- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolexx
aktív tag
-
Kristof86
tag
válasz
Gorneck #13524 üzenetére
Wow mitha telejesen kicseréltek volna.
1,Patriotnak voltak a legjobb eredményei a 6400asok közül, és szerintem a 40 dolcsi nagyon frankó ár.
2,Frsotbite még a régebbi amelyiknek olyan furcsak kék villógó hűtője van, de még nem vásároltam meg ugyhogy lehet , hogy a BigTYP 120vx-et vásárlom meg. Bár a a Silentmaxxnak halakbb és jobb a ventije.DS4 quad alatt tudna 460-nál többet, vagy a DQ6 bár ennek az ára egy picikét magas 36900, de most nagyon leesett az előző heti 41khoz képest.
Köszi
-
Laraxior
titán
-
Kristof86
tag
válasz
Gorneck #13514 üzenetére
Hehe ez nagyon teccik.
Szerintem olvasd vissza, hogy mit írtál nekem és rájössz , hogy te írtad ezt a baromságot.
Mond meg nekem hol írtam ezt , hogy olyan kérdést teszek föl amire tudom a választ.Mihez kell ész , hogy leírjam mi a konfigom.
tessék ezzel mit fogsz érni:
Corsair 520hx táp, Intel q6600 q0, Patriot 2*1gb 800mhz 6400 extreme ( de szerintem foggalmad sincsen, hogy ez milyen memória , mert itthon nem lehet kapni sajna), Silentmaxx Frostbite cpu hűtő, BFG 8800GTS 512mb g92 OC, Fatality X-FI,250+100gb sata II hdd, alaplap ??? -
Kristof86
tag
válasz
Gorneck #13501 üzenetére
Ha nem a stílusoddal van a baj akkor mivel, mert nem emberi hangon válaszoltál a kérdésemire, hanem egyszerűen fogalmazva LESZ*RTÁL, LEUGATTÁL.
7. Ezt monst nem értem: [I][2szer lett leírva mik az elképzeléseid tuning és hw szinten. 1szer se válaszoltál/I]----------Most akkor ezzel azt szeretnéd kifejezni, hogy a feltett kérdésemre egyszer sem válaszoltam. ŐŐŐ azért teszek föl kérdéseket, hogy mások megválaszolják.
Szerintem ezt elírtad, de nagyon.Így tovább Morci Maci nagyon jó a stílusod
-
Kristof86
tag
válasz
Gorneck #13487 üzenetére
[B][/B]Mi van nagypapa morcosak vagyunk?
? Gondoltam van annyi logikád , ha már egy ilyen frankó honlpot létrehoztál(gorneck.hu) ,hogy a MAXIMUMOT szeretném a q6600-asomból kihozni.
Meg megkérdeztem hogy mi a 8as fázi és a 6os között a különbség. Erre azt írod , hogy 2.
1Hát fasza én is tudok számolni, de nem gondoltam volna , hogy ennyire hülyének nézed az embert. 8-6=2 Gondoltam valami szakértői véleményt tucc válaszolni, amit egy átlagos felhasználót leginkább foglalkoztatja. Gondolok én a teljesítményre, vagy az órajelfelhúzásra.
2Egy rohadt eredményt szerettem volna csak kérni, körülbelül hány MHZ-et tudnék kihozni egy DS3p-q6600q0 ás kombóval. Erre eggyáltalán nem reagáltál csak áttugrodtad ezt a kérdést, ezért kérdeztem meg még 1*szer. Hátha csak arra a kérdésre válaszol amit 2szer tesz fel az ember. (De úgylátszik ez sem működött)
Egyedül csak azt sajnálom, hogy ezen a Gigabyte fórumon egy ilyen morcos gyökér nagypapa válaszolgat, ezzel csak elrontod azoknak a kedvét akik egy ilyen lapra fáj a foguk. Ha olyan tapsztalt vagy ezekkel az alaplapokkal kapcsolatban akkor inkább segíts dönteni azoknak akik ilyen dilemmák előtt álnak.
Morcika
-
Gab606
csendes tag
válasz
Gorneck #13476 üzenetére
Nem ott még mindig nagy üresség van...., csak hirtelen asszittem hogy "plug and play"
hangfalam van.
közbe meg rájöttem hogy dugdoshatom akárhova ha egyszer nem ismeri fel rendszer hangkártyát...nézegetem faq-t eddig csak 64bites xp-hez találtam vmit, de ez 32-es.
szerk: azt irja hogy nincs hangeszköz.
-
Gab606
csendes tag
válasz
Gorneck #13464 üzenetére
Giga oldaláról származó driver + uaa komboval se müxik, igaz a rev.2.1 ét szedtem le, de amint néztem ugyanaz van a rev.1.0-ál is. Egyébként egy frissen formázott vinyóra ment a telepités xp sp2-es lemezről
. esetleg az kavarhat be hogy feldobtam pár progit amivel vista kinézetű a rendszer, bár ezt nem hiszem, hiszen ezek csak vizuális elemek.
-
Muréna
őstag
válasz
Gorneck #13420 üzenetére
ugye ez a lap elvileg ds4-es nyákra épül, csak 6 tekercsel van szerelve..
full hideg a pwm rész,aminek különösen örülök
Amúgy furán méri a lap az nb hőjét... borda arcába toltam egy 8cm-s ventit 5 volton, de igy is 37fokosnak írja, na mindegy, ez legyen a legnagyobb gond
Ahogy észrevettem nemsokat droppol a lap ezzel a "load line calibration" dologgal,ami megint tetszik -
-
Attila444
aktív tag
válasz
Gorneck #13357 üzenetére
Azért voltam ennyire türelmes, mert kb 1 hete lett meg a többi cucc a géphez és már csak az alaplap hiányzik. Gondoltam ha a többi sincs még meg, akkor inkább várok az alaplapra is, de most hogy megvan már a többi dolog, így már kéne a lap nagyon.
Ha már ennyit vártam, tudok még várni egy kicsit. 2 bolt azt mondta, hogy hétfőre talán lesz és majd hívjam fel őket akkor, meg lehet, hogy közben Gianninak is lesz.
Ha már tényleg nincs sehol DQ6, akkor lehet, hogy DS4 lesz. -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #13288 üzenetére
Üdv!
Végre a megszokott háp-háp jelmez!
Jópofa ez a ChipChill hűtő, olyan mint a nagyok, de pl az én P35-ömre nem fér rá, mert még a Freezer Pro lamelláit így is hajlítgatni kellett, hogy a gyári P35-ös bordától elférjen.
Így csak egy vagy kapcsolat lehetséges, vagy a procit hűtőm jól, vagy a chipset-et. -
törölt tag
válasz
Gorneck #13298 üzenetére
Köszi a segítséget Gorneck23!:
a Biosban mire állítsam:
SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge)
Disabled?
SATA Port0-1 Native Mode (Intel ICH9 Southbridge)
Disabled?Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip):
IDE?
AHCI?
RAID/IDE?MÁS:
Próbáltam húzni a processzort:
8x460-ig ment miközben a max core temp: 42Cvolt. vcore: 1.47
1,55V-ig emeltem a feszt. Nem segített.
Szerinted érdemes tovább emelni, meddig biztonságos? Northbridge hűtése segíthet? -
rollins
őstag
válasz
Gorneck #13301 üzenetére
Hát nem tudom, jó lenne, de mikor 3ghz-re tuningoltam és 1.35V-ra vagy 1.375-re állítottam a cpu-t, persze 1.3V látszott, teszt alatt újraindult a gépezet. Szerintem bírnia kéne 1.35V-on a 3ghzt-et. Aztán lehet tévedek és tényleg csak 1.39V-tal bírja
#13301: Igen. Everest-tel néztem. Alapfeszen 1.28V idle, 1.26V load ez 0.02V droop, 1.39V idle 1.36V load itt már 0.03V droop. Eddig csak ezeket tudtam leolvasni. -
rollins
őstag
válasz
Gorneck #13299 üzenetére
Jéé, 1.5V-ra állítva 1.46V lett. Igaz nem írtam, hogy előtte csak 1.325 és kb 1.37V között állítottam, de ezeket nem vette figyelembe, csak 1.3V lett úgy. Szval valamiért nem azt csinálja amit akarok. (kapcsolgattam ki/be hátha a performance standard-t, eist, c1e -t, thermal monitor-t, tökmindegy)
-
rollins
őstag
-
donpel0
aktív tag
válasz
Gorneck #13283 üzenetére
igen, amikor leírtam elkezdtem keresni a ps2 átalakítót, de nem lelem sehol
megnézem akkor haver billjével, lehet, hogy ő lesz a ludas? kombjai nem kopottak,főleg a del-t nem nyomkodja annyira az ember vagy az nem számít?mod: és lenne mégegy kérdésem hozzád.
miért van az, hogy lefut mondjuk egy 45 perces orthos hibátlanul. utána kikapcsolom a gépet, majd amikor bekapcsolom 3 restart és defaultra visszaáll. mem hibát kizártam. állítólag valami p35 feature. mi a véleményed?
-
Beckett
tag
válasz
Gorneck #13270 üzenetére
amúgy játék alatt eddig nem volt gond
egy másik fórumon egy régebbi lan drivert javasoltak, merthogy a hibaüziben írt probléma az integrált hálókártyára utal és a legfrissebbet rakta fel a vista
felraktam egy régebbit, meglássuk, de szívesen veszem a további ötleteket is.
Köszi az eddigi helpet is
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Gorneck #12697 üzenetére
Szia!
Mit ad Isten, letiltottam az alőlapi csatlakozó érzékelést és most szól!!! Bár furcsa az aellentétes parancs, de köszönet, mert a tipped nélkül eszembe sem jutott volna állítani rajt!
a CPU FAN dolgot viszont nem értem, akkor hova dugjam a CPU venti csatiját?
Köszönet: Dub
-
Zebu
addikt
válasz
Gorneck #12730 üzenetére
Nah szóval ma este úgy 5x-re sikerült bekapcsolnom. Tegnap dobtam össze a cuccot
Gigabyte P35C-DS3 v2.0 a lapom F5 firmware-rel.
2db Kingmax CL5-ös ram van benne 800MhzPontosabban volt, most csak az egyik megy. Az előbb OCCTt indítottam és befagyott. Bár lehet ez más miatt volt.
na kitöltöm a lapom
szerk: kitöltve
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #12722 üzenetére
tudom szep munka az oldal, ez segitett donteni asus es giga deszka kozott..
de ezek szerint lemaradtam valamirol...
volt mar biosban auton is es adtam neki +0,2-0,3 voltot is... akkor is minden 2 voltot ir ki...
az idozitesekhez még nem nyultam gondoltam kerdezek elotte.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #12714 üzenetére
Persze, tudom én... nem is vártam el tőle, hogy tudja az 500MHz-et, de azért jólesett volna.
De amit nem értek! 470-en minden fesz normalon, elindul. A 480-hoz szétfeszelhetem az MCH-t, akkor se nem megy! Erre, adok a PCIe-nek, és elindul... hát ezt nem értem. Már próbáltam visszavenni is -hátha csak véletlen-, de akkor megint nem indult. Ha a proci a gyenge láncszem, akkor miért javul a tuning PCIe-fesz növeléssel? -
FefeeX
veterán
válasz
Gorneck #12671 üzenetére
Mint a mellékelt ábra mutatta - speaker kiabál ha gond van - lásd mikor anno leégett a codegen tápom, akkor is kiabált
Azóta csak chieftec...
Ha nem akarom huzni a kártyát akkor mennyire megy jól? Azért többnyire max felbontás max részletes NFS Prostreet, Unreal T 3 meg hasonlókhoz kéne... Vagy kell akkor az 512Mb? Vagy 3870? -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #12657 üzenetére
F6-os bios, resetet nem próbáltam. Most visszavettem a Vcore-t alapra és ""megint 0.04 a drop"". -- amint ezt leírtam dobott kekkel megint. Biosba dobtam rá 1.31xxxet és most a cpuz 1.28at mutat, ennyire alacsony alapórajelen sem szokott lenni.
Vmi sux készülőben van.
Új biost van a laphoz, de az a 45nmes cpukhoz van, ezért gondoltam az nem oszt nem szoroz nekem..
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #12628 üzenetére
Igen ezt már megbeszéltük, h nem igazán alkalmasak a pontos mérésre, de eddig, ha növeltem a Vt, akkor azért azt mutatta a cpuz és az everest, mind1 mennyire pontossan, de növekedett az érték, most meg olyan, mintha le lenne fixálva. Eddig win alat is ingadozott egy picit, de most semmi, annyira stabil, h mutogatni kéne... A ramok meg 2.22ön mennek/tek (everest szerint).. Meg használtam én ezt már 3.4ghzn, 1.32 vagy 1.33 Vcoral ment, legalábbis 40percig prime stabila volt, aztán leállítottam a tesztet. Egyéb?
-
polo20
tag
válasz
Gorneck #12633 üzenetére
Csak win telepítés előtt léptem be a biosba beállítani a boot listát és csak 1 pillanatra néztem szét. FAIL alert biztos nem volt, feltűnt volna. De a figyelmeztetések disabled-ben vannak és a ventik pörögtek/nek és mutatta is a fordulatot, de már meg nem mondom hogy mennyit jelzett. De ha ki vannak kapcsolva a figyelmeztetések: ventik, hőmérsékletek akkor mi ez a folyamatos sípolás és miért csak néha jön elő?
A CPU pedig 35C-os volt, mivel még nem volt időm húzni
-
Dare2Live
félisten
válasz
Gorneck #12583 üzenetére
Igen illetve pontosan majd 2.66ghzes Penrynem lesz majd ha kevésnek érzem az E2140@3.6ghzen, vagy talán egy $183as wolf ha menni fog egy 4500mhzt léggel nem extrem fesszel/extrem ventisebességgel(2000rpm) egy typhonnal.
Jövőálló gépet akarok bár ez az 11ezer forintos E2140 1.45Val 3.6ghzen is eszméletlen gyors....490 fsbt tuti tud a quazán ami nálam járt.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gorneck #12547 üzenetére
Olyan jól inforáltnak tűnt a kolléga, gondoltam hátha.
Remélem ezek a procik is olyanok lesznek, mint elődjeik nekem elég lenne a a 3,5Ghz bőven a leendő 88GT mellé. De ha a jelenlegi procim is normális hőfokot fog produkálni a 3Ghz környékén, akkor lehet hogy még nem vátok. Elvileg támogatják a P35-DS3ak az 1333mhz es fsb-t is és akkor majd csak a köv esetleg 4magos generációból veszek. A jelenlegi VGA-khoz bőven elég még az E6/4/2*** is 3Ghz en amit szinte mind1ik tud... Szóval kicsit előreszaladt az Intel.
Nah elég az OFFból
-
m4rc!
őstag
válasz
Gorneck #12545 üzenetére
Biosban 1,507 van beállítva, ez terhelés alatt 1,408-ra esik vissza, mindez 3,2 gigán...
és akkor ehhez jön a 120+ PWM hőmérséklet...
Sajna, ha jobban emelem a feszt a lap egyszerűen lekapcsol (gondolom a PWM ott már annyira forró)
Egyébként megnéztem a kezemmel is a bordákat és hát ott valóban 120fok lehet, ugyanis kis híjján megégette az ujjam...mod.:bim: látom Q-d van, FPO-t esetleg tudsz mondani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged