lapátot és a perforációba egyből beleült a tészta, ilyen gázos tésztával még nem találkoztam.
Ami kisült az nagyon jó volt, de borzalom volt az egész kezelése, bevetése meg minden. 48 órás hűtőzést akartam neki de már 24 óra után láttam hogy valami nem okés vele ezért kisütöttem, ennek ellenére nagyon nagy szívás volt. -
bugizozi
őstag
-
|AP|
veterán
hát azért még szívom a fogam az effeovens miatt, de nagyon sok helyen olvasom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutnék ide
Amúgy az elektromos Cozze13-at néztem még (nálam csak elektromos jöhet szóba a lakás miatt), de arról is azt olvastam, hogy nem rossz, de igazából csak a kapudrog -
sz.zs.
Topikgazda
-
Ciccuka
veterán
Egyedi fűtőszál gyártás rövid határidővel
valami ilyesmit keress talán -
csƵ
addikt
Fogalmam sincs amúgy mennyi idő alatt melegedik fel, az 1 órát én is valakitől olvastam, azért hagytam én is annyi ideig. Egyébként is kb. ez 2-3 alkalom volt, nem eszi le a gatyámat. Majd beszerzek egy infrás hőmérő és megnézem, mennyi idő alatt melegedik fel. Lehet felmelegedik 20 perc alatt.
-
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
Pfuu.. egy ekkora méretű gofrit most benyomnék
Viszont ennél a sütőnél lehet alkalmazni kell majd a 320-340c felfűtési ciklust, majd miután beraktad a pizzát kell feltekerni maxra. Így elvileg nem ég meg az alja és egyenletesen sül a tetejével együtt. De aztán bármi is lehet -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest