- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Barret001 #532 üzenetére
Az, hogy "egyesekben felvetődik a kérdés, hogy az autógyártók korlátozott időkre tervezik-e az autókat – írja a motor1" leginkább azt jelenti, hogy aki írta, az soha még csak közelében sem járt semmilyen tervezési munkának (gy.k.: hogy a fenébe lehetne korlátlan élettartamra tervezni?)
-
válasz
Barret001 #446 üzenetére
Ez megint az, ami Attila0-t tegnap félrevitte. Nem lesz olyan, hogy egyik napról a másikra hirtelen megemelkedik a töltési igény (vagy hirtelen lecserélnek minden mentőt/furgont EV-re). Itt most 20-30-éves folyamatokról beszélünk. Természetesen lesz egy adaptációs folyamat, amikor a hálózat (infra), a logisztika, és az életmódunk hozzászokik a dologhoz.
100 éve a többség lovaskocsival járt, és nem ment messzebb a szomszéd településnél. Aztán szépen lassan megváltozott a dolog. Az EV-k sok helyzetre már most megoldást jelentenek, sokra meg a jövőben fognak. Az extremitásokkal van baj, de azok szépen visszakorrigálnak majd.
-
Cassi
őstag
válasz
Barret001 #438 üzenetére
Simán. Lehet élőben nézni mindezt Norvégia esetében. 2024 végére már 50% fölött lesz a teljes autóállományban a tölthető autók száma (BEV + PHEV). Úgy néz ki, 2025-től érvénybe lép a belsőégésű tiltás, attól kezdve rohamtempóban fog csökkenni a nem tölthető autók száma.
-
válasz
Barret001 #360 üzenetére
Szerintem nem így van. Tavaly a Model Y volt az év legnépszerűbb autója Európában. Azzal ez megugorható.
Meg hát ez is olyan, hogy utazóautónak nyilván nagyakkus nagy autót veszel. Így van ez most is, csak benzin/dízellel.
#365Attila0
Szerintem nem lesz ilyen.Nem lehet majd ugyanúgy használni, egyszerűen ki lesz kényszerítve az, hogy kompromisszumot köss. -
Attila0
őstag
válasz
Barret001 #345 üzenetére
Nekem a kedvencem a mikor valaki beírja hogy nem kell egy seggel x kilométert levezetni. Holott egyáltalán nem erről van szó, hanem arról hogy egy villanyautóval történő többszöri megállás miatt pl. az éppen aktuális hétvégi programodra jut kevesebb idő. Mert ugye valamikor vissza is kell autóznod a lakhelyedig hogy aztán másnap újra dolgozni mehessél.
-
válasz
Barret001 #243 üzenetére
Egy 3000 köbcentis hibrid autó is kevesebbet fogyaszt, mint egy 3000 köbcentis nem hibrid autó
De látom, hogy te is úgy gondolkodsz, mint a döntéshozók, kiöntik a fürdővizzel a gyereket is. Azt a valós tényt, hogy egy 3000 köbcentis hibrid autó nem érdemli meg a zöld rendszámmal járó kedvezményeket, másképpen is lehetett volna rendezni, nemcsak úgy, hogy minden hibridtől elveszik a zöld rendszámot
-
válasz
Barret001 #151 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem. Egy 1 tonnás elektromos autót csak úgy lehet csinálni, ha 20kWh körüli aksit párosítasz egy nagyon gyenge villanymotorral (lásd pl. Dacia Spring). Egy átlagautó, pl. a most beharangozott Renault 5 E-Tech hiába 4 méter alatti (Swift, Corsa, stb. méretosztály), mégis másfél tonna (a Swift, Corsa, stb. 1 tonna körüliek).
-
válasz
Barret001 #76 üzenetére
Nem tudom melyik média hazudja le a csillagokat én nem találkozok ilyenekkel, inkább a saját reklámok ilyenek.
Azok meg ugyanolyanok mint a mosópor, fogkrèm…bármi ahány árnyalattal fehérebb minden új fogkrémtől a fogam már a fogfehérítés megszűnt volna.
A fogyasztóvédelem pedig valamiért immunis ezekre.
Aki reklám hazugságok alapján vesz meg elektromost és utána hisztizik, az ugyanolyan hülye mint a 2-3 liter fogyasztással kecsegtető belső égésű vásárló. -
Z_A_P
addikt
válasz
Barret001 #66 üzenetére
1500 felesleges, de a 200 meg keves.
Tudjon 300-at, telen futessel palyan 130-al.
Ugyanis sosem 0-100% hasznalod akksit utazas kozben, hanem 20-80 kozott, azaz 60%-al kozlekedsz.
(aki nem tudja, alatta nagyon necces mar kicentizni, felette meg nagyon belassul a toltes, nincs ertelme tolton tovabb logni ha menned kell) -
BaLee
addikt
válasz
Barret001 #66 üzenetére
Mint írtam, pont nézegettem mostanában az EV-ket a 200km-es hatótávot még a legolcsóbb Dacia Spring is tudja, de inkább többet.
Az átlag elektromos autók akksijai 360-380km körül indulnak azaz a többség már 400km körül indul és ezek még az alapváltozatok. Az meg még ha az időjárás nagyon összeesküdik ellenünk vagy épp autópályázunk akkor is megvan legalább 300km amivel az ország legtávolabbi pontjából is könnyedén eljuthatunk Budapestre ahol egy szimpatikus töltőn max fél órát pihentetve az autót indulhatunk is haza. Én sem szeretem az elektromos autókat, tengerparti nyaralásra sem indulnék feltétlenül el vele, de már régen nem azt tudják mint ami az embereknek évekkel ezelőttről berögződött.Olyan ez mint a 4 évszakos gumi. Emberek hallották róla 20 éve, hogy szar, közben a legtöbb magyar embernek már sokkal jobb választás lenne mint 2 garnitúra szezongumi...
-
8th
addikt
válasz
Barret001 #66 üzenetére
"Aki le akar tekerni 1500 KM-t egyhuzamban,annak jól jön!"
Azokat nem anya szülte. Volt szerencsém letolni egy Opel Vivaróval a Kecskemét - Brno távot oda-vissza egy nap leforgása alatt néhány rövid (értsd. pisiszünetnyi vagy tankolás) megállóval. Ott átértékeltem sok dolgot. Nap végén úgy hagytam el a sofőrülést mint kezdő b**i a gőzfürdőt. Konkrétan járni nem tudtam és két napig rendesen be volt állva a csípőm/derekam pedig az "csak" 900km volt. Erre születni kell. Akar a tököm még egyszer tíz órát autóban ülni egyhuzamban. Nem azt mondom, hogy 100-150 kilométerenként lejönnék az autópályáról fél órára töltögetni mint egy villanyautós de nekem senki se mondja, hogy normális 400+ kilométereket egy seggel letolni.
-
8th
addikt
Nem szar az csak megvannak a korlátai. Ha ezekkel valaki együtt tud élni akkor számára az a tökéletes választás. Az én felhasználási szokásaimnak nem felel meg így számomra pedig a dízel a tökéletes választás. Miattam hal ki a 'zemberiség meg a bébifóka populáció. Megyek, be is állok a sarokba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest