- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Mostanában legtöbbször tálban keverem össze a pizzatésztát falapáttal, 1-2-3 buci miatt szinte kár betenni a gépbe, mert ezek tényleg csak keverésre jók úgy veszem észre. De ha már összeállt a tészta akkor kézzel befejezem, hagyom pihenni, aztán csak hajtogatok rajta párat fél óránként és ennyi, így is meglesz az az állag amit egy komolyabb dagasztógép nélkül el lehet érni.
-
bmxbandita
tag
Nekem sima mezei egykaros klarstein dagasztóval kb. 15-20 perc szokott lenni. Egyszer pihentetek kb. 5 percet közben, majd a vége felé windowpane teszttel ellenőrzöm. Soha nem kellett még rádagasztotanom kézzel. Ennyi idő alatt kb. 24 fokosra szokott felmelegedni a hűtős poolish + hűtős + a szobahőmérsékletű liszttel.
-
jozsi252
veterán
Nekem is volt a tiédhez hasonló "dagasztó" csak Ambiano (ALDI). Ezekkel nem lehet rendesen kidagasztani a tésztát, inkább arra jók hogy nagyon alaposan összekeverjék az összetevőket. Illetve biztos észrevetted de a bigával jobban megszenved mint a poolish-al, azért nem mindegy hogy egy 45-50 körüli hidróval rendelkező tésztát kever vagy egy 100%-osat.
Arany középút nálam az volt hogy homogénre elkeverte a tésztát. Ez függött a hidrótól a és a mennyiségtől is. Ha alacsony volt a hidró akkor csak a tésztát pörgette, ha magasabb volt és nem volt olyan nagy adag akkor a végeredményem egy kicsivel jobb lett. Puhább volt a tészta.
Szerintem ez a 10 perc környéki idő lehet reális. Persze először alacsony fordulattal, aztán kicsit lehet emelni rajta, de ugye sokat nem lehet mert nagyon mozognak csórik ha nagyobb adag van benne.
Nyilván a FAMAG-gal nem tudom összehasonlítani mert ég és föld a 2 gép, de arra tényleg nagyon jó volt nekem is ez a Ambiano hogy alaposan össze legyen keverve minden összetevő. Aztán az asztalon a pihentetésnél már lágyabb lett a tészta, nem ragadt annyira.
Sajnálom ha sokat nem tudtam segíteni. -
fradi81
veterán
-
jozsi252
veterán
Köszi!
Közbe tudtam venni Szarvasit mert jött új készlet.
Túl vagyok életem első dagasztásán.
Direkt tésztavezetést szerettem volna csinálni először, Saccorosso lisztet használtam, 68-as hidrót lőttem be, 30gramm só ment 1kg liszthez, és 3gramm budafoki élesztő.
Öntöttem vizet illetve lisztet a "dagasztógépbe" (ami egy ALDI-ban kapható Ambiano) közben egy kis vízzel az élesztőt illetve sót fel oldottam, először az élesztő ment hozzá majd kicsivel később a víz. Közben a gép keverőjével kevertem a tésztát, majd mikor már nagyjából összeállt akkor beraktam a dagasztókart. A keverőkarral illetve dagasztókarral 15 percig dolgoztam kb.
Ezután vártam egy kicsit majd a tésztát kivettem a tálból és egy szilikonos lapra raktam ahol pihentettem 3x illetve közben nyújtottam is, majd a végén buciztam 280 grammos darabokra és beraktam a hűtőbe. Csatolok pár képet illetve egy videót. Mivel ez az első volt nekem így tudom hogy biztos hogy nem lett tökéletes, tuti hogy csináltam hibákat, de talán a videóból meg tudjátok mondani hogy mi az ami nem jó és következő alkalommal változtassak rajta. Esetleg a 68-as hidró nem jó, netán alul dagasztottam a tésztát a géppel, kellett volna még neki? A nyúlásával nincs gond, nyúlt rendesen a tészta. Egyik képen a szilikon lapot beteríti de még tudtam volna tovább is nyújítani és nem szakadt. Az hogy pihentetés közben mikor nyújtom és nem szakad a tészta akkor van rá esély hogy annyira nem rontottam el a dolgokat?Amikor buciztam akkor a kezemre egy nagyon pici oliva olajat raktam mert ragadt a kezemre a tészta, aztán a bucikat így megforgattam a kezemben és így raktam el a tálkákba. Úgyhogy tényleg szinte semmi olíva olajat nem használtam. Érdemes lehet picivel többet használni?Köszönöm a segítségeteket és véleményeteket!
Itt a videó ahogy húzom a tésztát: https://youtu.be/GO6waDSl0AA
-
bugizozi
őstag
-
M3aN
senior tag
Akkor töröd össze, ha szanaszét gyúrod. Ha a "kinyújtod majd visszahúzod gombócra" mozdulattal csinálod végig, nem lesz baja. Bocsi, nem tudom érthetőbben megfogalmazni a mozdulatot.
Céges körökben pedig szoktam jókat mosolyogni, pedig sírni kéne ezen. Nem értem a mögötte lévő gondolkodást, hogy miért is jó keverni a nyelveket/szavakat.
-
Caputo Pizzeria (én erre esküszöm)
Caputo Nuvola Super (keverve a pizzeriával 50-50% is jó)
5Stagioni Napoletana (Auchan nemzetek konyhája soron megtalálod)
Széle függhet sok mindentől. Mennyi ideig gyúrtad, hogy nyújtottad stb. Ha hosszú távra tervezel mindenképp javaslom a pizzasütő megvételét (Ooni Koda 16 pl.). Otthoni villany sütőben sajnos nem lesz tökéletes pizzád.
-
-
bbuffy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest