- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Netfone
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
Jó is lenne a PHEV nagyon sok embernek, köztük nekem is.
Viszont van, ami miatt nem vennék magamnak PHEV-t még akkor sem ha lenne rá pénzem (pedig az igényeimet lefedné ha tudnám otthon tölteni):
- nagyon nagy részük nem full hibrid (értem ezalatt a klasszikus Toyota megoldást: villany és benzinmotor amik külön-külön és együtt is működőképesek): vagy a belső égésű hajt vagy a villany, nagyon nincs átmenet. Van egy teljes értékű EV-d egy kisebb akkupakkal és egy teljes értékű ICE-d ha elfogyna az áram; ennek megfelelően egy PHEV extrém esetben akár 4-500 kilóval is nehezebb a nem PHEV verzióhoz képest. Az a 3-4 literes fogyasztás az első 100km-en igaz, a másodikon viszont már inkább a kétszeresével lehet számolni. Van Ampera a családban: nyáron, rövid távon az nyeri a fogyasztást. Ha elmegyünk a nagyszülőkhöz (oda-vissza 200km és ott nincs lehetőség konnektorról tölteni), már nem feltétlenül az Opel van előnyben. Főleg a hidegebb időszakban, amikor már nem tud elmenni villannyal 60-70 km-t hanem csak 40-et...
- az a pár száz kg nagyon meg tudja változtatni az autó viselkedését. Hiába jó a futómű, a rugózás, az úttartás stb., amíg nincs gond addig nincs gond. Nem mindegy h egy másfél tonnás autóval akarja bevenni az ember a kanyart vagy egy két tonna felettivel - és az utóbbit sajnos nagyon sokan elfelejtik. -
-
Azért tegyük hozzá, hogy a megtérülés szigorúan otthon töltés esetére vonatkozik. Ha valaki mindig nyilvános töltőn tölt, és az átlagos töltés ár magasabb, mint 218Ft/kWh, akkor bukni fog a tankoláshoz képest. (Próbáltam a példád továbbgondolni, azaz kb. 16kWh/100km-rel számoltam.)
-
-
Barret001
addikt
Az általad említett hatótávot neked adják meg,és a laikusoknak. A valóság meg kicsivel több mint a fele... Nem a 360 km 40-es döcögés az átlagos hatótáv! [Aztán szembe jön a valóság...]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest