- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
GalaHU #65001 üzenetére
Köszi a kimerítő tapasztalat megosztást.
Én is két ok miatt kerestem és végül fizettem elő. Egyrészt, hogy változatos legyen a gyakorlás. És a legfontosabb, hogy a tanárhoz járást is annó azért hagytam abba, meg utána az online tanfolyást is (van kifizetett gitaroznijo.hu és kezdogitartrening.hu -s anyagom is), mert egyszerűen semmi sikerélményem nem volt. Az első időszakban nyilván az alapokon túl kell esni, de egy rogadt dallam, ami élvezetet adott volna, nem jött ki a gitáron. Aztán lettek az embernek más programjai is és már annyira nem volt motiváló.
Persze ezeknek is megvolt a maga haszna, mert x év után kézbevettem a gitárt és 1-2 óra múlva egyszerűbb akkordváltásból (A-D) a percenkénti 60 megvolt, meg a blues skálát is 120as bpm-el letolom. Vicces, hogy már ezek is okoztak most élvezetet.
Most kicsit próbálok tudatosabb lenni és kitartani egy útvonal mellett. Ezt most az érdeklődési kör, a gitár, motiváció alapján az Ai -val megbeszélve a JustiGuitar lett. De hogy legyen élvezeti faktor is az elején, amikor megunom a monoton - de annál hasznosabb gyakorlatokat - fenntartsam az érdeklődésem. -
-
consono
nagyúr
válasz
GalaHU #64011 üzenetére
A Spark Minin sajnos az Aux In is késik, jól hallhatóan. Amíg csak dob ment bele, addig nem is tűnt fel, de mikor azt akartam használni a gitárral sima bemenetek, akkor egyértelmű lett. Mintha azt olvastam volna, hogy ez csak Mini kiváltsága, a nagyobb testközelből nincs ilyen.
-
Moleman
addikt
válasz
GalaHU #63516 üzenetére
Rengeteget számít egy jó beállítás.
Én most egy hónapig úgy használtam a Sire-t, ahogy megérkezett, eddig is nagyon jó volt, de ma kíváncsiságból elkezdtem piszkálni a nyakpálcát. Kiderült, hogy ennyire sem kéne küzdeni vele, mert szinte elektromos gitáros húrmagassággal sem zörög, ha nem tépem nagyon.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
GalaHU #63198 üzenetére
Szuper, örülök, hogy bejött! Csak így tovább, jó úton haladsz! A lényeg, hogy már várod, hogy kezedbe vedd a gitárt, meg a következő leckét.
A ripacsoktól én is agyfaszt kapok, egy csomó kontentet azért szkippelek, mert nem bírom elviselni.
Mindig csak saját magadhoz mérd magad. A 30-45 bpm váltásra teljesen jó az elején, minél többet gyakorolsz, annál jobban felgyorsul majd. Csak magadhoz mérd a fejlődésed. Dokumentáld, ha tudod. Vedd fel, amit játszol, videóra, vagy csak a hangot. Egyrészt évek múlva nagyon jó érzés lesz visszanézni, hogy honnan hova jutottál, másrészt sokkal jobban meghallod-látod a hibákat, ha visszanézed utána.
Aztán majd megunod az akkordozást, és rájössz, sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet a gitáron játszani.
Ha tartod a napi egy órát következetesen, garantáltan fejlődni fogsz. A tanárt te is fontold meg. -
bigrob
őstag
válasz
GalaHU #62865 üzenetére
Szerintem arra jó, hogy ha nincs kedved magadtól gyakorolni csak berakod azt a számot amihez kedved van, végig prüntyögöd és kész.
Addig is gyakorolsz, foglalkozol vele, úgyhogy szerintem megéri.
Illetve ha jól emlékszem lehet bizonyos szakaszt is gyakorolni, gyorsítani, lassítani. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
GalaHU #62684 üzenetére
Szia, üdv. a klubban, 3 éve én is pont így kezdtem.
Amit szerintem mindenképp érdemes megnézned, az a justinguitar.com
A kezdő szintek tök ingyenesek, szerintem a legjobb online lehetőség ez.
Applikációból én nem tudok tutit ajánlani, szerintem egyébként nincs is.
A YT az remek forrás, néhány ember, akit érdemes megnézned:
* Marty Schwarz
* GuitarZeroToHeroŐk jók, egész kezdő szintről oktatnak.
Én jó szívvel tudom ajánlani a guitarmasterymethod.com oldalt is, igaz, ez fizetős, de örök életre, nem havi- vagy éves díjas.
Illetve, általános tanács: a napi 20 perc gitározás minden áldott nap az hatékonyabb, mint a heti 140 perc egyben. Ha csak rövid időre is, de minden nap érdemes kézbe venni a hangszert.
A milyen gitárt vegyek kérdést ne tedd fel, mert felrobban a topik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest