Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badlof2k
senior tag
Értem
érdekes hogy nem támogatja, bár igaz az is hogy a területek sose randomok plusz ha tényleg ennyien vannak csak akkor értem is miért nem cifrázták még meg azzal is . No nembaj kiváncsi leszek arra az endgame tartalomra Crucit nem igazán akarok farmolni egyedül az annyira nem funny..Jól látom Wolcenezel is? Régóta szemezek vele már..

-
reelc
Topikgazda
Gratulálok.
A Crucible is olyan, mint a játék maga. A játékban az Ultimaten hullnak igazán jó cuccok.
A Crucibleben is a 3-ik nehézségen, a Gladiatorban.
Ha jól emlékszem, a 100-ik wave teljesítése után nyílik a következő nehézségi szint.
1 szint 150 wave volt, de az AoM megemelte 170-re.Komoly build kell hozzá, Nemezisek is lesznek magasabb hullámokban.
Itt a Wikije.Ahogy korábban írta valaki, a Cruciblet csapatban érdemes, és minél magasabb szinten. Akkor hullik sok jó cucc.
Szóval az a lényeg, hogy meg kell küzdeni vele.
Ez a lényeg, a kihívás.Mondd, ha kell valami szetdarab, megnézhetem van-e? Lvl 72-75 környékén elég sok szet van a játékban. Vagy ha kraftolni kell valamit.

-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Úgy emlékszem egyszer írták az egyik topikjukba, hogy rift féleség nem lesz talán az engine nem támogatja a váltakozó pályákat.
Nekem az jött le hogy szerintük nagy durranás lesz, az új kieget az új act és az új játékmód fogja eladni.
Később lesznek róla infók, ahogy haladnak a dologgal.Ahogy említették nem lesz több Skeleton Keyes pálya, mert az új játékmód feleslegessé teszi.
Az én szememben ez azt is jelenti, hogy ez lesz az endgame tartalom (a Crucible mellett). Kijön év végén, és biztos vagyok benne, hogy 2019-ben is még sokáig lesznek patchek (hibajavítás, balansz, esetleg új cuccok), ahogy eddig, de komoly kontent nemigen. Jó lesz a szetkonverziós dolog is, azzal meg eléggé kedveznek az örökké szólózóknak is.
Az alapjáték 2016 februárjában jelent meg. Természetes, hogy az eladásai egyre csökkennek, és a kiegé is. Majd az új kiegé is. Logikus, hogy beletesznek egy olyan játékmódot, ami elég kihívást fog adni.
Mondjuk a Crucible is kapott sokmindent később patch segítségével. Lehet az új játékmód is képes lesz erre.
Ha kijön az új kieg, a support és a patchek mellett nagyobb hangsúlyt fog kapni az új játékuk, amiről még nem készek beszélni. Ha jól rémlik 13 fő az egész csapat.Eddig nem csalódtam a fejlesztők munkájában.
-
Hokunda
senior tag
Helyzetjelentés: lvl 71 - már elite
Warden cellarok megvannak, esés nem volt, de az aethereket nem kedveli a kari, azok azért hatalmasakat ütnek rajta. Kicsit poén, de az Outcast frakció lett először revered. A karaktert a forcewawe vonal után elkezdtem blitzre is gyúrni, a dodgeolás így azért jobb.
Cruicablet is beszereztem.
Először valami 70 ezer kis pont jött össze, utána közel 400, de annyira jó cuccokat azért nem adott, mint amire számítottam és elég időigényes és főleg egérgyilkos a cucc. Meddig kéne egyáltalán vinni, hogy a nehézség állítható legyen?
-
reelc
Topikgazda
Pénteken megint volt dev stream.
A patch a hónap végén, vagy május elején jön.
3 új szetet hoz, ami látszik is a videóban.
Ugdenbogban lesz egy kis új terület, új Bossal.Az új kieg év végefelé lesz, ahogy korábban mondták.
A Devotion pontok száma nem fog nőni.
Az Inventory nem kap keresőt.
Ha jól értettem az új kieg nem ad + tabokat a stashoz. Ajánlja a játékosok által készített megoldásokat a végtelen tárhely miatt.
Az új kiegre már keresnek tesztelőket.
Többször kiemelték, hogy 1 új act lesz. Viszont az új játékmód részükről sok munkát igényel, talán többet is mint a Crucible. Az új mód miatt nem lesz több új Skeleton Keyes terület, mert valami olyan megoldás lesz, ami miatt nem kell többet olyan területet készíteniük.Kb. ennyit értettem (csak bele-belenéztem), most Zantai streamelt. Nem ő szokott, olyankor stream alatt chaten ír infókat, és van aki azokat posztba rakja. Most nem ez történt.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Hajrá!

(#493) Peace: Annál a linknél én sem tudok többet.
Ha tartalmaz a mentésed olyan fájlokat, amiket ott részleteznek (pl. receptek), gondolom nagy gond nem lehet.Amúgy másik topikban korábban ezt ajánlották játékokhoz: GameSave Manager.
-
Badlof2k
senior tag
Huh végig olvastam ezt a secret quest linet..hát oltári
hihetetlen mennyi kreativitást igényelhetett ennek a kivitelezése le a kalappal a dev team előtt . ^^ és hogy sikerült valakinek ezt mind kitalálnia 
Egyébként már félig benne vagyok AoMba szóval már végig viszem aztán megyek elitre nem sietek ugyse
Karakter fejlesztésre meg, most vágtam bele először saját build épitésébe mivel eddigi játékok során többnyire mindig követtem valamilyen guidot és nem mintha bajom lett volna velük csak gondoltam mostmár ideje a sok leckét gyakorlatba forditani és megpróbálni egy sajátot, egyenlőre jónak tűnik sajnos nincs úgymond viszonyitási alapom egyenlőre mert más hasonló buildet nem néztem még csak megyek egyelőre a saját agyam után..
És tény sokat számit az hogy újra letudom osztani a pontokat és vissza is tudok szedni valamit ha nem tetszik igy jobban lehet tesztelgetni és próbálgatni is mi jó és kell és mi nem szükséges.. ^^ Devition pontokat is újra osztva jobban átnézve sokkal többet nyertem ki belőle mint elsőre csak felületesen kezelve szóval egyenlőre megy a dolog aztán ultin kiderül úgyis mi a stájsz van 
-
reelc
Topikgazda
Minden tiszteletem azoké, akik szétagyalják magukat és mennek a fejük után, és azoké is, akik életképes buildeket tudnak összerakni endgame-re is.
Régen a Diablo 2-nél 100% a fejem után mentem. Szólóztam végig. Úgy voltam vele, hogy kisebb próbálgatások után 1 karira tettem le a voksom, gondoltam az összes nehézségi szintet végigviszem vele, utána jó lesz farmolni. Egy idő után meguntam a játékot, kb. fél évente vettem elő 1-2 hétre így ment évekig. Valamikor eljutottam a végső szintre... és az elején nem jutottam tovább. Félrefejlesztettem a karim, értelmes cuccom sem volt. Semmi kedvem nem volt új kariba ölni egy csomó időt, ígyhát végleg leraktam. Később tudtam meg hogy közben kijött egy patch, amivel vissza lehet venni pontot. De már nem érdekelt, túlvoltam a Dungeon Siegen, Torchlighton, stb. akkor már a Titan Quest volt a favorit.
Talán ezért is tetszett az elején a Diablo 3 "tétnélkülisége". Bármikor át lehet variálni a karit.Tetszik a Grim Dawnban is, hogy a Masteryk kivételével teljesen újra lehet építeni a karit.
Rengeteg időt ölök a játékba, de már nem hiszem hogy mennék a saját fejem után.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Menj nyugodtan Elitere. Ha nagyon halsz legfeljebb visszajössz.

Amúgy a drop is jobb lesz.
Valószínűleg hasonló szintűek lesznek a monsterek is, jobban fogsz fejlődni.Valamelyik karimnak is akkor kezdtek jobban esni a dolgok, és kezdett jobban fejlődni, amikor felhagytam azzal, hogy kimaxolom a Veterant és utána megyek Elitere.
Sőt, a mostani karimmal igazából sokmindennel nem is foglalkoztam (pl. bounty), csak hajszoltam előre, hogy minél hamarabb meglegyen a lvl100. Riftek felderítése + Devotionok beszerzése volt a fő a main quest és a Faction főküldik mellett.
Mondjuk a mandatek sokat segítettek, és az, hogy már nem az első karim volt, voltak cuccok. Visszamenőleg csináltam meg sokmindent. Drop nem volt, és XP se számított már, de Ultimaten már jobb dropom volt amúgy is, szóval nem számított. Főleg akkor ügyeskedtem a Factionokkal.
Pl. pár napja vittem végig mindegyik nehézségi fokozaton a HIdden Pathot. Kaptam érte 1+1 pontot szintenként, Ultmaten drop is volt.Az előző karimmal nem rohantam ennyire, annál minden szinten megcsináltam "időben" szinte mindent, nem pedig sokkal erősebben. Csak most nagyon akartam a Lokarr szetet, és ennek rendeltem alá mindent. Ha már az előző karimmal elszúrtam a dolgot (nem tudtam, hogy a Sahdina's Memento fontos. Eladtam. Ez 1 karinál csak egyszer droppol és csak Ultimaten), helyre kellett hoznom.

-
Badlof2k
senior tag
Huh..majd kiderül csak legyen időm is eljutni azért odáig .. na meg működjön a buildem is.^^
Eliten már tudnék menni de előbb ki akarom pörgetni Normalt teljesen amennyire lehet.. meg skeleton keyes küldiket is megcsinálni
-
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Még régebben csináltam magamnak egy listát a szetekről a Grimtools alapján, akkor láttam, hogy létezik.
Elég durva a beszerzési módja. Lokarr - Secret Quest (AoM)
Ha jól tudom pl. Cruciblében nem esik, a linkelt módon lehet bekeríteni.Igen, a Crucible jó dolog.

-
reelc
Topikgazda
Nem tudom.
Itt van egy tutorial: How to - Move your saves from Steam cloud to Grim Dawn's default location.
Igaz nem pont ezt kérdezted, de a fájlok felvannak sorolva benne. Segíthet.Tipp: ha már megvan mi mindent kell kimásolnod, akár egy USB-re is kimásolhatod.
Amúgy nem használom a Cloudot, nincs bekapcsolva sem a Steamben, sem a játék menüjében, mert GDIA-t használok, és úgy rémlik amellé nem javasolt a Cloud. -
Peace
nagyúr
Save mappát, ha kimásolom, akkor az úgy jó lesz, ugye? Egyszer áttettem steam felhősből vinyósra és nem tudom hogyan varázsolhatnám vissza cloud-ba. De lesz win reinstallom, úgyhogy muszáj mentenem, ami menthető.
-
reelc
Topikgazda
Szívesen.
Multiplayerben van nagyon egyszerű Trade funckió. Átlehet adni pénzt, ill. olyan tárgyakat amiket te is át tudnál adni a másik karidnak. Az illetőt felveszed Steamen barátnak, majd egyeztettek, ki hostol. Az illető kreál 1 játékot, megadja a nevet és a jelszót hozzá, és becsatlakozik a másik. 1 városba mentek, és egymáshoz közel működik a Trade. Entert nyomva lehet chatelni, egyeztetni.
Baloldalt fent lesz a feje, azon jobb egér és Trade. A hátizsákodból tudsz pakolni oda dolgokat, közvetlenül a ládából nem.
A multiplayer megegyező játékkal működik. Pl. az alapjátékkal rendelkező nem tud a kiegessel tradelni.
Ja és ha a másik Ultimaten van, de te sosem voltál az adott kariddal azon a szinten, lentebb kell vennie a nehézséget, mert nem tudsz csatlakozni. -
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Igen, és azóta felkerestem 4x Lokarr lakhelyét, és le is nyomtam őt. Haltam is, de nem tőle, hanem vannak kis mozgó elpusztíthatatlan villámló vagy fagyasztó kövek. Az utóbbiaktól.
De teljesen jó, megérte a trade. 15 Ugdenbloom volt cucconként, a sisakot craftolta annak 3 Ugdenbloom volt a craftolási ára, adtam a nyersanyagokat. Szerintem ez így teljesen korrekt. Rengeteg időt megspóroltam így (ki tudja mikor esett volna ki), és gyorsabb is lesz a farmolásom.
Tudom, Cruciblézhetnék multiban gyorsan jönne a sok myth cucc... de majd ha már elegem lesz.
Úgy gondolom, hogy ha kb. minden cuccom meglenne minden karihoz (olyanhoz is, amilyenem még nincs), nem is nagyon lenne értelme tovább játszanom.Amint kigyűlik Lokarr szetje, hozzáadom az XP potiont és a mandateket, gyorsabban fog fejlődni az új karim, mint bármely előző - a szet miatt. Lehet, hogy akár lvl 40-ig ebben lesz a kari.
-
djherby
tag
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Köszi.
Nem áll szándékomban HC-zni.
A Mythical Arcanum Sigillis-t, ebből kettőt. Craftolni nem lehet.
Előtte a sima változatát használtam, ami craftolható. -
reelc
Topikgazda
Rövid helyzetjelentés.
A grimdawn.com egyik trade fórumjáról tradeltem valakivel a hiányzó 2 szetdarabom, és 2 pisztolyt. Ennyi kellett az endgame buildemhez. Elfogyott a türelmem. Sokat játszottam mostanában, de nem hullott jó ideje ami kellett volna.
Persze a statok olyanok, amilyenek, de végre megvan minden és be is vannak augmentálva. A Mad Queen így is lecsapott 2x, de a Sentinel 10mp alatt megvolt. Így a Hidden Quest meglett ezzel a karival Ultimaten.
Még Lokarr és a csatlósai vannak hátra, remélem letudom csapni végre őket. Valahanyadjára.
-
Badlof2k
senior tag
... látszik fáradt vagyok..
Próbáltam össze szedni amennyit tudok mert brutál mód levették az életem a dotok és egyéb sebzések, mostmár valamivel jobb és nem tünik el a fél életem pillanatok alatt, mondjuk igyis kevésnek tartom még a 4.4k életet 54en tény nem annyira life build inkább spirit teszi ki a nagyrészt de még azon gondolkodok valahogy cunningot is felkell húznom hogy legyen egy viszonylag jó crit chancem majd, bár a 22k dps se tűnik soknak egyenlőre de annyira nem is rossz herok ellen és bossoknál. -
Badlof2k
senior tag
Ehh tényleg..
portál visz.. sorry
hajó az tidal islandra ugye oda visz?Őőh 54 vagyok igazából találtam tegnap egy jó medált ami nem vett vissza sokat 1k dpst csak de viszont acid/pois ellenállást maxra nyomta plusz kaptam egykis káosz és bleed ellenállást is
gyűrűk meg rendbe vannak azokat találtam elég jókat menet közben , plusz ugye felszerelést is cseréltem ezt azt másik vállas cipő gatya igy az ele resistek maxon meg piercing és poison/acid többi az 60-70 között van ha jól emlékszem 
-
reelc
Topikgazda
Gratulálok.
A Normal az nálad Normal vagy Normal/Veteran? Az utóbbinak van értelme kezdésnek.
Menj nyugodtan Elite-re meglátod hogy bírj a karid. A fejlődésed folytatódni fog.
Ha sokkal a monsterek fölött vagy, akkor nem csak XP jön kevesebb (egy idő után semmi), hanem loot sem lesz.
(#466) Badlof2k: Majdnem jól emlékszel. Stimmel a terület, de port van, nem hajó.

Port Vallburyben a legjobban az Aetherial felhők bosszantottak. Néha nem hagytak nyugodtan lootolni.
(#468) Badlof2k: Most mekkora lvl szinten vagy? Lehet craftolni is lehet már jobbféle ékszert vagy valamit.
-
Badlof2k
senior tag
Köszi, azokat tudtam hogy áltehet adni illetve a Outcast Vs BL dolgot. Elis mentem a linket ötleteknek , elsőnek szeretném megnézni mire megyek a Sorceremmel egyedül
eddig jól halad főleg hogy kicsit át variáltak a skilleket és devition pontokat és inkább resistre mentem rá dmg helyett, itt legalább tényleg látszik ha pakolok a resistre akkor számit nem mutatóba van csak.Na ja sok minden elférne még a D3ba ami sokat dobna rajta

El is kell majd kezdenem repuzni rendesen egy két gyűrű amu augmentáció kellene reveredből ami dobna resisten
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Igen, sokadik karinál (vagy nehézségen) már unalmas, de ez nem a játék hibája.

A Cabalistom ezen alapul. Persze az endgame cuccok nincsenek meg mind, de a skillezési és Devotion guide alapján eljutott az Ultimatere. Lvl100-as, végigvittem vele a játékot. Egyedül. Jól aprított, bár vigyázni kell a skeletonokkal, sokáig elég sűrűn kellett újraidézni őket, mert gyorsan haltak. Ezzel együtt jó volt. Ja, van pet attack skill, a Diablo 3 WD-i nagyon hiányolják hogy ott nincs.
Ha meglenne minden cuccok, kevesebbet halnék, és gyorsabban ölnék, de így is jó, ahogy van.Reputáció: a Factionokkal az a helyzet, hogy amiket nem választhatsz (az Allied nagyrésze, és az Enemyk) maradnak.
Amiket választhatsz: Kymon's Chosen vagy Order of Death's Vigil. The Outcast (ez negatívan hat a The Black Legionra), Barrowholm. Szóval a választósokat minden nehézségen újra kell választani. Ha azt mondod továbbra is barátok vagytok, nem resetelődik. Ha úgy döntesz ellenségek lesztek, akkor átmegy Enemy Factionnak.
A legjobb augmentációk Revered esetén, a legnagyobb bizalomnál érhető el. A Mandatek is - ezeket áttudod adni másik karidnak is, szóval egyszer érdemes kimaxolni és jól bevásárolni Mandatekből későbbi kariknak.
Van egy Achievement is, hogy 9-nél legyél Revered. Kicsit sakkoznom kellett a Black Legion vs Outcasttal, de összehoztam. Még lennének Questjeim, de Reveredes vagyok mindnél, és max lvl-en vagyok, szóval nincs értelme Questelnem. -
Badlof2k
senior tag
Port meg elméletileg meglehet mivel normalon a max mob lvl az 60 te pedig 10 szinttel vagy felette
eljutni pedig The Conflagrationön keresztül tudsz
ha jól emlékszem kb az egész egy jónagy aether terület és rohanni kell cikcakba safe területekre hogy ne halj bele és a végén van ha jól emlékszem a hajó ami oda visz
és maga a "dunegon" elég hosszú van mit bejárni rajta és elég aether alapú a mobok dmge úgy hogy azt ajánlott felpumpálni ha nincs maxon..BTW grat.. én még most állok neki hétvégén AoMot letolni 
-
Hokunda
senior tag
Jelentem normalon vége.

Theodin Marcell is megölve.
Megcsináltam a Hidden Pathot is, elég hosszú volt.
Ami zavar, hogy egyszerűen Port Vallburybe még nem jutottam át, meglesz a lvl 70 normalon?

Questem is csak 2 van, mindkettő skeletonos és nem is nagyon ad senki semmit. Ennyire fel kell nyomni az AoM frakcióinak szeretetét is? Vagy hogyan juthatnék el oda, kb bejártam mindent, az npck sem akarnak már új dolgokkal megbízni.
-
Badlof2k
senior tag
Na majd geprol megnezem ha vegre haza esek melobol..mert akkor en ertettem mashogy akkor ^^
Jaja mondjuk en megmentettem a Witchet
na persze tobbedszeri vegigjatazasra minden "ugyanaz" mar .. Variaciora azt tudnam elkepzelni mint anno D2be hogy nightmare Act5on mar mindenfele mobok spawnoltak egesz jatekbol Hellen meg vegig szal hasonlot ittis Elite/ Ultimate szinten eltudnek kepzelni.. Biztos erdekes lenne
d
Hat nekem meg a mostani karakterem kiakarom porgetni amennyire lehet aztan lehet nezek valami minionos necrot mindigis erdekelt jobban mint a casterek.
Ja meg repukat felkell pumpalnom
am azok megmaradnak nagyobb nehezsegi szinten vagy mindegyiket elkell kezdeni feltolni ujra ? -
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Elég gyenge a nyelvtudásom, de igen a lore nagyon gazdag, ARPG-hez képest odatették magukat. Tetszett a sok kis döntési lehetőség, pl. a witch megégetés, vagy Malmouthban a halálos sebesült kérésére hazudni a társának, stb. és a többi is.
Amiket nem értek meg jegyzetekből pótolom a Wikiről (menj ide és oda
).Sokáig a Diablo 3-mal váltogattam ezt a játékot, fokozatosan tolódott elfele a játékidő a GD javára, végül pár nap lett a D3 szezon számomra.
Közben a műfajban több másik játékot kipróbáltam, de egyik sem fogott meg ennyire.One-Shot Chest lista.
A "guarded by"-osak szerintem fixek, a többi lehet hogy területen belül random. Írja a lista, melyik és hol spawnolhat több helyen.
De a biztos: karakter/nehézségi fokozatonként 1 spawn.Én még nem döntöttem el mi lesz a következő karim, amit 3-iknak elviszek 100-ig. Majd megnézem, hogy cuccokkal hogy állok - minél komplettebb legyen a cucca különböző player lvl-eken. Utána megnézem a buildeket is.
Ami az ismétlést illeti: attól függ, hányszor mész vissza (persze új session indítása után). Részemről a Diablo 3 repetitívabb volt, mer a véletlenszerű riftek közül volt olyan, hogy akár 2 óra játék alatt 3x is voltam ugyanazon a területen, ugyanazok ellen a monsterek ellen. A GDben csak akkor ha odamegyek ismételni.

Erre lesz valamilyen megoldás az új kieg új játékmódja. Valamilyen endgame megoldás lehet. -
Badlof2k
senior tag
Ja persze ez ilyen általába ha van valami valuta ilyen játékban akkor nem a pénz lesz a szűk keresztmetszet egy idő után
Egyébként amit már azt hiszem korábban is mondtam , ami nekem leginkább tetszik az a Lore mennyiség eszméletlen sok dialog és note és apró kis infok vannak az egész világról .. na meg mini játékok és sokféle side quest . 
Sok hónap kihagyás után teljesen nagy öröm visszatérni és látni mennyi mindenen javitottak és adtak hozzá az egészhez. ^^
One shote ládákról ugy tudom teljesen random hova spawnol nem? Csak van pár olyan hely amin nagyobb chance van hogy spawnol, mint pl jelentösebb bossok és quest bossok területén, helyén

Hát én legtöbb részét amit kerestem vagy tudni akartam hol van wikin szedtem össze, hivatalos fórumra épp hogy csak benéztem , de majd szerintem következő karinál ha elérek egyszer oda akkor majd körülnézek buildek terén szeretnék majd valami castert, itt is talán élvezni fogom, mint pl Dragon Agebe máskülönben nagyon ritkán játszok casterrek valahogy nem a világom kevés játékban láttam annyi potenciált benne hogy érdekeljen ^^többnyire inkább a facetank vagy rangedshooter nálam a nyerő

Még a végén teljesen új életet lehelünk az egész topicba, mondjuk új kiegnél biztos lesznek régi motorosok akik visszatérnek egy kis időre

+ami még nagy plusz az hogy sok féle különböző terület nincs annyira "ismétlés" legalábbis én úgy érzem
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Egy idő után nem gond a pénz. Ha farmolsz eleget, épp nem kell craftolnod semmit, gyűlik az. Én se mindig keresem fel, de jó volt amikor rátaláltam. Nem is tudom hányadik alkalommal nem dobta senki, és kellett, hát rákerestem, felkerestem, megvettem.

Jó dolog hogy átkerültek a sharedbe. Egy nem túl régi patch hozadéka ez.Rengeteg infót szedtem a hivatalos fórumról, vagy wikiről. Ilyenkor érzem mennyi minden van a játékban (és mennyi mindent nem jegyzek meg
). One-Shot chestek, titkos helyek, Treasue Trovek, hasznos MI-k, componentek, stb. Magyar infó oldal nincs, másik fórumon volt több élet az itteninél, de már nem regisztráltam oda, itt vagyok járatos.
Emiatt szoktam részletesebben írni, és linkelni ha tudok, könnyebb lesz újabb játékosokat útba igazítani, ha igénylik.
Akik régebben sok infót szolgáltattak (pl. wesker24) gondolom már mással játszanak, elmúlt már 2 éves a játék, kit mennyire köt le a stílus vagy a játék, változó. -
Badlof2k
senior tag
Wikiről néztem ki énis kelett a Marauder Relichez vagyis igazából a Mistborn (?) Talismanhoz , [link] 3 db boss dobhatja vagy pedig a titkos árus árul legalább ketőtt, na pl a troll bossból kelett még a recept is az kiis dobta harmadik killre de a fegyót nem azt megvettem az árustól, volt nála 2 db és elég borsos ára volt 59k volt az egyik a másik meg 68k assem ... csak lestem mivan
persze értem aki a könnyebb utat választja fizessen érte
egyébként jól mondond faction cuccok és quest plus notekon kivül minden más átadható a kisebb vagy másik karinak .^^ azért van nekem is sharedbe minden egyből elérem ha kell valamit craftolni vagy nyitni 
Wiki is irja most nézem melyik fegyót vagy tárgyat mi dobja csak nincs ennyire tételbe szedve külön kell rákeresni vagy kattintani mindenre

-
reelc
Topikgazda
Egy 2 évvel ezelőtti listát találtam craftoláshoz szükséges MI-kről.
Értelemszerűen az azóta érkezett receptek igényeit - ideértve az AoM-eseket is - nem tartalmazza. -
reelc
Topikgazda
Nekem is zöldtől van a filter.
Pl. rengeteg Monster Infrequent van, ami craftoláshoz kell. Azokat jó elrakni. Nem tudom van-e róla komplett lista (mi kell kraftolásokhoz), de majd az adott recepteden látszik majd a kovácsnál. Pl. troll bonecrusher, amit írtam fentebb.
Badlof2k írta a titkos árust. Nem ugrott be a neve, már fáradt voltam rákeresni, linkelni.
Loot: van ez így.
Nekem is volt olyan, hogy Salazar semmi értelmeset nem dobott, a ládájából esett valami.(#456) Badlof2k: Én is Wiki alapján tudtam meg, amikor rákerestem, hol lehet troll bonecrushert bekeríteni?
(#457) djherby: Smuggler a ládás fazon, városokban szokott lenni. Én a shared stash fülön tartom a materialokat. Így minden karim eléri. Ha iderakod, a kovács látni fogja.
Korábbi patch hozta a funkciót, hogy lehessen a sharedben tárolni ezeket, ne csak a personal stashban. Alapból a karimnál csak némi dinamit, scrap metal, Skeleton key szokott lenni. Minden mást a sharedbe ürítek. A Quest tárgyakat nem lehet oda tenni és a noteseket. Meg a Fraction augmenteket. Most nem jut eszembe egyéb kivétel. Amit a képén látsz az mind sharedes. -
djherby
tag
válasz
Badlof2k
üzenetére
Aaah köszi, így már ismerem. Viszont érdekelne ez a smuggler dolog amit nálad láttam. Nekem minden kis dolog magamnál van. Úgy is elérhetem azokat ha máshova rakom, ezt még nem ismerem. Mondjuk craftoláskor bármely kovácsnál? Az jó lenne, mert akkor még több helyem lenne.
-
Badlof2k
senior tag
[link] én is csak reelctől tudtam meg ugymond hogy létezik pedig minden területet felszoktam deriteni teljesen

Setekből nekem preator esik állandoan, meg valami sámánféle esett csak nem jut eszembe a neve, valahogy sima leg több esik mint set cucc persze lehet mert még 60 se vagyok..
Materialom most még van "bőven "[kép] -
djherby
tag
Nálam a loot zöld felettire van állítva,amit gyűjtök azt mindig eladom. Mi az a titkos árus?
Most éppen Necropolisban vagyok, gyorsan leírom mi történt. Összefutottam Valdarannal, akit ugye korábban már megöltem. Akkor ezek szerint többször is jöhet. A másik: a nemesis throve-ban nem volt csak kék cucc, meg egy blueprint. De ami vicces, utána megöltem egy troll-t ami meg adott egy lila cuccot.
-
reelc
Topikgazda
Más single playeres is tapasztalt hasonlót?
Cruciblén kívül a szetek eséséről van szó.
Van olyan, ami félelmetes gyakorisággal esik.
Pl. Corruptor of Souls, The Silver Sentinel. Az elsőből 2 komplett, és pár hiányos, az utóbbiból 5 komplett szetem gyűlt össze. Másból is van duplikációm, de messze ezek vezetnek.
1 komplett Oathbreaker, 1 Praetorian. Sok egyéb szetből 1 vagy több darab van.
Ha valakinek kell valami, adok át szívesen, de listát nem tudok csinálni.Maximum Epicekből van többletem, afölött nem jellemző.
-
reelc
Topikgazda
Szépen lenyomtad őket.
Nálam szinte napi rutin mostanában, hogy Salazar/Krieg/Twin Falls (a darazsakra lehet számítani minimum 2 csillagos mindig van, annyira utálnak) /Cronleyt meglátogatom.
Néha eszembejut a titkos árus a Troll Bonecrusherekkel is. Akkor elnézek arra, és megveszem mindet tőle.
Ha több időm van, megyek máshova is.
Pár napja konvertáltam egy csomó Components-t, majd ha kitalálom mi lesz a következő kari, akkor ne legyen relic gondja.
Most az lesz soron, hogy felveszek mindenféle zöld itemet, és eladom őket, kicsit megcsappant a pénzem a napokban.A Kilrian's Shattered Soul nekem is elfogyott. Majd meglátogatom a forrását.

-
djherby
tag
Igen, gondoltam már ilyenre. De jelenleg 83%-on van az Aether res. Korábban félreraktam egy gatyát, ami 53% acid/poison resistet ad, Rashalga-hoz. De nem volt rá szükség. 2.ra sikerült. Ugye ez volt az utolsó rész a Hidden Path-hoz. Amit meg hétfőn csináltam meg. Legalábbis a végét. Sentinel 3.-ra lett meg, egyszer figyelmetlen voltam. Úgyhogy ez is pipa.
A craftolásról: én a Kylrian Shouttered Soul-al vagyok így. Az egyik Relic-hez kell 4 db. Tegnap voltam a másodikért. És 3X meg potyára mentem. Mint a múltkor Ancient Heart-ért. Aztán az is esett hétfőn de nem vmi bosstól. Tök vicces volt. Van olyan nap, amikor csak craftolgatok, vagy az ahhoz kellő cuccokért megyek. És megcsináltam a Ruined Shrine küldetést is. Most vagyok a Gates of Necro elején. -
reelc
Topikgazda
Esetleg a Blueprint: Relic - Ignaffar's Combustion és a Blueprint: Cinderplate Girdle nincs meg véletlenül valakinek?
Craftolásban kérnék segítséget, még nem estek ezek a receptek. A nyersanyagaim a recepteken felsorolt módon vannak (amiket tudtam felkonvertáltam), a tárgyak előállítási árát nem ismerem.
Előre is köszönöm.Természetesen én is segítek, ha valaki igényli, sokféle receptem hullott már.
-
Badlof2k
senior tag
Köszi ! Az közel 70%on van ha jól emlékszem de igy is van még mire tolnom meg hát repu is kellene egykét black legionos augment sokat segitene nem csak dpsbe.. ^^
Grat.. nem lehetett könnyü 100+nál már elég durva spawnok vannak ahogy néztem =)
#446 ááh értem köszi szépen az infókat !
jaja pl mostis egyik magic piszotolyom hasonló csak az a fizikből csinál firet amit pont tökéletes nekem és elég jó kis dpst ad.. ^^endgame boss "dobta." örültem is neki +500 dps .
meg leg gloves is esett ami elég durva
[link] ezt -
bpx
őstag
válasz
Badlof2k
üzenetére
Random, nem számít, nincsenek szigorúan véve egyik vagy másik classnak szánt itemek.
A +skillt adó statok más classnak nem hasznosak és akkor nyilván nem éri meg használni másnak, de ennyi.
Vannak a damage típust konvertáló itemek, pl. Mythical Beronath, Reforged, így aztán olyan itemek is szóba jöhetnek, amelyek első ránézésre nem jók.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Grat.
Igen, a resisteket nem árt fentebb tolnod.
Az AoM elején főleg az Acid/Poison ellen kell nagyon valami. Különben kb. egyhitelni fog a sok növény. De majd meglátod a többit is.
Én arra tippelnék, hogy random.
A Purifieremmel pár napja toltam le a 150-et alap fokozaton, a következőn talán 30-ig vittem. A cuccok nagyrésze hulladék volt, meg esetleg olyan szet darab ami már megvolt. Mondjuk én már rengeteg időt öltem a játékba. Szólóban. Mégsincs kész gearem, sok cucc hiányzik, de haladgatok.
-
Badlof2k
senior tag
Gut
köszi az infót!
Nekem végre sikerült tegnap Normal kampányt kivinnem 5 ször haltam meg összvissz az is a végén lévő bossnál .. az kicsit erős volt még 56 on is
most még hátra van a faction missiok meg AoM aztán megyek elitre.. resisteket felkell pumpálnom mert elég kutyául állnak :"DMás..cruciba ha demolitionistal nyomom végig akkor nagyobb esélyel dob annak való szajrét, tudom RNG függő nagyrészt az is mit ad a végén ha lenyomom az összes wavet mondjuk ,de alapvetően ha lenyomnám akkor nagyobb esélyel kapok neki való itemet pl gunokat vagy mindegy mi a kasztom ugyis random teljesen a drop és nem számit a kaszt^^
-
reelc
Topikgazda
Grim Misadventure #135: Quality of...Sets
Ez hasznos lesz az új kiegben, jó ötlet.
Lényegében a Diablo 3-as Kanai's Cube Convert Set funkcióját kapjuk meg módosítva.
Egy szet darabot vagy ugyanannak a szetnek egy véletlenszerű darabjává konvertálod, vagy egy teljesen más szet darabjává. Figyeli az item lvl szintet is.Így is sok duplikátumom van már. Jó lesz leredukálni a duplákat, ill. teljessé tenni a szeteket.
-
reelc
Topikgazda
Sok buildet csinálnak a rajongók a mai napig is.
Pl. [1.0.5.1] Winter King Soulrend Infiltrator VS Lokarr Kill 12sec
Persze komoly felszerelés kell ehhez is. Ez pl. elég kreatív megoldás, 3 szet tárgy van benne, és csak a 2 gyűrű ad szetbónuszt! -
Badlof2k
senior tag
Egyenlőre nem látom hogy baj lenne a buildel nem ölök mindent egy shotbol fehér mobokon kivül de nem is zavar megszoktam a kiteolást
De azért majd lehet elolvasgatok pár patch noteot ha lesz időm rá = ) Most szerintem benézek én is egy két kör crucira a nagy karival ^^ hátha jön valami jóféle 
Meg közbe el is felejtettem majdnem hogy a repuhoz átlehet adni a növelőt másik karinak bár.. hiába van már meg a respected(?) devilsel és rovarokkal a szintem még túl alacsony hozzá hogy bármit is kivegyek
A kövi kieg az a Forgotten Gods lesz nem? Ha jól tudom a nevét. =)Nyilván mindenki képes , legalábbis gondolom hogy szüksége-e van egy adott játékra vagy sem avagy látja-e benne a potenciált a több száz óra játék időre, de ugyanakkor csak magamból ki indulva én nem biztos hogy arra raknék félre hogy meglegyen egy játék hacsak tényleg nem olyan must buy, másrészt tény egészen jó áron vettem énis az alap játékot még anno most a dlc az full áron volt szerintem de belefért. ^^
-
reelc
Topikgazda
Úgy látszik korábban kimerítettem ezt a lehetőséget.
Azóta voltam ott, többször vissza is néztem, de már egy új receptet sem adott.
A Nemesisek is mostanában több Warrantot dobtak, mint receptet.
A Crucible se vitte túlzásba. Igaz ott az alap nehézségen vittem 150-ig (ez tegnap lett meg. Szólóban), majd most váltok a következőre. De a recept ritka.
Pedig még sok hiányzik. -
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Én is pont így vagyok vele.
Ha csak 1 órám van tolni, akkor annyi van. Nem kell sietni, nem maradok le semmiről.
Amúgy de, szerintem érdemes az aktuális patchez (esetleg a nem sokkal azelőttiekhez) igazítani buildet, mert 1-1 patchlog nagyon hosszú, sokmindenre hatással van. Cserébe rengeteg build van.
Majd megnézem a Blademasterem, azóta lett-e értelmes cucca, mire tudom átépíteni? Régóta pihen.Úgy gondolom aki akarja, összegyűjti rá a pénzt. Ha nem multizni akar, akkor nem sürgeti semmi. Amúgy is akcióban kell vásárolni, egyre kisebb lesz a kieg ára, mert korosodik, és mert a következő is jön idén. Az alapjáték is igen durva áron volt legutóbb. Amúgy meg akinek bejön az alap, és úgy érzi, hogy sokszáz órát eltudna költeni a játékban, az úgyis megveszi a kieget.
Az AoM-et megjelenés napján vettem meg, és a következővel is ez a szándékom. Még ennyi beleölt óra után is érdekel. Persze semmi sem tart örökké, de van sok egyéb játékom, ha egy nap arra ébredek, hogy már rá sem birok nézni az ARPG-kre.
Én is játszottam rövidebb-hosszabb ideig a műfajból sok játékkal, ez ami nagyon bejött. Meg persze a TQ, és a Diablo 2 régen. Nekem ez a fajta rendszer jobban bejön, mint a Diablo 3-é, mondom ezt igen hosszú D3 korszak után. Csak a D3-at toltam multiban, minden mást szólóban. Habár ott is rengeteget szólóztam -
Badlof2k
senior tag
Akkor nagyon megnövelhették mert legalábbis tegnap esett minden mint az eső
az más kérdés mennyi minden volt belőle használható loot 
Persze de nekem pont más játékkal szemben pont az tetszik hogy idő hiányába sem kell sietned nem vagy lemaradva és nincs rota 3 havonta meg új season.. ^^ igy úgy haladhatok ahogy nekem jó és nem kell az adott meta buildeket követni vagy az épp aktuális buffed setet nyomni.
Persze egyébként megértem azt is aki Poét választja mivel nem mindenki teheti meg hogy csak bevásárol egy 15 ajrós dlcét mert másra kell a lové ez oké , de ez is olyan kinek melyik játék miért tetszik vagy tolja, sok óra Torchlight és Van Helsing és egyéb arpgék után ez áll nekem legközelebb ahoz amiért a Diablo 2 vel is rengeteget játszottam a SP léte és szerintem rengeteg újra játszási lehetőség van benne, a skill kombinációk lehetőségeiről nem is beszélve. Blizzék csak azt közlik amiből pénz van nekik
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Igen, volt egy kis droprate növelés, a ládákból jobban esik mati, augment az egyik utóbbi patch óta.
Én is magamnak oldom meg ami kell. De van aki unja, vagy kevés ideje van, azért írtam alternatívát.
Igen, nagyon kevés a komment. Vannak akik nem kommentelnek.
Sokan nem is játszottak vele.
Gondolom a PoE tehet róla elsősorban a "nem kell megvenni" üzleti modelljével, ill. akik számára csak a nagy "D3" létezik - ez is hatással lehet a játékosszámra. Plussz akik már lerakták valamiért..
Amúgy a Steamcharts szerint most éppen 5130 ember játssza. Ez nagyon szép szám. Persze a PoEt sokkal többen elsősorban az üzleti modellje miatt, de a többi hasonló stílusú játék sehol sincs. A Blizz meg nem közöl adatokat.Ha életet akarok látni, a hivatalos fórumba nézek be.
Meg a buildekhez, és látom milyen sokféle verzió van már. -
Badlof2k
senior tag
Én nem érzem kinlódosnak, pedig pont az eleje szokott az ilyen fajta játéknak az "unalmas " lenni , amig nincs OP endgame geared és darálsz.. Na persze nem mondom nekem is kicsit fura a lassú AS de majd lesz az 3+ akkor már kezd élvezhető lenni
egyébként igy sok kihagyas után azt veszem észre hogy a craft matik rettentően hullanak főleg a scrap , de az augmentek igy gyűlnek rendesen gondolom ezen is balanceoltak valamit^^ TQval énis játszottam, azon számomra látszik az hogy első játékuk sok mindent kipofoztak a GD-ban ahoz képest és mivel mindkettővel játszok/játszottam látom a számomra nyilvánvaló dolgokat.Minden esetre mondom nagy felüdülés visszatérni és látni mennyit változot vagy csak én játszok már jobban ahoz képest mint amikor először ismerkedtem igazán az ARPG világgal, mi mihez kell legyen, milyen synergykre figyelni stb.. a hang az oké , a zene számomra ami némelyik játéknál le kell váltsak mert elalszok tőle kb, vagy alapból a game nemis pörgeti lol .. sok Oblivion és Skyrim után "érzékeny" vagyok rá
persze ennyi baj legyen, 
Akkor mindjárt ott is vagyok
aztán majd meglátjuk mi lesz a vége..Amúgy poén épp azon gondolkodtam volt e már One shot chestem aztán pont lementem a Spined Cove üregbe azt ott volt a végén

Majd elfelejtettem , eehm trade nincs vele bajom de hogy is mondják? Szeretem a kenyérre valót magam megkeresni
úgy sokkal élvezetesebb számomra még ha monoton is tud lenni egy idő után hogy 10-15 run után nem esik az ami kell , D2-ben meg szoktam már ezt is rengeteg Baal, Dia és kulcs farm haajj. =)) de szép is volt 
Fura hogy ilyen kevés a komment pedig azt hinném elég sokan pörgetik ezt a kellemes kis játékot.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Én megértem, hogy nehezebb és kínlódósabb a Grim Dawn, a semmi, vagy mondjuk a Diablo 3 után. Én is a Diabloról váltottam.
Igen, néha baromi kínlódás, de mégis sűrűbben esik használható dolog (akár később, másik karinak), mint a Diablo 3-ban.
Ott pár délután után full gearban rohangálsz, és már csak a minőségén javítasz (meg jön az XP, meg farm végig), új dolog nem fog esni. Itt meg az endgame gearem sincs meg sok játék után, és mégis boldogulok a build leírások alapján. Sokkal lassabban, mint a videókban, többet is halok, de haladok.De valahol ez (is) adja meg ennek a játéknap a szépségét: a rengeteg gyűjthető dolog.
Ezért is van pl. trade funkció a játékban, nem kell mindent, és egyedül neked összeszedned.
A relic alapanyagáért, áráért + valami craftolási díjért megkímélnek a véletlentől, van topikja a játék oldalán.
Mondjuk a Mistbornért amiről szó volt fentebb, még a nyersanyagot se kérném el, van sok belőlük, ez eléggé alap relic, nem tétel.Jól emlékszel, a Steps of Torment - Broken Hillsben.
Igen, kitesznek a fejlesztők magukért. A GD fő emberének a Titan Quest volt a korábbi nagy dobása. Ezt is szerettem, jó játék volt.
Az a MOD jó lesz, itt ugye nincs smart loot, sok érdekes dolog eshet. Meg ugye a Monster Infrequentek, amik elég sok craftoláshoz kellenek.Köszi. A Hiddent Veteranon biztosan, Eliten szerintem még nem. Cabalisttal nyomtam le akkor. Lehet ránézek majd a Purifieremmel is. Az a leírás jó, így el lehetett boldogulni vele. Amúgy ezt is ingyenes patch csapta régebben a játékhoz.
Az első karim Blademaster volt, lvl75-ön áll. Utána Cabbalist 100, majd Purifier 100. Előttük voltak kisebb próbálkozások lvl20-25-ös karik, jelenleg raktárkarik.Zene: ne is törődj vele, a Diabloban hozzászoktam, hogy sokszor más zenét, vagy kabarét hallgatok.

Persze a GD-t jó ideig hanggal nyomtam, aztán váltottam. Egy idő után lehetnek a világ legjobb hangjai is akár, egy farmolós játéknál unalmas lesz akkor is.
Amúgy nekem tetszik a GD zenéje, és a hangok is. -
Badlof2k
senior tag
Sokan nehezen tudják elviselni hogy grindolni kell sokszor sokáig mire valami meglesz főleg egykét relichez amennyi craft mati kell =) persze ha az RNG istenei jónak látják hamar össze lehet kapkodni ezeket, minden esetre nekem nagy felüdülés visszatérni és újra kezdeni az egészet sok sok D3 és Poe és WoW után =) Szépen haladok veteran+normal szinten a kis demolitionist + arcanist combóval eddig nem volt gond.. most vagyok A2 elején , ha jól emlékszem erre lesz az első Skeleton Keyes dungeon nem ? ránézek úgy sem haltam még meg eddig..
Másrészt jó látni hogy forditanak még rá időt a fejlesztők és hozzák az új contentet
lesz mivel játszani legalább ha más kedvenceknél eléggé uborka a szezon
Köszi a mod tippet! Egyenlőre tökéletesen elég a Transfer 5 láda és a saját 5 láda.. szerintem igazán megtöltve majd elite ultimate szinten lesz amikor odaérek és a jó cuccokat elrakom 
Grat a questhez milyen szinten nyomtad le?te milyen karival játszol? elég kusza tényleg ahogy átolvastam

U.I.: egy bajom van a játékkal a zene az "gyenge lett" a saját válogatás zeném jobban passzol az egészhez

-
reelc
Topikgazda
Mielőtt te (vagy bárki) bemész Port Valburyba, alakítotok a cuccokon? Mondjuk maximumra az Aetherial resistanceot?
Emlékszem amikor először voltam ott, elég hamar szétszedtek. Miután alakítottam rajta, jobban bírta.Annál zűrösebb volt a Hidden Path Quest. Tetszett, elég hosszú feladat volt (persze leírással haladtam, gyenge az angolom), és elég sokat haltam az első karimmal azokon a területeken. Szerencsére nem Skeleton Keyes.
Haladsz, fejlődsz, esegetnek a cuccok. Hajrá!

-
djherby
tag
Ha már mindenki helyzet jelentést adott, én is tennék. Ma nekiveselkedtem Port valburis-nak (Skeleton key). Elvégre minden adott volt hozzá itt az ünnepek alatt. Már majdnem letudtam azt a területet, amit eddig még sosem. Aztán volt egy szűk terület, tele pallókkal. És beszorítottak, mozdulni sem tudtam. Rengeteg Hulk jött. Baromi kemények. Ja, és folyamatosan jöttek elő a földből. Óvatosabbnak kell lennem.
Viszont ami pozitívum: korábban közel se merészkedhettem a boss-okhoz. Mostanában simán odaállhatok és mehet a közelharc. -
reelc
Topikgazda
Lvl 62 elég szép eredmény saját kútfőből.

"A kiegben árulom el az új szövetségeseimet és hazudozom nekik."
Kikre gondolsz?
Legalább nézd meg ezt, ha még nem láttad, melyik frakciónak milyen augmentációi vannak amikor teljesen megbíznak benned? Később nagyon fognak kelleni.
Hacsak össze nem rúgtad velük a port.
Ja, augmentációt nem tudsz másik karidnak átadni.Pár napja elértem a Revered Champion Achievementet. 9 Frakcióval kell hozzá jóban lenni. Kellett ügyeskedni az tény.

Ha nem érezted Log-ot nagy falatnak, akkor jó kis karit raktál össze.
Arra a nehézségi fokozatra.
A Skeleton Keyesek valóban nehezebbek, de még ők is piskóták a Nemesisekhez vagy a Celestialokhoz képest.
A Steps of Tormentet nemrég nyomtam le Ultimaten, és szerencsére nem a Skeleton Keyes részen volt egy Nemezis. Habár nem haltam tőle sem.1: Jól mondod:
Tonic of Reshaping: This potion reset your attribute points.
Tonic of Clarity: Use to Reset your Devotion Points2: Mistborn Talisman: Szerintem venni nem tudod.
Ha szeretnéd lekraftolok egy relicet, ha adod a nyersanyagot hozzá. -
Hokunda
senior tag
Gyors helyzetjelentés.
Lvl 62 - a karakter eléggé az utolsókat rúgja saját kútfőből a kezdés nem szívderítő. A devotionok biztosan félrementek.
Megöltem az első skeleton keyes Alkamost!

A kiegben árulom el az új szövetségeseimet és hazudozom nekik.
Végigvittem a játékot, igaz csak most vettem észre, hogy reelc mondja, a főellent nem éreztem nagy falatnak! Bastion Gates skeleton keyes főnöke jóval keményebb arc nála, el is fektetett, nem is jártam újra arra.
Két fontos kérdés:
ad1: Side questből kaptam a Tonic of Reshapinget meg Clarityt. Ezek az összes pontot resetelik devotionon meg attribútorokon? Akkor nem kerülne sokba átpakolni a karaktert.
ad2: Mitsborn talisman printet hol tudnék venni? Wikin megnéztem a két lényt, ki is nyírtam őket kb fél tucatszor egyszer sem adtak receptet.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Úgy gondolom aki végigtolta az alapjátékot, akármennyi idő alatt mondjuk 3-4x, az érzi, hogy kiköt-e huzamosabb ideig a játéknál - megfogta-e a játékstílus, bírja-e a monotonítást ami a stílusra jellemző, a hangulat bejött-e, stb.? Ha igen, akkor a kieg megéri neki.
Ez a játékstílus olyan, hogy vagy nem fog meg valakit, vagy beletol akár párezer órát évek alatt.
Az új terület és a drop miatt nem tudták megoldani, hogy az alapjátékos a kiegessel együtt játsszon.
Azért is fontos a kieg, mert a patchek már elsősorban rá fókuszálnak. Pl. a mostaniban volt egy + terület, a következőben meg pl. jönnek új szetek.Ha lvl85 fölöttiek lesznek, akkor az már csak a kiegeseknek lesz.Az év második felében jön majd a 2-ik kieg. Részemről várom.

A plussz helyre van megoldás.
Vagy csinálsz majd egy halom karit, amik tárolják a cuccot, vagy használsz hozzá külső MODot, pl. a Grim Dawn Item Assistant-ot (ezesetben mondjuk nem tudsz felhőbe menteni játékállást). -
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
A kieg révén bővíthető a ládahely + ad 2 új masteriest: Nekromancer, Inquisitor - ezekhez nem kell az új terület, az alapjáték bővül ezekkel.
Már megvetted és telepítetted az AoM-et? Mert kieges emberrel csak olyan tud játszani, akinek szintén megvan a kieg, alapjátékossal nem.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Szia!
Ha végigvitted az alapjátékot (Loghorrean legyőzése), Fort Ikonban Inquisitor Creeddel kell majd beszélned (jelzi is a játék), és utána unlockolható a terület.
Igazából ez a feltétele: amelyik karival végigtoltad az alapjátékot, azzal tudsz menni az új területekre. Mintegy folytatásként, ugyanazon a nehézségi fokozaton. -
Badlof2k
senior tag
Sziasztok! Lehet noob kérdés de ha megveszem az AoM kieget akkor meglévő karaktereimmel is elérem az új helyeket questeket majd ugye?

-
reelc
Topikgazda
A Cabalistom melett a Purifierem is elérte a lvl100-at 2 napja.
Ultimaten végigvittem az alapjátékot, majd a kiegben elértem odáig, hogy megcsinálhassam a Lokarr szetes küldetéssorozatot.
Lokarral nem bírtam. De nem idegesített a dolog, lvl100-on szerencsére nincs XP vesztés.
Jobb cuccok kellenek. -
reelc
Topikgazda
Ma is volt dev stream, ezek az újabb infók vannak az új kiegről, ill. a közelgő patchről.
Hétfőn új Grim Misadventure lesz, gondolom ott is elejtenek pár dolgot.
-
reelc
Topikgazda
Igen, a Skeleton keyes területek a játék legnagyobb kihívásai közé tartoznak.
Szerintem ez így van jól.
Port Valburyban az zavart a legjobban, hogy sokszor nyugodtan fel se lehetett szedni a cuccot, mert jött az Aetherial felhő, és követett.Sok Nemezissel nekem is hosszú a küzdelem, lecsapnak nem egyszer. Többel még nem találkoztam.
Celestiallal még nem ütköztem meg.Láttam videókat, akiknek már megvan x build minden cucca, annak a fentiek nem kihívások.
De amíg nem lesz meg a full endgame gear, addig az.
-
djherby
tag
Én anno, kb. 1,5 éve tök zöldfülűként kezdtem el a játékot. Sose játszottam RPG-kel. Viszont x-box-on kipróbáltam a Diablo 3-at, és nagyon bejött. Utána a Dungeon Siege-t végig. Így jutottam el a GD-hez, mert PC-re kellett vmi. Azonnal megfogott. Elsőként Demolotionist voltam. Ultimate-n is végig toltam. Mondjuk rengeteg külföldi fórumot néztem hozzá végig. Egyébként mindenhez van segítség. De build-eket is szoktam nézegetni, ki mit tesz fel stb. A resistance-eken is sok múlik. Most Eliten mindenem 80-on van egyedül a stun 25-ön. A skeleton key terület nekem is nagy kihívás. Múlt héten tettem egy kísérletet Steps of torment-re. Az elején jobbra van egy helyiség, ahova bemész, lezárul a kapu. Ritkán szoktam megcsinálni. Gondoltam, most kezdjünk itt. Már majdnem megvolt, mikor a vége felé nem tudott megmozdulni a karim, és megöltek. Baromi pipa voltam, mert már csak egy volt hátra. Veteran-on sokadszorra se sikerült a Port Valburis rész.
-
reelc
Topikgazda
Van ez a Grimtools nevű oldal.
Belehet tölteni a karit, megmutatja az összes jellemzőjét.
Igaz a hátralévő pontokat illetően nem pontos, a több adat rendben van.
Ez a Purifierem.Warderhez 3 buildet találtam.
Hátha ötletet tudsz meríteni belőle, nekem még nem volt ilyen karim.
Ha jól látom bleeding és piercing sebzésben nyomulsz, ez pl. olyan.Ha jól rémlik a The Outcast frakció ellentétes a Black Legionnal, vagyis vonogatott le pontot a Legion haladásról Outcast feladat teljesítésénél.
Kymon ellenség lesz, ha a Death Vigilt választottad, és fordítva. Ha odaállítasz pl. egy Nekro keverékkel, akkor a Kymonos alapból elzavar, hogy nem szövetkezik a fajtáddal.
A Death's Vigil meg tárt karokkal fogad.
Amúgy az a cél, hogy maximumra vidd magad a frakcióknál. Az adott karid tud majd pl. frakciós resistanceot vásárolni - ez nem átadható másik karidnak - szóval jó becélozni egy adott buildet, hogy lásd a végcélt milyen augmentációkkal van, és aszerint válassz. Ha van lehetőség.
A Mandate meg átadható másik karinak, így az gyorsabban fog fejlődni, ha az adott frakciónak fog dolgozni. A receptet meg ugye a kovács tanulja meg, ahhoz is bármely kari hozzáférhet.Néha segíthet, ha az ember kicsit félreteszi a kariját.
Ha már megvetted a kieget, tudom ajánlani a Nekrot vagy az Inquisitort keresztezve valamivel.
A Cabalistom ennek alapján építettem.
Sokáig az volt vele a gondom, hogy a Skeletonokat sűrűn kellett idézgetni, mert gyorsan haltak. Cserébe daráltak. Jóféle petes build, nekem bejött. -
PeL
addikt
A skeleton keyes dungeonok alapból nehezebbek minden karakternek, mert 5-6 szinttel föléd skálázza a mobok szintjét bármilyen karival mész be, és a szint különbség miatt nagyobb damaget kapsz tőlük. Csizmára poison resistet szoktam rakni vagy azt ami movement speedet is ad, fejből most nem tudom a nevét.
-
Hokunda
senior tag
Annyira félretettem, hogy most vettem meg az akciós kiegjét.
A legnagyobb gondom az számomra a nehézségi szint rossz kiegyensúlyozottsága.
Első karakter., Soldier+Shaman. lvl 57es.
Devotion: Falcon, Hammer, Bull, Lion, Crab pipa Crane készül a végső cél Unknown Soldier vagy Oleron.
A gondom leginkább, hogy "földfelszínen" póri gyalogok ellen könnyű a játék, 7-8 k sebzéssel könnyen fekszenek. Viszont mikor Skeleton keyes helyre megyek (legutóbb kellett mivel Death Virgiles csaj küldött oda) ott viszont az életben maradásom igen esetleges. Eddig mindkét főellen lefektetett, igazából annyi spawnt nyomnak, hogy nincs időm életben maradni+támadni egyszerre. Vagy futok, vagy támadok, de egy idő után többen lesznek, ez húzott fel csöppet.

Amit biztosan elcsesztem az Kymorék bandája, a Légió se szeret annyira mint kellene. Utóbbi miatt a main questem sem halad. Már az összes rift megvan és a főellent is láttam szerintem - az is gyors ismeretséggel ért véget.
Kérdések:
Armort, fegyvert, csizmát...mivel érdemes boostolni? Mi a legjobb craft ezekhez?
A cél most a Decorated Soldier (8 pont) az talán megnövelné annyira a resijeimet, hogy jobban életben maradok. Vagy mit kéne tennem?
-
reelc
Topikgazda
Nekem a Diablo 3 a casual. Ahogy írtam, egyedül pár nap alatt lvl70-en full gearben lehet rohangálni. Onnan már csak a cucc minőségi cseréje (pl. +5% CHC ugyanazon a kesztyűn), és a Paragon szint növelés van. Új cucc semmi.
Régen játszottam vele, de úgy rémlik nem volt nagy kihívás a Torchlight első része sem. Tetszett, végigvittem, de kb. ennyi. A sztori végigment 1x, utána nem éreztem rá ingert, hogy újra.
A Van Helsing játékok, Victor Vran: nem sokat foglalkoztam velük, mert már a GD-t nyomtam. Amúgy biztos több esélyt kaptak volna, esetleg 1 végigjátszást. De a GD mellett nem éreztem. Voltak bennük jó ötletek. szinte minden játékban van. Na majd sorra kerülnek.Az a véleményem, hogy a GD a komplexebbekből való. Pl. ha megnézed hányféle sebzést szenvedhetsz el, ha nem fullos a geared, akkor területenként lehet cserélni pl. ékszert a resistance miatt, stb. Te legózod össze amid van. Ismerheted a buildet guide alapján, de a cuccokat neked kell eldöntened mi legyen hozzá. Mert sehol sem írják, hogy pl. lvl50-en milyen cuccaidnak kellene lennie?
Sok múlik azon, ki hogy szeret játszani?
Aki bandában nyomul, annak könnyebb a játék, jobb a loot, stb. Elhiszem, hogy casualnak érzi, mert kisebb a kihívás - akár a harcban, akár a cuccok összeszedésében.
Aki egyedül szeret játszani, az már nem olyannak érzi, mint a multis játékos.
Nem kell feladni, le kell küzdeni az akadályokat, ha unalmas, akkor ott a multi.Ha úgy vesszük, én magam is casual vagyok.
Mert a műfajba sokezer órát öltem az elmúlt években, de nem a teljesítmény lebegett a szemem előtt, hanem hogy jól szórakozzak.
Pl. rendkívül sokat játszottam egyedül a Diablo 3-mal, miután a munkatársaknak átalakultak az igényeik a Paragon 2.0-val. Van aki a teljesítményt választotta, lelépett külföldi klánba, és utána csak ritkán nyomtunk 1-2 kört egymással. Volt aki nagyon ritkította a játékra fordított idejét, volt aki teljesen felhagyott vele. Én sokáig kitartottam. Boldogulni csapatban lehet, mert úgy jobban jön a Paragon.Ha masszívan Crucibléznék csapatban, mióta megvan, lehet már nem is nagyon játszanék a GDvel, mert már nem nagyon lenne mit összegyűjteni. Nem hajtana semmi előre. Lenne pár maxos karim, kihívás meg kb. semmi, mehetne parkolópályára a játék.
(#412) Peace: Igen, sok függ a karaktertől.
Én akkor vettem, amikor Homesteadig volt kész a játék (2014 december).
Le se merem írni mennyit halt az első karim. Ismerkedtem a játékkal. Ó, menni fog ez annyi óra Titan Quest meg Diablo 3 után. Hát nem.
Megfelelő cuccaim nem voltak, stb. Végül lvl75-ig jutott. Közben többször letettem a játékot, később több karit elvittem lvl25 környékére. A jeget az AoM törte meg, a Cabbalist. Olyan szinten haladós volt a petekkel, hogy nem endgame gearrel lvl100-on Ultimatet végigvittem, ez a farmolós karim. Ha meglenne minden hozzá, akkor gyorsabban ölne.
A Purifierem is lassan lvl80. -
Peace
nagyúr
Karaktere válogatja. A fighter előtti hibrid karaktereimre ez mind igaz volt, nagyon csúnya halált haltak viszonylag könnyen. A 100% fighter karimat azért elég nehéz elpusztítani. Ultimate-en is csak a kiegészítőben sikerül ezeknek a lila dögöknek, de addig nem nagyon volt gond. Ha átváltanék pajzsos harcmodorra, akkor meg valószínűleg még ellenállóbb lenne. De az kétségtelen, hogy itt már csak a jó felszerelés segít. Szintem nem nő már, csillagképeim maxosak, úgyhogy ennyi.
-
bpx
őstag
Igaz, bocsánat, tévedtem, láttam: The Incredible Adventures of Van Helsing trilógia, de az messze nincs olyan jó, mint a Grim Dawn

Egyik kollégám nagy rajongója a műfajnak, ő már sokkal a megjelenés előtt is játszott a Grim Dawnnal, aztán amikor megjelent, akkor együtt kezdtünk új karaktert multiban, és kb. 3-at húztunk fel együtt max szintig, endgame cuccokban, maradékot meg már egyedül csináltam. Mindketten 0-ról kezdtünk akkor (tehát direkt nem nyúlt ő sem a korábban megszerzett dolgokhoz), csak ő már előtte sokat játszott ezzel, és ismerte, tudta, hogy mit érdemes csinálni. Szóval OK, az sokat számított.
-
reelc
Topikgazda
Van kihívás, a játékban, az a baj?

De komolyan, mi a gond?
Amúgy ha cucc gond van, lehet menni másokkal, tud valaki craftolni neked ha nincs recepted, stb., lehet átadni cuccot is.
Majdnem 900 órát toltam bele egyedül a játékba, és nekem tetszik.
Halál előfordul, biztos nem HC-znék.
(#406) -Zeratul-: Azért ez így kemény.
A Diablo 3 ami casual. Pár napon belül teljesen egyedül full cuccal rohangálsz maxos (lvl.70-es) karival.
A Grim Dawn pedig a Diablo 2-Titan Quest féle oldschool vonulat tagja a műfajt szerető embereknek. -
Hokunda
senior tag
Határozatlan ideig félre téve a játék, ez nem kihívás, hanem idegőrlő szemétkedés.
-
reelc
Topikgazda
Végül eljutott a karim lvl75-re.
Mint kiderült, az endgame felszerelés Empowered változatából megvannak az ékszerek, és a fegyver.
A DPS: 28399 lett alap állapotban. Az ékszereket kikovácsoltattam, a 2 fegyvert még nem.Ez a Purifier a cél. Vagyis hasonló, ahogy lesz cucc.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ Macbook Air 15" - M4, 256gb/16gb
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
érdekes hogy nem támogatja, bár igaz az is hogy a területek sose randomok plusz ha tényleg ennyien vannak csak akkor értem is miért nem cifrázták még meg azzal is . No nembaj kiváncsi leszek arra az endgame tartalomra Crucit nem igazán akarok farmolni egyedül az annyira nem funny..
Ez a lényeg, a kihívás.

hihetetlen mennyi kreativitást igényelhetett ennek a kivitelezése le a kalappal a dev team előtt . ^^ és hogy sikerült valakinek ezt mind kitalálnia 

De azért majd lehet elolvasgatok pár patch noteot ha lesz időm rá = ) Most szerintem benézek én is egy két kör crucira a nagy karival ^^ hátha jön valami jóféle