- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz
jozsi252 #2188 üzenetére
15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt. -
Mbazsika
tag
válasz
jozsi252 #2108 üzenetére
Nem volt ilyen problémám eddig a liszttel mélyhűtőzés után.
Én minden lisztet, rizst, száraz hüvelyest (stb) eleve bevágok a mélyhűtőbe 2-3 napra, mielőtt bekerül a spájzba, ha tudom, hogy pár napon belül nem lesz elhasználva. Azóta nincsenek ilyen lisztmoly problémáim. -
avl
senior tag
válasz
jozsi252 #2069 üzenetére
“Pl a liszthez a teljes vízmennyiség 70%-át adtam hozzá a legelején és akkor kezdtem el vele dagasztani, majd kb 8-10p után mikor már kezdett homogén lenni a tészta akkor elkezdtem a maradék 2dl-t ilyen flaskával szépen hozzáadagolni.”
muktkor olyat láttam, hogy elején az összes vizet és ahhoz adtak a lisztet apránként (ha jól emlékszem)ki szerint melyik metódus jobb, előnye, …
-
BB9360
aktív tag
válasz
jozsi252 #2066 üzenetére
Természetes nem az, de hátha megfelel.
Kommersz üzletekben kapható nem éri el az általad kívánt szintet?Irigylem a helyedet, hogy elférnek ezek mind...
Dagasztásnál maradok a Bosch robotgépnél, sütés holnap a sütőben (a topikgazda Spice-ja a kinézett, de ez a jövő zenéje). 6 főre kevés lesz az 1 kg liszt (280 gr-os bukik), szóval lehet kétszer dolgozni... -
csƵ
addikt
-
avl
senior tag
válasz
jozsi252 #2030 üzenetére
nem csak Neked:
o.k. ez lenyegtelen: engem kifejezetten zavar, tudálékosnak érzem ezt:
beallitani a hydrot x %-ra "alabpól", azonnal ?én ilyet sosem próbálok (nem kérdés, sokkkkkal nagyobb=gyakorlottabb pizzatesztakeszitök is vannak itt mint en)
a tészta dönti el, figyelem hogy milyen, elbírja-e, igényli-e még a nedvességetnekem a nyujtasi videod alapjan tul nedvesnek tünik, en kevesebb vizet tettem volna
-
Mersant_le
csendes tag
válasz
jozsi252 #2030 üzenetére
szinten 2 dolog:
a sot nem szoktak belekeverni a vizbe, mert lassitja az autolizist, kelesztest, viszont egy kis cukrot szoktak, mert az taplalja az elesztot.
a tesztat nem kell igy kinyujtani mint a sutemenyt, siman a kelesztotalban 2 kezzel megemeled az egyik oldalat majd rahajtod a talban maradt tesztara, es ezt 4 oldalrol megcsinalod. -
fradi81
veterán
válasz
jozsi252 #2030 üzenetére
Csak két észrevétel, így szokták megnézni szakad-e még a tészta, tehát nem felfelé húzol ki egy darabot hanem két kézzel szétfelé húzod, ha közte nem szakad akkor jó.
A bucik felülete nem sima, addig szokták feszesíteni amíg az nem lesz. Van egy jó kis tésztakezelős videó, jó pár trükk van benne, pizzához is jó. -
fradi81
veterán
válasz
jozsi252 #2017 üzenetére
A mesterek a nápolyi pizzás csoportban a direkt tésztát preferálják így én is azzal kísérletezek, ez a poolish, simogassuk az olívaolajat a tésztába minden alkalommal amikor hozzáérünk, cukor/méz nem szimpatikus. Épp most 'dagasztgattam' egyet reggelire kevesebb vízzel próbálom hátha ropogósabb lesz a széle, ezt kár is lenne gépbe rakni. Kb úgy adagolom a dolgokat mint ebben a videóban. Gépben 1 aztán 2-es fokozaton pár perc. Igazából a lényeg az lenne hogy kapj egy nem ragadós sima felületű puha tésztát, hogy azt milyen módon éred el, szerintem mindegy.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
jozsi252 #2008 üzenetére
Ez sajnos nem ilyen egyszeru.
Addig kell dagasztani a tesztat, amig nem kapod meg a megfelelo allagot. Ez akar 30 perc is lehet. A lenyeg, hogy a teszta ne lepje tul a 26 fok feletti homersekletet.
van aki pl behuzi elotte a lisztet, es a vizet is a fagyobol szedik elo a dagasztashoz. -
BB9360
aktív tag
válasz
jozsi252 #2002 üzenetére
Igen, mindennek a méretétől tartok. Így is sok minden van, a hely még kevés. Hogy fixen elől legyen, arra egyáltalán nincs lehetőség. Elpakolni is nagyon kétséges. A glowenre is azt tálaltam ki, hogy veszek fali tartót, és arra, de nem gondolom, hogy 20 kg-os cuccot fejmagasság felett le-fel akarok pakolgatni. Ja, és még egy palacknak hely, amit még tényleg csak a földön lehet tárolni.
Csak az a jó pizza, amit sütni lehetne vele, ne lenne!Félő, hogy akkor ez is kiesik...
Csak ugye venni vmit, ami elfér, de nem jó, na annak sincs értelme. Akkor marad a sütő, esetleg a pizzakő helyett pizzavas?!? -
fradi81
veterán
-
avl
senior tag
-
IntelKiller7
veterán
válasz
jozsi252 #1978 üzenetére
Nyáron a kertben savállón dolgoztam. De itt azért oda kell figyelni, hogy ne tűzze a nap, mert akkor világvége.
Gránitlap is tökéletes. De sokan elmennek, vesznek egy nagy sima felületű járólapot, aztán azon pizzáznak.
Tisztítás szempontjából ezekkel jobban jársz mint a fával. Nem is vetemednek.. -
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #802 üzenetére
Mindenre találsz választ az ooni oldalán, azért írtam, hogy nézd át. Vásárlás előtt alap dolog szerintem, hogy megnézed mit lehet tudni róla
https://support.ooni.com/support/solutions/articles/24000043770-what-is-a-regulator-and-which-one-do-i-need-
Nekem van felesleges lapát+forgató szettem.
A sima lapát 5k, forgató 6k.Én sérülten kaptam, egy pici lepattanás volt rajta, így viszont nagyon jutányos áron lett Ooni lapát + forgató, mert kaptam kupont.
Liszt: Caputo vagy 5Stagionival biztosan nem lesz gond. Mondjuk az első pár égett pizzához valami olcsóbb is jó lehet, majd a 3. kiló lisztnél már lehet durrogtatni a patronokat.
-
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #800 üzenetére
Obis, 3000 Ft volt talán csővel, bilinccsel együtt. Ezeket szerintem megtalálod a YT-on vagy az Ooni oldalán is.
Vegyél majd lapátot is, ha teheted, akkor perforált legyen, illetve egy forgató sem árt. Fog még kellene 1-2 spakli is, meg kelesztődoboz. Lisztre van már terv?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest