- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tino
csendes tag
Szia!
szintén ma790xz ud4p és f6 biosra frissítettem, induláskor viszont F4G ír ki. ugyanaz. cpuz is ezt írja ezzel a dátummal: 05/22/2009. Ami azért érdekes mert:
F6 16/09/2009 Update CPU ID (Support AGESA 3.5.3.1 code / AM3 C3 CPU)
F5 06/08/2009 Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)
F4I 28/07/2009 Update CPU ID (for AMD NPRP)
F4 21/05/2009 Update CPU ID (AGESA 6.1.2.0)szval eléggé F4G a dátum szerint. Én @bios-al frissítettem, japán serverről. vagy a progi vacak, vagy a japánok nevezték át szarul a fájlt
de valószínűb hogy csak nem értek hozzá
Amúgy kerek 4 órás a konfig, és sajna nagy gondjaim vannak a ram időzítéssel. Elvileg cl7-on megy 1066-on
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-10/23/232226_cexvuwr3hiend3zh_cpuz1066.png
Ez azért gáz, mert cl8-at írnak 1600-on erre: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_12800_gold_low_voltage_dual_channel
F4 biosnál 1066 felett win7 töltésnél fagyott.
F6 biosnál (ami F4G lett) 10 perc után vagy 1066 felett.Ötletek? Hogy lehetne ezt erre az értékre felhúzni?
Köszönöm a segítséget.
(gigabyte ma790xt ud4p;amd phenom ii x4 955 black edition;OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Low Voltage Dual Channel)
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Összejött a vásárlás szépen lassan.
Mennek rendesen a kingmax ramok is.Eddig amiket sikerült elérni:
-
helkis
veterán
elég brutális méretű hsz-t lehetne írni, hogy mi mire jó, és hogy miért, hogy kell beállítani, stb.. de legyen annyi elég, hogy ezek késleltetési idők, amik azért vannak, mert a ram nem képes megjegyezni csak pár mikro/nanosec-ig, amit beleír a proci, ezt úgy tudják kiküszöbölni, hogy állandóan beleírják ugyanazokat az értékeket, ha nem változik semmi, ezt folyamatosnak látjuk. ha a késleltetés magas akkor lassul a ram adatátviteli sebessége, ha kisebb, akkor gyorsul. valamelyik program azt szereti, ha alacsonyak az időzítések, valamelyik pedig a magas órajelet szereti..
milyen ram egyébként? milyen időzítéssel küldöd?
-
helkis
veterán
na az már gáz
legfrissebb bios benne volt a lapban? mindenre van magyarázat, lehet eleve rossz volt a ram? (másik gépben teszt jónak mutatta?) egy modullal próbáltad?
régebben korai DDR2-nél volt olyan gixer, hogy ha tuning ramot vett az ember (alacsony időzítés és/vagy magas fesz), és csak simán berkata, akkor mivel az alaplap a mezei 1.8v-ot adta le nem indult a gép, ez esetben egy gyári 1.8v-os modullal kellett indítani a gépet felrakni 2v-ra a feszt vagy amennyi kellett a másik ramnak, majd utána cserélni, később ezért születtek meg az szabvány szerint meghatározott 1,8v-ra az SPD-k, amiben általában jóval magasabb időzítések voltak beállítva, hogy az ilyen problémákat kiküszöböljék, akkor is a matricán a vállalt órajel, időzítés fesz volt felragasztva, de azt kézzel kellett belőni.
szóval tényleg nem egyszerű a ramkérdésLui76 - szerintem amikor cmos-clearozol gigánál, akkor csak ugyanaz csinálod, mintha nyomnál egy load optimalized defaultsot biosban, az óra nem állítódik el, ha elállítódik akkor én arra tippelek, hogy a pár hibás indulás miatt visszaírta a slave-bios-t a masterbe..
-
Tino
csendes tag
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X4 955 Black Edition BoxedÉrtem, de mások megint mást mondanak, és mivel konkrétan az én OCZ ramommal nem próbáltad, így megveszem. De azért kösz a tippet, a megjegyzést, és a figyelmeztetést. Személy szerint gyors ram kéne nekem.
A bios beállítások később engem is érdekelnének, ha már megvan a cumó
...
-
vizirider
tag
havernak ebben van geil ram és 1333-on full stabil (GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H)
nekem 790xt van és csx el meg ocz reaperrel is gondjaim voltak. ha ment a gép akkor viszonylag stabil volt(csx-el nem ment ) de elindítani maga volt a kínszenvedés (3-4-5.-re indult el rendesen)
aztán adtam a ramoknak +0,2 voltot nb-nek szintén 0,2 voltot, felnyomtam 1600 ra a ramokat azóta kisangyal lett a masina pedig már alaplapcserén filóztam.......
én elsőre kis feszt adnék a ramnak meg az nb-nek!!! (csak ramnak adtam anno az semmit sem ért)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest