Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Nexen N'Priz AH8-ról hallott már valaki? Jött szembe 1-2 oldalon. Bár elég prémium árazása van majdnem Conti ASC2 áron megy.
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Most sikerült vennem a 2017-es 1.4 CVVT Kia Venga autónkhoz 15"-os alufelnit (2015-ös felnik és KIA takaró kupak van rajtuk).
Nem tudom, hogy nem okoz-e gondot, hogy az ET-szám a gyári 48 helyett csak 43 (a többi paramétere stimmel, elvileg németországi Venga autóról való).
Ami még feltűnt, hogy nem teljesen passzol a gyári peremes kerékanya a felnibe (az, ami felfogja a lemezfelnire a gyári dísztárcsát), mintha kicsit másabb lenne a kúp formája.
Elképzelhető, hogy másfajta anya kell hozzá (azt sajnos nem adtak mellé)? Esetleg nem gyári Kia felni lehet?

Köszönöm a segítséget.
TommyY
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Honda CR-V-re keresnék négyévszakos gumit. Méret 225/60 R18. A jelenlegi garnitúra egy Michelin CrossClimate SUV XL 225/60 R18 104W, ezzel nagyon elégedettek voltunk.
Évi max 10e km-re.
Melyek most az ajánlott típusok a felsőbb kategóriában?Köszönöm!

-
gippazoid
őstag
Nekem is SF3 van, még havazás előtti tapasztalatok: nem bírtam még az ABS-t működésre bírni, nagyon jól tapadt vizes úton is. Most havazás előtt egy lendületes induláskor kipörgött a nedves úton egy pillanatra, de ilyet az eddigi téli-nyári szettjeimmel is elő lehetett idézni.
-
t.imi
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Ezt jó tudni, köszönöm!
Már kinőttem a hvcs stílust, de a Dec 31 havazás rendesen meglepett. Futó tempóban koccoltam majdnem le egy oszlopot sok éves Barummal.
Most no1 a havas működés, nedves úton nem toltam eddig sem, szárazon meg alsó polcostól fölfelé majdnem minden jó.
Hang nem zavar, úgyis szól a rádió
-
t.imi
addikt
Köszönöm!
Most néztem számlákat, Kleber volt, 2019-ben vettem, utána jött a Barum Polaris 5.
Először Polaris 6-ot néztem, elég vegyes vélemények vannak, az újonnan rosszabb mint a 4 éves ts870-től a fantasztikus minden útviszonyig. Így nem merem megrendelni.
Hankookra a kitűnő hókezelése miatt esett a választásom.
Polaris 5 -nél jobb nedves úton, ami a gyengesége a w462-nek.
User tesztekben meg nagy az eltérés, egyik ember úgy vezet mint nyáron, másik meg max 60 pályán is. Egyiken "virsli", másikon meg 235-ös.Ahogy nézem eltérő méretben elég nagy a szórás egy márkán belül is. Continental TS 870 205/55 r16-ban abszolút nyerő tesztekben, 225 17?-ben négy v ötödik.
-
BaLee
addikt
Végre esett hó és nem csak 1-2cm mint múltkor, lehetett tesztelni.
Asszony a Pirelli SF3-al ment dolgozni (~30km) és amúgy nagyon kritikus (mindig téli gumit akar, mert a 4 évszakos szerinte nem sokat ér) de erre most azt mondta, hogy teljesen jó volt. Közben autók az árokban, frontális karambolok stb.Én pedig a Nexen 4S 2-t tudtam kicsit jobban tesztelni, bár már a pár centis hóban is látszott, hogy nem lesz rossz, de most nagyobb hóban is nagyon jól vizsgázott, kanyarodásnál is stabil volt, ahol pedig jobban fel volt sózva az út azaz nem havon kellett fékezni, hanem aszfalt+latyak ott meg úgy állt meg, hogy az ABS be sem avatkozott.
Oké, mindkettő pár hónapos gumi, majd meglátjuk 1-2 év múlva mit mutatnak, most jó választásnak tűnik mindkettő.
-
Dorien
veterán
válasz
_stick_
üzenetére
Laufenn G Fit 4S eddig überkirály a hóban / jégen, ezt a gumit nyugodtan tudom ajánlani a diszkont szegmensben. Ráadásul sokkal komolyabb profillal rendelkezik újonnan, mint pl. a Debica Navigator 3. Én általában 2-3 év alatt lejárom a négyévszakos gumikat, így az öregedés nem nagyon játszik.
Pár "okos" kolléga meg kopott nyári gumival nyomja az ipart a győri csúcsforgalomban - fillérb@szás rulez.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
_stick_
üzenetére
Mivel télinek is kell lennie a négyévszakosnak az nyáron ugyanúgy romlik szerintem. Aki sokat megy annak úgy ajánlott inkább a 4S ha kb 3 év alatt le is járja, mert utána úgyis kuka lesz azt meg fájóbb kidobni ha minta még lenne bőven 4évesen. Nekem is ilyen gumi van 4,5 éve kb de már megvettem a nyári gumit, mert igazán semelyik évszakba se domborított. Minta még kb 5-6mm van de sokra nem megyek vele.
-
_stick_
őstag
Én 3 szett téli/nyári gumit elfogyasztottam és az a tapasztalatom, hogy az első 1-2 év, amíg téli gumi a téli gumi (friss, vagy "letaposott" havas útról beszélek, mert ez a kritikus, de még autózható), utána már érezhetően romlik. Azok közé sorolom magam, akik az autó legkisebb mozgásváltozásán is érzik az útviszonyokat és ezt a 4 éves 4 évszakost, a fenti útviszonyokkal egy ~7-8 éves télivel érzem hasonlónak. Szinte éreztem, ahogy a hó ropogott a kerék alatt, mert hogy fel nem vette a profil a havat az is biztos.
4 évszakos gumival ez az első tapasztalatom, nyáron nyilván nincs vele probléma, de azon meglepődtem, hogy a 4. telet már nem bírja. Egyébként amit még észrevettem, hogy minden nyár után nagyot romlott a téli tapadás. Nyilván nem örül a gumi a nyári 70°C-os aszfaltnak.
Mindenesre köszi a válaszokat, akkor kinézek egy 4 évszakos gumit és lecserélem. (és ez azt jelenti, hogy onnantól 6-8°C és száraz idő tavaszig
)
Amúgy azt számoltam, hogy még így is jobban jövök ki 1 évre levetítve, mintha most venném meg a nyári és téli szettet. -
LK
addikt
-
Motion_Blur
félisten
válasz
forceberg
üzenetére
Jah, nehéz ezt megítélni.
Nekem a 7 éves téli gumik is fognak még, igaz hogy én még tudom milyen 10-20-30 centis hóban, letaposott havon, vagy jégen vezetni. Ezt a fiatalabb (20-30 éves) generáció már nem tudja és lehetnek irreális elvárásaik

Amit én fixen érzek, hogy egyedül az egyenes irányú gyorsításnál nem veszek észre számottevő romlást mondjuk a pár évvel ezelőtti állapothoz képest. Kanyarban és féktávon jelentős a degradáció. De én soha nem magam és az autó/gumi képességeitől félek, hanem a forgalomban résztvevő többi jóembertől..
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
"De attól független dedikált téli is csúszik lefagyott úton."
Ez a kulcs mondat, mert sokan, sőt a kormány mögött ülve szinte senki sem tud különbséget tenni, hogy kint épp min is csúszott meg az autó.Erről amúgy nincs jó teszt, hogy pl. 6mm-es, de 4 évet autón töltött gumikat tesztelték volna valahol?
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Leesett az első hó és a 4 éves, négyszakos Vredestein Quatrac gumival az első kanyarnál majdnem felcsavarodtunk egy oszlopra. A profilmélység bőven megvan, viszont az anyaga elöregedett és berepedezett, így friss hóban alig van tapadása, ezért még ezen a télen le fogom cserélni.
Az első kérdésem, hogy általános jelenség ez a négyévszakos gumiknál? (hogy ~4 év alatt hóban használhatatlan lesz)
Második kérdés, hogy milyen négy évszakos gumit javasoltok max 40 ezer/db környékén?
Feljebb az árral sokkal nem mennék, mert jövőre tervezem lecserélni az autót.
Nagyon köszi!
-
Morris
veterán
-
rbalint88
veterán
válasz
Morris
üzenetére
Assy6-od volt es az ket evesen kezdett repedni? Tapadasaval mennyire voltal megelegedve? Nezegetem ezt is, mert a tesztek szerint tapadosabb gumik kozul ez a leghalkabb, ami cabrion nem art.
En most a Michelinre vagyok morcos a kirepedezett CC2 es Primacy4 miatt, plusz a Pilot Sport 5 kb sehol sem toronymagasan elso, ha elso egyaltalan, viszont messze a legdragabb.
Pzerok szeretnek szetnyilni, allitolag nem egyedi problema, a Conti SC7 meg hangos
Hozzateszem nagyon szivesen adok sok penzt a gumikert, ha valoban kapok erte erteket, tapadas, tartossag es zaj a kriteriumok, ebben a sorrendben. -
atee_13
őstag
válasz
kenguru99
üzenetére
Igen, de elvileg a cc3 jobb mint a cc2 és a Quatrac Pro érdekelne nem a +.
Árban kb egy 10 a különbség ami kb 10% plusz a Quatrac Pro-hoz mérten. Ha csak ez a 1,1 kg a különbség az általam nézettek között is akkor elgondolkodtató, de nem az az egyből belevágnék sztori.
Mindenesetre, jó, hogy írtál, mert így ránéztem a Pirelli SF 3 is és árban Quatrac Pro és a legkönnyebbek között is van, így már inkább az lenne jó
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Megane 3 kombira 80% autópálya, többi falu, város, Hankook Winter Icept RS3 megfelelő választás lehet?
Kis előzmény: [link] -
kenguru99
senior tag
-
válasz
Morris
üzenetére
Még az 530e-n a kétszéles M-es felniken rázott a gumi 100-nál és fölötte. Elvitték és a legcsucsibb hazai tesztpadra tették, szerintük jó de azért a vevőelégedettség okán visszakaptam a pénzem. Utána került rá Michelin pilot sport 5 előre és valami supersport hátra és vajsima lett a futás.

-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Garázsmestertől vettem nyáron a hibás Goodyear Eagle F1 gumikat, bevizsgálás után szerintük a gumi okés volt de visszakaptam a pénzt. Szóval ezzel csak azt akartam mondani hogy korrektek ha a helyzet úgy adódna. Több beállásos gumiszerviz és normális ügyintézés volt, ismerik a legtöbb gumigyártó hazai importőrét, szerintem ha őket dobta legolcsóbbnak akkor bátran veheted tőlük a gumikat.
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van valaki aki súlyban tudna összehasonlítást Michelin CC3 vs Vredestein Quatrac Pro val?
Mindegy milyen méretezés csak ugyan abban legyen összehasonlítva, majd %-osan kalkulálok. Colpittal próbáltam, de csak saccra kb 1,5 kg ír.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Tegnap Ausztriából hazafelé jövet sajnos muszáj volt kipróbálni a forgásiránnyal szemben feltett pótkerékkel közlekedést. A bal hátsó kerekem defektet kapott az M1-en Komárom előtt, ráadásul pont a terelésben
Mennem kellett lapos gumival, felnin néhány száz métert, hogy biztonságos helyen tudjam feltenni a pótkereket. (Holnap majd a gumisnál kiderül, hogy a felnit is tönkrevágtam-e. A gumit biztosan
)
Nos a pótkerék jól szolgált, szerencsére nem volt csapadék, semmi baj nem történt a további 200 km-en.
Viszont most vennem kell új gumikat. Az Árukereső a Garázs Mestert dobta legolcsóbbnak. Van tapasztalata valakinek, hogy mennyire friss gumikat árulnak? Kicsit furcsállom, hogy a DOT-ot vásárlás előtt csak 5000 forintért árulják el
Vagy ez máshol is ilyen? Nincs tapasztalatom az online vásárlás szabályairól. -
tasiadam
veterán
Ma eloszor lattam a skodan a 160km/h-t kiirva (letaposott es megfagyott ho)
Node, a hatso kereken 601-es sebring van. Onallo eletet el a jegen. Megy a kocsi eleje balra, a hatulja meg ahova epp szeretne. Lenne ertekme a hatso tengelyre valami combosatt, jegen jobban mukodo gumit felrakni telire ugy, hogy ugye sem kormanyzas, sem eros fekezes nem eri, raadasul orrnehez az auto? Vagy oda is inkabb menjen i fit+?
-
Morris
veterán
Nem tudom eldönteni, hogy a 8.5 széles felnire melyik gumit tegyem. 235/50 vagy 255/45? Létezik erről valahol videó, hogy hogy mutat rajta a két gumi?
-
kenguru99
senior tag
válasz
thefreeman
üzenetére
"Remélem 1-2 év múlva sem fog drasztikusan romlani a teljesítménye. "
Ha mész vele nyáron is sokat akkor évről évre jelentősen romlani fog a teljesítménye. Ha nem garázsban áll az autó akkor meg pláne. -
thefreeman
aktív tag
Volt most bőven alkalmam kipróbálni a Pirelli SF3 gumikat havas és fagyott havas körülmények között. Mindenhol kifogástalan volt csak akkor pörgött ki a kerék hogyha szándékos volt, fékezéskor is jól tapad. Remélem 1-2 év múlva sem fog drasztikusan romlani a teljesítménye.
-
Most úgy csúszott itt Zuglóban a letaposott vízes havon az ASC2 (Rav4, 1.5 éves gumi 30k kilométerrel) mint annak rendje. Mondjuk nem tudom felrójam e neki, voltam előtte pont arra sétálni és 30 perc alatt 5-ször estem majdnem hasra full óvatos üzemmódban (kb mint a tükörjég).
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
TLDV van esetleg?
Ez akkor már nem állja meg a helyét?
New VS 4mm VS 2mm All Season Tyre Performance [link] -
LK
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nagyon köszi a videóért! Egy élmény volt.
Kedvem lett lecserélni a gyógyszeripart amelyben dolgozom a gumiiparra. Nem rossz hely ez a Continental központ.Qru: Köszi,akkor Vredi lesz nagy valószínűséggel, de előtte körbenézek itt és a neten a Kleber Q3 felhasználók tapasztalatairól (annyit már találtam, hogy inkább télies viszonyokra van,de leellenőrzöm ezt is). A Gumisom CX80 használatát ajánlotta, szilikonmentes öregedést gátló spray. Placebó vagy van értelme használni?
-
Durva, hogy milyen %-os különbség van az új és a jogszabályban meghatározott minimumon lévő abroncs között. Érdekes az egész videó, egyedül az csúcs Conti gumi és a régi Merci A-osztály vs kínai gumin Golf 8 GTI kikapcsolt biztonsági elektronikával.
-
LK
addikt
Sziasztok, az ősszel ellenőrzött gumit megnéztem közelebbről és drámaian felgyorsult a repedezése. GY 4s.
Le kell cserélnem Januárban. Nissan Note (E11), 175/65 R15. Most köpjem szembe magam azzal, hogy veszek Vred. Quatrac-ot olcsóbban megint, hiszen 4 évesen szétesik úgyis ahogy az előző (megígértem hogy többet nem,tettem is fel képet ide) vagy legyek gavallér és vegyek Conti ASC2-t. A gondom az, hogy ha contit veszek, ugyanúgy széteshet 4 év múlva és akkor már olcsóbbat veszek. Inkább városban használnám. Az öregedés lenne a fontosabb, mert nem megyek olyan sokat ezzel. Véleményt és alternatívát kérhetek? Köszi (előre is BUÉK nektek)
(ui.: van-e rá esély, hogy bármelyik márka is lassabban öregedne a többinél)
(KLEBER Quadraxer 3 mit tud? Elfogadható?) -
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
Megérkeztek a Kumho ps72 papucsok
még egyelőre várat magára természetesen a felszereléssel, de alig várom, hogy ezek a csúszós Nexen N blue 4 Season 2 lekerüljenek 
Köszönöm az ajánlást nektek

-
svedmalac
tag
válasz
Morris
üzenetére
Quatrac 4S azt a 3 évet, amit fent van (kb. 70Ekm) kiválóan viseli C5 X7-en, semmi negatív élmény. Pedig párszor nyilván van ráfékezésem őzek, hülyék, hülye őzek miatt
90% országút, pálya, sokszor 140-150-es sebesség. Nyáron se foglalkozok vele, csak megyek, hisz ezért van.
Szóval egész jól elviseli... -
Morris
veterán
válasz
Morris
üzenetére
Kicsit utána néztem az ajánlásnak és mivel ez a felni 8.5" széles, így 255/45 gumi fog rámenni.
Már csak azt nem tudom, hogy bírná e a felni a telet. Mert ha igen, akkor mehetne rá a 4S. Kaptam most egy ajánlatot a garnitúrára (200k), de fel kell újítani, mert kb vállalhatatlan. Viszont van vadonat új is 300k-ért. -
Nekem közutas útszakaszon volt. Fizették a gumit ami sérült, de avultatva. (97%ra vették a gumit... 1000 km volt benne) igy az új gumi árának 97%át fizették. Plusz fizették volna a trailert, de arról nem volt számlánk. Viszont a tengelyen párban lévő gumit nem fizették (szóval ha kopottabb a gumi, akkor ugye a párt is cserélni kell)
-
Dorien
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Ja, hát én sem szórakozok már nyári gumival, a 4S van fenn egész évben.
Ha jelentősen kopott már elöl, akkor cserélem a hátsókat előre. Remélem a szögekkel, csavarokkal, fúrófejekkel, fémszilánkokkal, stb. a köv. években nagyobb szerencsém lesz.Röhej, anno volt egy Focusom és egyszer nem volt defektem vele, pedig tettem bele összesen 178e km-t, a 9 év alatt, amíg nálam volt... Két szett Barum Polaris 3, majd esőben életveszélyes Sebring Formula Snow+ 601 téligumi volt rajta egész évben.
-
rbalint88
veterán
válasz
Morris
üzenetére
Na ez a felni jol nez ki!
Egyenesben nagyon sok ero es durva gazkezeles kell az osszkerekes elforgatasahoz, de kikanyarodasnal az S4 is rendszeresen el szokott forogni, ha lenduletesebben startolok (hatso ivbelso kerek - anno a Passat is tudta, ha nagyon felfujtad, ennek nyilvan kevesebb erofeszites a dupla powa miatt, viszont ezek meg Torsenes rendszerek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Eleglide M1 elektromos kerékpár
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)