Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
TomMusic
üzenetére
Nálad van valami hiba:
cache ürítés, tiltsd le a kiegészítőket mindet majd azok nélkül fuss neki. Esetleg ha nem lesz sehogysem megoldás rakd újra a böngészőt (nekem az vált be, hogy van sziknronizációm de csak KÉT DOLGOT szinkronizálok: 1. a könyvjelzők 2. a jelszavak (ez utóbbit NEM a böngészőre hagyom hanem erre a BitWarden-t használom.
Tehát egy teljes böngésző eltávolítás után FRISS telepítővel újratelepített böngészővel bejelentkezel és SZINKRONIZÁLSZ.
FONTOS!! Hogy csak a KÖNYVJELZŐKET szinkronizáld beállításokat stb. NEM mert lehet ott bújik meg valami probléma.Esetleg lefuttathatnád ezt is még előtte: AdwCleaner (ki tudja hátha van valami kis potyautas kéretlen (NEM KÁROS CSAK KÉRETLEN) cucc.
-
Cs1csó
titán
válasz
Csöves
üzenetére
TESZTELÉS. Kezdésnek a LITE-ot is tesztelheted, amiket te látogasz oldalakat ott vajon jönnek e korábban nem látott "problémák"?
Aztán az említett Lite -s az Adguard ingyenes böngészőbővítményeAmúgy úgy tudom szűrőket lehet mindegyikhez adni így tetszőlegesen lehet akár javítani a szűrési képességeket.
(azért írom így mert manapság már csak érintőlegesen használok Chrome-ot, saját eszközökön Firefox és ritkán Brave)Sokszor az is előfordulhat, hogy te a Lite mellett is szépen tudsz zavaró dolgok nélkül netezni mert aki panaszkodott rá olyan weboldalakat is böngészik amik a fősodortól eltérőek így akár a Lite szűrőket karbantartók sem találkoznak vele.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
Akkor kérdezem megint: miért kopna ki? A manifest v3 miatt? Ez egy ügyes próbálkozás a gugli részéről de ha jönnek majd a kikerülhetetlen reklámok azoknál is akik eddig boldog tudatlanságban használták a böngészőjüket nem hiszem, hogy beletörődnek hanem vagy maguk keresgélnek vagy egy a témában járatosabb ismerősüknek szólnak és az segít.
Amúgy Gorhil megcsináltam az Ublock Origin Lite-ot ami úgy tudom azért működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
kristof123
üzenetére
Ublock Origin Lite, vagy AdGuard ingyenes böngészőbővítménye
-
-
Cs1csó
titán
válasz
ggg666
üzenetére
Szia, valami bezavar, tiltsd le a bömgészőbővítményeid restart a böngészőre, hátha valamelyik okozza.
Esetleg gyaluld a böngészőt, tiszta telepítés.Majd teszteled. (A beállításaid mentsd) ha tiszta böngészővel megy akkor szinkronizáld vagy másold vissza ami kell és ha ekkor jó örülsz ha nem akkor sajnos valami a saját profilodban van: beállítás, szinkronizált adat stb. ami bezavar.
Csak így a linkelt kép alapján senki sem fogja megmondani, hogy mi a hiba forrása, a Facebook amúgy is egy leprogramozott rémálom.
-
Cs1csó
titán
válasz
zizidor
üzenetére
beépített adblockos változatok
Ezeket lehet finomhangolni? Szűrőket hozzáadni stb.? Mert ha belefut az ember valamibe amit blokkolni vagy épp engedélyezni szeretne akkor jól jön ha lehet játszani a szűrőkkel vagy mint az UO-nál manuálisan kijelölni, hogy mit szeretnék blokkolni.
-
Cs1csó
titán
Előfordulhat, Google fiók szinkronizációd van a könyvjelzőkhöz? Lehet az zavar be. Kapásból nem tudom mi a megoldás, esetleg időlegesen kapcsold ki a szinkronizációt majd frissítsd indítsd újra a böngészőt a gépet is és teszteld aztán kapcsold be újra a szinkronizációt.
Más gépen nem léptél be? Ilyenkor is szokott problémázni. -
Cs1csó
titán
válasz
nesh_019
üzenetére
Ez inkább Facebook+Chrome gond. Szokásos:
- kipróbálni letiltott kiegészítőkkel
- lefuttatni az AdwCleaner-t hátha van valami kellemetlenség
- reklámblokkolónak használj Ublock Origin-t
- telepítsd újra a Chrome-ot -- gyalulod reinstallViktor felvetésére reflektálnék: az UO a legjobb reklám/tartalom/káros dolog blokkoló, anélkül böngészni olyan mint gumikötél nélkül bungie jumpingolni.
Alapvetően a Chrome ugye változik a V3-al de ettől még úgy tudom az UO használható amivel lehet kísérletzeni azok a szűrők kikapcsolni bekapcsolni hátha valami segít.
-
Cs1csó
titán
Ez igaz, de minden változik, a változás szükséges. Ilyenkor inkább azt hiányolom, hogy nem elérhető a régebbi metódus pl. egy kattintással vissza lehessen állítani, tehát eddig volt "A" keresési metódus jön a "B" akkor az nem írja felül az "A" keresési metódust, hanem lehessen tetszés szerint használni.
-
Cs1csó
titán
válasz
maximuss
üzenetére
Várom már, hogy a Google végre bekeményítsen és ezzel a véhárommal végre betegyen a blokkolóknak: remélhetőleg ettől az általam is használt Firefox kb. hibahatáron belüli 5%-os piaci részesedése végre megcombosodhatna a sok átpártolótól és akár 10-20%-ra is ugorhatna. Talán a több pénz, több fejlesztést is jelent (bár kétlem, de a remény él)
Van a családban Chrome-os gép friss naprakész és majd akkor hiszem ha látom, de még nem látom azaz még mindig blokkolva vannak reklámok. Majd akkor kell sipitozni és váltani ha már egyik kieg sem fog ezen segíteni, de még mindig nem ott tartunk.
Ha pedig lesz kiskapu akkor lehet az mondani: adtak a xarnak egy pofont. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Telefonon (ezt már talán máshol írtam is neked) mivel sok alkalmazás reklámoz ezért jobb reklámszűrt DNS-t beállítani: beállítások, kapcsolat és megosztás, dns, privát dns:
ingyenes vonalon ez jó:"dns.adguard-dns.com"
Nem zavaró a lassítás (nem érzem) de sok alkamazás ami ingyenes de pl. alul reklámot jelnít meg annál itt nincs semmi. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A routerben állítottam be (nekem csak IPv4 van) a "primary"-nak és a "secondary"-nak is a Cloudflare-t, tehát az elsődleges és a másodlagos is Cloudflare (1.1.1.1, 1.0.0.1)
Ez elvileg nem a legjobb, jobb az ha az elsődleges pl. Cloudflare a másodlagos pedig egy mqaik szolgáltató pl. a Google, de én szeretek veszélyesen élni
-
Cs1csó
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Tipp: jelöld ki a levelet és helyezd át az elsődleges mappába, így a Gmail tudni fogja, hogy ez nem spam hanem fontos.
-
Cs1csó
titán
válasz
Visormail
üzenetére
Fölösleges kiegészítő. Ott van az Ublock Origin vagy az AdGuard, ahhoz a FilterLists oldalról lehet letölteni szűrőket, akár YouTube specifikusakat is.
-
Cs1csó
titán
Szia, a beállítások - kapcsolat és megosztás és itt lejjebb görgetve privát dns.
Itt kell beállítani majd mented és kész is. Nem lesz reklám sem az alkalmazásokban se a böngészőben (az is egy app ugye)
Ha valamelyik alkalmazás ezután nem.fog rendesen üzemelni akkor kapcsold ki a privát dns-t. -
Cs1csó
titán
válasz
Teodor52
üzenetére
Szia, amit kipróbálhatsz:
- letiltott kiegészítőkkel is próbáld ki
- frissítsd a legfrissebb verzióra a böngészőt
- akár újra is telepíthetnéd a böngészőt
A VGA driver milyen régi? Talán még az is bezavarhat. Nem tudom ha van valami HDR opicó a YouTube-on lehet ki van kapcsolva? -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Bőven használható alapon is mindegyik védelem de saját "lélektanuk" van amit érdemes ismerni plusz nem mindegy milyen szinten lévő felhasználó van előtte pl.:
Defendernél ajánlott lehet pl. a Defender UI-t telepíteni interaktív profillal.
Avast Free-nél érdemes hozzáértőbbnél az automata karanténozást előbb egy a felhasználóhoz intézett kérdésnek megelőznie.
Az ajánlatokat, adathyűjtést kikapcsolniBD Free-nél a reklámok (ajánlók) kikapcsolhatóak plusz esetlwg ott se legyen automata a döntés
Kaspersky-nél már bonyolultabb magát a védelmi szintet nem érdemes változtatbi (pl. ha van csúszka akkor azt "erősebbre" venni ellenben pl. a web-böngészővédelem résznél pár dolgot lehet a fürgébb böngészés miatt átállítani, és persze az ajánlatok (reklámok) kikapcsolhatóak bizonyos szintig.
-
Cs1csó
titán
válasz
D@niel
üzenetére
A "fogadd el a sütiket" kérés elfogadása és a sütik megtartása kell. Ha van reklámblokkolód akkor kapcsold ki frissítsd az oldalt amit kér fogadd el majd lépj be.
Ezután elvileg vissza lehet kapcsolni az oldalon de akár teszt jelleggel azon az oldalon legyen inaktív (a többiboldalon persze működni fog) -
Cs1csó
titán
Szia a reklámblokkoló zavarhat be ja van kapcsold ki majd frissítsd az oldalt.
Ha nincs blokkolód vagy ettől nem javul meg akkor a többi kiegészítőt tiltsd le időlegesen.
A reklámblokkkolót is visszakapcsolhatod utána. Reklwmblokkolónak használj Ublock Origin-t vagy az ingyenes szintén bővítmény AdGuard-ot. -
Cs1csó
titán
válasz
mikk2000
üzenetére
Igazság szerint nem az Ublock Origin blokkol hanem a SZŰRŐLISTÁK. A beállitások között a KÜLSŐ SZŰRŐK rész alatt tudsz te is ki/be kapcsolni listákat, de pl. innen: FilterLists.com
tudsz letölteni listákat és hozzáadni az UO-hoz.
Plusz ha ez nem elég te magad us tudsz manuálisan kijelölni blokkolandó tartalmat. Az UO környezeti menüjével a ki "ecset" (fecskendő) ikonnal. -
Cs1csó
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem hiszem, hogy így kellene működnie mégis így működik, FF-en akár kiegészítővel akár az about config módosítással is történik nincs gond. Bosszantó. Mindegy nekem jó az FF.
-
Cs1csó
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
Szia, Firefox-ra elég ha a about:settings részben beírod hogy "zoom" és ahol a sok szám van a az a nagyítás rész és oda beírod amit szeretnél.
Amit linkeltél az jó amúgy FF-re vagy zoom for firefox vagy valami hasonló néven fut.Google-re nem tudom nekem a fix 140%-os a jó és ugye az alap opció a 125 majd utána a 150% és nekem ugye köztes érték kellene de Chrome-ra nem nagyon találtam megfelelőt nem egyszer csinál olyat, hogy kattintok az oldalra és még kis méretben indul majd utána vált át nagy méretbe nem értem.
Amúgy ZOOM PAGE WE van chrome-ra is. -
Cs1csó
titán
Igen, a böngészőben megnyitod a google fiókodat és ott keresed meg a böngésződ "tartalmát" tehát a könyvjlezőket, és egyéb szinkronizálandó tartalom ott van felsorolva ott lehet elvileg törölgetni és mivel az a "központ" ezért az lesz az alap ha majd szinkronizálásra kerül a sor. Bár ha egy szinkronizált böngészőben rendet teszel kattintasz a szinkronizálásra és úgy marad ezután egy másik eszközön is megnyitod és kattintasz a szinkronizálásra ahol még régi állapot van akkor az új állapot szerint kellene azon a böngészőn is szinkronizálni a tartalmat.
A google fiók beállítását pl. ha be vagy jelentkezve a böngészőben és behozol egy google.com oldalt akkor ott a jobb felső sarokban lesz sok kicsi pont - egy menü felület - a profilképed mellett és arra kattintva nézz szét a beállítások között. -
Cs1csó
titán
Igen. Ez mind befolyásolhatja. Még a gyalulás előtt lehetne minden kiegészítőt törölni és/vagy letiltani böngészőt újraindítani majd tesztelni a játékot.
HA így meg akkor egyenként lehet engedélyezni a kiegészítőket. Az UO legyen csak egyedül és ne legyen az AdBlock azt kukázd.
Filterek közül elegendőek ezek:
- AdGuard Base, AdGuard Annoyances, AdGuard Tracking Protection,
De mivel ezek előfordul, hogy nem tökéletesek reklámszűrésre ezért esetleg még ezt kiegészíteni az EasyList-el.Amint kiderül, hogy letiltott kiegészítőkkel fut a játék majd után a többi kieg engedélyezésével is fut végül jöhet az UO - azt utoljára hagyd és jó lenne újratelepíteni azt is tehát törlöd majd böngésző restart aztán mehet fel az alap filterekkel amiket írtam fentebb.
Mivel Facebook-os játék ezért a "Social Media Filter" is probléma forrása lehet hiába másik böngészőben fut ezzel a filterrel.
-
Cs1csó
titán
Szia kiegészítők vannak? Mert azokat is lehetne törölni, tiltani tesztelni. HA nem ez a gond és tényleg a szinkronizacio akkor azt kell "kigyomlalni" a Google fiók központba a szinkronizált elemeket lehet törölni. Amit mi denkeppen érdemes törölni:
- beállítások
- kiegészítők
- témák stb. tehát bármilyen módosítás
Csak ezeket szabadna meghagyni :
- könyvjelzők(Ha nem külső jelszokezelőt használsz akkor ugye a jelszavakat is meg lehet tartani)
Ezek után megint tesztelni. Ha jó akkor lehet telepíteni a kiegészítőket tiszta telepitessel (rrklamblokkolonak Ublock Origin)
Majd belakni de közben többször is teszt hátha valami beállítás visszajön.
A Facebook sütiket ,(cookie) is érdemes elfogadni. -
Cs1csó
titán
válasz
junior11
üzenetére
Kàr! Pedig már nagyon kíváncsi vagyok hogy:
1. mekkora lesz a népharag azoknal akik nem követik a fejleményeket és nem tudnak semmit erről a "v3"-rol (egy barát stb. anno telepítette nekik a reklamblokkolót és azóta nem is foglalkoztak vele ) most meg majd jönnek a reklámok
2. Mennyivel fog nőni más böngészők népszerűsége (elsősorban a Firefox érdekel amire az utóbbi időben azért rajart a rúd) -
Cs1csó
titán
válasz
szaki7
üzenetére
mert feszélyez, ha egy amerikai cég előzetes engedélyem nélkül turkál a gépemben és változtatásokat csinál.
A Windows 7 is ugyanúgy "hazatelefonál" annyiban jó most a Windows 10 mert már a11 a "fő" így a 10-et kevésbé bolygatják "fejlesztik" szerintem érdemes áttérni rá.
Persze utána végig kell menni a beállításokban és amit lehet kikapcsolni ha már említetted a CCleaner-t abban lehetséges törölni az UWP appokat is tehát azoktól is megszabadulhatsz.Ezután a használhatósága kb. olyan mint a Windows 7-é, nekem elhiheted, a Windows 7-et használtam vagy 5 évig, 7 éve pedig már a 10-et használom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fuvaros
üzenetére
Szia, futtass pár keresőt pl.: AdwCleaner, Emsisoft EK, esetleg egy másik gépen egy pendrivera létrehozott rescue diskkel pl. Kaspersky.
Esetleg a böngésző ujratelepites de a szi kronizalasnal csak a szuksegesekre szoritkozz nehogy visszamasszon pl.: könyvjelzők (beállításokat, krliegeszitoket majd inkább tiszta telepitessel manuálisan)
A rendszert is frissithetned, legyen naprakész. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Magyarul tud. Van Android-os appja, ami letölthető a Play áruházból gondolom, hogy ha azt telepíted akkor az nem a böngészőben lévő jelszavakat fogja megjegyezni mint a bővítmény változata hanem a telefon appjainak a belépési adatait. Persze ki kell próbálni. Egy app-ot nem nagy dolog telepíteni próbáld ki.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Szia a Bitwarden böngészőbővítményt használom én is mindenhol: Windows PC-n Firefox-ban, és Android-os telefonon szintén Firefox-al de ugye megy Mac-en és Linux alapú rendszeren és más böngészővel is.
Lusta vagyok így nálam a megbízható eszközeimen (otthoni pc és az ujjlenyomattal védett telefon) esetén meg is vannak jegyeztetve a jelszavak tehát a belépés mindenhova automatikus kisebb biztonság de agyf.szt kapnék ha mindig be kellene írnom a jelszót akár a böngésző újbóli megnyitásakor akár máskor. De beállíthatod, hogy böngésző bezárása után a következő megnyitásnál be kelljen írni a "master" jelszót a BitWardenbe.Online tárolja a jelszavakat tehát ha egy másik gépre belépsz telepíted a böngészőt ott is be tudsz lépni ez is kisebb biztonság mint ha pl. egy offline helyen tárolnád a belépési adatokat stb. de hát a kényelemnek ára van, én nekem ez így jó.
Az is egy előny, hogy nem kell kismillió program vagy akár eszköz jelszótároló rendszerében megbízni vagy rábízni elég egyben.
Nekem pl. anno valamiért a Firefox a router-em jelszavát nem tudta automatikusan kitölteni tehát ha meg akartam nézni a router beállításait mindig be kellett írnom a Bitwarden az képes kitölteni és így automatikusan is be tudok lépni.
Lehet azóta javult a Firefox és most már be tudna lépni sőt lehet nem is léptetne ki de most elvagyok a Bitwardennel. -
Cs1csó
titán
válasz
Soma01
üzenetére
Nem ez a kérdés, hanem, hogy ez végre elhozná azt, hogy a Firefox megerősödne!! Mondjuk egy 30-40%-os FF már azért masszív lenne, jobb anyagi lehetőségekkel.
Megtaláltam a The Verge cikkét is, amúgy az első megállapítás az amit én is írtam, hogy remélhetőleg ettől majd megerősödik a Firefox ahogy az értelmesebb emberek elkezdenek migrálni a Chrome-ról.
Az a baj, hogy azért meri ezt a Google meglépni mert rájöttek, hogy a hozzám - vagy hozzád - hasonló TUDATOS felhasználók száma ELENYÉSZŐ. Sőt most is sokan reklámblokkoló nélkül használják a böngészőjüket és f.ngjuk sincs a blokkolásról.
Tehát ez alapján MINIMÁLIS lemorzsolódás lesz a CHrome-ben ellenben még töb reklámot tudnak majd megjeleníteni. (sok olyan ember van akinek valaki anno beállított egy reklámblokkolót aztán azóta is azt használja már nem is tudja, hogy miért van kevesebb reklám na most ez meg fog szűnni)Érdemes lesz hogy végül hova fog kifutni ez a dolog.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sterilzona
üzenetére
Telepítsd az Ublock Origin böngészőbővítményt. HA más van telepítve akkor azt töröld, ha az Ublock Origin van telepítve azt is töröld és telepítsd újra.
Próbáld ki a böngészőt letiltott kiegészítőkkel. Ha ezután megjavul akkor valamelyik a letiltottak közül zavar be amikor aktív. -
Cs1csó
titán
válasz
Sterilzona
üzenetére
Futtasd le az AdwCleaner,t Emsisoft EK-t, DrWebCureIT hátha valami huncutság.
-
Cs1csó
titán
válasz
tobias40
üzenetére
Tipp: csinálj a csak YouTube-os böngészős fióknak egy külön asztali parancsikont és kezdőoldalnak pedig a YouTube legyen így ha arra az asztali ikonra kattintasz - vagy akár tálcára is kitűzheted ilyenkor régebben egy kis "arc" is volt az ikonon és abból lehetett tudni melyik profilt melyik tálcára kitűzött vagy asztali ikon indítja.
De az, hogy amikor a "mindenes" profillal böngészel és ott kattintasz a YouTube-ra és ezzel indítsa a másik böngészőprofilt hát nem lehet nem fog menni, legalábbis én nem tudom ezt hogy lehetne megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
sorry! Ezt benéztem.