- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz kristof123 #33528 üzenetére
Céges gépen én az UBlock Lite-ot használom, meglepően jól teljesít.
Magán gépen és mobilon meg Brave (web3 stuff letiltva), ahhoz nem is kell bővítmény.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Garsza #33481 üzenetére
Csak így, önkényesen? Elég furcsa.
Változtasd meg úgy, hogy ne hasonlítson az eredetire. Pl. hozzáírsz valami kamu paramétert, amit a program nagy valószínűséggel nem fog használni semmire.
192.168.50.1:8522/?ujlink=bizonyHa így is hozzáír bármit, akkor ott valami árulás van.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz peter889 #33469 üzenetére
Szerintem itt (legalább) két külön dologról van szó. Egyrészt a Google megjegyzi a keresési előzményeket a különböző szolgáltatásaiban, ha be vagy jelentkezve. Ezen tudsz variálni ezen az oldalon.
A másik, amit a böngésző tárol el keresési vagy egyéb előzményként. Erre pillanatnyilag nem tudok megoldást. Ezt korábban a beállításoknál ki lehetett kapcsolni az Automatikus kitöltés és jelszavak szakaszban. De a jelszókezelő új felületre költözött, a régi helyen meg csak a címek mentéséhez ad beállítási lehetőséget. Nem próbáltam, de talán segít, ha ezt kikapcsolod.
-
zizidor
őstag
válasz makoss #33375 üzenetére
Valószínűleg egy kamu riasztás, gondolom rá akarnak venni, hogy megvegyél valami gagyi programot. Én en bloc letiltanám a Chrome értesítéseket. Illetve én le is tiltottam.
(Beállítások, Webhely beállítások, Értesítések, Webhelyek nem küldhetnek értesítéseket)
Ahol meg esetleg kell, azt hozzáadod kivételként.[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz BagyiAti #33355 üzenetére
A gép adataiból generál valami egyedi azonosítót, ahhoz társítja az adatokat, emiatt nem működnek másik gépen. Ha voltak szinkronizált adataid, azokat a Google fiókból vissza lehet állítani.
Én csak a könyvjelzőket és a jelszavakat szoktam menteni, de azokat sem a Google fiókkal (xBrowserSync és Bitwarden, így más böngészőkkel is szinkronizálhatók).„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Azért ez egy kicsit jobb megoldás
Szerintem is, én is gondolkoztam rajta. Egy otthoni infrastruktúrába jól beilleszthető, nem egy különösebben költséges dolog, de azért pici szakértelmet igényel. Magaddal vinni viszont nem olyan sima ügy. Brave és Vivaldi legalább van mobilra is, meg annyi előnye van, hogy azzal nem gyűjti be a Google és a Microsoft a böngészési szokásaidat...
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz Cs1csó #33345 üzenetére
Persze. Kb. úgy mint uBlock esetén, van egy halom szűrőlista amit ki/be kapcsolgathatsz, hozzá is adhatsz listákat, meg egyéni szűrési szabályokat is. A weblapról is kijelölheted a szűrni kívánt dolgot. Mondjuk ezt hülyén fordították, mert Elem blokkolása helyett Blokkelem jelenik meg a menüben, de attól még működik.
-
zizidor
őstag
válasz galaxy55 #33343 üzenetére
Alapvetően minden Chromium alapú böngészőt érint. Néhányan jelezték, hogy továbbra is támogatják a v2-t (Vivaldi, Thorium, Brave, Ungoogled Chromium), amíg a Google el nem lehetetleníti az új verzióba való beillesztését.
Ettől függetlenül a Google simán kinyírhatja a Chrome webstore-ból a v3-at nem támogató bővítményeket. A Microsoftnak ugyan van saját webstore, de ők is a v3 mellett állnak.
A beépített adblockos változatok valószínűleg továbbra is használhatók lesznek.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Szirtimorc #33327 üzenetére
Ezt találtam. Le kell tölteni a crx fájlt és úgy hozzáadni. Kipróbáltam, működik a módszer.
The CRX file itself can be directly downloaded from:
https://clients2.google.com/service/update2/crx?response=redirect&prodversion=[PRODVERSION]&acceptformat=[FORMAT]&x=id%3D[EXTENSIONID]%26uc[PRODVERSION] is the version of Chrome, minimum 31.0.1609.0
[EXTENSIONID] is the ID of the extension
[FORMAT] is crx2 or crx3„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Elég valószínűtlen, hogy egy ilyen hardver kevés legyen. Én ezeket próbálnám:
1. Fájlból lejátszani egy 4K videót, rendben van-e a hardver.
2a. Ellenőrizni a chrome://gpu lapon a videó dekódolás hardver gyorsítását.
2b Esetleg utánanézni egy GPU driver frissítésnek.
3. Egy sávszélesség mérés (speedtest.net, szelessav.net). 25 Mb/s alatt lehet gond.
4a. Egy próba adblock nélkül?
4b. Esetleg áthívni egy havert, akinek van prémium előfizetése, neki hogy megy...„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Így első pillantásra olyan, mintha valami történt volna valami a helyi konfigurációval (amit többnyire SQLite adatbázis fájlokban tárol). Nincs esetleg valami optimalizáló (CCleaner vagy hasonló), ami időnként kitakarítja és tömöríti ezeket?
A helyreállításra nincs ötletem, úgy tudom maga a Chome alapból nem csinál mentéseket.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Oldman2 #33256 üzenetére
Nincs kizárva, bár én ilyennel még nem találkoztam, csak ahol több ügyfélkaput is használnak. Beleszólhat akár egy módosítás is, amit a fejlesztő csinál
A probléma ott indul, hogy kijelentkezéskor törölni kellene nekik a felhasználói sütiket, nem pedig rinyálni a következő belépéskor.
-
zizidor
őstag
Töketlen volt a webfejlesztő! Ez a hiba olyankor szokott előjönni, ha több ügyfélkapus azonosítóval lépnek be ugyanott (ugyanaz a gép, user, böngésző). A megoldás a cookie-k törlése. Elég csak a belépési oldalon, nem kell az egész böngészőből.
-
zizidor
őstag
válasz pendre54 #33230 üzenetére
Így rákeresve a problémára, csupa haszontalan tippet találtam (cache törlése, Chrome frissítése, stb). Én első körben megnézném a chrome://gpu lapon, hogy milyen módon használja a GPU-t, van-e hardveres gyorsítás (Canvas, Composition, Video decode). Probléma esetén érdemes a chrome://flags lapon rákeresni az "accelerated" szóra, és ellenőrizni, hogy engedélyezve van-e az "Accelerated 2D canvas" és a "Hardware accelerated video decode".
Ha nem itt van a probléma, akkor megnézném, hogy van-e frissebb grafikus driver, mert néha becsúsznak hibák, és itt a fórumon is volt már, akinek a driver frissítés oldotta meg a helyzetet.
Szerk.: Úgy látom a RIOS nem támogatja a chrome:// linkeket.
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz Csöves #33174 üzenetére
A Hacker News szerint magas besorolású sérülékenységet javítottak éppen.
-
zizidor
őstag
A süti neve is számít, illetve a __Secure- prefix sem egy kötelező elem, és a sütiknek további paraméterei is vannak (Domain, Path, Expire, SameSite, stb.)
Ezeket az F12-vel előcsalható fejlesztői eszközöknél részletesen meg lehet nézni (Network > Headers > Response Headers [kép]).„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Nem így. A <cookie-name> és <cookie-value> helyére kell behelyettesíteni a tényleges nevet és értéket. Pl:
Set-Cookie: __Secure-token=asfsdr%40gmail.com%7C1712594782%7CWTL6PEpc9ZilaudfdfISpr8Hm9KMe3Q97HLhwr9ni%7Cadb0cbd36e0ef6af8cf98477e0916ae1c6d73c83ffe09c8f5ee8fb06eef78d09; Secure
-
zizidor
őstag
válasz Csöves #33008 üzenetére
Kiderült miért nem működik a térkép a keresőben, bár nem értem miért csak utólag.
-
-
zizidor
őstag
Sajnos minden online szolgáltatásban bene van a kockázat, hogy megváltozik, vagy akár meg is szűnik. Saját rokonaim is szívnak emiatt, sokszor nem találják meg a dolgaikat a megszokott helyen vagy módon. Jelen helyzetben az a legegyszerűbb, leggyorsabb és talán időtálló megoldás, hogy konkrét helyekre egyből a Google Térkép weboldalán vagy az alkalmazásban kell keresni. Ki kell rakni a kedvencek közé ill. az asztalra/kezdőképre az ikonját, úgy egyből elérhető. Tudom, nem ugyanaz, de minden kerülő megoldás csődöt mondhat egy újabb átalakítás esetén.
OFF²: Másik kedvenc, amikor olyanokat kér tőlük egy weboldal, amit nem is értenek hogy mit takar. Mint pl. most a Google ezzel a fiók-összekapcsolással.
-
zizidor
őstag
Én alaposan átnézném milyen bővítmények vannak, illetve fel kellene rakni egy adblock-ot, kiegészítve a NoCoin filterrel. Egy rakás weboldal futtat kriptobányász szkripteket a júzer tudta nélkül. Olyannal is találkoztam, hogy egy bővítmény (crxmouse) titokban lopkodni kezdte a böngészési adatokat, csak nem bírta a szerverük, amiatt lassult be a böngésző. Mondjuk azután ki is hajították a webstore-ból.
-
zizidor
őstag
válasz MadGame #32978 üzenetére
Ennél jobbat sajnos én sem tudok, nyilván erre van tömeges igény. Esetleg valami bővítmény segíthet, van egy rakásnyi könyvjelző kezelő, de konkrét példát nem tudok mondani. Nekem van egy "!" mappa, abba kerülnek, aztán időnként a helyükre rakom őket.
Remélem nem abba az irányba megyünk, hogy majd a böngészőbe integrált MI dönti el mik legyenek a könyvjelzők és milyen elrendezésben...„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
"Majd írnak egy v3-as blokkolót és kész."
Sajnos ez nem ennyire egyszerű. A blokkolást nem a bővítmény csinálja, hanem maga a böngésző, a bővítmény csak összeállítja hozzá a listát. A v3-nál ez viszont alaposan be lesz korlátozva. Persze arra hivatkoznak, hogy ne rontsa a teljesítményt, de mindenki tudja miről is szól ez valójában. A teljes blokkolás is necces, van már olyan bírósági határozat, hogy a felhasználóknak joguk van a blokkoláshoz.
Inkább az a kérdés, hogy a többi Blink alapú böngésző is átveszi-e ezt, illetve lesz-e lehetőség olyan patch-elésre, ami lehetővé teszi a jelenlegi működést. (Itt most konkrétan a Brave-re és a Vivaldi-ra gondolok, főleg hogy bővítmény nélkül is elég jól blokkolnak.)
-
zizidor
őstag
válasz MadGame #32936 üzenetére
Próbáld meg, hogy a kérdéses oldal megnyitása előtt nyomsz egy F12-t, megjelenik a fejlesztői ablak, itt válaszd ki a Console fület. Utána, ha a problémás oldalra mész, itt megjelennek azok a hibák, amik miatt esetleg nem működik az oldal. (Script hibák, hálózati hibák, blokkolt elemek, stb.)
-
zizidor
őstag
válasz MadGame #32930 üzenetére
Na, olyan volt már, meg itt a fórumon is többen panaszkodtak rá. Meg szokott javulni, ha en bloc törlöd a Google Play Services által használt tárhelyet. Nem fog elveszni semmi, és perceken belül újra szinkronizálja az adatokat.
-
zizidor
őstag
Azt hiszem igazad volt. A cikkben tényként írták a lassítást, most meg az ellenkezőjét.
https://pcforum.hu/hirek/27095/youtube-reklamblokkolo-lassu-bovitmeny-bug-frissites„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz AssAssynn #32908 üzenetére
Persze, mindenki maga dönti el, mi az ami neki megéri.
Abból kiindulva, hogy nálunk egyetlen nyamvadt mozijegy 2400 Ft, szerintem egy családi prémium 2690 Ft-ért abszolút jó ár. Igen, ez az én véleményem, sokan nem értenek vele egyet, de azt kell mérlegeni, mit kapok érte itt, és mit kapok érte máshol.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
válasz garga01 #32852 üzenetére
Abban az esetben, ha a Google fiók szinkronizálás nem létfontosságú, megér egy próbát a Brave. Abban még mindig használható ez a bővítmény.
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
válasz petyus_ #32815 üzenetére
Van esetleg valami észrevehető közös jellemző a nem működő címekben?
DNS hibát több minden okozhat: malware, ami blokkol egyes oldalakat; böngésző bővítmények; VPN, hibás DNS beállítás a hálózati kapcsolatnál, néha még az is, ha a gép rendszerórája pontatlan.Elsőként azt kéne megnézni, milyen DNS-t használ a gép (parancssorban: ipconfig /all).
Utána azt, hogy a problémás weboldal elérhető-e böngészőn kívül (még mindig parancssorban: ping a-problémás-weboldal.com). Ha így megy, akkor a böngészőkben kell keresni a problémát.Érdemes megpróbálni a szolgáltatói helyett egy biztonságos DNS-t. Ezt a böngészőkben külön-külön be kell állítani. A beállításoknál a keresőbe beírod hogy "DNS", úgy általában könnyű megtalálni, aztán az "automatikus választás" vagy a "jelenlegi szolgáltató" helyett kiválasztani vagy bemásolni ezek közül valamelyiket:
https://dns.google/dns-query
https://1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com/dns-query
https://security.cloudflare-dns.com/dns-queryÉn a harmadikat használom, az eleve blokkolja a malware-terjesztő weboldalakat.
-
zizidor
őstag
válasz Zirowe #32816 üzenetére
Szerintem elkezdték nagyon tolni a https-t. Én régóta a Bitwardent használom jelszó tárolónak, az is tud automatikus kitöltést, de ha pl. a saját NAS-ra https helyett sima http-vel próbálok csatlakozni, az is visszakérdez, hogy ez így nem biztonságos, biztosan ezt akarom?
-
zizidor
őstag
válasz Zirowe #32812 üzenetére
Lehet hogy szigorítottak a működésen, és a sima http már nem elég. Support szerint:
Ha az űrlap kitöltésekor nem jelennek meg javaslatok, akkor:
- Lehetséges, hogy a webhely nem elég biztonságos ahhoz, hogy megkapja az adatokat a Chrome-tól.
- Ha a webhely biztonságos, akkor lehet, hogy a Chrome nem tudja azonosítani az űrlap bizonyos mezőit.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Én most egy online jelszókezelőt használok, persze MFA bekapcsolva. 180 jelszó van benne, jellemzően 20-24 karakter hosszú, random generált kódok, nem is lehet megjegyezni őket, de social hacking módon kikövetkeztetni sem...
Ezt csak azért írom le, mert dobtam egy hátast, amikor valamelyik éppen próbált jelszókezelő program simán kiolvasta az összeset a böngészőből. Ezen az alapon bármelyik program megteheti.
Egyébként a Chrome-ból is lehet fájlba exportálni őket, érdemes is időnként, pont azért, hogy bármi történik, legyen róluk egy másolat. Amit persze biztonságos helyen kell tartani.
-
zizidor
őstag
válasz OldMike #32726 üzenetére
Ezt nehéz is értelmezni. A "http2 protocol error" még jelentene is valamit, de a 200 (OK) azt jelenti, hogy nem történt hiba.
Próbáld meg átmenetileg kikapcsolni az uBlock-ot és úgy egy keresést.
Vagy ami még esetleg bele tud kavarni, az valamilyen víruskereső, esetleg valamilyen proxy. Néha az is, ha nagyon pontatlan a gép órája.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz OldMike #32722 üzenetére
Ilyen "karikázás" akkor szokott előfordulni, ha valamiért nem tudja betölteni az oldal további részét (újabb találatok). Ez lehet valamilyen hálózati hiba miatt, de okozhatják bővítmények is.
Ha a keresés előtt nyomsz egy F12-t, megjelenik a fejlesztői konzol, azon belül van egy "Console" fül. Itt megjelennek olyan hibaüzenetek is, amiket egyébként nem látsz. Azt próbáld meg, hogy amikor karikázik, akkor jönnek-e elő hibaüzenetek. Azok alapján már el lehet indulni valamerre.
@MaxxDamage: Csak egy hirtelen jött ötlet volt, de örülök ha bejött.
-
zizidor
őstag
Esetleg ezzel? Tudom, nem ugyanaz, de mégis valami hasonló megoldás.
-
zizidor
őstag
Én az Ant Video Downloadert szoktam használni. Elég ütős, ki is tiltották a Chrome webstore-ból, a készítő honlapjáról lehet letölteni. Más böngészőkhöz (FF, Opera, Edge) simán letölthető, de kell hozzá egy natív kliens app telepítése is.
-
zizidor
őstag
válasz Cs1csó #32473 üzenetére
Már az is túl bonyolult, hogy ki van rakva a könyvjelző sávra, és jobb klikk, inkognitó módban megnyitni.
A webhely beállításokkal annyit tudtam trükközni, hogy a böngésző bezárásakor az ügyfélkapus sütik törlődnek, de ez mit sem ér, ha a két belépés között nincs bezárva.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Sziasztok!
Van a böngészőknek (mindegyik érdekel, Chrome, Firefox, Brave, Edge, akármi) olyan beállítási lehetősége, vagy megoldható valamilyen bővítménnyel, hogy URL alapján bizonyos weboldalakat mindig privát/inkognitó módban nyisson meg?A kérdés gyökere leginkább az Ügyfélkapu, amit ha egy gépről többen használnak, egyszerűen nem enged bejelentkezni. Hiába lépsz ki az egyikből, nem tudsz a másikkal belépni, folyton azon rinyál, hogy törölni kell a cookie adatokat. Köszi, ezt magyarázd el a 70+ éves szülőknek, akik azt sem tudják mi a cookie. Ráadásul az összes süti törlése eléggé overkill és értelmetlen.
A munkahelyi gépen is egyes weboldalak kizárólag inkognitóban nyílnak meg (nyilván valamilyen céges policy miatt, de arra nincs ráhatásom), és nem tudom, nem is akarom mindet fejben tartani.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest