Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android szakmai topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab991
senior tag
Üdv, az új kiegről lehet tudni, hogy idén megjelenik e, vagy esetleg csak jövőre?
Köszi, addig már nem volt eszem visszanézni.
-
reelc
Topikgazda
Steam Halloween Sale nov. 1-ig, rengeteg akcióval.
Pl. a Grim Dawn -70%, 7,49€, a kiegje az Ashes of Malmouth Expansion -30%, 12,59€ ez historical, és a Cruible Mode DLC is akciós -35% 4,21€. -
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
-
djherby
tag
Sziasztok!
Nem tűntem el, csak nyáron nem sok időm volt haladni. De már Elite-n járok lvl. 65. Legutóbb lementem Stepsbe, aztán jól megfeküdtem. Ez most kicsit elvette a kedvem, már vagy két hete nem játszottam. De hamarosan újra belecsapok.
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
A pénteki stream.
(A 11-ik perctől a pajzsdobálós skill, ami max. 5 ellenfelet tud sebezni, a 44-ik perctől meg átmegy "pörgőbarbárba" a kari.
)
A felmerült kérdések és azok válaszai. -
reelc
Topikgazda
2019 Q1-re tolták a megjelenést.
A mai Streamben volt az infó. -
reelc
Topikgazda
Mindig Queent írok, de Matriarch.

Még a Burning Cellar jutott az eszembe.
Jó a megközelíthetősége, Terrnox garantált, és a hely méretéhez képest elég sok láda van, emiatt jó components lelőhely.A szokott helyen és időben livestream lesz. Infók itt.
Minél jobban áll a fejlesztés, annál többet mutatnak az új kiegből.
Továbbra is egy októberi megjelenést tartanék reálisnak, 1 évre az előző kiegre, és még jóval a karácsonyi felhajtások elé. -
reelc
Topikgazda
Szerintetek melyik a legjobb farmolási hely?
Ami gyorsan elérhető, kisebb terület, és legalább egy csillagos monster garantált? Vagy dynamitos láda?
Most ilyet keresek, egy még nem kiépült HC karinak. A Chthonic és Skeleton keyes területeket kerülném. Mondjuk farmolgatom a Steps of Tormentet végig, a Chamber of Souls jó hely, de sok idő lejutni oda.
Alapvetően szetek és receptek érdekelnek (Vineltontól elvileg mindent megvettem amit árult).
A Frakciók eléggé utálnak, mind Nemesis közeliek vagy már azok.Nekem a Twin Falls az ami korábban is bejött.
A Swarming hive és környéke, ill. a torony tőle észak-nyugatra.
A darázsfészekben a Queen garantált. Ha pedig eléggé utál a Beast frakció (esetleg Nemesis már), akkor jó eséllyel több csillagos is van. Innen nincs messze az Arkovian Undercity, ahol már Nemesis is spawnolhat. -
reelc
Topikgazda
Tudom, nem vagyok elég kitartó.

Csubakabra már lent van és több Nemesis karnyújtásnyira. Akiket talán eltudok kerülni ha nem ész nélkül rohangálok, és figyelem a Nemesis jelet.

Eliten nem mertem nekimenni az AoM főellenfelének, ahhoz gyenge a karim.
Ultimaten most Ulgrimhoz kellene bemennem a Voidba. Még őelőtte lesz az a nagy vörös dög, aki majdnem kinyírt Eliten, és azóta kb. semmi jobb új cuccom nincs, pedig ugye azóta végigvittem Ultin az alapot és a kieg egy részét. Nagyon nagy kínlódás volt Log. is majdnem meghaltam nála vagy 3x.
De végigküzdöttem.
Szóval most aktívan farmolnom kellene, amitől minden Nemesis lejönne, és nem biztos, hogy esne közben megfelelő cucc.
-
reelc
Topikgazda
Valahol mindkettőtökkel egyetértek.
Kizárólag hatalmas akcióban, ill. bundléban vásárolok játékokat, mert ez a hobbi csak ilyen szinten fér be nekem, ill. úgy gondolom eléggé elvannak szállva az árak pl. a fizumhoz képest, nem sürgősek a játékok, majd eljön az én időm/áram.
A GD és DLC-i az egyetlen kivételek.
Magát a Grim Dawnt félkészen vettem (Homesteadig volt meg) ez volt az egyetlen ilyen játék amire előre adtam pénzt. Féláron volt. Nehezen szántam rá magam, de a TQ nagy kedvenc volt és megszavaztam a bizalmat a csapatnak, amit a mai napig élvezhetnek.
De olyan szinten bejött a játék, hogy az AoM-et kb. a megjelenés napján vettem, és nem bántam meg.
Így lesz az új kieggel is. Megérdemlik azt a pénzt. Biztos vagyok benne hogy még jópárszáz órám bele fog menni.Ahogy fentebb írtam valahol, 300e+ úgy elment az AoM-ből, hogy sosem volt komolyabb akciója. Ezzel elégedettek voltak a fejlesztők és az alapjáték folyamatos fogyásával is, ezért kapunk új kieget, ami az utolsó lesz.
Az AoM-et is joggal nevezik kiegnek, mint a régi időkben, amikor kaptál komoly tartalmat a plussz pénzért. Ez a másik dolog, hogy nincsenek elszállva árazás tekintetében. Pl. félórás játékok vannak 10EUR-ért a Steamen. Na az lehúzás. Sok szemét van.Valahol olvastam az egyik postjukban hogy majd kitalálnak valamit. Mert ugye alapjáték+AoM az alapfeltétel. Lehet év végétől majd akciózgatják jobban az AoM-et. Ami azt jelenti, hogy akár év végén, vagy jövő nyáron ,esetleg még később akár -50%-ban is lehet. Majd kiderül.
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Köszi.
Kicsit bele is fáradtam, HC-n nagyon oda kell figyelni.A Purifierem fogom még átalakítani 2 pisztolyosról pisztoly+pajzsosra, szerintem így menni fog a Crucible Gladiator 150+.
Van még egy lvl75-ös Blademasterem és egy lvl70-es Warderem. Ha van hozzájuk cuccom és fel tudom tápolni, át tudom alakítani őket, akár lvl100-asok is lehetnek a Cabbalist és a Purifier mellett. A HC más tészta.Persze várom az új kieget, még nem jelentették be mikor jön, még idén.
Az új masteryvel csinálni fogok egy kezdő karit, jó haladós lesz (Lokarr szet + XP ital, + van sok cuccom félretéve). -
reelc
Topikgazda
Befejezettnek tekintem a HC-s dolgaimat.

Elégedett vagyok azzal amit elértem HC-ban, de ennyi elég volt.Felhasználtam ezt és ezt a HC guidet.
Maga a buildem ez a Conjurer volt. A készítő eléggé részletezte. Megtetszett, szerintem normálban is kifogom építeni.
Lvl 65-ön halt meg az első, 81-en a második, a harmadik karim még él. lvl100, Ultimate fokozat.Loghorrean elég durva kínlódás volt Ultimate HC-n, többször majdnem meghaltam ott. Sokáig tartott lenyomni.
De az AoM-et elvittem Barrowholmig.
Egyszerűen nem érzem azt, hogy a kieget végig tudnám nyomni, nincsenek meg a megfelelő cuccaim. Nincs kedvem komolyabban farmolni miatta. Főleg, hogy a továbbiakban nem áll szándékomban komolyan HC-zni.A Skeleton keyeseket Veteranon nyomtam, amikor már Ultimate képes volt a karim.
Egy kivételével az összes Harcdcore Achievement meglett:
Slay Alkamos, Lord Executioner in the Steps of Torment on Hardcore Mode.
Slay Shar'Zul, Harbinger of Chaos in the Bastion of Chaos in Hardcore Mode.
Reach level 85 in Hardcore Mode.
Slay Overlord Van Aldritch in Port Valbury in Hardcore Mode.
Complete the Game on Ultimate Difficulty in Hardcore Mode.
Reach level 100 in Hardcore Mode.
Slay Gargabol, Heart of the Wild in the Ancient Grove on Hardcore Mode.Ami nem teljesült:
Complete the Ashes of Malmouth on Ultimate Difficulty, Hardcore Mode. -
reelc
Topikgazda
A Grim Dawn címek akcióban.
A Loyalist Pack kihagyható.
(#869) gjohnny: Szívesen.
Mostantól pont akciós lesz 2 hétig.
-
reelc
Topikgazda
Ha már a D3-ról jöttök:
Itt van Pet Attack skill. Berakod mondjuk az egér jobb gombjára, és odaküldöd ahova akarod. Természetesen van távolsági limit.
A kieggel lvl100 a max. Nincs Paragon meg ilyesmi. A készítők direkt ezt akarták, hogy késznek érezhesd a karid. Attól hogy lvl100-on vagy és Ultimaten végigvitted a játékot, messze nem jelenti azt, hogy minden cuccod megvan az általad követett buildhez.
Főleg nem az első 1-2 karival.
Nincs smart loot. Eshet bármi. Sok karakter kombináció van, jól jöhet később 1-1 jobb cucc más karinak.
Ahhoz hogy átadhasd a cuccod, nincs időlimit. Sőt az sem kell, hogy a megszerzéskor 1 partyban legyetek. Quest itemet és Soulboundos (pl. frakciós cuccok) nem lehet átadni. Mondjuk 1-2 kivétel van a frakciósban.
Ez egy single player játék, de van benne coop funkció. Vagyis nincs pl. szezonozás. Annyit játszotok amennyit akartok.Sok videó van a Youtubeon. Nézzétek meg milyen karik vannak, vagy írjátok be ide, hogy pl. petes, vagy 2 pisztolyos stb. kariban gondolkodtok, és akkor nézünk a Build Compendiumban valamit.
-
reelc
Topikgazda
Üdv itt!
Anno én is a D3-ról jöttem, ez egy teljesen más világ.

Pl. 3 nehézségi szint van, most vagyok a felsőn. Egy szetdarabom sem volt tegnapig, most is csak egy van a buildemhez. De a cuccok tulajdonságai összhangban vannak a skilljeimmel, így mégis jól haladok.A Veteran fokozatba tegyétek be a pipát és jó szórakozást!

Mindig hullik valami, menetközben összelegózzátok a karikat.
Alapvetően a resistanceokat kell fentebb tornázni (mindet), ill. olyan cuccok kellenek amik a választott skilljeitekkel összhangban vannak. Pl. Acidos karit csinálsz, nem sokat érsz burninget támogató cuccal.
Esnek komponensek, azokat használjátok bátran, lesz még sok belőle. De érdemes kompletteket használni, nem darabokat.Szerintem most így elsőre nyomjátok végig legalább az alapjáték sztoriját, majd farmoltok menetközben, ha valamilyen bossal nem boldogultok.
Ezt olvasd el, sajnos nincs első hsz, itt próbáltam összefoglalni amit csak tudtam.
Ha ezután van kérdésed, kérdezz.

A Grim Dawn Build Compendium VIII a legfrissebb.
-
gjohnny
tag
Sziasztok!
A haverokkal el fogjuk kezdeni majd a játékot (AoM kieggel). A D3-at untuk meg. Hol található egy guide kezdőknek az alapokról, játék mechanikáról? Melyek azok a karakterek és buildek, amelyekkel jól lehet haladni és élvezetes a játék? Hol érdemes farmolni?.
Köszi előre is.
Üdv, gjohnny -
reelc
Topikgazda
Grim Misadventure #145: Oaths Must be Kept
Bejelentették a 9-ik Masteryt, az Oathkeepert!
Igaz a neve egyszer felbukkant egy korábbi streamben, de elterelték a szót, gondosan titkolták idáig.
Újra kitesznek magukért, próbálom összefoglalni a jelentős dolgokat:
1 új act
1 új mastery az Oathkeeper ami úgy tűnik pajzs alapú
1 új játékmód, a Shattered Realm ez új endgame tartalom, hasonlónak tűnik a Diablo 3 rift/GR rendszeréhez
Rune Augments - Medal augmentációk több szinten, amik hatással vannak a mozgásra
Challenge Areas - elvileg a kihívást jelentő területeknek nehezített változatai
Szetkonvertálás: szetdarab ugyanannak a szetnek más darabjává. Vagy másik, hasonló szintű szet darabjává konvertálása.
Új csillagképek
Új frakciók
Stb. -
reelc
Topikgazda
Hamarosan feladom én is.
Az Achievementek nem érnek annyit. Amúgy se tudnám mindet megcsinálni, pl. HC Ultimaten fejezd be a játékot.
Gondoltam jó lesz lazulásnak, pihentetem kicsit a "normalt".Rengeteget játszottam/játszom ezzel a játékkal, HC-ben nincs rutinom. Build + HC tippek segítségével haladtam.
Nem idegesít amúgy, de nem nekem való. Nagyon oda kell figyelni.
Ez utóbbinak azért nem idegesít a halála, mert már teljesen jóba volt 6 frakcióval, van Mandatem plusz még pár XP ital a Malmouthosoktól. Nem kellett volna sok, hogy a Nemesisek jöjjenek. Azok meg simán lecsaptak volna. Nem volt olyan cuccom amiben bírtam volna a gyűrődést.
Csak újrakezdeni nem szeretek.Az alapjáték Elite végén, Log. nyírt ki. Pont a halál előtt nyomtam Esc-et, ki akartam lépni mert láttam hogy végem lesz.
Vesztemre mégegyszer lenyomtam relfexből, meg is haltam rögtön.Lvl 65-ön halt meg az első, 81-en a második.
-
PeL
addikt
Én egyszer gondolkoztam rajta hogy kipróbáljam a HC-t, de egyrészt nincs kellő rutinom a játékhoz, másrészt francnak sincs szüksége arra a méregre meg frusztrációra mikor beleölsz több tíz órát aztán egyszer csak valami figyelmetlenség vagy hülyeség miatt meghaljon a karakter

-
reelc
Topikgazda
Dev Stream ma, a szokott helyen, a szokott időben.
-
reelc
Topikgazda
Helyzetjelentés:
Lvl78-on vagyok. Most fejeztem be Veteranon az AoM kieget. De még maradok a Malmouth reputáció miatt.
Mivel az Elite fokozathoz hamarabb kezdtem hozzá, mint az AoM-hez, így Eliten pedig Necropolis előtt vagyok.
Ugráltam a 2 nehézségi szint között. Begyűjtöttem a Devotionokat amiket tudtam, stb.5 frakciót maxoltam ki, a további 4-ből 3-hoz pedig 3000-5000 közötti pont kell még.
Barrowholm a kakukktojás, sok hiányzik hozzá, de a Beasteket egy ideig nem akarom bántani, nem hiányzik a Nemesis.Ennek a karimnak az életben maradáson kívül a fő célja a Mandatek begyűjtése, és majd a Malmouth frakciótól az XP-s ital. Na meg a receptgyűjtés. Az Ancient Groveba majd belógok a növény árus miatt.

Sajnos sokszor elég fáradtan ülök le a gép elé, az a HC-nek sem jó.

Most majd az következik, hogy minden cuccát leakarom cserélni (felhalmoztam sokat), ha lesz következő kari, jó lesz neki ami most ezen van, ha eléri a megfelelő szintet.
Nagy szerencsém volt, hogy a Corruptor of Spirits szetből 2db is kiesett. Pet támogatás és Vitality dmg pont ami kellett. -
reelc
Topikgazda
Köszi.
Tegnap sokkal kisebb lelkesedéssel, de útnak indítottam az utódját. lvl25-ön jár, az előd sok jó dolgot felhalmozott. Ezúttal kitudom hagyni Salazart, Krieget, Cronleyt - majd ha erősebb leszek visszanézek hozzájuk.
Commander Lucis a kemény falat. Ha elkap az égből jövő támadása, az kb. halál. Szóval odáig, ha odafigyelek kb. 0 kockázat.
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Nem szeretnék, de csinálom, elkezdtem.

Majd kiderül, meddig jutok.
Az achievementek miatt ugrottam neki. Amik sosem szoktak érdekelni egy játékban, de a GD-vel sokat játszottam, és a jelenlegi 87%-os achievement ráta mellett gondoltam bepróbálom.
Guidét követek, lassan haladok, nehogy az elbizakodottság legyen a vesztem.
De persze elhalhat bármikor, ha nem figyelek eléggé, vagy túlvállalom magam.Veteranon végigvittem az alapjátékot, most az Elite elején vagyok lvl58-cal.
A Skeleton keyes területeket kihagyom, majd nagyon sokára bepróbálom Veteranon.
Petes Conjurerrel vagyok. -
reelc
Topikgazda
Elég ritkán adnak interjút, most van egy friss:
Talking Grim Dawn with Crate Entertainment: Forgotten Gods, Xbox One Port and Beyond -
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
Tolja valaki HC-ban a játékot?
Vagy van aki most akarja elkezdeni? -
reelc
Topikgazda
Forthcoming Forgotten Gods expac - what we know so far Part II
Rengeteg infó az érkező kiegről, elsősorban a livestreamen alapul. -
reelc
Topikgazda
Journal of Hopeless, the non-equipment character.
Érdemes ránézni.
Az illető úgy játszik, hogy semmilyen ruházat, fegyver, ékszer nincs rajta.
Skilleket és peteket használ, ill. elixireket, potionokat, na meg persze a Devotion pontokat.
Végigtolta Veteranon az alap+AoM-et.
Már Eliten van.
Vannak képernyő mentések. Időben jónak tűnik.
Eddig 4-szer halt. -
reelc
Topikgazda
Monster Infrequent Items.
Úgy látom az AoM része még nincs befejezve.Ami érdekes lehet az a Crafting rész, vagyis kraftoláshoz milyen MI-k kellenek és kik dobhatják?
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Szívesen.
Persze sokminden nekem sem jut eszembe.

Az alapjátékban van 3 Rougelike dungeon.
Az alsóbb szinteket bejárhatod, ahová kell Skeleton key azt később ajánlott. Skeleton keyes területen ha meghalsz, nem mehetsz vissza csak a következő játékban újabb kulcs árán, és nem is lehet onnan teleportálni. Jelenleg a legkomolyabb kihívások közé tartoznak.
A The Steps of Tormentben van ilyen.
Bastion of Chaos - Ch'thon terület, egyáltalán nem tudsz teleportálni a Skeleton key előtti területen sem, csak az ő kapujukon keresztül. Vagy azon jössz ki, vagy halállal.
Port Valbury - az alsóbb szintet betudnád járni, de nagyon magas aether resistance kell ide, mert ez már az ő területük lett.Érdemes Wardent, Cronleyt, a darazsakat (Twin Falls), Arkovian Undercityt, Steps of Tormentet, Sunken Reliquaryt (The Flooded Passage), Loghorreant farmolgatni, de nagyrészüket majd akkor Eliten, ha már ott leszel.
A korábban linkelt térképen megtudod keresni őket.Oda nem érdemes visszamenni, ahol mondjuk 6-7 szinttel alattad vannak a sima mobok. X szinttel alattad XP nem is fog jönni, ha jól rémlik drop is kevesebb lesz. Így is hajt előre a játék, hogy minimum a te szinteden lévőknek, de inkább magasabb szintűeknek ugorj neki

Volt valamerre útmutató a beomlasztható falakról, de most nem találom. Az ilyen leírásokat, mint pl. a ládáké is, szerintem csak akkor nézd, ha úgy érzed nem megy a játékélményed rovására, ha nem te fedezed fel.
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Veteranon szerintem belefutottál a One-Shot Chestekbe - karinként és nehézségi szintenként 1x spawnolnak.
De ott vannak a Treasure Trove-ok (ezeket kell dinamittal felrobbantani) ezekből eshet jóféle cucc pl. recept. Ezek játék sessiononként újraspawnolnak de nem feltétlenül ugyanoda, ott a guide.Bocs, ha már tudod ezeket, ezek lehetőségek az esetleges jobb cuccra (mondjuk kék, meg recept).
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Na, gratulálok. Ügyes vagy!
Lvl50 fölött hullhatnak jobb cuccok, Eliten jobb lesz a drop.Act2: ugorj neki bátran.
Ha nagyon nem megy néz szét pl. a Fraction vendoroknál, hátha van valami jó cuccuk - ha még nem tetted. Krieget farmold le párszor és Salazart is aki itt volt. Bossok, dobhatnak magasabb szintű cuccot, most hogy lvl50+ vagy és Eliten.
Vagy verekedd át magad Cronleyn és farmold Twin Fallst. Szerettem ezt a helyet, mert ha már a Beast Fraction eléggé utál majd, lesz több csillagos "darázs", a barlangjukban a királynőjük meg fix, mindig spawnol. Onnan meg nincs messze az Arkovian Undercity sok ellenféllel.Mivel első karid és nincs "smart loot" a játékban, bármi eshet, de valamit biztosan össze tudsz legózni és haladhatsz tovább.

Ha gondolod ide a felfelé nyíllal betudod tallózni a karid, tudsz linket csinálni, és belinkelheted ide.
Ha jól ment a Veteran, visszaválthatsz rá, és bepróbálhatod a Hidden Path questet. Mondjuk a Mad Queen kemény, de nála nincs rúnakő, ő csak azon a területen tanyázik. Ha lenyomod a rúnakövek őreit, utána újrafarmolhatod őket is akárhányszor.
-
ProEvoFan
nagyúr
LVL 53as vagyok.Veteránon végigvittem a játékot.Eliten kicsit nehéz lett.A nagy bossok sokszor megszívatnak.Pakoltam magamra sok resistet, így egy fokkal jobb lett a helyzet.Act1 végén vagyok.Kicsit bizonytalannak érzem magamat a act2-t illetően

-
reelc
Topikgazda
Én szoktam ajánlgatni (Steames verzió ill. AoM kieg esetén), hogy ha valakinek le kell kraftolni valamit - mert nagyon nem hullik egy receptje, vagy nagyon kell valami szetdarab vagy egyéb - odaadom ha van feleslegben. Esetleg ha valakit nagyon ki akar nyírni, de nem elég erős, és nem halad a sztoriban, segítek szívesen. Meg tanácsokkal ha tudok, linkekkel.
Rengeteg cuccot raktároztam el emiatt, duplikátumok.Úgy érzem, részemről ez így még azon a határon belül van, amivel az illetőnek lehet megspórolok rengeteg óra farmot azzal az 1-2 tárggyal (meg ideget, hogy nem esik, és úgy érzi leragadt - ezzel kaphat újabb lendületet), egyúttal nem nyírom ki a játékélményét. Ez csak lehetőség, ha nem él vele, akkor nem él vele.

Nem zúdítok a nyakába mondjuk teljes build 50%-át. Meg a 100-as karimmal nem boostolom lvl1-ről hogy na fussunk végig a játékon Veteranon. Szóval Diablo 3 stílus kizárva.

-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Úgy emlékszem player lvl85 az alapjáték. A cuccokat lvl75-ig tartalmazza.
A kiegnél player lvl100 a limit, a cuccok pedig lvl94-ig vannak.Ha új ember jön a fórumba, mindig csak az alapjáték megvételét javaslom, ha nem jön be neki a játék, ne bukjon sokat.
Viszonylag sűrűn van akció, lehet majd bővíteniPl. Pyromacer esetén ezek a buildek vannak most, de persze a saját fejed után is mehetsz
. Azok a tárgyak már kiegesek, de láthatod milyen sebzésre érdemes rámenned, devotionból mit érdemes, a skilleket - szóval így is hasznos. Főleg ha a build készítője pl. részletesen leírja a sorrendet mindezekből.
Másrészt igen sok idő egy ilyen kész buildet összerakni, bármilyen is a drop.
Keményen kell farmolni az Ultimatet miatta. 
Szóval szerintem annyira nem probléma, volt élet a kieg előtt is.

Tetszik, hogy már a cuccok összeszedése is kihívás.
Annyira bejött a D3 után. Szerettem azt is, de egy idő után nagyon másra vágytam. -
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Már lvl45? Szépen haladsz.
Nekem többek között az tetszik ebben a játékban, hogy valamit összelegózol magadnak a skilljeid ill. a támadási fajtád (na meg a minél kiegyensúlyozottabb resistance) alapján, és boldogulni fogsz.
Végig lehet verni a Veterant, Eliten is lehet boldogulni egy ideig így. A Devotion pontok, componentsek, augmentációk mind sokat segítenek.Engem nem zavart hogy haltam, igen sokszor halt a legelső karim, amikor még kezdő voltam ebben a játékban. 2 kardos Blademaster volt, szerettem. Persze később már jobban odafigyeltem, ne haljon le sokszor.

Nem olyan kötött, mint a D3, ahol a szükséges szetek nélkül +2-3 leg nélkül semmit sem érsz - cserébe ezeket könnyű bekerítened.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nekem tetszik.Jelenleg 45. szinten vagyok és Pyromancer-ra (Demolitionist + Occultist) gyúrok.Persze ezen a szinten gyenge a Pyromancer build, mert nincs hozzá gearem, így csak bombákra és a csapdákra építettem a kezdő buildemet.De szerintem ha ezzel végeztem, mármint a sztorival, akkor kezdek egy másik karit...vagy nemtom' még.
A kieget megveszem ha akciós lesz.
Amúgy kieg hiányában milyen lehetőségeim lesznek a karakteremnek ha végeztem a sztorival?Mert ugye alapjátékban 50lvl max szint. -
reelc
Topikgazda
Holnap itteni idő szerint este 20:00-tól livestream lesz.
"Get your first look inside the Shattered Realm during our dev livestream..."
A szövegben ne zavarjon senkit a 6PM GMT, mert az valójában 7PM GMT, mi meg ugye +1 órát rászámolunk, szóval 20:00 lesz az.Ha már mozgásban mutatják az új kontentet, jól állnak vele.
Ilyenkor váltanak kicsit közlékenyebbre.
Mármint az idei megjelenés biztos, ahogy ígérték.
Csak úgy kíváncsiságból: az elmúlt 2 hónapban felbukkant itt pár ember aki megvette a játékot.
Tetszik?
Toljátok még, vagy valamiért már nem? -
reelc
Topikgazda
Elnézést, ez sokan tudjátok, az újak miatt írom. De az utolsó egy új funkció!
A Grim Dawn Tools (grimtools) egy nagyon hasznos oldal.
- Item Database: akár patchenként is meglehet nézni a változásokat, kategóriánként az itemeket, szeteket, Melyik MI-t kik dobhatjákl, a Frakciók portékái, blueprintek, relicsek, stb, minden tárgyról infó.
- Build Calculator: ha nézel buildet, valószínűleg ide van beágyazva egy link segítségével. Mindent elárul a DPS kivételével, ezt sajnos nem tudja megoldani a fejlesztő. A Devotion pontok elosztása miatt is hasznos.
Van egy felefele mutató nyíl, azzal betöltheted a saját karid is, és linkelheted, ha segítséget kérsz. Többet ér, mint a képernyő fotók, és egyszerűbb is!- Monster Database: milyen monster hol spawnolhat, resistjei, támadásai, miket dobhat hány %-os eséllyel, stb.
- World Map. Pár napja még Soon volt, de már elkészült. Tetszik.

Sok funkciója van. -
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Én is mod nélkül, de ez inkább tool, mint mod.
Külső fájlokban tárolja el amit (ha bevan kapcsolva) behúzol a láda bizonyos fülére. VIsszafelé is hasonló.
Én is ódzkodtam tőle, de egyrészt a Titan Questben is használtam hasonló toolt (TQ Vault - de nehezen szántam rá magam!).
Másrészt maguk a fejlesztők is írták többször, hogy aki több tárhelyet akar az használjon nyugodtan toolt vagy modot hozzá.
Valamivel jobb megoldás, mint 7-8 raktárkari. Nekem volt ennyi, sőt még megvan pár.Amúgy ha jól tudom a modok (nem használok) custom gamet kreálnak, ami elkülönül a sima módtól. De nem vagyok biztos ebben. A GDIA nem csinál ilyet.
Természetesen mindenki úgy játszik ahogy akar
, csak nem árt tudni, hogy van ilyen eszköz, és a fejlesztők sincsenek ellene. Ha ez jelent valamit.A felhőbe mentésről kell lemondani miatta.
A játékfájlokból ismertek miket érdemes backupolni kézzel, ha nem mentesz felhőbe. Vagyis ha lesz valami a rendszereddel, akkor se megy kukába párszáz órát vagy több.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
Csak ha akarod.
Úgyis engem ütnek majd, ha marhaságot hordtam össze.

Szerintem is legyen egy jól kiépített Ultimatet farmolni tudó karija annak, aki élni akar az új kihívásokkal.

Meg tudod a kari nem csak önmagának farmol - a szinte bármi eshet alapon - hanem a későbbieknek is. -
reelc
Topikgazda
Jó angolos kijavíthat nyugodtan.

Szóval ha jól értem, most 2 dologról van szó.A Shattered Realms fejlesztésnek köszönhetően lesznek a játékban Challenge Areas-ok.
A specifikus területekre rá lesznek húzva a Crucible modifierjei, mutatorjai véletlenszerűen.Emellett a 4 Skeleton keyes területen (amik még durvábbak lesznek ezek miatt), eshetnek olyan szet darabjai, amik csak itt eshetnek, és csak ebben a nehezebb játékmódban.
Persze az adott területeken megnövelt jutalommal találkozhatunk.
Azt hiszem lehet farmolni a Skeleton keyre valót.

-
Peace
nagyúr
Mikor jön az új kieg?
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
A Gunslinger's Talismant akartam linkelni, ez kisebb szintű.
Ez a nyersanyag igénye, az árát nem tudom:
Tainted Brain Matter (1)
Serrated Spike (1)
Polished Emerald (1)
Resilient Plating (1)Az 1 az azt jelenti hogy egy komplett, vagyis 3-4db összeillesztve 1-é a Complete Component gombbal.
Ha nagyon nem akarsz dropra várni bepróbálhatsz olyat, hogy Join multiplayer, keresel egy alapjátékost (a játékos kereső kiírja ki mivel játszik, milyen lvl szintűeket vár), csatlakozol és megkéred hogy craftolja le neked.
Relicnek mindig van receptje, az hullik nem maga az item.Rengeteg tárgy van a játékban, érdemes megfontolni az ilyen trade dolgot. Nem azt mondom hogy tradelni kell mindent, ez egy lehetőség, mindenki döntse el, szeretne-e ilyet csinálni? Néha tényleg csak 1-2 dolog kell ami nem igazán akar esni.

A legmagasabb szintű cuccoknak van a Grim Dawn oldalán cserebe topikja más cuccra vagy nyersanyagra.Akinek csak az alapjáték van meg az nem tud AoM kiegészítőshöz csatlakozni, mint a Dio 3 és RoS esetében.
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Speciális tárgy kell hozzá, aminek van ilyen passzívja.
Eshet ennek a receptje, vagy a Marauder's Ammo Belt, esetleg a Gunslinger's Jacket.
Ezen a lvl szinten ezek vannak szintben a legközelebb. Nincs fiy helyük, hol eshetnek. -
ProEvoFan
nagyúr
Demolitionistnál miért nem tudok két pisztolyt használni?
24 lvl vagyok jelenleg. -
reelc
Topikgazda
A Build Compendium VIII-nak csináltak béta változatot. Első ránézésre annyival másabb, hogy az elején link formában fel van sorolva az összes class.
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
A Veteran módot pipáld be, ha nem tetted.

Szeretem Dio3-at, a mai napig előveszem néha csapok 1-2 kört a DH-val. De a Blizz kinyírta a játékot (kevesen játsszák), a túl ritkán érkező patchekkel és az évekig 0 új tartalommal. Tudom én hogy olyan játékokra fókuszál amik a pénzt hozzák, de attól még rosszul esett.
A PoE is sok embert behúzott, mert nem fontos fizetni benne. Nekem nem jött be ez a játék.
Ha valaki jó és nem túl régi ARPG-vel akar játszani, annak még a Grim Dawn maradt.
Biztos vagyok benne hogy többen ismernék, ha a "csak a Diablo" réteg eltudná engedni a D3-at (vannak akik már csak megszokásból nyomják, semmi öröm), vagy a PoE nem lenne ingyenesen is játszható. De ez van.Még így is eladtak több, mint 1,5 millió példányt a Grim Dawnból, ami egy kis indie csapattól nagyon szép teljesítmény. A játék persze nem tökéletes, de nincs miért szégyenkeznie, nagyon jó lett, ott van az élvonalban minőség és játékélmény tekintetében is. A sok pozitív játékos és sajtó kritika, ill. az eladások is ezt mutatják.
-
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Tudom elfogult vagyok (de lehet nem mert párezer óra lecsúszott nekem a Dio 3-ban, igen egy idő után nagyon unalmas), de szerintem így jobban jártál.
Ha bejön a játék, majd akcióban érdemes lesz az AoM kieget megvenni, abban Necro az egyik új class. Nekem ez bejött (a Dio 3-as nem fogott meg). -
reelc
Topikgazda
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Szia, üdv itt!
Sajnos nincs első hsz/összefoglaló, de ebben a pár hszben elég sok infót összeírtam direkt újabbaknak.
Nincsen magyar guide. De jól lehet boldogulni minimális angollal.

Most még nincs szükséged DLC-re.
Ha komolyabban befog jönni a játék, van Crucible DLC (ez most az endgame tartalom, aréna mód), illetve az AoM kieg, ami az alapjátékhoz is ad hozzá (2 új class, 2 új act, plussz ládahely, stb.). Illetve év vége felé jön majd az elvileg utolsó kieg 1 új acttal és 1 új játékmóddal - ez lesz az endgame tartalom.
A készítők is kiegnek (expansion) nevezik, nem DLC-nek, a tartalom mennyisége és minősége miatt.Olvasd el amit linkeltem, és ha van konkrét kérdésed, tedd fel, ha tudunk válaszolunk!
-
ProEvoFan
nagyúr
Megvettem az alapjátékot.Tetszik meg minden, de kicsit elvagyok veszve.Van valami magyar guide a neten?Nem találtam semmit.
A dlcket érdemes már most beszereznem vagy várhat magára mire kiismerem az alapjátékot? -
reelc
Topikgazda
Hokunda segítségével meglett az Ancient Groveos boss is végre Ultimaten.
Egyedül nem ment a 2 pisztolyos Purifierrel, át kellett volna állnom valamilyen pisztoly + pajzs variánsra a jobb túlélés miatt. Ettől függetlenül lehet megteszem.A Lokarr runok jók, az ő szetje mellett még a Dark One's Gift olyan szet, ami csak azon a területen hullik.
Lokarr szetet nagyon megéri kifarmolni, sokkal könnyebb lesz a következő új karival!Ezzel végre bepróbáltam coopban a játékot, nem csak trade szinten.
Nem fogyott még el a játék, Ultimaten ott van még Avatar of Mogdrogen és a Ravager is. Majd bepróbálhatjuk őket valamikor, szerintem csak Veteranon vannak meg, az egyik lehet Eliten, de Ultimaten nemigen.

-
Hokunda
senior tag
Apró helyzetjelentés.
Reelc (+1 ismeretlen) hathatós közreműködésével ultimaten vége lett az alapjátéknak+AoM kiegészítőnek is. (utóbbi játszi könnyedséggel)! Maradt még 1 skeletonos boss (BoC) valamint a Hidden Path és Port Valbury.
2 nemesis hullott el ezen a szinten (Valdaran és Benn'Jhar) valamint Lokarr is fél tucatszor jobblétre szenderült.
-
reelc
Topikgazda
Korábban kérdezte valaki (és engem is érdekelt), hogy voltaképpen mennyit adtak el a játékból? Ugyebár volt régen egy post ami arról szólt, hogy átlépték az alapjátékkal az 1 milliós példányszámot, és a Crucibléből több, mint 200e fogyott (mind 2017 májusi adat), és mindkét szám szép teljesítmény.
Ma beleakadtam egy friss postba ami alapján valamikor túllépte az alapjáték az 1,5 milliós eladást (gondolom nagy szerepe volt a bundleban szereplésnek és az immár rendszeres durva leárazásnak), emellé az AoM kieg átlépte valamikor a 300e eladott példányt. Amit nagyon jónak tartanak figyelembe véve azt, hogy sosem kapott komolyabb leárazást (és bundleban sem volt).
Azt írták korábban hogy az FG követelménye az alapjáték + az AoM. Szóval sejthetik mennyi találhat majd gazdára, és csinálják ezerrel. Ez lesz az utolsó kieg. a játékhoz. Egy másik posztban elmondták, hogy természetes folyamat, hogy minden egyes újabb kiegészítőt egyre kevesebb ember vesz meg.
Szimpatikusak, ésszel csinálják, és a játék is nagyon jó amit letettek az asztalra. -
Badlof2k
senior tag
-
reelc
Topikgazda
válasz
Badlof2k
üzenetére
A legkisebb hadra fogható karim lvl70-es, a kisebbek lvl25 körül vannak - ezek nem megfelelőek.
Szerintem ha lvl100-assal jönnék, kb. olyan lenne, mint a D3-ban, amikor szezon elején P1-esként becsatlakozol egy P400-ashoz. Ha nem bánod, nekem nem gond. Viszonylag gyorsan letudnád az Elitet.

A 70-es karim Eliten Homesteadig eljutott, ott kb. ráuntam. Funból egy retaliationos Wardert építettem, kicsit hiányos, és borzasztó kínlódás távolsági karik ellen.

Kicsit 70 fölött van egy Blademasterem is, de az teljes átépítést igényel majd, ő az első karim.Az új kiegig amúgy is jó lenne 1-2 karit 100-ig felhúzni.
-
Badlof2k
senior tag
Kis karival is lehet menni?
meg elite elejen vagyok csak 
-
reelc
Topikgazda
Persze, próbáljuk be.

A frakciós cuccok nem átadhatóak, úgy rémlik. Pl. se augmentáció, se ruhadarab. Amiket árustól veszel.
Kivétel: a kétféle XP-s frakciós tekercs, az XP-s itóka, egyéb italok. Meg talán a recipek.
Legalábbis fejből ez rémlik. De könnyen kitudod próbálni, veszel valamit és próbáld berakni a Shared Stashbe. Ha nem engedi, nem átadható.
Mondjuk az XP italos Malmouth frakcióval mindenféleképpen baráti leszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mint a többi skeleton keyes, szóval ne szegje kedved, hogy nem sima ügy, mint a játék addigi része.

Végig nézem az ajánlott linkeket, hogy belerázódjak, meg képbe kerüljek. Úgy is kell egy idő mint általában, hogy otthonosan mozogjon az ember a játékban.