Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy Chrome-ot érintő probléma egy ismerősömnél.
Face-en belül szokott játszogatni pár játékkal, melyek közül 1-2 nem működött nála az utóbbi időben. Plusz a Chrome is küldözgette már, hogy Windows 7-en nem fog frissülni, ezért tiszta telepítésű (nem upgrade) Windows 10-et kapott a gép (W11-re nem felel meg).A Chrome beállításai google fiókon keresztül leszinkronizálódtak, de a korábban tapasztalt Face játék nem indulás (pl. Pengle játék adatok letöltése a szerverről részen akad meg, erről a kèpernyőről nem lép tovább) a friss telepítésű Win+Chrome párosnál megmaradt. CTRL+F5 után is maradt a hiba.
Megnéztük Edge-el hogyan viselkedik és azon gond nélkül tovább lép, szépen lehet használni a játékot.
Ebből arra következtetek, hogy valami leszinkronizálódott Chrome-ba, ami a korábbi win alatt is hozta a problémát.
Lenne rá tippetek, hogy mi okozhatja a leírt jelenséget? Hogyan lehetne megoldani, hogy Chrome alatt is rendben működjön a játék?
-
válasz
mikk2000
üzenetére
A fájlcserélő oldalakat le lehet tiltani.
Telepíteni meg úgysem tud semmit a gyerek engedély nélkül (windowsban meg androidon is van ilyen beállítás, de úgy hallottam ios-on is). Hidd el, hogy nagyon profik ezek a szülői felügyelet funkciók, mind androidon, mind windowsban.
-
A gyakran látogatott oldalak részt lehet bővíteni alapból? 10 könyvjelzőt enged és kész. A speed dialt szoktam használni, gondoltam ha külön kiegészítő nélkül is megoldható, akkor megfelelne a google szolgáltatása. Ez gy viszont elég sovány.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy laptop amiben szektorhibás lett a HDD. Kapott egy SSD-t és egy friss win telepítést. Viszont a Chrome nem szinkronizált valamiért be semmit a fiókba. Így nincs meg semmi, főleg a mentett jelszavak a problémásak. A HDD-t bele dobtam egy külső házba és gépre dugva látok mindent rajta. Bootolni nem tudok róla, össze omlik a win indulás közben. Indítási javítás sem tud mit kezdeni vele. Így, hogy fizikailag hozzá férek a fájlokhoz, ki lehet nyerni valahogy vagy vissza lehet másolni valahogy a jelszavakat az SSD-n futó chromeba?
-
mikk2000
őstag
válasz
CragON
üzenetére
Csak azt látom hogy elég macerás a dolog, kezdve azzal hogy átállítás után 24 óra kell elteljen, évente egyszer lehet országot változtatni meg ilyenek, úgy általában ezt a szülői felügyeletet se értem, magyar fájlcserérőről a gyerek azt szed le amit akar. Úgyhogy átadom a lehetőséget valaki másnak, nem mintha a jóváhagyásom kellene hozzá.
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy fiókot a fiamnak és nem tudom beállítani a szülöi felügyeletet, mert azt az üzenetet kapom, hogy nem egy régióban van az én és a gyerek fiókja. A fiók beállításokban úgy látom, hogy mindkettő magyar. Böngészve azt találtam, hogy a google play áruházban lehet még országot változtatni. Böngészőben bejelentkeztem a fiókommal a play áruházban és ott Németország szerepel. Sajnos nem tudom megváltoztatni a leírás szerint és ha újra bejelentkezek akkor is Németország látszik. Nem használok google playt! Nincs Android rendszerű eszközöm! Laptopon Goggle Chrome-on keresztül próbáltam a beállításokat.
Tud valaki segíteni mi lehet a gond?
-
kezo0
addikt
válasz
mikk2000
üzenetére
Ez a Chrome újkeletű hülyesége, nem a router van "elkonfigurálva". Volt már erről itt szó, külföldi oldalakon is vannak panaszok. Más böngészőkben simán megnyílnak azok az oldalak, amelyeket a Chrome most nem biztonságosként letilt. Ráadásul még erőltetve sem lehet továbblépni.
Egyelőre csak ideiglenes workaroundok vannak, írtam is már korábban egyet, amit google help community-ben írtak. -
mikk2000
őstag
válasz
classic B
üzenetére
Abból amit leírtál az jön le, hogy a chrome-nak semmi baja, hanem a routered működik szarul, vagy elkonfiguráltad. A routereden egy load setup default indításnak elég lenne, persze ha be utod állítani rajta a wifi illetve az isp csatlakozási adatokat, meg ami kell még neked. Esetleg fw frissítés a routeren.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A böngészőmben a Bővítmények között ott van a Microsoft Defender Browser Protection is. Szerintem nem én tettem bele, nem emlékszem rá, de ott van. Ez mostanában letiltja/nem engedi a https://www.takarekbank.hu/netbankba való belépést. FF és Edge alatt semmi gond sincs, Chrome is csak mostanában kezdte ezt, előtte nem tiltotta sosem pedig évek óta Chrome alól léptem be a bankomba.
Chrome-ban ezt a https://www.takarekbank.hu/-t be lehet tenni valahogy a kivételekhez? Vagy kapcsoljam ki a Microsoft Defender Browser Protectiont ? -
Viktor77
titán
válasz
mikk2000
üzenetére
Igazából már a 99-es verzió óta ilyennek kéne lennie, nem tudom nálam miért most jött elő.
-
Viktor77
titán
Most ez komoly, ha kijelölök egy szövegrészt, jobb gomb, keresésre a jobb oldalon egy sábna vannak a találatok?
-
Cs1csó
titán
válasz
junior11
üzenetére
Kàr! Pedig már nagyon kíváncsi vagyok hogy:
1. mekkora lesz a népharag azoknal akik nem követik a fejleményeket és nem tudnak semmit erről a "v3"-rol (egy barát stb. anno telepítette nekik a reklamblokkolót és azóta nem is foglalkoztak vele ) most meg majd jönnek a reklámok
2. Mennyivel fog nőni más böngészők népszerűsége (elsősorban a Firefox érdekel amire az utóbbi időben azért rajart a rúd) -
junior11
veterán
-
Tegnap este egy érdekes hibába futottam bele, használat közben egyszer csak nem volt net a Google Chromeban. Fura volt, hogy a Hearthstone meg futott tovább, pedig a legapróbb net ingadozás esetén is már panaszkodik a netkapcsolatra a Blizzard játéka. Töröltem a sütiket, semmi. Futattam egy vírusírtó keresését, benyaltam volna valami vírust, de semmi; holnapra biztos megjavul címszóval mentem meccset nézni.
Ma reggel a saját/szolgáltatói router újraindítása után se javult meg. Mi a fene van, elindítom az Edget ott meg megy minden, akkor mondom újratelepítem a Google Chromet, azóta megy.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy miképp tudom bekapcsolni, hogy ha több weblap van megnyitva egyszerre és be akarom zárni a böngészőt, akkor kérdezzen rá? -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.Androidos Chrome segítség kellene, előre is köszönöm.
Be lehet állítani valahogy a böngészőt,hogy kilépés után a megnyitott oldal is bezáródjon?
Nagyon zavaró, hogy minden megnyitott oldal megmarad,nem értem hogy miért. -
OldMike
őstag
Értem. Azért furcsa hogy nem dob fel egy ablakot, hogy van újabb verzió. Ez főleg akkor lenne érdekes, amikor sürgős lenne egy sebezhetőség miatt. Volt már nem egy ilyen frissítés is. Igaz valamennyi idő eltelte után automatikusan frissít (nem is kérdezi, hogy akarod-e).
-
szaki7
tag
Értelmezem: attól még nincs igazatok, hogy felsőbbrendűnek érzitek magatokat.
Ezzel részemről lezártam a vitát.
-
szaki7
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Szó sincs károkozásról!
Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaimat, láthatod, hogy még SOHA nem kaptam vírust.
A gyártók terjesztette téveszme, hogy frissítések nélkül nem vagy biztonságban, ez olyan, mintha a fogkefegyártók terjesztenék, hogy minden héten új fogkefét kell venned, különben kihullanak a fogaid!
Kell egy Avast és ne látogass illegális oldalakat, ennyi a biztonság. -
mikk2000
őstag
válasz
szaki7
üzenetére
A károkozás (nem védett gép használata) nem támogatandó, főleg ha valaki még büszke is rá, hogy soha semmilyen frissítést nem tesz fel (dögöljön meg a szomszéd tehene is).
Azért jelez a Chrome idejében, mert pár hónap és egyáltalán nem fognak futni az újabb változatok elvault rendszereken. Tehát nem nagy veszteség ha visszaállsz egy korábbi változatra ami még nem reklamált, ami akár lehet portable is, főleg, mivel az nem tudja frissíteni magát.
-
szaki7
tag
Ha valaki az eredeti kérdésemre tudná a választ (#32038) nagyon megköszönném.
A sok bölcsesség között éppen az veszett el.
-
Viktor77
titán
válasz
szaki7
üzenetére
"Amig lehet a W7-nél maradok, mert feszélyez, ha egy amerikai cég előzetes engedélyem nélkül turkál a gépemben és változtatásokat csinál."
És közben Chrome-ot használsz.

A gugli nagyjából mindent tud rólad, az MS miért baj?
És igen, arról nem is beszélve, hogy naívság azt hinni, hogy a 7 nem teszi meg ugyanezt.
(Naívság az is, hogy azt hiszed mindent kikapcsolhatsz, még mielött...) -
Cs1csó
titán
válasz
szaki7
üzenetére
mert feszélyez, ha egy amerikai cég előzetes engedélyem nélkül turkál a gépemben és változtatásokat csinál.
A Windows 7 is ugyanúgy "hazatelefonál" annyiban jó most a Windows 10 mert már a11 a "fő" így a 10-et kevésbé bolygatják "fejlesztik" szerintem érdemes áttérni rá.
Persze utána végig kell menni a beállításokban és amit lehet kikapcsolni ha már említetted a CCleaner-t abban lehetséges törölni az UWP appokat is tehát azoktól is megszabadulhatsz.Ezután a használhatósága kb. olyan mint a Windows 7-é, nekem elhiheted, a Windows 7-et használtam vagy 5 évig, 7 éve pedig már a 10-et használom.
-
szaki7
tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Minden tökéletesen működik (remélem még 10 éven át) csak minden megnyitáskor az x-re kell kattintani, vagy egy sort feleslegesen elfoglal az üzenet.
Remélem lesz valamilyen "véglegesen tudomásul vettem" módszer, hogy ne jelenjen meg többé.
Amig lehet a W7-nél maradok, mert feszélyez, ha egy amerikai cég előzetes engedélyem nélkül turkál a gépemben és változtatásokat csinál. -
szaki7
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
A chrome a jobbgomb-> fordítás miatt nélkülözhetetlen nekem.
Ha tehetem nem töltök le frissítéseket, mert vírusosak lehetnek (pl.: a Ccleaner-nek volt egy vírusos frissítése.)
Még SOHA nem kaptam vírust, pedig csak az avasttal és a józan eszemmel védekezem.
Ami tökéletes azt nem akarom megjavítani.
-
mikk2000
őstag
válasz
szaki7
üzenetére
Nem csak magaddal tolsz ki, ha elavult oprendszert használsz, hanem másokkal is, mivel a géped könnyebben válhat támadás áldozatává, és zombiként fog majd spam és egyéb dolgokkal fog bombázni másokat.
Mivel ezek lényeges üzenetek, nem hiszem hogy el lehetne tünteni, és lassan nem csak a böngészők, de a többi szoftver is alapkövetelményként hozza majd a win10-et.
-
szaki7
tag
Néhány napja a következő jelenik meg minden megnyitáskor a Chrome tetején:
Bövítsek win7-ről win10-re, mert nem lesz a böngészőmhöz frissítés.
Hogyan érhetem el, hogy ne jelenjen meg állandóan ez a felirat?
(Nem akarok win10-et és a frissítésről is lemondok szívesen.)) -
Gallac
senior tag
Sziasztok!
A Google böngésző ablak körüli vékony neon zöld csíkot hogyan lehet kikapcsolni? Az Edge-ben is ilyen...
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. Van egy Syno NASom amire szeretnék rá csatlakozni és minden egyes alkalommal ezt dobja be:
Tovább tudok lépni tudom, de nem lehetne ezt a biztonsági valamit kikapcsolni? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha volt már kérdezve, akkor elnézést kérek. Kicsit visszaolvastam, de nem találtam ilyen kérdést.
A probléma következő nálam. Chrome letiltja a Takarékbank Netbankomat. Eddig minden alkalommal innen léptem be, de most letiltja. [kép]
Edge vagy FF alól simán be tudok lépni továbbra isi. Másnál is ez a helyzet? megnéznétek?
Ez a netbank oldal linkje, hivatalos: https://www.takarekbank.hu/maganszemelyek
Ha bejön az oldal, akkor utána katt jobb oldalt felül a sárga Netbank fülre, majd utána balra alul Belépéshez válasszon az alábbiak közül: majd a kékszínű
Takarék Netbank fülre katt. Ez után kapom ezt
FF és Edge alól simán betudok lépni. Mi lehet a Chrommal?
Köszi előre is. -
Cs1csó
titán
válasz
Fuvaros
üzenetére
Szia, futtass pár keresőt pl.: AdwCleaner, Emsisoft EK, esetleg egy másik gépen egy pendrivera létrehozott rescue diskkel pl. Kaspersky.
Esetleg a böngésző ujratelepites de a szi kronizalasnal csak a szuksegesekre szoritkozz nehogy visszamasszon pl.: könyvjelzők (beállításokat, krliegeszitoket majd inkább tiszta telepitessel manuálisan)
A rendszert is frissithetned, legyen naprakész. -
mikk2000
őstag
Továbbra is azt mondom, ez nem valóságos probléma. Többféle böngésző van, nem azt az egyet kell használni, amivel épp nem működik. Ha a routert nem szükséges kívűlről elérni, de mindenáron Chrome kell mert tombol a szerelem, akkor meg lehet próbálni sima http-vel elérni (ekkor local acces config: both vagy http), a belső hálódból csak nem fogja semmi megfigyelni a routereddel folytatott kommunikációt...
Amúgy meg ha elméletileg a chrome "hibája", akkor lehet bug reportálni, és majd javítják, más út nincs.
-
ripo05
tag
Egy kis tapasztalat:
Local state file törlése után, amikor elindítottam a chrome-t, nem volt bejelentkezve a gmail-es fiókba. Ki is írta, hogy szinkronizálás szünetel. Így be tudtam lépni a routerre, de amint beléptem a fiókba és újraindítottam a chrome-t, már nem engedett be. Szóval marad az edge. -
kezo0
addikt
válasz
mikk2000
üzenetére
Sajnos ezt nem lehetett rövidebben leírni, szóval nem ártott volna alaposan elolvasnod a "regényemet", mielőtt válaszolsz, újra elismételve, hogy nálad, a te routereddel, portable verzióban nem jelentkezik a probléma... Azt, hogy a jelek szerint kinél jelentkezik, ugyanabból a support-os forrásból vettem, mint ahol az ideiglenes megoldást is írták - persze akár tévedhetnek is, mert biztos infó egyelőre nincs. A lényeg, hogy nem mindenkinél jelentkezik, és nem csak a saját router belépő oldalát érinti. A leírt fájl törlése pedig eltünteti azt a bizonyos szekciót a security opciók közül, és onnan kezdve nem jelentkezik a probléma. Egészen addig, amíg a Chrome nem építi vissza automatikusan azt a bizonyos szekciót a biztonsági menüjébe...
Ne haragudj, de nem szeretném portable verzióból is kipróbálni, mert nincs olyanom, sosem volt, és nem az a cél, hogy ott ne jelentkezzen a probléma.
Amúgy örülök, hogy a te jópár éves routereddel semmi gond, de hidd el, az enyémmel sincs. Ahogy írtam, ez nem a router, hanem a Chrome hibája, ami nem csak az én routeremnél, sőt, eleve nem csak routereknél, és nem csak nálam jelentkezik. Hadd ne írjam le újra, olvasd el a korábbi hsz-okat, és bennük a linkeken levő forrásokat is. -
mikk2000
őstag
A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":
Nálam is van ilyen szekció, mégse problémázik. A portable ugyanaz.
Most reggel nincs időm végigolvasni a regényt amit írtál, de egy portable chroméból is próbáld már ki. Amúgy meg szerintem egy router beállítást annyit nem piszkál az ember hogy addig ne bírná ki másik böngésző (firefox, edge stb. használatát). Nekem a jópár éves routeremmel semmi gond.
-
kezo0
addikt
Tudom, régebben volt, de egy ideje nincs már olyan opció a speciális alatt, hogy tovább a webhelyre... A speciálisra kattintva ez van:
Korábban volt már róla szó, ez a probléma nem csak nálam jelentkezik, és ideiglenes workaround-ot találtam is rá külföldi fórumon, itt írtam róla, linkkel: #31989
A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":A workaround-ban leírtak szerint a “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Local State” file törlése után ez a menüpont eltűnik a Chrome-ból (!), és ilyenkor már nem problémázik a Chrome, amikor be akarok lépni a router kezelőfelületére (egyébként a probléma másoknál sokkal általánosabb módon, nem kifejezetten csak a routerük elérését érinti, hanem általában véve a saját belső hálójukon levő címek elérését!). A baj csak az, hogy a Chrome egy idő után - ami lehet egy-két óra vagy pár nap - "kijavítja magát", és visszaépül a fenti menüpont. Attól kezdve pedig úgyanúgy tanúsítványhibát jelez a router belépőoldalánál (https://router.asus.com:8443/) - és többeknél nem csak ott, mint azt feljebb írtam.
Ez mind le van írva a korábban általam belinkelt Google Support-os fórumoldalon.
Itt is volt hsz rajtam kívül mástól is, aki ugyanezzel a problémával küzd, más routerrel és/vagy más oldalakkal.mikk2000: Ahogy az itt leírtakból is egyértelmű, ez nem router-specifikus probléma, hanem Chrome-specifikus. A routerem amúgy egy meglehetősen modern darab: ASUS AX92U, és a legutolsó fw van rajta (igaz, ez már több mint fél éves, de valahogy ezt ritkábban frissítik, mint néhány másik AX-es modellt). Ezen a leíráson is hiába mész végig, legyártva a szükséges tanúsítványt, nem segít - de ezt is írtam már korábban. És akkor még egyszer: az Edge nem problémázik, simán megnyitja a router kezelőfelületének bejelentkező oldalát.
-
kezo0
addikt
... és továbbra sem enged belépni a saját routerem kezelőfelületére, mert "Az Ön kapcsolata nem privát". Nem fogadja el a tanúsítványt (NET::ERR_CERT_INVALID)... ez most már mindig így lesz?
Az Edge szó nélkül beenged továbbra is. -
Rigormortiis
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha be vagyok jelentkezve a g fiókomba, és használom a g keresőt, akkor sokszor teljesen irreleváns találatokat és fura oldalakat hoz be, míg ha kijelentkezek, akkor rendes talatokat hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Autós kamerák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A rend őrei
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest