- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
InHell #37181 üzenetére
Hát ja, az ibanezem gyári pickupjai olyan minősíthetetlenül szarok voltak hogy arra szavak nincsenek. Aznap vágtam ki a francba ahogy megvettem pedig azért a 90es évek közepén még nem volt annyira elkényeztetve a fülem. Meg persze előtte a hohneré is egy kalap szar volt de az legalább az iba harmadába került így az elvárások is mások voltak. És már az is maga volt a nagybetűs Nyugat a jolana/musima csodáim után.
-
Tommyka21
tag
válasz
InHell #32471 üzenetére
Focusrite 2i2-t használok én is.
Jó kis cucc.
Épp tervezgetek én is stúdió monitort mellé...A Mackie-vel szemeztem én is.
Esetleg nagyobb méretben sem lehet jó?
Elvileg 4 inch felettiekre mondják, hogy jól visszaadják a hangzást...A KRK és a Yamaha tudom, hogy a referencia alap stúdió monitorozás terén de az áruk is az sajna
...
-
fototrend666
csendes tag
válasz
InHell #30809 üzenetére
10/10 a cucc grat hozzá .És pont tegnap szereztünk be a bandába 333 mellé egy 6260at ma lesz nálunk a teszt !
A hangzás teljesen okés lehet még a masteringen dolgozni nagyon picit orros de több mint jó(#30808) Plazmacucci
Minden tekintedben felesleges.A gitárba egyáltalán nem illik a gitárhoz sem illik.És még nagy előrelépés sem lenne hangban se.Ár/érték ben szereléssel együtt pláne megint nem az igazi..
-
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
InHell #28334 üzenetére
Jaj ne sírjunk már
Nem ilyenen játszol szerintem...
-
Panzermeyer
tag
válasz
InHell #28218 üzenetére
Nagyon lenn van az MT-2 ára, de mostmár látom, miért... Régen 20 felett ment, de úgy látom, kiszerettek belőle az emberek.
Egy SD-1 nekem is van itthon, de már nem használom. Egy sima booster pedálom van, ami egy kicsit reszelősebben hajtja az ECC83-at, az SD-1 lágyabb.
Gondolkodtam, hogy eladom 10-ért, de nekem is elfér a polcon -
SunMount3r
nagyúr
válasz
InHell #28196 üzenetére
Azzal a patent Halo-val nem csodálom, hogy jól szól...
Nekem egy MT-2-őm van, amit egyesek a neten a legrosszabb torzító pedálnak tartanak.
Bennem soha fel sem merült, hogy ez olyan rossz lenne , sőt. A boltos is ezt ajánlotta, mikor vettem, hogy "ennél már csak a Marhsall a dögösebb", gondolom a a Jackhammer-re gondolt... De ez a TS-t is ajánlották most nemrég modern extrém metálhoz is.
De mondjuk akkor inkább már egy multit veszek...
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #28204 üzenetére
Ja igen, ilyen szempontból is előnyös nekem a csak tiszta csatorna, nem kell effekt loopoznom, minden mehet előre, egy láncba.
Bár mostanában nem nagyon élek modulációs effektekkel, csak egy Nux chorus, egy Rowin tremolo, és egy Biyang reverb (sok próbatermi erősítőben nincs vagy hibás) váltogatja egymást a board végében, a többitől megszabadultam.Még egy Nux Time Core delay érkezik majd valamikor, az otthoni imprózásokhoz sokszor hiányzott.
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #28202 üzenetére
A Fender hangú Koxomnak csak tiszta csatornája van, a bright kapcsoló pedig nem kapcsolható pedállal, ezért minden a pedalboardról kell megoldanom, ami néha problémás.
Cserébe próbateremben vagy fellépéskor szinte mindegy, hogy milyen erősítő van, nekem csak egy tiszta csatorna kell. Ennek az az ára, hogy durva torzításról barátságos cleanre váltani legalább 3 taposás.
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #28198 üzenetére
Érdekes ez, nekem mindkettőből Joyo van, ezekkel boostolom a magyar BB preamp kópiámat. Nagyon kicsi drive mellett is nagyon agresszív hangja van a TS-sel, az OCD viszont simább szövetű a BB-vel karöltve. Önmagában viszont az OCD egy vadállat a tiszta csatornán, míg a TS csak kicsit morcosít rajta. Lehet, hogy a BB reagál ennyire érzékenyen a középtartományra, ahol a TS erősebb.
-
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell #28122 üzenetére
Jah, értem, akkor lehet, hogy megnézem mégegyszer, volt azért néhány preset ami alapból tetszett. (csak én pl mélyet biztos tennék még rá, mert ugye ha csak jobbra, vagy balra van mixelve akkor vékonyabb lesz a sound.. mondjuk azt megpróbálom DAW-ban is a gitársávon EQ-val..)
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell #28116 üzenetére
Köszi az infót, gondoltam mondjuk, hogy valami hasonló lehet a helyzet. Nem rossz így se azért, de én mindig szoktam állítgatni a preseteket, FX-eket. A két potival a driveot, meg az input jelszintet lehet változatni, ha jól emlékszem. Hát akkor sajna nekem az EZ Mix kimarad egyelőre.
-
-
TpS
őstag
-
törölt tag
válasz
InHell #27132 üzenetére
Írta itt bárki, hogy szarok?
Made by WMI az összes jelenlegi modell. Nem nagyon jönnek ki onnan szar gitárok szerintem.
Ja és még kéne is egy, csak a berakás nagyon nem bejövős nekem.
Az alap ötlet nagyon jó. Kapsz egy minőségi alapot, olcsó hardverrel, amit kedvedre cserélhetsz. Nyilván ha nincsen otthon alkatrészed akkor nem éri meg, (hisz akkor veszel egy nevesebb LTD-t, PRS SE-t stb. amire már nem kell költeni) max a forma/szín választék miatt. -
Moleman
addikt
válasz
InHell #26241 üzenetére
Jó kis találmány a guitar pro, tanulni jó, de csak mainstream zenékhez lehet találni fájlokat, azokhoz is egyre kevésbé elérhetők ingyen. Nulláról beírni a backing tracket óriási munka, csináltam már, többet inkább nem szeretném. Meg akkor már DAW-ba jobban megéri, az szól is valahogy, nem csak general midi.
-
nagyArc
tag
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
InHell #26187 üzenetére
Ha megérkezik Magyarországra a cucc, akkor némi pihentetés után (x nap vagy hét, kinek hogy) kapsz egy levelet a postától, amiben kérik a vásárlásról a számlát, mit vettél, stb., stb. Ezeket mailben el lehet nekik küldeni, a levélben lesz hozzá infó.
Itt majd eltelik megint jó pár nap, és ha OK (jó munkához idő kell, na), akkor kiviszik a címedre, és átvételkor kell kifizetni a vám (ez asszem 4%) + ÁFA összeget (ez meg 27%, és ha jól emlékszem mindkettőt a vételár + szállítási díj összegére számítják).
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell #26148 üzenetére
Próbáld ki a Reapert, ha érdekel, de mondjuk, ha már megvan a Cubase, meg azt már tudod kezelni akkor elvileg mindegy. Én gyakorlatilag gitársávot rögzítem, meg a dobtracket megcsinálom a midisávban és kb. ennyi, pedig van benne sok post cucc is mastereléshez, de a legtöbben azt mondják, hogy arra érdemes törekedni, hogy ne kelljen post eq.
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell #26143 üzenetére
Nem tudom mivel tud többet egy Cubase mint egy Reaper, de ilyen 3-4 sávos cuccokra részemről elég a Reaper, Toontrack EZ mix/BIAS FX-et nem próbáltam még. Toneport előtt próbáltam Guitar riget, Amplitubeot is, de Line6 lett belőle vagy 10 éve, 7 húros nem akart már szólni Marshall AVT+MT2-n
6 húros C-re hangolva még ok volt.
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell #26127 üzenetére
Jó track lett, modern metal, jó a hangzás is, bár az én fülemnek kicsit compressed.
(Szerintem SoundCloud talán egyszerűbb, oda, ha jól tudom nem kell regisztrálni csak feltöltéshez)Én is rászántam magam, hogy töltsek föl valamit a zajongásaimból.
Nálam Line6 toneport / Reaper / MT_Power_ Drumkit a setup. Toneportot USB-n, Reaperben kiválasztom a Line6 ASIO- t gyakorlatilag 0 latency. Line6 toneport fizetős külső hangkari+software, Reaper opcionálisan ingyenes, PowerDrumkit ingyenes. (Ha pénzt keresnék a Reaperrel megvenném). Post EQ nincs (ha jól emlékszem
) a hangerőn szoktam húzni valamennyit a kész tracken. A gitársoundról annyit, hogy most éppen ez az aktuális lehet, hogy két hét múlva már valami totál más lesz.. attól függ sokszor, hogy mit hallgot gyakran.
Nálam általában 2-3 riffig megy a dalszerzés sok befejezetlen ötlettel, meg coverezés szokott lenni, ha elkap a gépszíj.
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #25065 üzenetére
Akkor a Valveking is felejtős, túl drága ahhoz, hogy még hangszórókat is cserélgessek benne.
Nagyon köszönöm a segítséget, sok zsákutcától mentettél meg. Így marad nagyjából az eredeti elképzelés: Fender Hot Rod Deluxe vagy Boss Katana 100.
Most néztem a tiszta hangzásról egy kimerítő videót, kiderült, hogy a Roland JC120 nem ízlik annyira.
Tényleg fenderes vagyok, még ha eddig nem is tudtam ennyire biztosan. Plusz legyenek átkozottak, olyan szeretettel beszéltek a tremolo pedálról, hogy kénytelen voltam gyorsan rendelni egyet.
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #25061 üzenetére
Köszi szépen, tényleg, fel se tűnt, hogy a 6262-n nincs line out sem. Akkor valóban nem ideális nekem, a 40 ezres Marshallnak még elnézem, hogy nem tökéletes, de 100+ ezerért már többet várok.
A 333XL-en már van line out, viszont a hangja továbbra sem szimpatikus.
Időközben még a Peavey Valveking 212 jött szembe, szimpatikusnak tűnik, de a fórumokon nagyon lehúzták, főleg a kombót, hogy szar hangja van.
De akkor az alapján, amit mondasz, mégis csak valami kisebb jószágot kéne vennem. Vagy ugye ott az abszolút kockázatkerülés, a Katana.(#25062) ayy_lmao
Édesanyám általános iskolában dolgozik 30 éve, a folytonos zsivajtól már kb 10 éve kimutatható halláskárosodása van. Valóban nem vicc. -
Moleman
addikt
válasz
InHell #25050 üzenetére
Köszi!
Nem is lehet aránylag alacsonyabb hangerőn használni? A Marshallomon érzem, hol van az a pont, hogy már rendesen hajtja a hangszórót, emiatt este 8 után már nem nagyon merek játszani, de napközben nem okoz gondot, ha kicsit hangosabb (a füleskimenet sajnos nem működik rajta).(115-ért volt legutóbb Infinium. Kicsit drágább, de akkor megéri a felárat.)
-
Moleman
addikt
válasz
InHell #23830 üzenetére
& (#23831) ayy_lmao
Köszi!Még kísérletezési stádiumban vagyok, nem tudom, mik maradnak örök lakók, nemrég érkezett a nagy részük. Összességében abszolút pozitív meglepetés, izolált táppal csendesek is, daisychainnel búgtak a modulációs effektek.
6-7 éve próbáltam a G25-öt midivezérlővé varázsolni, de sajnos nem sikerült.
-
brickm
őstag
válasz
InHell #23794 üzenetére
hali.
[link]
nagyja ugyan az most is, csak került be egy midi controller, a gmaJyor-hoz, meg a gsp-hez, illetve egy volume pedál pluszba. a fuzz cserélve lesz germániumra, illetve kap egy eleven amp pedált, meg lehet egy OCD-t, van egy wampler tweedem amit tlaán beledobok még a plexi után. kb ennyi. -
-
-
InHell
senior tag
válasz
InHell #17460 üzenetére
Így lassan két hónap használat után egyre jobban beleszerettem a Bugera 6260 kombóm hangjába.
Miután láttam ezt a videót, akkor döntöttem úgy, hogy nekem ilyen kell.
Ugyan végül nem fej + láda lett belőle, de a hangja nagyon hasonlít rá.
Próbákon is jól teljesít, hangerővel sincs probléma. Tökéletes a számomra.Írják sok helyen, hogy nem túl megbízhatóak a Bugerák, sok velük a baj.
Jó de 100 ezer forintért újonnan nem tudtam otthagyni a boltban. Ennyi pénzt nem adnék egy kombóért.Egy előfokcső nekem is kiment múlt héten, ingyen kicserélték.
Van két év garancia a kombóra, és a 2 év alatt ingyen cserélik a csöveket is, ami szerintem elég pozitív hozzáállás. -
Nunder
őstag
válasz
InHell #17638 üzenetére
Pont ezt akartam linkelni én is.
Plazmacucci: ez is olyan, mintha én vennék Petrucci Music Man-t. Szép, gyönyörűen szól, de soha nem játszanék úgy rajta, ahogy azt a hangszer megérdemelné. Szerintem avatott kezekben igenis van értelme a 8 húrnak, más kérdés, hogy rétegzene. Nekem speciel bejön a djent-es irány, de én ugyanúgy nem tudnék kezdeni semmit egy 8 húrossal mint egy hegedűvel.
A reális határ szerintem is a 7 húros, le lehet menni azzal is a föld alá, 8 húrhoz már zongorista kezek kellenek, vagy olyan mutáns ujjak, mint Gilbert bácsinak.
-
PETEE78
senior tag
válasz
InHell #17343 üzenetére
Igazán komoly erőlködőn még nem hallottam a gityót. Egy jó otthoni hangcuccra rakta a srác, és már azon is nagyon meggyőző volt. Bitang hangja volt, és hála havernak, eljött velem megnézni a gitárt, hogy nehogy valami gebasz legyen. Szóval most még csak otthon gyakorlón fogom egyenlőre használni(ma kapok kölcsön egy kis 10w-os gyakorlót) de alkalmasint, leviszem majd terembe, ott van egy nagyobb Roland Cube haveré, majd azon kipróbálom.
-
sanzik
senior tag
válasz
InHell #17083 üzenetére
Mezzoforte-ba is érdemes benézni,sok fajta szokott lenni nekik csak előtte érdemes telefonon megkérdezni,hogy mik vannak a kiszemeltek közül készleten.
Én mikor múltkor elkísértem oda valakit erősítőt venni akkor "ránk zárták" az erősítős szoba ajtaját és nyugodtan garázdálkodhattunk. Több mint 1 órát elszórakoztunk odabent. -
BluEyes
őstag
válasz
InHell #16973 üzenetére
Ok, szakadj el attól, hogy a középső állás az mindenképp az 5-állásúnak a 3. állásába kell hogy essen. Nem a 2-4 lesz üres, hanem mondjuk 5 - nyak, 4 - nyak+híd (tehát ez a "középállás"), 3 - híd, és az 1-2 lesznek üresek, vagy azokon is a 3. (hídi) szedő fog szólni, ha átkötjük a hídi szedőt oda is.
-
madgie
titán
válasz
InHell #16853 üzenetére
Az megvolt, hogy maga a hely most január elején lehúzza a rolót? Mi most szépen összeverődtünk, de évek óta masszívan veszteséges volt a kocsma, már ingyen is alig jártak koncertre, fogyasztás szinte alig volt (mindenki otthon/máshol alapozott gondolom).
Gőzöm nincs, hol fognak játszani a helyi zenekarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged