- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkoztak a Samsung legújabb fülhallgatói is
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Létezik valami okosság, a következőhöz. You Tube videóknál, ugye van olyan opció, hogy a szöveges felirat megjelenjen, ami, legtöbbször nyilván angol. Van olyan lehetőség is a beállításoknál, hogy beállítani az automatikus fordítást magyar nyelvre.
A problémám az, hogy ez utóbbi beállítás, csak egy videóig érvényes, mert ha indítók egy új videót, ott ismételten be kell állítani az automatikus fordítás opciót.
A kérdésem az, hogy rá lehet e venni a You Tubot arra, hogy ha egyszer beállítottam az automatikus fordításnál, az általam kiválasztott nyelvet, azt ne felejtse már el a következő vieónál, és ne keljen már minden egyes alkalommal ezzel szarakodni? -
Rick4
félisten
válasz
zizidor
üzenetére
Jó, de a chrome nem tölti le a fájlt, hanem ghyorsban lejátssza, ami viszont nem sikerül, tehát nincs a letöltési könyvtárban a fájl, míg a ff- mappájában ott van ( így ennek semmi köze a megnyitáshoz, attól még ott kellene lennie, ha letöltötte volna) így viszont nincs revelancia a hiba és az automatikus megnyitás között.
Sajnos ezeken túől vagyok már, egyszerre van nyitva a ff és a chrome, elfér, csak kicsit kényelmetlenebb, hogy balra 25 centivel kell kattintanom, ha nincs egyértelmű megoldás, akkor egyelőre marad így, köszönöm a fáradozást!
-
zizidor
őstag
Jobb ötlet hiányában megkérdeztem róla a Google-t. Válasz:
Megértem, ez elég idegesítő: a Chrome nem is kérdez, csak „elnyeli” a fájlt és megpróbálja lejátszani a saját beépített lejátszójával. Ezt a viselkedést a Chrome automatikus megnyitási beállításai vezérlik.
Íme, hogyan kényszerítheted a böngészőt a mentésre:
1. Az automatikus megnyitás törlése
Ha a Chrome letöltés nélkül azonnal nyitja a fájlt, az azért van, mert korábban be lett állítva a "Mindig nyissa meg az ilyen típusú fájlokat" opció.
Nyisd meg a Chrome Beállításait (három pötty a jobb felső sarokban -> Beállítások).
A bal oldali menüben válaszd a Letöltések menüpontot.
Keress egy olyan gombot, hogy „Bizonyos fájltípusok automatikus megnyitása a letöltés után – Törlés”.
Ez a gomb viszont csak akkor látható, ha van ilyen beállított fájltípus. Ha rákattintasz a „Törlés” gombra, a Chrome újra meg fogja kérdezni (vagy simán lementi), hogy mit kezdjen a fájlokkal.Mivel ezt nem te állítottad be, hanem az alapértelmezett viselkedés változhatott, nem tudom lehet-e ilyen módon orvosolni a hibát.
-
zizidor
őstag
Mi történik pontosan? A Chrome letölti (elmenti) az m3u fájlt, csak a VLC nem indul el?
Vagy már el sem menti, hanem saját maga próbálja megjeleníteni?Fájlkezelőben egy m3u fájlon kattintva a jobb gombbal, a "Társítás" mit mutat, mi az alapértelmezetten hozzárendelt program?
-
Rick4
félisten
válasz
zizidor
üzenetére
Én is összehasonlítanám, ha tudnám ezt mivel lehet, viszont annyit meg tudtam tenni, hogy a chrome megnyíló médialejátszó felületéből a címsort átmásoltam a ff címsorába, természetesen letölti, és indul is a lejátszás, azaz itt nincs eltérés. Egyébként is furcsa lenne, szinte kizárt dolog, hogy egy webes felületen a beltéri egység által legenerált m3u fájl eltérne csak azért, mert másik böngésző tölti le, más lesz a baj.
Egyszer csak frissült a chrome, és onnan már nem ment, semmi más nem változott, pár napja az MS oldaláról lehúzott hivatalos win11 telepítése után is ugyanez a helyzet, asszony gépén 3 éves rendszerrel is ez van, ahol semmi beállítás, kiegészítő nem azonos az enyémmel, 2005-2006 óra használom ezt a fajta műholdvevő szoftvert azóta már a sokadik beltéri egységen vagyok túl, de túl vagyok már 15 gépcserén, 100 újratelepítésen, 5-6 beltéri cserén, sőt, a konyhai különálló beltérivel is ugyanez a helyzet, tehát nem csak a nappaliban lévő beltérire koirlkátozódik a dolog, hanem csak és kizárólag a chrome-ra, és 25 éve itthonról dolgozunk, minden nap gép bekapcs, lejátszás indít, és a jobb alsó sarokban este 10-ig megy a tévé háttérzajnak, soha nem volt gond. Beltériken is 1-2 éve érintetlen szoftverek futnak, volt újraindítás, és semmi változás, csak a chrome-on nem megy, asszony gépén se, még inkognitó módban sem, de a FF-on mindkettőn oké.
Itt is ugyanezzel kínlódik: [link]
A megnyíló médiaablaknál egy F12-t nyomva ennyi látszik, itt lesz a baj, ez az autoplay nem kell, hanem le kell töltse az m3u féjt, amit autón automatikusan megnyit, erre triggerelődik a vlc.

-
Rick4
félisten
Sziasztok, akadt egy kis gondom, a chome frissült nemrég, és az eddig huszonenéve működő megoldás ment a levesbe, ülök a gépnél, és a jobb alsó sarokban megy egy vlc stream az épp nekem tetsző tv műsorral, van egy linuxos műholdvevőm, aminek a webes felületén nézem a műsorújságot, kattintok, letölt a böngésző egy m3u fájlt, amit nyit a vlc.
Tökéletesen működött idáig, nemrég rákezdte, hogy próbálkozik megnyitni, de természetesen nem sikerül, csak egy ilyen képet kapok:
Pár napja egy komplett újratelepítés volt, a hiba maradt, szóval ezt ki lehet kapcsolni? Átnéztem minden beállítást, én semmit se találtam.
Firefox mellette megnyitva tökéletesen teszi a dolgát, rányomok a gombra, letölti, vlc indítja.További furcsaság, hogy van egy syno nasom, aminek a webes felülete pár napja belassult, akad, a ff-on ez is tökéletesen pörög, ahogy a chrome-on eddig ment, szóval a chrome- mal lesz valami. Nem állítottam semmit, nem raktam fel új kiegészítőt, minden hardver a helyén, csak ez a két apróság van ami változott.
-
Cs1csó
titán
válasz
growler
üzenetére
Gyakorlatilag BÁRMIRE amiből statisztikai alapon valami hasznost ki tud húzni.
Amúgy nem kell kimondottan "félni" ettől, mert igazán NEM kíváncsiak ránk, rád, rám stb. de a MINTAVÉTELHEZ kell a sokaság, és így jönnek ki a statisztikai eredmények amikre gyúrnak.
Persze ha valaki politikus, vagy egy nagy cég vezetője, vagy simán ismert ember filmsztár stb.
Akkor érdemes valami extrém okosságot is csinálni mert ők már lehetnek olyan szintű célpontok, hogy akár egyén szinten is kíváncsiak legyenek rájuk. -
growler
őstag
Chrome-bővítmények kémkedése: 287 bővítmény kémkedik 37 millió felhasználó után. [link]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Pár hónapja kaptam egy képet Messengeren. Én ezt a képet számítógépről Chrome böngészőn keresztül meg is nyitottam a Messengerben. Szerintetek van rá esély hogy ezáltal valahova a gép mélyére ez a kép elmentődött?

-
Rick4
félisten
-
-
zizidor
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
A Google szerint igen:
1. Nyomd meg a Win + R gombot, írd be: regedit, majd üss Entert.
2. Navigálj a következő kulcshoz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome (Ha a Google vagy a Chrome kulcs nem létezik, jobb klikk az előzőre -> Új -> Kulcs, és nevezd el értelemszerűen.)
3. A Chrome kulcson belül kattints a jobb egérgombbal: Új -> DWORD (32 bites) érték.
Nevezd el pontosan így: AllowDeletingBrowserHistory
4. Az értékét hagyd 0-n (ez jelenti a tiltást).
5. Indítsd újra a Chrome-ot.Nem próbáltam ki, de logikusnak tűnik.
-
Üdv! Ki lehet-e kapcsolni az előzmények törlésének lehetőségét? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI mini 3 drón display unit
- Android Streaming / Média Boxot keresek
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest