- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftmf
tag
-
qwertly
addikt
Szia sikerült végül is letiltanom a 2db satás winyót de már nem aktuális mert úgy nézki,hogy a 60GB régi patás winyóm meg elszált mert amikor el akartam kezdeni linux telepitést nem talált winyót
.Igy lutriztam és felmet a satás winyóra a linux,az telepités után úgy kifagyont,hogy elsem intul.Ennyit a linux stabilitásából
.Úgy-hogy köszi az edigi segitséget
itt már a linux guruknak kell a segítsége.
-
Gorneck
legenda
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem értek hozzá, ez igaz, viszont szeretném megoldani ezt a helyzetet, éppen azért kérdezek.
Visszaállítottam a BIOS-ban a SATA AHCI MODE-ot "Disabled"-re.
Eddig az XP vezérlőpultján az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél csak az Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller jelent meg.Most ez a négy szerepel ott:
Elsődleges IDE csatorna
Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller
Inter(R) ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller
Másodlagos IDE csatornaSzerinted először tiltsam le az AHCI Controller-t, aztán ha minden jól működik le is szedhetem a drivert?
-
Tuco Ramirez
őstag
Hogyan csináljam? Még véletlenül sem szeretnék rendszerösszeomlást... A Beállítások/Rendszer//Eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőknél távolítsam el a az Inter(R) 82801HB SATA AHCI Controller-t, igaz? Utána nem fog hiányolni valamit a gép? Vissza kell telepíteni az alaplaphoz kapott CD-ről az eredeti meghajtóprogramot? Vagy automatikusan visszaáll arra?
-
Tuco Ramirez
őstag
Köszi a választ! Akkor azt hiszem, maradok a 2 giga RAM-nál egyelőre.
Az AHCI-vel kapcsolatos dolgokat elolvastam az első hozzászólásban, így már tisztult egy kicsit a kép. Egyik haverom esküdözött, hogy gyorsabb lett a winchestere mióta AHCI módban megy. Engem is rádumált, feldobtunk egy inteles AHCI drivert a gépre (bootolásakor szépen betöltődik), de én a semmilyen érezhető változást nem tapasztaltam. Most is be van kapcsolva az AHCI mód. XP-t használok, az első hozzászólásban leírtak szerint az AHCI XP alatt nem működik. Most mit csináljak? Visszaállítsam "Disabled"-re vagy hagyjam így? Ha kikapcsolom, el kell távolítani az AHCI drivert is? -
thomeef
őstag
Köszi szépen
Megszemléltem.
Amugy sikerült 10%-al növelnem a rendszerteljesítményt, adtam +0,2voltot ramnak és 925mhz-en fut 5-5-5-15 ös időzítéssel.
Winrar benchmarkot néztem, állítás előtt 950kb/sec volt, most felugrott 1050-re
Köszi a segítséget, mér csak ram hűtő kell, mert így gondolom melegebb lesz a memó... -
BPFeri
senior tag
-
-
ftmf
tag
Orthos: stress memo, stress cpu
Nem tudom pontosan, nem akarok újraindulni, ha nem muszály, ezért hátha elég pontatlanul:
360 fsb, 2,66 mem szorzó, PCIe freki fix 100, turbó (vagy mi a neve
) disabled, 5-5-5-15 időzítések, mem:+0,2V , proc: mittomén, sok, bőven elég
Ha másvalami kell, akkor megnézem.
-
Qru
MODERÁTOR
Egyenlőre maradna a TR XP 120. Kérdés kihasználnám-e a 4mag előnyét. Attól tartok igazából nem. Ezért lehet inkább hagyom a francba. Csak olyan jó érzés lenne ha egy 4magos lenne a borda alatt...
mod: egyébként az a vicc, hogy lehet nem is melegedne jobban mint a mostanim...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Nekem volt olyan gondom, hogy néha néha egyszerűen megállt a letöltésem...nem program vagy egyéb hiba volt. Meg játék alatt se szarakodik.
No meg vmilyen szinten jobbnak is tartom a realtek lant.
TC-ben jobb másolási értékekre lettem figyelmes mióta ez a lapom, de érzésre minden HDD művelet vagy matató progi gyorsult... -
pottyoske
csendes tag
Ne mind veszodjetek ezen a kerdesen F5 vagy mi a banat :
F5 a legrissebb BIOS A Gigabyte 965P DSRPPPPP hez nyilvanvalo ti is megneztetek/megnezhetitek az alaplapgyartonal
A frisssitest most este megcsinaltam a 4400 essel de a probara kell varjak szerdig mert mergemben ma delutan eladtam a procitegy infoscegnek akinek volt P35 DS3 as alaplapja
egy peldany a raktaron. Most varok szerdaig mig megjon a kovetkezo
Koszi a tanacsot a Load Optimizeddel
Mihelyt van proci jelentkezem. 2 nap kinlodas utan inkabb eladtam
Igaz a VGA t isugyhogy most az alaplap pihen Holnap reggel azt is rendelek.
Mihelyt osszeall proba megint
Jo lenne vinnek az alaplapot is de tul draga
Udvi mindenkin ek -
robekri
addikt
Igen néztük, nem szerette! Én lapom jelenleg sem szereti geil 1000es ramot, elfelejti másnapra beállítást csipog + fakkomok! Közben meg egy hónapig szerette!! :S
Minegy már hamarosan csere lesz. Ennél a chipsetnél nem érdekel 4x1 gig, inkább az, hogy giga P35je kezeli e rendesen és megy-e 500 FSB felett?
Üdv.: Robe -
Qru
MODERÁTOR
Akkor nem vacakolok az időzítés szűkítésével nem nyernék sokat.
Ez is bőven elég teljesítményben egyenlőre. (irígylem azt a frénya 8-as szorzót... nálam egyszerűen 450-nél feljebb nem megy a dolog. Talán procinak kéne még pusz kraft, de hát azt meg jobb ha elfelejtem amíg nincs vizem vagy minmum olyan hűtőm mint Neked. Tudod miért...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest