- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
kukulec #45203 üzenetére
Rosszat linkeltem, ez még a nyári házistúdiós felvételünk, és eléggé félkész. Ez a mostani próbatermi felvétel.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kukulec #45113 üzenetére
Ha veszel valami torzítót és azt direktbe rátolod a hifire azt annyira nem szereti. De te se szeretnéd mert krvaszarul szólna és ez nem túlzás, tényleg élvezhetetlen hang. A multiban levő erősítő+hangszórószimuláció a helyére teszi a dolgokat méhkaptár helyett gitárhang szól. A multi persze lehet a fentebb említett számítógép is a rajta futó ampszimulátorral. Nekem pl a próbateremben van a multi mert élőben azért jobb azt kapcsolgatni, itthon meg van a pc és azon zajongok
-
Goose-T
veterán
-
válasz
kukulec #45090 üzenetére
Épp múltkor olvastam valahol mennyire lelombozólag hatnak ezek a videók, valami felmérés/kutatás volt.
Megnézel pár ilyen brutál embert és többet kezedbe se akarsz fogni hangszert. De ne csüggedj, csak ne nézz ilyeneket
Kezd csak el, itt mindenki segít majd elindulni, legyen kérdés hangszerrel, technikával vagy zene elmélettel kapcsolatos. -
válasz
kukulec #45094 üzenetére
Üdv a klubban, én is most kezdtem (43 évesen)
A tanárom azt mondta, hogy első szint az, amikor már nekem is tetszik amit játszok. Mondtam neki, hogy na ez nekem elég lenne. Azt mondta 1 év, ha kitartó vagyok. De hát hülyeséget beszél amúgy, a C dúr skála már annyira tetszett mikor először sikerült "hibátlanul", hogy lefostam a bokám
A lényeg, hogy az YT-n fellelhető csodagyerekekhez még véletlenül se mérd magad, tudom, ez nagyon triviálisnak hangzik, de tudat alatt mégis könnyű belecsúszni. Megnézem, mert miért ne nézném, nincs is azzal baj, csak nem szabad beletenni magad. Szóval én arra jöttem rá, hogy akár 1-2 hét távlatban is tudni kell megtalálni magamhoz képest az előrelépést, és ez általában sikerül is (ha éppen nem hagytam ki 1-2 hetet
), és eddig mindig erőt adott a folytatáshoz.
Tanárt nagyon ajánlom én is, ad egy tétet és egy rendszert az egésznek. Ha valaki figyel rád, és tudod hogy várni fog, és megnézi "kész e a házi", már csak ez maga egy óriási motiváció (legalábbis nekem az).
-
Bobrooney
senior tag
válasz
kukulec #45094 üzenetére
Nagyon sok mindenre jó azon felül hogy szórakozás. Szerintem fejleszti a koncentrációt is. Teljesen koca gitáros vagyok, csak azt gyakorolom ami tetszik (nem is tudok zenélni és rohadt béna is vagyok, de időm/energiám/kedvem most ennyit enged) ha majd többet szeretnék akkor majd elmegyek tanárhoz.
-
Smiley
addikt
válasz
kukulec #45090 üzenetére
Az eleje szopo... marmint ha ugy csinalod ahogy en, hogy magadtol a youtube-rol tanulsz. El fog faradni a kezed, az ujjad es kurva szarul szol minden. Aztan fel ev es a vilag egyik legjobb hobbija lesz belole, ha van hozza eleg kitartasod. Amiota home officeban vagyok megjobb, itt van mellettem, csak felkapom es szorakozok vele melo kozben egy fel orat. Nekem valodi kikapcsolodast nyujt.
En voltam egy Arch Enemy koncerten, es akkor jott az otlet, hogy ez solo csak nem lehet annyira bonyolult, veszek egy gitart es megtanulom. Ezt 2018-ban 32 eves fejjel. Most mar "kurvajol" megy, legalabbis magamhoz kepest, de volt vele szivas. Utolag belegondolva, kihagytam par lepcsofokot, es nem biztos hogy ennek kellett volna kapasbol nekiugrani.
Jah, es mindenkepp vedd fel a legelso probalkozast, evek utan jo lesz hallani hova jutottal.
Szerk.: es meg annyi, hogy ez az egyik legjobb topic a ph-n, itt mindenki nagyon segitokesz.
-
espista
senior tag
válasz
kukulec #45085 üzenetére
Szeretem az Ibanezt, amikor két tökugyanolyan gitárt árul ugyanannyiért. :-) Bár élőben biztos van különbség köztük. Szerintem ki kell próbálni és amelyik jobban kézre áll. Leírás alapján én nem látok nagy differenciát. Formára, pickupokra, felszereltségre nekem tök ugyanolyan mindkettő. Az RGA-nál látok bevágásokat a szarvaknál, de ennyi.
-
Goose-T
veterán
válasz
kukulec #45085 üzenetére
Az RGA42FM az áramvonalasított testének köszönhetően könnyebb és kényelmesebb, az RG421EX pedig a nagyobb súlya miatt kicsivel jobb hangkitartással rendelkezhet. A nagyobb test miatt talán a hangja is kicsivel öblösebb lehet, de nem biztos, hogy egy vakteszten meg tudnám különböztetni. A pickupok mindkettőben Quantumok, nekem is olyanok volt gyárilag az RG412AHM-emben. Véleményem szerint macskadobálásra, fényképek hűtőhöz rögzítésére kiválóak. Lényegében bármilyen 20-30-40 dolláros kínai pickuppal jobban szól, én egy Donlis DHN53 szettet tettem bele. És még tán jobban is néz ki vele.
Hogy érdemben is válaszoljak a kérdésedre: zúzásra mindkét általad kinézett Ibanez tökéletes. A pickupok cseréje ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged