Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bazsimano
őstag
nah ment is vissza a gumi! elvileg ma szallitottak...vegul a hankookra esett a valasztas es a B/C 70decibelest rendeltem, erre amikor lerakja elem a futar...mondom neki, hogy koszi de nem ezt rendeltem uh mehet vissza...
-
MC Pite
veterán
Ezek után ha tiszta, egy képet lassan dobhatnál
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kupakot körültekintően mérd, 3-4 mérete is van, és fél-1 milinként változnak.
Még télire raksz be valami rendes fényforrást ha a köcsögök már kivonták a xenont, és jöhet a tél
Topiklakók: Izé, had ne kelljen sokat visszakeresnem, mit szoktatok a prémium nyárik után ajánlani?

-
bazsimano
őstag
mivel megint ilyen sokan valaszoltatok nem csak egy posztra valaszolok...
szoval mindenkinek megint nagyon koszonom! igen most jottunk vissza intezni voltunk ezt azt..vegul online reggel gyorsan azt az xtreme-t rendeltem es at is vettem...uh majd csak neki kell allnom

szoval hatalmas koszonet mindenkinek meg 1x!
most mar csak kupokat kell venni...mert a felni peugeotos...szoval kell keresnem citroenes kupakot
-
logaritmus
tag
(#43384) bazsimano
ADBL Vampire Liquid
ADBL Wheel Warrior
CarPro Iron X
Koch Chemie Magic Wheel Cleaner
Shiny Garage Monster Wheel Cleaner PlusCsak egy pár a sok közül
-
MC Pite
veterán
válasz
bazsimano
üzenetére
Én csak kézimosóban, kefésnél tevékenykedek. Ha felnit is takarítok, a lidlis felnitisztítót ráfújom pár perccel előtte (4 percre van a melóhely a mosótól). Ettől alaposabban otthon ugyanaz a spré és rongy.
De ilyen ritkán van hetente, de max kéthetente végigikefélem az autót (1 százasból összehabosvizezem, lekefélem, majd leöblítem a következő százasból). Felnit és gumit is mindig átkefélem.Más: Összenézem a 4S^2-őt egy-egy közepes nyári téli szettel.
Mi szokott lenni átlag 15-16"os méretben a nem top, hanem közepes árfekvésű gumit keresőknek a válasz? Ahogy a télire a Klébert szoktátok ajánlani, úgy mellé még valami hasonló árú; meg két nyári is kellene. (Barumhoz nyárihoz hasonlítottam, de az eredményt nem árulom el
.) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
bazsimano
üzenetére
Felnitisztító spray-vel (700HUF-csillagoségig) vagy autósamponos víz (legolcsóbb Kentaur sampon bőven jó rá, van vagy 400HUF literje az Obiban). Könnyűfém felnire nem a legolcsóbb a legjobb, arra érdemes egy Sonax-ot venni legalább...
De adok tippet én hogyan csinálom: [link]
Kerülete válogatja, Zuglóban pl egy vödör tiszta vizet se önts az autódra, mert ha feljelent rendszám alapján a szomszéd, kapsz egy 150ezres csekket az önkoritól...
Ha jársz a kocsival kézi mosóban, akkor ott érdemes, abba nem kötnek bele... -
bazsimano
őstag
Felnit mivel erdemes mosni?

a masik kerdes, hogy nagyvarosban hol erdemes(szabad)? benzinkut? -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Goodyear Duragrip gumiról mi a véleményetek?
Neten nem sok infót találtam róla. Főleg a zajszint érdekelne.üdv,
Dani -
MC Pite
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
Nem értem az okát, nem akarod gumishoz vinni hogy ők rakják össze? Egyik nap leadod, másik nap felveszed őket egyben, és ez messze a legegyszerűbb.
-
tobias88888
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Új gumit szeretnék, szóval szereltetni mindenképpen kell. Ennyire kevés ilyen összeszerelő oldal van ahol felni + gumi együtt kapható kiszállitással?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
sgabor
üzenetére
Nem tom, gondolom ráírják hogy "GIFT" és akkor nem érdekli a NAV-ot.
Passz, még sosem rendeltem, összeszerelve kaptam/vettem mindig a kerekeket. Ha meg is Áfázza, rácsap 27%-ot? Szerintem amíg 5 ezer alatt marad darabja a gyári 12k+ -hoz képest és ugyanannyi ideig megy el, én adom...
"Nem mondom hogy így kell, csak azt hogy így is lehet..."
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tobias88888
üzenetére
Típus fb csoportban néznék használt szettet, akkor nem kell szereltetni sem

Focus, Sierra, régebbi Mondeo felnije is jó rá. -
bazsimano
őstag
Elvileg ma érkeznek a felnik, holnap meg a gumik, végűl hankookra esett a valasztas w320as.
Mindenkinek nagy köszönet
aki segített a döntésben . Sok mindent kellett mérlegelni és végűl ez lett. megint nagyon köszönöm mindenkinek, királyok vagytok! A webshop annyit igért, hogy 2020as gumik lesznek...mondtam nekik, hogy minel frissebbek legyenek ha lehetseges

-
Kornel
veterán
Eddig is volt ennek elődje, US only, ez nemzetközi piacra lesz szánva?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Azaz
Nem szeretek ilyen CE minősített (Chineese Export) cuccokat reklámozni, én hiszek az EU erejében.
Bár valószínűleg meghasonlok önönmagammal és én is ilyet fogok rendelni a Vitarába, mivel az utángyári sajnos nem megy el négyszer annyit...
Ha ezek a kínai cuccok kihúznak 5-6 évet (ami nálam egy szett abroncs ugye) akkor elégedett leszek vele. -
rbalint88
veterán
[link] jutub alert!
Michelin Pilot Sport ALL SEASON 4 - Can A Tire Be Both Performance AND All Season? -
válasz
pepe091
üzenetére
Köszönöm
Ma egy intenzív vészfékezésnél bizonyított már
Előttem az egyik ürge közvetlen a lámpa előtt volt és beletaposott a fékbe, mert a lámpa sárgára váltott én meg gondoltam, hogy erős halványsárgán még átférek, mert nem volt vészes kereszteződés... Hát nem úgy lett 
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! 2010es Ford Fiestára szeretnék R14es téli gumit összeszerelve acélfelnivel. Átszereléshez minden adott, azt megoldom. Az automaxon kivül esetleg van olyan hely ahol ilyent lehet rendelni? Arukereso.hu-n egyik olcsóbb helyen sem láttam hogy csinálnának ilyent.
(Automax ezt dobta: Acélfelni Ford 5.5x14KO:4x108 KF:63.3 ET:37.5 Ford Fiesta (2008-2016 max.55 kw-ig) + Hankook Winter I*Cept RS2 W452 175/65 R14 82 T M+S SBL -> 4 db 28 981 Ft / db) -
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
i30-ról tudok nyilatkozni, az öntanult, feltették a márkaszervizes fiúk a lízing cég által - Isten tudja honnan, de biztosan mélyen áron alul - rendelt téliszettet, akkor vinnyogott h "tyre pressure failure" és elindultam vele, mire beértem reggel melózni (4-5 km), addigra elcsendesült... hogy beletörődött vagy felismerte nem tudom, de azóta átszerelésnél nem nyíg, ez biztos. Szerencsére a márkaszerviz azt ajánlotta a lízing cégnek h szerelt kereket rendeljenek, mert ők nem vállalnak felelősséget a szelepért (ha nem náluk veszik a garnitúrát), úgyhogy én nem is láttam szétszedve, egyben volt mire odaértem. Feldobták és mentem vele dolgozni.
Suzuki szelepről tudok még nyilatkozni (VDO), szintén szerelt kereket vettem (6 hó gari a szelepekre, szóval valszeg alis), de azt sem kellett tanítani, nem is jelzett be semmit, feltettem és minden oké volt, mintha mi sem történt volna... Méri is a nyomást szépen.
Szerény véleményem szerint nem kell tanítani őket... de ez csak magánvélemény.

-
2ozzmexy
senior tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
[link] "It wasn't me..."

-
Kornel
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
Suzuki esetén AliExpress-ről szoktak használható példányokat rendelni.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
TPMS-re tud valaki olcsóbb megoldást mint a gyári 20e/db? (Kia Ceed)
-
juvegamer
tag
válasz
Kornel
üzenetére
Értem. A Falkent azért néztem mert nyáriasabbnak tűnik nekem a mintázata és azért itthon az év hosszabb részében száraz körülmények között autózunk. Nekem nem annyira szempont a hó kezelés mert hó itthon már alig van.
Meggondolom még.
A kereskedőre esetleg van tippetek?MC Pite, rothfb -nak is köszi.
-
MC Pite
veterán
válasz
bazsimano
üzenetére
LM005 > W320 ( Winter i cept evo2) helyett W452 (Winter i cept RS2) . Kb 10essel olcsóbb a te méretedben /db mint az LM005.
Alternatívák a leírt felhasználásra télinek: akár Quadraxer 2, LM árában Continental
AllSeasonContact is belefér, de GY, Nokian Weatherproof a kedveceim télre.
Friss anyag: [TyreREviews:The Best Winter Tyres for 2020] - számomra meglepő ebben a mezőnyben is hogy ki lett a győztes. Igaz, ezek rendes télre való gumik, inkább érdekesség mint hasznos nálunk.juvegamer: Ha több mitn egy évre tervezel az abronccsal, akkor a Toyo, Falken, Laufenn jónak hangzó márkákat húzzuk ki, és a fentiekből pedig egyértelműen a Nexen.
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Cuore Sportivo. 👍🤓
-
juvegamer
tag
Üdv.
Két dologban kérnék tőletek véleményt:
1. Két abroncson gondolkozom 4 évszakosban, a Falken EuroAll Season AS210 vagy a Nexen négyévszakosa? Az Autobild mostani tesztjében a Falken elég jól szerepelt. (Méret 205/55R16)2. A másik kérdés, A Marosi gumiwebshopot és az AKH Gumit és a Bujáki-t néztem ki ahonnan rendelnék. Van-e valakinek tapasztalata az említett webshopokkal?
Előre is kösz.
-
belisa
csendes tag
Kérdésem a következő.
2003 Skoda Octavia kombi 2003-as.
Ezt néztük ki rá.
giti-winter-w1 195/65/15.
Tapasztalat van már valakinek? -
bazsimano
őstag
sziasztok!
Ezeket nezem mostansag, kitmilyen sorrendben tenne?
bridgestone blizzard lm005
hankook w320
vredestein wintrack
kleber krisalp.felhasznalas varosi keves futassal.
udv
b.
-
hdanesz
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszi a választ! 2011-es autóról van szó...persze ez nem jelent semmit. De papíron hihetőnek tűnik hogy az első szett gumi 2017-ig szolgált vagy 18-ig. Ezt viszont sajnos nem tudom kideríteni.
Majd a próbaúton megpróbálom 'felmérni' mi is a helyzet.A mostani autómon (14 éves G Astra)....1998-as (!!!) téligumik voltak amikor megvettem 2évvel ezelőtt. Olyan volt mint ha szekérkerekeken gurult volna.

-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2017-es DOT számú Goodyear gumik vannak a kiszemelt autón, profilmélység bőven van és nem repedezett ránézésre egyik gumi sem.
Ez már öregnek számít? Kipróbálni még nem tudtam....elvileg ma vagy holnap tudok rá sort keríteni. -
válasz
pepe091
üzenetére
Üdv
Hehe, legalább tudok kérdezősködni
A vizsga körülmények milyenek voltak?
Pl. "épp hogy" besurranok a körforgalomba picit tempósabban történetnél nem megy el az eleje az autónak? Hóval borított burkolaton hogy viselkedik? Esős időben jó a víz elvezetése, vagyis milyen mértékben jelentkezik az aquaplaning, ha jelentkezik?
-
MC Pite
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
Én ezt a luxust nem engedem már meg magamnak, heti minimum 550km-t megyek, fagy után(azt nyárival nem szeretem) ha van 25° vagy januárban vagy bármikor a téligumis szezonban, az nem kellemes érzés átlagos télivel.
Egyszer majdnem csattantam egy V50be (22° levegő, február) a Dunlop Wintersporttal, mert a Volvon már/még nem klasszik téli gumi volt (két autónyi helyből 40 centi lett városon belül).
Szerencsére mindezt úgy sikerül letudni télen (télies) 4S abroncsokkal, hogy havon is jók voltak.
Most erre húztam lapot középnyárias 4S papuccsal a kisautóra. -
logaritmus
tag
Wintrac pro tapasztalat:
kb 2 ezer km után egészen okés, kicsit hangos, búgósabb hangot ad ki Toyo R51A nyári után.
Érezni rajta, hogy meleg van mert gyorsabb kanyarokban hajlamosabb "nyúlni".
W320-nál egyértelműen jobb választás, annak olyan oldafal keménysége volt mint a betonnak.
Kiváncsi vagyok hidegebb időben, esetleg hóban mit nyújt, de eddig jó vétel. -
Kornel
veterán
-
2016-ban - mikor megjelent és azonnal tesztgyőztes lett - vettem a Civic-re Conti TS860-at. Tudni kell, hogy eléggé akkurátus vagyok a kerekek/gumik kezelését illetve tárolását illetően. Nem sokat mentem velük, kb. 10-15e-t a 4 év alatt, majd idén szólt a gumis, hogy nézzem a mintázaton a fogak/bütykök széleit. Pici darabok voltak le/kitörve az élekből... Annyit mondott, hogy 2 éve látott ilyet először és egyre több ilyen ts860-nal találkozik. Lehet nem véletlenül jött idén a TS870, futófelület frissítéssel...
Új futófelülettel és keverékkel érkezik a Continental WinterContact TS 870
Az a nehéz bármilyen újonnan kiadott szériával (vagy bármivel a fogyasztói társadalomban), hogy nincs még vele tartós tapasztalat... -
Cyrin
addikt
Hát ha így haladunk nem lesz egyhamar, a cég a Toyota szalonban tároltatja, és cserélteti a külön felnin lévő gumikat, és ott 3 hétre adtak időpontot szerviz plusz gumi cserére, a vírus miatt...
Vagy kezdhetek güzülni, és ide oda hurcolászni a gumikat plusz az acél felnit a régi gumikkal...Mindenesetre jó hír, hogy lehet kapni raktárról...
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Eh
-
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Aki nem tud hátsókerekes autót vezetni, annak rakhatsz bármilyen ultraprémium gumit az autójára, akkor is meg fog pörögni.

-
-v-
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Minek költ ennyit, a hátsó tengelyre elég lesz valami használt pár éves linglong is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez a fubazmeg kategoria. Inkabb jar szep felnivel es szar gumival, tipik
Gondolom kúton is 2.000-ert tankol.Szerintem engedd el, ne probalj ra hatni, felesleges.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Dögivel van hozzá a használt alu. Ha gyárit vesz az még télálló is (ha nem sérült).
20d-re Nexen a minima de inkább vmi jobbat kéne venni, mert a korán ébredő nyomaték könnyen táncba viszi a bódét. -
MC Pite
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Húszdére ha dinamikusan közlekedik, inkább LM005, Alpine6, Ultragrip vagy TS860. Vagy télies négyévszakos, de a fentiek közül az LM ami a mi telünkre talán a legjobb.
Amúgy +1 egy nornális 16os felniretélrea vízlepte kátyús évszakra. -
válasz
tboy93
üzenetére
&(#43324) Qru:
Mondtam neki, hogy vegyen inkább 16" prémium téli gumit acél felnin, de azt nem akar, mert csúnya. Mondom, akkor nézel egy 16" alut és kész, halomra találsz valami felnit egy használható 1 szezonos normális gumival és jövőre meg veszel rá egy prémium gumit.120d M47 163 ló.
Köszi, akkor jól gondoltam.
Tépem még a számat egy sort, hátha sikerül rá hatni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nexen oké igen, jobb mint a Barum. Ha nem 130i amihajtva van hanem csak pl egy 116i, arra bőven elég egy Nexen is.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én erre az autóra nem a belépő szintű gumik közül válogatnék. Nekem a télim azt hiszem Michelin Alpin 5, tökre bevált, jó gumi. Tapad is és nagyon jól öregszik, 6 évesen sem repedezett.
Tudom, hogy drágább mint a Barum, de férjen már bele 60e Ft többletköltség egy szett gumin, ha már BMW-vel meg 17"-on jár az ember

-
Sziasztok.
Haver a 1er bmwre keres téli gumit 225/45 R17 méretben.
Visszakerestem, hogy a Barum Polaris 5 vagy a Kléber Krisalp HP3 ajánlott ebben a méretben. Volt a gumisánál, az Michelin almárkát ajánlott neki vagy Nexen tèlit, 30k/db havernak szimpatikus, mert B esőben tapadása van a Barum C tapadáshoz képest. Este lesz időm nézni teszteket. Tényleg jobb a nexen a Barum/klèber párosnál? Vagy csak marketing az EU jelölés az abroncson? -
bazsimano
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Tényleg keveset megyünk! Gyerekeket is inkább a sétára, biciklere és tömegközlekedésre invitáljuk, minthogy Apontban beteszik a fenekuket a kocsiba es B pontban ki...
Elozo autonk egy astra h kombi volt...7 ev alatt tettunk bele 43 ezret, ebbol is tesomek (kolcsonadtam nekik) 2-4 ezret
koszonom a tippeket..most hogy nezegetem a felhozatalt mindig jon elo ujabb kerdes, de ezzel mar nem akarom farasztani a nagyerdemut!
most pl neztem, hogy a vredestein wintrack sem tunik rossznak...
de gondolom ez ugy van, hogy mindig talalok valami mast...el kell donteni es ennyi... -
MC Pite
veterán
válasz
bazsimano
üzenetére
Sebességindex függvényében eltérhet néha a értékelés, de általában a webshop elbaszása.
Még annyi, hogy a C4 G SP-re lehet hogy tovább fogja bírni a B mint a H, nem tudom mennyit mentek, vagy mennyire tolod neki.Utolsó előtti télim nekem is Dunlop volt, nem szeretem pazarolni a mozgási energiát, nem volt vele bajom. Igaz, a BlueSportResponse már 1 év után az oldalsó és futófelület össze'ragasztásánál' picit szétnyílt, de még 5 éves korára sem lett nagyobb a nyílás.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Én még azzal egészíteném ki a dolgot, hogy mindenki másképpen áll az abroncsokhoz, van aki gumihotelben tartja, akad aki csak kivágja az erkélyre, van aki lemosva, leápolózva, letakarva tárolja a pincében, és ez bizony az öregedés szempontjából nem elhanyagolható.
Nekem volt híresen jó Dunlop télim, de valószínűleg melegebb időben meg lett küldve autópályán ezért 3-4 évesen elkezdte a futófelületét darabokban elhagyni... ezt csupán azért hoztam fel, hogy nem minden fekete és fehér, lehet egy vacakabb abroncs is jobban teljesít, ha vigyáztak rá, mint a prémium minőségű, amit télen-nyáron nyúztak...Amiről én be tudok számolni azt le szoktam írni, nekem a Barum abroncsok (Brillantis 2, Polaris 2-3) 6 évet elmentek és kifogástalan állapotban voltak. 6 évesen sem nyikorgott, nem pattogott el, nem zúgott, ugyanúgy megfogta az autót, mint újkorában, de én ezért teszek is. Nem rég vettem le az egyik ismerős autójáról az Alpin6-okat 3 évesen olyan állapotban hogy én virágágyásba tettem volna, mert sosem jutott el vele időben gumishoz, sosem mosta, kezelte őket, csak használta, akkor voltak cserélve amikor a "mágusok" ráértek. Tiszta repedés volt, itt-ott elvált a futófelület és olyan kemény volt mint a beton... Na az nyirkos időben életveszély lehetett, tehát nálam sem rúgtak volna labdába, de neki bőven jó volt, nagy nehezen lebeszéltem róla hogy visszategye...
-
bazsimano
őstag
mar csak egy kerdesem lenne...mitol van az, hogy nehany guminal elvileg ua a gumi tipus es mas az ar es masok a szamok?
pld ezen a linkenaz leso talalat a hankookra 23 ezre es 72db E C dob
a 3ik talalat ua a gumi 25 ezres es 70db B C.
-
MC Pite
veterán
forceberg:Autonavigátor szokott bedobni egy-egy régit, de csak viszonyításnak, nem elég arra, hogy a folyamatost romlást lássuk.
TommyV2: Érzékeled te is hogy ez elég ...nagyvonalú kérdés volt így, ugye? 900kg-s vagy 2 tonnás autón, milyen aszfalton milyen sofőrrel? Nem is teljesen értem; mindegy; lényeg hogy a tyrereviews-nál meg tudod nézni a teszteredményeket, ahol egymáshoz viszonyítva km-ben megadják. Mindig egy kategórián belül egy autóval érdemes ezt nézni.
Általában jobban kopnak a Hankookok, de néha abból is akad még rosszabb híre, mert pl haverom az összekereks chippelt dízel Passatra vett Kinergy Eco-t, ami k..a nem rá való; főleg hogy csúszáshatáron közlekedik vele, és ott még mélyebbre tolja a pedált hogy összkerék kihúzza a kanyarból. Majd közli hogy két szezon után már nem túl fasza, csúnyán, darabosan kopott.
Valóban, mert ez kisautókra való Eco gumi, neki S1 EVO illene az autójához és a vezetési stíusához, átlag kompakt autóra átlag sofőrrel meg a Ventus Prime a Hankook kínálatából. Ha utána nézett volna, nem azt kérdezte volna csak a gumistól, hogy ez jó lesz neki?
Az öregedés egyel egzaktabban megadható; ha nem gyártót kérdezel, hanem konkrét gumit. Itt az egyik hogy az újkori tudáshoz viszonyítunk, vagy abszolútban egy bizonyos biztonsági szintet nézünk.
Ebben viták/egymás mellett elbeszélések szoktak jönni; engem nem szokott érdekelni kinek az ingerküszöbe melyik bányászbéka segge alatt van. Ha átlagos tempóval kenődik, úthibáról elvándorol az autó, nyikorog, nem izgat hogy ezzel még alig romlott újkorához képest, vagy ez már az újkori teljesítményének a fele.
Ezért hiába kap néha jó eredményt egy Falken/Firestone, amikor más sokszor a második szenzonban az én szenzoraim azt jelzik hogy ez többet nem megy vissza fel autóra - ha rajtam múlik - nálam nem rúgnak labdába.Tyrereviews 4 kategóriába sorolja a gumikat, és nagyjából ez korrelál az öregedéssel; vagy hogy mikor esik át a nem túl biztonságos kategóriába egy gumi. A Hankook az első csoportban van, azaz a jobbak között van. Itt pl a Pirellit a konzumer/kisebb méretes gumijai miatt szivem szerint átrugdosnám a következő kategóriába, de a felső kategóriás abroncsai miatt még a prémiumok közé sorolják.
-
bazsimano
őstag
-
válasz
forceberg
üzenetére
Nem valószínű, hogy van ilyen teszt. Ha lenne, lehet, hogy pár újonnan tesztgyőztes-tesztgyőztes közeli gumi sehol sem lenne. Pedig érdekes lenne abból a szempontból, hogy egy új guminak szerintem legalább 5 évet problémamentesen el kell tudni mennie. Még a 4 évszakosoknak is. Csak ugye a gumigyártóknak sem érdekük egy ilyen teszt, hiszen nem céljuk, hogy tovább használd a gumikat a minimálisnál. Vegyél újat. Sőt az a legjobb, ha évente veszel újat, akkor van a legnagyobb hasznuk.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
keves hasznalat mellett, mit erdemesebb venni ? hankook w320 vagy bridgestone blizzak lm005...? mind a ketto hajlamos a kopasra oregedesre?
elore is koszoom a valaszt!
-
TommyY2
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Az lenne jó, ha lenne egy tesztpad (hasonló a fékpadhoz), ahol le lehetne szimulálni a különböző időjárási viszonyokat (hideg-meleg, száraz, nedves, havas), akkor azon akár évről-évre le lehetne tesztelni a gumiabroncsokat. Így nyomon lehetne követni a változást (öregedést) évről-évre.
rothfb: mit jelent, hogy a "Bridgestone-ok, amik hamar öregednek". kb hány év alatt, és mennyire (pl. "A" tapadásról "E"-re).
MC Pite: a Hankook kb hány km alatt kopik el? Közben minimálisan öregszik (kb. hány év alatt)?
Akkor most próbálom majd tesztelni a Momo W-2 gumit, de a legközelebbi gumirendelésnél már jobban oda fogok figyelni (előtte nem volt fogalmam a jelölésekről, mindig a gumisra bíztam).
TommyY
-
válasz
julius75
üzenetére
Búza - kenyér = nyersgumi - gumiabroncs.
Egy prémium abroncs árában tippre elenyésző a nyersgumi értéke.
Szvsz nem fér bele az üzletbe a 20%-os emelés a gyenge forint ellenére.Te dolgod, lehet, hogy élből 2 év mínusszal indít a gumid. (A 6. éves Michelin télim kukaérett, de kap egy esélyt próbaképpen.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem szeretek ilyen CE minősített (Chineese Export) cuccokat reklámozni, én hiszek az EU erejében.
Ha ezek a kínai cuccok kihúznak 5-6 évet (ami nálam egy szett abroncs ugye) akkor elégedett leszek vele.