-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
AkosAkos #17954 üzenetére
40-ből bőven jó akusztikust lehet venni (akár újat is, de inkább használtból)
elektromosből is lehet használtan 30 körül ami éppen megfelelő lehet, de oda még kéne egy kis kombóitt nézz szét, mi az ami tetszene?
fontos hogy hol laksz, neten ne rendelj, postán ne küldess használt gitárt, mindig nézd meg személyesen, lehetőleg hozzáértő haverral, így nem tudsz olyan nagy lesre futniha visszaolvasol 20-50 hsz-t, az akusztikusokkal kapcsolatban volt hasonló kérdés
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
AkosAkos #17954 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta elsőre lehet tényleg érdemes egy sima klasszikus/akusztikus gitárt vásárolni.Ott megtanulod a nagyon alapokat, aztán ha elérkezettnek látod az időt, akkor váltasz nagyobbra/jobbra- azaz jelen esetben egy elektromosra.
Új vagy használt gitár legyen?
oké, rock. tudnál leírni zenéket amiket hallgatsz és esetleg a későbbiekben szívesen el is játszanád?
-így könnyebb lenne betájolni mi is kellene.
Amúgy annyiból nem hátrány ha elektromos gitárral kezdesz, hogy ú.m. kezdettől fogva megszokod az e.gitár hangját.
Anno volt egy srác akit tanítgattam.Ő egy használt stratoval+ valami noname kombóval kezdte 20 ért, és ez a módszer bejött neki.ha gondolod írj pm-t.
-
Nunder
őstag
válasz
AkosAkos #17951 üzenetére
Nocsak, egy új információ morzsa
Ahogy láttam, mostanában az Epiphone LP100-ast szokták ajánlani. Formával nem nagyon lehet mellé lőni, természetesen csak ha tetszik a LP forma. Ha superstrat, vagy strat forma, akkor talán a Squier és társai vagy Ibanez.
De majd jönnek a tudorok estefele és jól megmondják.
-
Nunder
őstag
válasz
AkosAkos #17949 üzenetére
Most lehet, hogy a többiek leszólnak, de én kezdésnek nem vennék elektromos gitárt. Nylon- vagy fémhúros akusztikus gitárral kellene kezdened, hogy az alap akkordokat, skálákat, sikálást stb. megtanuld.
Nyilván lehet egyből elektromos gitárral is kezdeni, de én arról nem tudok nyilatkozni
Erősítő kezdésnek valami kisebb Roland Cube vagy hasonló, 10-15W-os, de van egy csomó más alternatíva, ha csak otthoni gyakorlásra kell, és nem egyből csörömpölni a garázsban a haverokkal.
Javaslom, hogy a "kezdő" és hasonló szavak segítségével keresgélj a fórum keresőjében, elég sok hasznos dolgot össze lehet szedni. Sok hasonló kérdés jött már, biztos találsz magadra illőt.
Amint kigondolsz valamit, oszd meg, hogy a többiekkel együtt tudjuk alakítani az esetleges elképzelést.
-
Nunder
őstag
válasz
AkosAkos #17947 üzenetére
Ez most kicsit olyan volt, mint hogy szeretnél egy kutyát, mert még sose volt kutyád
Kicsit pontosabban ha lehet. Milyen forma tetszik, milyen a stílusod stb. Ezek szerint elektromosat szeretnél vagy elektro-akusztikust, ha házimozira akarod kötni. (amit én semmiképp nem ajánlok)
Nem bántás, vagy ilyesmi, csak kezdjünk el egy kicsit kevesebb szórással lődözni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest