- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
válasz
IntelKiller7 #2041 üzenetére
-
IntelKiller7
veterán
válasz
IntelKiller7 #2039 üzenetére
Én Karu 12-vel kezdtem el pizzázni. Azt vett volt barátnőm nagybácsija magának.
Pellettel meg fával sütöttünk benne. Nem volt rossz, de elég melós volt, ha egyedül csináltál mindent. Figyeled a tüzet, nyújtod, feltétezed a pizzát, sütöd.Aztán vettem magamnak egy Glowen Raptort amit csak gázzal használtam. Már ez is annyival nagyobb segítség volt, hogy felfűtöd, beállítod a lángot ahogy jónak látod, és csak sütsz folyamatosan. Nem kell külön ezzel foglalkozni.
Az elektromosban meg az a jó, hogy kb egyszer beállítod a hőfokokat ahogy neked a legmegfelelőbben süti a pizzát. És még forgatnod sem kell benne.
Karu 16-ban, Raptorban az a jó, hogy magasak, akár mást is tudsz benne sütni. Húst, halat, zöldségeket, kenyeret stb.
Ezt neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél vele kezdeni, mennyit ér meg neked.
Karu 12-t biztos nem vennék, mert hamar kinövöd, és veszel egy nagyobbat.
A Karu 16-al biztos nem lősz mellé, én a Raptort is ajánlom. Elektromossal nem volt még dolgom, de videók, tapasztalatok alapján hibátlan.
Az biztos, hogy, ha egyszer újra nekiállok otthon pizzázni, akkor egy Effeovens N3-at vennék magamnak.Közben most nézem, hogy saját magamnak válaszoltam.
-
DrDobos
őstag
válasz
IntelKiller7 #2039 üzenetére
Mi a hátránya és előnye az egyes fajtáknak, melyik éri meg igazán?
-
PeterZZ
kezdő
válasz
IntelKiller7 #2026 üzenetére
Mondjuk legyen 10re való. Akkor lesz alapanyag tesztelni.
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #2021 üzenetére
Azért ki fogom próbálni az olajos tésztát is, lehet attól lesz kráncsi
-
jozsi252
veterán
válasz
IntelKiller7 #2009 üzenetére
igen azt tudom hogy el kell érni a megfelelő állagot, de ahogy néztem pl Pluhár Laci videóit ő amikor kézzel dagaszt akkor nem 20-30 percig szokta hanem alaposan összekeveri. Egyik videójában ezt el is mondta.
Gondolom ha csak ennyit csinálnék kèzzel annál sokkal többet ér ez a 2x5p dagasztás? Hőmérőt vettem azzal mérem a tészta hőfokàt is hogy ne lépjem túl. Illetve úgy tervezem hogy hűtőbe rakom a vizet dagasztás előtt. -
jozsi252
veterán
válasz
IntelKiller7 #1979 üzenetére
Köszi a segítséget! Járólapokat már pár ezer forintért lehet venni, nincs vészes áron.
-
bmxbandita
tag
válasz
IntelKiller7 #1956 üzenetére
Szuper, köszi a segítséget!
Egyébként egyelőre a kommersz otthoni sütőben "hülyéskedős" fázisban vagyok, ezért akartam a 70% hidrót, remélve, hogy nem szárad ki annyira a hosszabb sütési idő miatt.
De akkor 65%-ra lövöm be, meglátjuk mit mutat -
bmxbandita
tag
válasz
IntelKiller7 #1954 üzenetére
Köszi!
Egyébként az a terv, hogy ma este csinálom a poolish-t, holnap este a tésztát, és szombat reggel kezdeném a bucizást.
Így a poolish 24h-t van a hűtőben, a tészta 36h-t.
5 stagioni napoletana pizzalisztből.
Papíron nagyjából jól néz így ki a folyamat szerinted? -
bmxbandita
tag
válasz
IntelKiller7 #1835 üzenetére
Szia!
Kicsit összezavarodtam a vidi élesztős részénél, te is írtad korábban, hogy általában 3x a szorzó a friss és szárazélesztő között. Itt Vito mester 6gr. friss, vagy 5gr szárazélesztőt mond.
Akkor most budafoki frissből mennyit rakjak, 15gr-t (3x száraz), vagy 6 gr-ot, amit a mester mond? Ráadásként egyébként halkan megjegyzem, utánakerestem a friss élesztőnek amit belerak, a 25gr-os kiszerelés felét simán belemorzsolja ő is, ami nagyon nem 6 gr -
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1917 üzenetére
Na én eddig azt hittem minden nápolyi ilyen canottos
Most +1 az n3-nak, én nem akarom forgatni.
-
tepenzed
őstag
válasz
IntelKiller7 #1912 üzenetére
lehet a tetejére is tenni
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1900 üzenetére
Sütök már vagy tizenéve, próbáltam már sokfélét, keverékeket is, csak úgy teszt jelleggel. Igazán már most a gázsütő a szűk keresztmetszet, meg most a zsiradék meg a w érték birizgálta a fantáziámat, hogy ott érdemes-e valamerre változtatni az arányokon.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1891 üzenetére
Ezt a W értéket honnan lehet tudni, mi határozza meg? Mi az, hogy erős liszt? Melyik összetevőnek kell soknak lenni?
-
avl
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1891 üzenetére
hogyan keszited a 72 orasat ? (mikor miböl mennyi es milyen köztes idök) köszi
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1876 üzenetére
Köszi, a következőnel visszaterek 60-65% környékére, piros stagionival. Másfél órától picivel többet volt 25 fokon.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1835 üzenetére
Sziasztok. Elkészítettem most először a linkelt videóban lévő receptet, 5gr. Budafoki és kék stagioni liszttel, betartottam az időket, arányokat, de a bucikat nagyon nehéz volt kezelni, már a dobozból kivenni is komoly nehézség volt, annyira nyúlós, ragadós volt. Mit, miket ronthattam el?
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1858 üzenetére
Az előző próbálkozások kovászból indultak, abból lett kb 32cm körüli de nem voltak jók ezért próbálkozok most ilyennel. Akkor ennél csökkentem az adagot, köszi
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1856 üzenetére
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1854 üzenetére
Ha másnap ebből már sütne valaki akkor gondolom kevés liszthez kell rakni, kb 1:1 arány, hogy gyorsan megkeljen, ha meg több liszthez kerül akkor lehet hűtőztetni még pár napig?
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1849 üzenetére
Megnéztem már azóta a webshop-ban, kiemelik a termék leírásában, hogy nem jár hozzá, szóval benyeltem, rendeltem egyet.
Koszi Madoc, visszakerestem. Az extra hoterelorol van fotód, infód? Sajna nincs páraelszívó a lakásban, ezért kicsit bajos lesz a tűzhely teteje, plusz sarokban van a tűzhely, szóval ott megreked minden.
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1829 üzenetére
Na f*sza
-
cSuwwi
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1831 üzenetére
Én nemrég 2021.03-as lejáratú fagyasztóban tartott budafokival sütöttem, teljesen jól működött kiolvasztás után. Érdemes tartani a fagyóban párat mert tényleg sokáig életképes marad.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1835 üzenetére
Köszi, meló után megnézem és hétvégén fel is avatom a cozze-t, ha minden jól megy. Nálunk, két főre max 5-6 buci kell, az ötven az már szép mennyiség
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1833 üzenetére
Akkor biztos elsiklottam a videó fölött, megkeresem azt, köszi.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1831 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy a száraz élesztő és a friss élesztő között milyen arányban lehet váltani adagolást tekintve, mondjuk ha pl a Vito receptjeit nézem, ő szárazat használ és nekem ilyen friss van otthon?
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1829 üzenetére
Szia. Milyen élesztővel?
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1822 üzenetére
Köszönöm, nem vagyok híve ezeknek, csak nélkülük pár dolog nehézkesebb, de velük is...
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1696 üzenetére
Szia!
Próbálok csatlakozni ehhez a csoporthoz (mint AB BA, csak nem ezek a betűk...).
Megtennéd, hogy elfogadod? Köszönöm! -
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1817 üzenetére
Kecskeméti metroba pl még sose láttam. Hűlt helye volt mindig.
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1815 üzenetére
Matusz vad árul fior di latte-t mindig. Onnan szoktam rendelni,igaz az kilós kiszerelés de jó áron van.
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1787 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de a lényeg a 3 havonta 5-6 pizza. Mert - gondolom - legtöbbünk nem napi 5-6 pizzára keres eszközt. Ráadásul ott van még a tészta, a formázás, a feltétezés kérdése, amik még szintén befolyásolják a végeredményt.
Szóval biztosan jobb a glowen általánosságban, de vajon az egyén számára és az ő szintjén kijön-e valaha ez a különbség? Persze ha pénz és egyebek nem számítanak, akkor miért ne, de akkor mehetünk az általad említett Gozney irányába is...Írom ezeket úgy, hogy egyelőre nincs helyem, ahol tarthatnám, pizza fogyasztásunk nem éri el a havi 1 db-ot, amikor sütök, akkor a sütőben készítem, és sokszor jobban ízlik a tésztája, mint a jobb pizzériákban kaphatónak, mégis azon gondolkodom, hogy cozze vagy glowen...
-
csƵ
addikt
válasz
IntelKiller7 #1787 üzenetére
Én nem akartam szétkúrni a villanysütőmet, hogy 300°C-t csinálok benne meg félóráig előmelegítem meg ilyenek.
Biztos van jobb, nyilván. De kocapizzásként havi pár pizzára full értelmetlen nekem ennyit kiadni, mert ezzel a Cozze-val is nagyon jó pizzákat lehet sütni. -
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1780 üzenetére
Akkor megsporoltam egy "felesleges" lépcsőt
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1766 üzenetére
cozze-val ugyanígy csinálom. 15-20 perc és 420 a kő közepe. 10-12 ember ugyanennyi pizza 1,5 óra alatt le szokott menni sörözgetve kényelmesen.
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1764 üzenetére
Köszi az igazán gyors választ!
Hát igen, nem sütünk minden héten pizzát, sőt!
Nem a Karuhoz hasonlítanám, bár az lenne az almát almával, hanem inkább a használhatóság és ár kérdéssel: ha két-három havonta van használva, akkor vajon megéri-e a 4-szeres árat (+ a lapátok)... Igen, ezt nekem kell eldönteni!Tény, hogy az is visszatartó erő, hogy 45-60 percig megy maxon a sütő (nyáron külön öröm), utána 5-7 perc 1 pizza, szóval, mire 6 db elkészül, majd egy óra (összesen 2 + az előkészületek majd 24 órája
).
Szóval egyelőre megvan a normális sütő, csak nem pizzára van optimalizálva, és a hellyel állunk hadilábon, főleg, ha kint kellene elhelyezni...
-
csƵ
addikt
válasz
IntelKiller7 #1757 üzenetére
Jaj, istenem. Az asszony megöl.
Hogy lehet 2 kupont is megadni? Nekem 440 jön ki a Summer10 után.
-
vinacarlos
tag
válasz
IntelKiller7 #1757 üzenetére
Melyik kővel küldik vajon?
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1746 üzenetére
Ezt miért nekem írod? Nekem van forgató, vető külön. A kérdezőnek kellett volna ezt a lényegtelen apróságot leírni
-
bugizozi
őstag
válasz
IntelKiller7 #1723 üzenetére
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
IntelKiller7 #1721 üzenetére
Mennyivel előtte érdemes újrabucizni, ha így szétterül vagy túlkel?
Köszi!
-
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1718 üzenetére
-
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1714 üzenetére
Ok, köszi.
-
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1712 üzenetére
9kor már megcsináltam, így 1.5 órája pihen.
Pizzappban 3 órát adtam meg, ilyen arányokkal csináltam.Bucizzam a 3 óra után, és maradjon vacsora? A bucikat a hűtőbe tegyem, ugye?
-
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1710 üzenetére
Mennyit kéne? Vagy hogy van esélyem ma ebédet csinálni belőle? Menjek a sarki pizzázóba?
(A türelem nem az erényem) -
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1696 üzenetére
Én csak pizzát akarok sütni, és a 30 cm körüli átmérő elég.
Többire ott a rendes grill... -
Jamby18
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1690 üzenetére
Szia! Méretre igen, az első "csak" eloxàlt. A màsodikra azt írja keményen eloxàlt ami kopàsàlóbb, korrózióàllóbb stb. stb.
-
xavix13
őstag
válasz
IntelKiller7 #1678 üzenetére
Effeovens N3
-
bbuffy
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1664 üzenetére
Pedig bírja. Sok éve tolom úgy és meg sem rezzen.
-
tepenzed
őstag
válasz
IntelKiller7 #1529 üzenetére
Szia!
Fagyasztóba meddig tartható? Nem döglik be hamar? -
csƵ
addikt
válasz
IntelKiller7 #1464 üzenetére
Igen, de szerintem nem ad hozzá semmilyen pluszt.
-
vinacarlos
tag
válasz
IntelKiller7 #1431 üzenetére
Sikerült lesütni a 40 főnek? 16-os kodával nyomod, ha jól emlékszem. Nem csináltam meg ennyit egyszerre, mik voltak a tapasztalataid?
-
BITBOYS
addikt
válasz
IntelKiller7 #1431 üzenetére
Az ékezet hiánya..
-
xavix13
őstag
válasz
IntelKiller7 #1415 üzenetére
Igen hűtőzöm egy ideig, majd sütés előtt veszem ki sztem egy órával, kettővel, de tetőtéri lakás elég meleg van fenn, szerintem elég lesz az egy óra.
-
M3aN
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1386 üzenetére
Faszénnel próbáltad már esetleg? Én ezzel a gondolattal játszok, hogy vajon megadja-e az alaphőt és csak 1-1 fát kap sütés előtt a lánghoz.
-
M3aN
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1363 üzenetére
Én is rendeltem, 4db-ot. Úgyis elfogy aztán így darabra vetítve nem vészes a posta.
Nem hogy itthon, de én múltkor Olaszországban sem találtam 😂 -
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #1358 üzenetére
Én 99%-ban por élesztőt használok, ez bevált : mindig jó.
Bontás után csipesszel lezárom és megy a hűtőbe, nem fagyasztóba. Egyszer sem hagyott
még "cserben" -
cSuwwi
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1358 üzenetére
Nálam budafoki van a fagyóban, ha tudom hogy sütni fogok és jót is akarok akkor ezzel számolok.
Van lidlből porélesztőm, ha van idő keleszteni mert másnapra kell, akkor abból tolok minimált (1 gramm) és 12 óra alatt felhúzza, ha "pizza kell azonnal" állapot áll fenn, akkor 4 gramm és 1 óra múlva sütéskész (nem az igazi, de fogyasztható).
Ha kísérletezgetni van időm, akkor meg a 2 éves 50-50%-os kovászt tolom bele a 1.5 napos átfutási idővel mire süthető lesz, akkor is finom lesz.
Vannak opciók és minden esetben valami új lesz belőle -
válasz
IntelKiller7 #1355 üzenetére
Én már ráuntam ezekre, budafokit kell venni a dagasztás előtti pár napban ahogy útba esik valami bolt, és az 100-ból 100-szor működni fog
De ez is csak az én hülyeségem, vélhetően sokkal többet kibír (nem kell pár napos teljesen friss), de így még nem volt baj soha.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1284 üzenetére
legközelebb megpróbálom fehér rummal, ha nem felejtem el, annak kevésbé édeskés az íze, vagy pálinkával, mint a mama egyszer a kókusz kockát
-
Aidan85
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1264 üzenetére
-
IntelKiller7
veterán
válasz
IntelKiller7 #1203 üzenetére
Hagytunk estere is 4db-ot, de mar banom.
ugy kezdodott, hogy a deli sutes utan vettuk eszre, hogy az estere szant tesztak, valahogy osszecsusztak.
Az utolso elotti kiszakadt odasult a kore a negyede. A kabatom ujja meg kiegett.
fck. -
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #1203 üzenetére
Én is sütöttem ma, egy 64% hidrós direkt tészta, 10 órás lett a mai : dagasztás után 3 óra letakarva, 4 óra egyben kelt dobozban, sütés előtt 3 órával bucizás, pihenés. Minden szobahőmérsékleten, nem volt hűtőben. W260 liszt, gyártó 5-8 órára ajánlja , legutóbb 16 órásan is parádés volt. Most sem volt rá panasz
-
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #1196 üzenetére
Teljesen jó liszt ez, ha nem extrém 72-96 órás tésztákra "mennél" vele.
Bátran vedd meg.Emprise : mekkora buciból készült? a képen igen picinek tűnik, mekkora pizza ez ?
-
M3aN
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1192 üzenetére
Vito jó, de hidd el: úgyis magadnak kell kitapasztalni. Követem egy ideje, és érdekességként tényleg nézz meg tőle pár videót, észre fogod venni, hogy sosem csinálja ugyanúgy, sőt még a recept sem mindig ugyanaz. Öt videóban öt különböző módon csinálja.
Függ a liszttől is alapvetően és a hidratációtól természetesen.
Nálam pl. a Caputo és a Metro Chef ugyanúgy működik, de a Barilla 00 kevesebb vizet igényel, ugyanazon hidróval más a konzisztenciája és nehezebb vele dolgozni. -
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #1192 üzenetére
Auchan 5Stagioni jó liszt :
metro-ban is van 1-2 féle jó.
-
vinacarlos
tag
válasz
IntelKiller7 #1182 üzenetére
Nem feltétlenül sok idő ez, de liszt függő.
Nekem az vált be, hogy az utolsó éjszakát külön bucizva pihen a tészta és sütés előtt csak felmelegedni veszem ki. -
M3aN
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1182 üzenetére
Szerintem túl fog kelni. Én így csinálnám:
2. nap délután poolish bekever, kint hagyni szobahőn 2-3 órát majd hűtő.
3. nap 9-kor tészta begyúr, 15+30 perc pihi, buci és délben sütheted.Amikor hirtelen jut eszembe, hogy kellene kenyér, akkor 24 órás hűtős kelesztés helyett 3-4 órás 22°C szobahőn kelesztéssel ugyanazt érem el.
-
M3aN
senior tag
válasz
IntelKiller7 #991 üzenetére
Olasz főnökömnek van hasonló, 1 kamrás sütője (igaz az 400°C felett is tud) és igen jókat sütöttünk benne legutóbb. Ne írjuk le az összes ilyen terméket szerintem, csak mert vannak silány minőségűek is a piacon.
Természetesen nápolyi pizzáról beszélek, nem a vastagtésztás borzalomról -
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #940 üzenetére
Szuper.
További jó sütögetést, sok finom pizzát kívánok ! -
bl4ze
veterán
válasz
IntelKiller7 #932 üzenetére
Welcome to the club
A fotó alapján kicsit még sűlhetett volna.... sok finom pizzát vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest