- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Meg szeretném kóstolni, azért kajtatom hogy milyen.
Idáig a Strianese San Marzano D.O.P jött be a legjobban. De kóstoltam a Mutti Pizza Sauce, Mutti Pelati, ALDI-ban kapható San Marzano konzervet is, szóval minél többet ki akarok próbálni hogy melyik milyen ízre. Strianese idáig ami számomra ízre verhetetlen. Mutti Pelati-től kicsit többet vártam, semmi extra nincs benne.
Pedig 1kg lisztből simán ki lehet hozni 6 normál méretű 32cm-es pizzát simán. Vagy akarsz még pluszba 1-2db-ot hogy legyen annak aki megéhezik?Én mikor az ALDI-ban kapható Ambiano-val "dagasztottam" 1.5kg lisztből tésztát az már nagyon nagyon határeset volt, szegény gép megsínylette eléggé. Nem lett baja de ő is szenvedett vele meg én is. Akkor 9 buci lett belőle. Egy robotgépnek azért elég megterhelő ennyi tészta, úgyhogy inkább akkor szedd ketté nehogy elfüstöljön.
Meg volt a kövi dagasztásom a Famag IM5-ben. Itt már jobban odafigyeltem 1-2 dologra. Pl a liszthez a teljes vízmennyiség 70%-át adtam hozzá a legelején és akkor kezdtem el vele dagasztani, majd kb 8-10p után mikor már kezdett homogén lenni a tészta akkor elkezdtem a maradék 2dl-t ilyen flaskával szépen hozzáadagolni. --> GRILLTIDER
Nagyon szépen fel lehet hidrózni a tésztát vele! Múltkor sajnos kicsit sok víz került hozzá egyszerre ezért elég nehezen vette fel a vizet, de ez a megoldás sokkal jobb volt!
Tényleg úgy van ahogy mondják hogy egy spirálos dagasztóval nagyon jól be lehet lőni az adott liszt határait. Szerintem simán fel lehetett volna vinni 72-73-as hidróra a Saccorosso-t azt is elbírta volna, de a 70 is hibátlan volt.
Most a hűtőbe van, holnap sütés ami kb 40 órát jelent neki a hűtőben, ennyi idő alatt szépen meg tud érni illetve kelni. -
jozsi252
veterán
Sajnos ez nem Solania.
Hazaértem munkából neki is álltam dagasztani. 1kg Saccorosso, 70-es hidro, 3gr budafoki, 30g só. Most a 20 perces pihentetések mennek, bucizás után mehet a hűtőbe aztán szombatra vasárnapra meg van az ebéd.
Csatoltam egy képet hogy milyen szépen kijön egybe a tészta ha rendesen ki van dagasztva. Úgyhogy nem kell attól tartani hogy a fix üst bármi problémát okoz.
Jól benedvesítettem egy papírtörlőt, alaposan a belsejét áttöröltem, majd egy szárazzal a maradék tésztát. Aztán enyhén nedvessel újra áttöröltem majd egy szárazzal és kész is. Pár perc alatt meg van az egész móka. -
iatti
aktív tag
kupolásban nézz utána amit a topikgazda vett. spice diavola pro. most jött ki, nézegetem én is. várok még, hátha bedobnak valami extra akciót. jó egy éve pizzázok, de még mindig van mit gyakorolni a tésztavezetésen. egy pacal vagy francia csülök pörit kisújjból megoldok
de a tészta -kenyér-sütemény azért más.
-
jozsi252
veterán
Effeovens N3 sütőt vettem de sajnos kipróbálni nem tudtuk mert bár minden meg van ami csak kell, sajnos a lényeg a pizzalapát nem jött még meg Aliexpress-ről. Hónapokba telt és nagyon alaposan utánajártam a témának de ár érték arányban szerintem ez a N3 sütő a legjobb vétel. A gázos sütőkbe forgatni kell a pizzákat legalábbis azokat amiket én néztem, viszont ebbe az N3-ba berakod-kiveszed és ennyi. Itthon ha jól láttam csak a Micko-nál lehet megvásárolni. Nagyon sok helyet foglal mert bár nagy a konyhánk de így is sakkozni kell hogy hova fog kerülni, viszont ha nincs meg a fix helye neki és mozgatni kell ide oda az nem annyira egyszerű mert nem kicsi még ez sem, nem hogy egy N5 pl.
Nagyon várom a lapátot hogy megérkezzen és el tudjuk kezdeni.
Sok sikert a vásárláshoz!
Ja még annyi hogy sokan először Ooni Koda 12 gázos sütőt vesznek mert jó ár érték arányú, viszont beszéltem pár emberrel és olvastam is posztokat hogy kis idő után le is cserélték 16-ra mert kicsike lett.
Vegyél mindent számításba, és ne siesd el semmiképpen sem! -
csƵ
addikt
Euronicsból rendelve postán maradó. 29mbaros reduktort adtak hozzá. De ha jól értem, akkor azt nem is kell cserélni állíthatóra, mert tudja a hőt.
Én Flaga 7,5 kilós palackkal használnám, nem a behemót szürkével. Van is nálunk csereautomata, csak fogalmam sincs honnan szerezzek palackot. -
AIex
tag
Most én is ezen gondolkodom, hogy lakásba kellene venni egy gázos kemencét, ami az ideálistól mondjuk elég messze van,
Raptor gázégőjéhez van reduktor is, ami palackos használatot feltételez, lakásban pedig a legkompaktabb megoldás, talán a Mol 5.5kg-os palackja, bár fajlagosan ezt a legdrágább cserélni, illetve saját reduktora van, igy az égőfejet, direktbe a reduktorra kellene kötni, ami elméletileg kivitelezhető.
-
IntelKiller7
veterán
Én úgy szoktam a Glowennél, hogy begyújtom, kipakolok, majd kb neki is állhatok nyújtani, feltétezni, mert 15-20 perc alatt simán felpumpálja 400 fok fölé a követ.
Általában 5-6 ember mindig ott van, ha sütök.
Így a 6db pizza, kényelmesen 1 óra alatt megvan. Az elején mindig úgy tervezem, hogy mindenkinek sütök egyet egyet, aztán amikor megsül, kicsapta a párát majd fel lesz szeletelve mindenki belenyúl.
Így nagyon kényelmesen meg lehet sütni azt a 6-8-10 pizzát.
Meg amúgy is. 1,5 perc kb benne 1 pizza. Előkészülettel legyen mondjuk 5 perc 1db. Sima liba. -
IntelKiller7
veterán
172k most a gázos Glowen. Egy hasonló Karu 16 350k(magyar webshopban).
Lehet használni asztalon, 70-80 pár fokot csinál az alja kb. 2 lába van, szóval nem fog szétégni az asztal.
Nagyon nagy a különbség? Igen. Jók ezek a kis sütők is, de pár sütés után, ha mondjuk nem fél évente sütsz 2 pizzát, akkor úgyis venni fogsz egy normális sütőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SSD kibeszélő
- Formula-1
- BestBuy topik
- Google Chrome
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Diablo IV
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Jogász topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest