- iPhone topik
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
Köszi! Nincs tapasztalatom Ooni-val. Ez volt az első próbám bármilyen “kemencével”. Toobee-t kell Ooni ügyben kérdezni, neki 12-es Koda-ja van. Erről tudok nyilatkozni csak. Nagyon jól megépített kis sütő. Komolyan körbe van szigetelve, a kő alatt is van. Az égő is nagyon profi, a tetejére fújja a lángot ahol van egy törés. Nagyon szépen forog az egész plafonon a láng. Forgatni kell, 30 mp után fordítani kell. Egyelőre lapáttal csináltam, mert nincs még forgatóm. Lapáttal se bonyolult egyébként.
-
bugizozi
őstag
max hőfok (~250 fölé lehet tekerni kicsivel) fél óra előmelegítés, "pizzavas" gyanánt egy tepsit tettem be középre (3 hely van) arra tettem a pizzát sütőpapíron
Legközelebb lehet felülre teszem és rányomom a grillt, meglátjuk csak nem tudom megsül-e rendesen az alja így. -
M3aN
senior tag
Megnéztem az olasz videókat, mind a biga mind pedig a poolish videót, aztán gondoltam megkérdezlek az eltérésekről, mi volt a tapasztalatod az eredetivel.
Az olaszban ugye:
-Poolish összekeverése után 30 percet szobahőmérsékleten pihen
-Poolish 6-24 órát hűtőben
-Poolish és liszt összekeverése majd dagasztása után lefedve 15 percig pihen pulton
-Olajos kézzel a tésztát áthajtogatni amíg sima nem lesz és zárt gombóccá zárni
-Edényt megolajozni belülről, tészta bele, lefedni és 30 percet szobahőmérsékleten pihen
-Tésztából zárt gombócokat formázni, lefedve (lisztezve és fóliázva) 2 órát pihen szobahőmérsékletenNálad a változás, hogy a poolish azonnal megy hűtőbe, majd tészta dagasztása porciózása után 2 napra megy vissza.
Mint lelkes amatőr kérdezem, hogy így az előfermentált tészta megkeleszti a dagasztottat és lágyabb? -
kr:sz
tag
Talán, itt a mamutban is kapható?! Személyesen még nem néztem rá, de ezek után megejtem. [Caputo élesztő]
-
adp
őstag
Ez a sütő csak 250-et tud, én nem a legfelsőbe tettem hanem egyel lentebb... Olyan mintha nem lett volna elég meleg a sütő és a vas mert az alja szinte alig pirult meg. Na mindegy asszem marad otthon a gáz sütő mert azzal jobbat tudok készíteni, igaz a teteje nem lesz ilyen szép de az alja az patent.
-
adp
őstag
Hétvégén elvittem tesómhoz a pizzás cuccokat a vasammal együtt. Neki villany tűzhelye van, de valahogy nem lett ilyen szép lepirult az alja a tésztának, pedig 45p-ig melegítettem elő a sütőt a vassal, mi a gond? A vas a felső harmadban volt és grill funkción ment. A teteje gyönyörű lett de az alja semmilyen. Nálam a gázsütővel 3.5p alatt szétégettem valamelyik nap a pizza alját.
-
-
X_C
tag
Kifejezetten szívmelengető látni hogy az ilyen "hétköznapi" dolgokban is, mint a kenyérsütés fellelhetőek a héjszerkezetek membránfeszültségi állapotának jellemzői. Van egy olyan gyanúm, hogy vegyipari gépészmérnök vagy, de javíts ki ha tévedek. Amennyiben nem tévedek, akkor tényleg kicsi a világ
-
sz.zs.
Topikgazda
Én ezt az 5 stagioni sörélesztőt használom: [link]
Warloo93: ha valóban 4 fok van a hűtődben akkor igen. De 1 g-nál több élsztőt akkor se tegyél, jobb 10-20 %-kal alábbi lőni az élesztő mennyiséget, mint hogy túlkeljen. Maximum ha szombaton még a sütés előtt 3-4 órával úgy látod, hogy nem kelt meg eléggé, akkor rakd ki, és akkor nem 2, hanem 3-4 órát legyen szoba hőmérsékleten.
-
-
krizmo_
addikt
-
soldier2
őstag
A sok jó kép meghozta a pizzasütéshez azok kedvét is, akik nem tervezték, hogy sütnek a hétvégén. Tegnap este párom is megtette a szükséges előkészületeket, holnap pizza lesz (kipróbálom a felső polcos nyitott ajtós módszert, eddig elősütött (saját, nem mirelit) tésztára tettük a feltétet, és úgy vissza az aljára, kíváncsi vagyok így mennyivel jobb)
-
tag
No lehet újra megpróbálom, hátha jobban sikeredik majd ezúttal a dolog. Én amúgy Lisztet a Culinarisban Pesten (Pizzaliszt Gran Mugnaio 00-s pizzalisztjét) vettem hozzá, élesztő az sima lidlben kapható szárazélesztő volt.
Illetve nekem gázos a sütőm, így az alján mikor volt mérőm 300+ fokot is sikerült összehozni. Ehhez lehet elegendő lenne egy pizzakő is. Azonban úgy tűnik, mintha a vas mégiscsak jobb lenne.
Nem tudom amúgy mennyire ismeritek Alex the french guy-t én nagyon kedvelem a srácot és ebben a videóban kimaxolja és meghekkeli a sütőjét, hogy menjen 400 fokig
: [link]
Illetve itt egy pizza túrája, lehet inspirálódni
: [link]
-
tag
Láttam, hogy a kávés topicban osztottad a Biga videót Vito-tól. Már én is próbáltam, de sajnos katasztrófa lett a vége. A tészta valami fenomenálisan lágy, puha könnyű volt. na most még a nyújtást is megcsináltam, de nincs lapátom és amikor felkentem rá a paradicsomszószt akkor a tészta könnyed lágysága miatt szétszakadt. Pedig nem is cuccoztam meg, hogy esetleg a súlya szét szakítsa a tésztát, de mégis így alakult... te hogyan oldod meg?
-
sz.zs.
Topikgazda
Nekem is most jutott eszembe, hogy este pizzát kéne sütni. Így csak 6 órás lesz a tésztám, tehát nem lesz hárdkór
De sebaj, mert most a sütőm sem az
Mindenkihez:
Vajon ha veszek pl. ilyen konzervet és nem fogy el, szabad / lehet / érdemes fagyasztani? Vagy akár az ebből készített szószt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest