Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tudom valaki szokott-e WS-ekre álmodozni, most összeraktam egy majdnem álom Lenovo WS-t. 12k€-ból már jól is érezném magam.
-
törölt tag
válasz #65388800 #9994 üzenetére
Ez alapján elkészíted a fogaskerék térgörbét, majd arról készítesz egy rajzi nézetet. A kis tartomány sraffozásához offseteled a profilokat, kitöltöd, majd a fölös görbéket elrejted.
Ha nem kell nagy precizitás, akkor rajzon is megcsinálhatod, de a méretezésnél, kényszerezésnél figyelned kell. A méretek mindig driving dimensionok legyenek, praktikus pár pontot fixálni.
-
Atlantis
veterán
Nézd, ha akarod, szórakozhatsz vele az idők végezetéig. Én ha egy problémát meg tudok kerülni, nem baszom el az időt a megoldásával. Probléma ugyanis több van, mint idő.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ilyet hogyan tudnék megcsinálni catiában?
Persze nem így kell hogy kinézzen De hogyan tudnám megcsinálni, hogy ki is lehessen nyomtatni. Próbáltam Draftingban, de eléggé macerás, meg a vonalakat annyira nem is tudom kényszerezni. Próbáltam part designban, de azt meg nem tudom nyomtatni és lehet nem is erre való.
Valahogy meg lehet szerkeszteni benne?
Szerk.: És a méret vonalakra is rá szeretném írni, hogy mi mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
ben11
őstag
válasz Atlantis #9991 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Először helical sweeppel csináltam így, majd amikor a drawingban az említett problémám volt kutakodni kezdtem és ráakadtam arra a megoldásra amikor egy görbét definiálok hengerkoordinátákkal és aztán sweep, de ezzel sem lett jó.A fura, hogy kaptam egy prt fájlt, amiben az utóbbi módon kreáltak rugót és az abból készített drawingban engedi a sugár/átmérő beillesztést. Ezen felbuzdúlva a sajátomon mindent teljesen azonosan beállítottam, de nekem nem engedte.
-
Atlantis
veterán
Gondolom Sweep-pel készült, ez esetben valójában nem kör, hanem ellipszis keresztmetszet lesz a metszetben, ezért nem lehet a hagyományos módon méretezni.
Két lehetőséged van:
1., Megjeleníted az átmérőt a modellből.
2., Segédvonalakat használsz és egyedi méretet teszel fel.Peter122: Nemtom, mit rontottál el, simán megcsinálja a hagyományos Ctrl+C- Ctrl+V-vel.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Lacis69
tag
válasz Blackhole13 #9989 üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy a nézet alá sorolja be a metszetet, kitörést és az alkatrészeket. Így, ha beállítod az alkatrésznél, hogy nem metszhető, akkor a nézeten belül sehol sem lesz metszhető, hiába hozol létre több metszetet, kitörést.
Ha esetleg valaki tud jó megoldást, engem is érdekelne.SE-ben ezt úgy oldottam meg, hogy a modellnél hoztam létre több metszetet, és ott mindegyiknél meg tudtam adni, hogy mit ne metsszen, mit ne jelenítsen meg. Ha a metszeteket egyszerre jelenítettem meg, akkor úgy nézett ki, mintha egy metszet lenne. Ekkor készítettem egy képernyőkonfigot, és ezt jelenítettem meg a rajzban.
Ha jól tudom, akkor Creoban is működik, bár ebben nem vagyok biztos. Ki kellene próbálni Inventor alatt is, hátha működik (erre nem vállalkozom). -
tud valaki egy egyszerü ingyenes parametrikus CAD szoftvert amiben 3d-ben meg lehet az alkatrészeket tervezni összeszerelni és méretezve autómatikusan 3 nézetbe szakrajzként megjeleniteni és PDF-be vagy mérethelyes nyomtatásba megfelelő formátumba tudja menteni?
A Freecadot próbáltam, de a 0.14es verziót ha jól láttam nem tud méretezni és az összeszerelést sem láttam a listában.
Nem egy bonyolult alkatrészt szeretnék megtervezni mert kb minden eleme forgástest és kb 6 elemből áll.
A nagyobb CAD szoftverek is jók lennének mert a trial verzióban még meg is tudnám oldani,de gondolom azoknak a kezelése is sokkal bonyolultabb megtanulni, mint egy egyszerü célirányosan csak a modellezésre készitett softvernek.ehhez tud valaki tanácsot?
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Creo Parametricben rajzoltam egy rugót. Drawingban hosszinrányú keresztmetszeten szeretném a a rugó huzalátmérőjét/sugarát megjeleníteni, de hiába kattintok egyszer/kétszer az ívre majd középső gombbal, nem csinál semmit.
Bal alsó sarokban kiír egy ilyet: This dimension type is not allowed.
Van esetleg ötletetek mi lehet a gond?Próbaképp betallóztam más alkatrészeket és nem volt azokkal ilyen gondom.
Student Editionben csináltam. Ha esetleg vki megnézné, feltettem datára: [link]
Előre is köszönöm!
-
xxxx.x
tag
válasz Blackhole13 #9985 üzenetére
Amennyiben kitörést szeretnél fontos, hogy mielőtt a kitörést "berajzolod" kattints az adott nézetre, különben nem fogja megcsinálni a kitörést.
1.- kattints az adott nézetre
2.- kattints a START SKETCH gombra
3.- rajzold be a kívánt kitörést (fontos, hogy zárt alakzat legyen)
4.- FINISH SKETCH
5.- BREAK OUT
6.- kattints az adott nézetre újból
7.- ... -
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Régen szórakoztam már ezzel és elfelejtettem, hogy oldottam meg. Inventor 12-ben akarok metszetben ábrázolt tengelyben reteszt és axiális csavart megmutatni, ha beállítom, hogy a tengely és a reteszt ne metssze, akkor kitörésnél sem lesz metszetem.
Most azt találtam ki, hogy felrakom egyszer a lapon kívülre a metszetet és detail-vel rárakom a lapon lévő nem metszett alkatrészekre, majd hideolom a sraffozást. Ezzel az a probléma, hogy nem jövök rá, hogyan tudom eltüntetni a detail határvonalát.
Mi erre a "hivatalos" megoldás? -
Peter122
újonc
sziasztok!
A segítségeteket kérném creo 2-ből.
Egy vázlatot szeretnék másolni és elforgatni egy sketchen belül, de sehogy sem sikerül. Copy, majd paste, ott kijelöltem a másolatot és rotate, de ahogy beírtam a forgatás értékét majd pipa, még a másolat is eltűnt.
Ha tudjátok az okát és a megoldást, írjatok légyszi.Sávtervet kell készítenem, ahhoz kellene elforgatnom és beállítanom a jó helyre
Köszi előre is.
-
kpityu2
őstag
YT videó egy apró különbségről a különböző modellező rendszerek között:
[link]Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Tud valaki olyan oldalt ahol csapágyakról találok adatlapot vagy olyan webshopot ahol minden méret jelölve van az adott tipusú csapágyon?
Mert keresek egy olcsó önbeálló csapágyat aminek legalább 20as körüli belső átmérője van.
Addig nem tudom elkezdeni a tevezést mig nincs meg a megfelelő csapágy mert az adja meg a méreteket , jóformán aköré épülne .
Lehetőleg olyan márka kéne ami bárhol beszerezhető olcsón, nem kell nagy terhelhetőnek lennie nem fog nagy erő hatni rá. csak ne legyen semmilyen irányba se kottyanása . -
masta_dry
tag
I-deas téma NX-es forrás bevonásával megoldódott, de nem lett százas az eredmény (STL file-ra futotta)
Más: Creo Simulate-ben tud valaki segíteni? (Creo 2.0)
-
masta_dry
tag
Hejj serácok, van ötlet, hogy I-deas forrásból származó .arc kiterjesztésű file-t hogy tudok megetetni Creo 2-vel? Valami offline megoldás kéne...
-
kpityu2
őstag
válasz #06658560 #9975 üzenetére
Ja vagy úgy. Rémlik, hogy pl. v7-nél (ami egy CD-mellékleten volt) nem lehetett kilépni a vázlatszerkesztésből, és így a programból sem, ha valami nem stimmelt vele. Akkor én is elkönyveltem, hogy az SE egy hulladék. Azóta sok víz lefolyt a Dunán.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz #06658560 #9973 üzenetére
Nem tudom mit jelent az "anno", de az SE v20-al simán lehet vázlatban tükrözni, forgatni, mozgatni. Ezért gondoltam, hogy a duplikálásnak ebbe a tipikus hibájába futottál bele. Tény, hogy vannak korlátok, de ez főleg a belső objektumok újrahasznosíthatóságát érintik, illetve azt, hogy nem tudsz akármit megcsinálni, kikényszerít bizonyos modellezési rendet. Ez utóbbi viszont a tapasztalatom szerint inkább előny, bár néha az ember idegeire megy.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz #06658560 #9971 üzenetére
Forgatás. Valószínűleg minimum eggyel többet adtál meg darabszámnak, így duplikált görbék jöttek létre (ugyanaz a görbe többször egymáson), és arra figyelmeztetett a rendszer. Ha nem tesz így, akkor előfordulhat, hogy egyszer az egyik, máskor pedig a másik elemet választod ki a további munka során, aminek következtében szétesik az egész felépítmény. Magyarán nem definiált egyértelműen a kontúrt.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz #06658560 #9968 üzenetére
Azzal vette el a kedved, hogy nem engedte, hogy hülyeséget csinálj? Használj AutoCAD-et, az bármit megenged. Igaz, hogy utána a kinyomtatáson kívül semmire sem lesz jó az elkészült rajz.
[ Szerkesztve ]
-
MPM
tag
válasz flashpointer #9967 üzenetére
Hát nem alma termékre kell, az biztos
-
törölt tag
válasz #46372352 #9961 üzenetére
Nekem a SE még egyetemen vette el a kevdet a tanulástól, használattól, mikor egy sketchbeli forgatással létrehozott görbét duplikált geometria flekiáltással semmire nem lehetett használni.
#9963 perfag: exkolléga, aki mindkettővel dolgozott, azt mondta, SW kátya hülyített, butított kistestvére, a hajam tépném tőle.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Mire lesz?
itt a legújabb ehhez csak egy ipad kell -
MPM
tag
Ingyenes/nyílt forráskódú parametrikus tervező rendszerek közt melyek a legnépszerűbbek, legjobban használhatóak, amelyek képesek valamilyen szinten kiváltani a piacvezetőket?
-
kpityu2
őstag
Komolyabbnak komolyabb, de ez inkább a bedolgozómoduloknak köszönhető. Maga a program számomra igencsak nehézkesnek tűnt. Bennem is volt ez a kistestvér-nagytestvér gondolat, de rá kellett jönnöm, hogy nemigen vannak rokonságban egymással. Az NX nekem inkább egy keretrendszernek tűnik, amibe beleszuszakolják a különböző hasznosnak ítélt programokat. Ha megnézed a különböző modulokat, szinte mindegyik egy ismert program integrálása. Sajnos ez a megoldás magával hozza azt is, hogy nem tud elszakadni a régi megoldásoktól, környezettől.
-
perfag
aktív tag
én nem hiszek az ilyen mondatokban: NX is biztos tudja mert az "komolyabb" program
csak mert az NX isd és a Solid Edge is a Siemens-éa Solid Edge eredetileg Intergraph fejlesztés, majd a Unigraphics-hoz került, míg az NX az I-DEAS-ból és a Unigraphicsból olvadt össze NX-szé ... aztán, hogy a fejlesztők az elmúlt pár év során mennyire igyekeztek kistestvér-nagytestvért csinálni a két progiból nem tudom ... a Catia és a SolidWorks mennyire hasonlítanak?
-
Poolip
csendes tag
Fizetnék érte, ha valaki tudna segíteni és pár órát adna nekem Catiából. Az alapjaim megvannak, de hogy célirányosan gyorsan haladjak egy konkrét terv elkészítésében, ezért keresek valakit aki mondjuk 3x2 órára vállalna oktatást. Skypont keresztül virtuálisan megoldható lenne.
A #9938 as hozzászólásomban felvázolt rajzot szeretném megcsinálni, majd az egyes elemeket kiteríteni síkba és DWG rajzot készíteni a kiterített 2D rajzról. Először az elkészítésnek a koncepciója, majd lépésről lépésre végigmenve az elkészítésén lenne az oktatási feladat.
Akinek van kis szabadideje és szeretne kicsit keresni az kérem írjon nekem privátban. Köszönöm!
-
MODERÁTOR
NX 8.5.3.3-ban van lehetőség állítani a méretezések kerekítését? Van pl egy 99,45-ös méret, ha beállítom, hogy csak egy tizedesjegyig jelenítse meg a méretet akkor nem 99,5 lesz (mint pl a proe-ben) hanem 99,4. Ez bug v ficsör?
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Poolip
csendes tag
Catia V5 R19 SP2 re egyből lehet vajon az SP9 et installálni?
-
Poolip
csendes tag
válasz flashpointer #9943 üzenetére
:-) Importálásnál állítottam be ilyen kis felbontást, hogy ide a fórumba könnyen be tudjam rakni. Egy kicsit pixeles lett miatta igen, de ez rajtam múlott és nem a programon. Ez amúgy ProE ben készült. Ezt szeretném Catiában megrajzolni és az érdekel, hogy Catiá-ban ezt hogy célszerű. Lényeges, hogy végén kiteríthető legyen az elem.
-
kpityu2
őstag
Ok. Csak azért ajánlottam, mert dolgoztam már vele és a Catiahoz hasonlóan erősen a felületmodellezésre van kihegyezve, sőt a Grasshopper kiegészítővel programozhatóan lehet variálni a geometriát. A helyedben nem is próbálkoznik a parametrikus solid környezettel, hanem a felületmodellező részben hoznám össze, sokkal jobban fekszik a hajótest v. autókasztni modellezéshez.
-
Poolip
csendes tag
válasz #06658560 #9934 üzenetére
Csatolom a kajak képeket. A tetejét nem rajzoltam be. Az első rajz mutatja a teljes testet, a többi csak a bal oldali felét. A jobb oldala szimmetrikus a bal oldalival és azért vágtam így félbe, hogy jobban láthatóak legyenek az ívek.
Az alja 50.000 mm görbületi sugarú, az oldala 15.000 mm görbületi sugarú. Az egész kajak legnagyobb magassága 350mm, tehát 350 mm magasan van elvágva. Ezen a vágási magasságon a teljes hossz 5000 mm. Az oldala a függőleges síktól 15 fokot dől, az alja a vízszintes síktól 10 fokot dől. A görbületi sugarak is ebben a síkban megadva vannak értelmezve. Elvileg ezek a geometriai adatok így egzakt geometriát eredményeznek.
A harmadik rajz felülnézet, a negyedik elöl vagy hátulnézet.
[ Szerkesztve ]
-
Poolip
csendes tag
válasz kpityu2 #9933 üzenetére
Köszönöm a program ajánlást, láttam már többféle hajótervező programot, majd a jövőben tervezem ezek átnézését is, most első körben azonban csak a Catiara akarok koncentrálni. Ha valakinek ezekkel a hajótervező programokkal van tapasztalata, akkor nagyon kíváncsi lennék a véleményére.
-
Poolip
csendes tag
válasz #06658560 #9934 üzenetére
Jó, igazad van, legjobb ha látszik 3D ben a végeredmény, este felteszem.
A ProE-s változat készítését csak azért írtam, hogy a geometriai határozásokat jobban körbe tudjam írni, jobban érthetővé váljon. Másik ami miatt leírtam, hogy eddig nekem úgy tűnik, hogy a Catiában is nagyon hasonló gondolatmenet alapján készülnek a rajzok, bár még nagyon az elején vagyok.
-
törölt tag
Nem érdekel hogy csináltad ProE-ben! Catia megoldás kell neked, felejtsd már el a ProE-t! Egy képet a ProE-ben lekészült végtermékről adj, aztán megmondom hogy éri meg megcsinálni!
"A kérdésedet nem teljesen értem, de ha jól értelmezem, akkor nincs egy magasságban. Mindkét él egy ferde segédsíkra van felrajzolva és ott van megadva ez a görbületi ív. Ha ezt az YZ síkból nézem, akkor ugye nem lesz állandó magasságban."
Az attól függ, hogy akarod megcsinálni, lehet úgy is, hogy egy síkgörbe az él, lehet úgy is, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Rhinoceros-t próbáltad már? Tud un. "developable surface"-t, ami kiteríthető felületet generál. Alighanem valami köze van a hajótervezéshez, mert elég sok ilyen jellegű minta van a weboldalukon. Tud vízvonalat is számolni.
[ Szerkesztve ]
-
Poolip
csendes tag
válasz #06658560 #9931 üzenetére
Kifelejtettem, hogy az oldallemez úgy lesz egzakt, ha a 5.000mm hosszhoz amit megadtam (rajzon tévesen 50.000) még annyi megjegyzést teszek, hogy ez a teteje-oldala metszésénél értendő. A többi méret kiadódik.
ProE ben ezt úgy csináltam, hogy létrehoztam segédsíkokat és erre rajzoltam fel az oldalát ill. az alját. Miután a megrajzolt elemet testté húztam ki, utána nem volt más tennivaló, mint egymás határával levágtam őket, hogy ne nyúljanak túl egymáson. Végül pedig kiterítettem.
A kérdésedet nem teljesen értem, de ha jól értelmezem, akkor nincs egy magasságban. Mindkét él egy ferde segédsíkra van felrajzolva és ott van megadva ez a görbületi ív. Ha ezt az YZ síkból nézem, akkor ugye nem lesz állandó magasságban.
Köszönöm, hogy segítesz!
-
Az autoCAD 2016 vagy a mechanical 2016 az parametrikus rendszerű? ugy értem ha egy adatot megváltoztatok a méreten akkor ahhoz hozzáigazodik a többi kapcsolódó elem is ?
ÉS mindegyik tartalmaz szabványos elemtáraz (csapágyak , csavarok stb..) vagy csak külön tölthető hozzájuk? -
Poolip
csendes tag
válasz #06658560 #9928 üzenetére
Egy elképzelt egyszerűsített modell vázlatát egy skiccen képként csatoltam.
A felső kép egy keresztmetszet ahol látszik, hogy a kajakot 3 rész alkotja. Alja, oldala és teteje:
A teteje az xz síktól 350mm re eltolt sík lemez 4mm vastagsággal.
Az oldalát 15.000 mm görbületi sugarú körív alkotja amely 15 fokos szöget zár be az yz síkkal, ezt a szöget bejelöltem a rjzon. A kajak jobb és bal oldala szimmetrikus egymásra az yz síkra tükrözve. A jobb és bal oldalt úgy adom meg, hogy 5m (5000 mm) legyen a hossza, azaz a metszési pontjuk. Ezt a hosszot rajzon véletlenül 50 ezernek írtam.
A kajak alját szintén egy körív alkotja 50.000 mm es görbületi sugárral. Az aljának legmélyebb pontja a z tengelyt érinti.
ProE ben én ezt úgy csináltam, hogy megrajzoltam pl. az aljának az ívét, majd 4mm offszettel eltolva megadtam a metszetét és ezt kihúztam 500mm hosszra. Így létrejött egy térbeli test ami az alját képviseli. Persze ezt még elvágtam aztán az oldalának metszetével és a középsíkkal. Az oldallemez az aljának és tetejének elvágásával adódik ki. A végén pedig ezeket a körbült síkokat kiterítem 2D re.
A mélyhúzásos kiterítést kerülöm, mert a fát nem akarom mélyhúzni, még ha lenne rá technológia akkor sem, mert az már bonyolult lenne megvalósítani. Tehát ügyelek mindig, hogy síkra kihajtogatható elemeket kreáljak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
CATIA esetében rögtön jön az első kérdés: Seeet metal, vagy Generative Sheet metal?
Egy képet tudnál küldeni az elképzelt modellről, hogy lássam? Ha kvázi oldallemezek, megjatva, stb., akkor lehet pont elég egy sima felületmodellezés neki, pár vezérgörbe, egy profil, aztán sweep felületgenerálásra, aminek csak vastagságot kell adni. Nem csak sík felületek hajlítását tudja terítékké alakítani a CATIA, van opció mélyhúzott jellegű alakok terítésére is.
Egy alapvető javaslat: kátya nem ProE, ne is úgy állj hozzá, hogy ProE módon akarod a feladatokat megoldani!
-
Poolip
csendes tag
válasz #06658560 #9926 üzenetére
Köszönöm előre is!
A PROE ben azért választottam a Sheet Metal megrajzolási módot mert PART ban az egyes görbült síkok a vágások után kihajthatatlanok lettek a proe számára. A görbült síkok csak egy irányból görbültek (ezt matematikailag nem tudom hogy nevezik) hogy kihajtható legyen az alkatrész. Ugye egy gömb nem kihajtható mert az nem csak egy irányból görbült. Az ilyen görbül síkokból álló felületek határolják a kajakot. Pl. a kajak oldala és alja mindkettő görbült sík és egymás találkozásáig tartanak. Proe ben a vágásnál a másik felület határát jelöltem meg mindig. Ezt csak azért részleteztem most picit, mert Catia ban is szeretném az egymás határával történő vágást és kihajtogatást elvégezni.
-
törölt tag
-
Poolip
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdtem tanulni a Catiat, eddig hasonló a felépítése mint a PROE nek. Még nagyon az elején vagyok, vázlatosan valaki el tudná mondani, hogy egy kajakot, ami 4mm vastag, 5m hosszú fa lemezből készülne azt hogy kell megrajzolni? Part Design ként kezdek rajzolni, vagy sheet metal ként? A kajakot 10-15db ilyen nagy kiterjedésű és vékony lemez alkot, amit a végén ki szeretnék teríteni síkba, hogy cnc géppel tudjam kivágni és végén megvalósítani.
ProE ben ez a következőképpen készül: Assemblyben létrehozok Partokat amik a kajak egyes részeit képviselik. Ezeket sheetmetal ra alakítom és a végén kihajtogatom.
Catiában ez a folyamat így vázlatszerűen, hogy nézne ki?
Remélem nem fogalmaztam nagyon pongyolás és azért érthető a kérdésem.
-
Kowax
tag
Szia!
Tudtommal a ProE/Creo megnyitás közben 3 helyről olvassa be a config.pro -t, ha megtalálja. Szintén tudtommal, a legutoljára beolvasott lesz az aktuális. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de úgy emlékszem, hogy a három hely beolvasási sorrendben: telepítési könyvtár, dokumentumok könyvtár, munkakönyvtár.
Remélem tudtam segíteni.Böff!:))
-
drajzi
csendes tag
Sziasztok,
sikerült az SnT-vel közösen egy G-menetet is belekotyvasztani a Creo-ba.
Ha valakit érdekel segítek...drajzi
creos melós
-
Lacis69
tag
Szia!
Ha jól tudom, akkor több config.pro állományt használ. Legalábbis Creo 2-ben még így volt, és miért változtatnának rajta?! Van egy az alapértelmezett beállítások mappában, és van az indítási mappában is. Ezeket együttesen értelmezi.
Ha csak simán mentesz confog.pro-t, akkor az indítási mappába kerül. Ezt az állományt másolgasd, ha másik indítási könyvtárt akarsz használni.[ Szerkesztve ]
-
drajzi
csendes tag
Sziasztok,
Creo3-ban hogyan kell a konfigurációs beállításokat elmenteni a config.pro-ba?
Olyan egyszerűnek tűnt, először csak OKot nyomtam, aztán minden kikapcsolásnál elvesztek,
aztán mindig Konfiguráció exportálása az eredeti config.pro mappába.
Egyszer csak észrevettem, hogy a config.prom 5300soros file-á dagadt, egyes részletek 120-szor ismétlődnek...
Szerencsére az eredeti config.prom megvan, de továbbra se tudom, hogy kell menteni, hogy ne ismétlődjenek a beállítások.
Valaki tud erről valamit?drajzi
creos melós
-
-
törölt tag
-
törölt tag
lenne egy másik kérdésem is
Bipex tengelykapcsolót honnan tudnék letölteni aminek a furatátmérője 35mm?
-
törölt tag
Üdv!
Egy rugót amit csináltam, hogyan lehet belerakni egy furatba? Egytengelyű kényszerrel próbáltam, de a rugón nem talál tengelyt.
Catia V5R18
-
Antoan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy válasz reményében írok most, mert olyan problémával találkoztam, amire lehet egyszerű a válasz, és lehet eddig én nem bukkantam rá, de valójában a kérdésem,
aSolidCAM 2013 Maschinen Editorhoz fűződően lenne kapcsolatos. Adott egy posztproci, ahhoz minden nemű grafikusan megjeleníthető szerszám gép, amely 5 tengely vezérlésű. A megmunkálást gyönyörűen elkészítem, ezzel nincs is baj, az asztalforgatásokat szintén megoldom. De amikor a gepi szimulációra kerül sor, a satut alapértelemezetten a gépi nullponthoz viszonyítva jeleníti meg, és nem a körasztalon. A kérdés, hol tudom én eltolni vagy a nullpontokat, vagy hogyan tudnám beállítani a satut a körasztalhoz képest úgy, hogy az a körasztalom közepére essen, és a megmunkálás a munkaterületen végződjön, ne a ,,levegőben" ?
Remélem rábukkan erre a kérdésre egy olyan barátságos személy, aki a hobbi szinttől kissé jobban ismeri a SolidCAM alapvető dolgait.
Várom a mihamarabbi válaszokat, előre is köszönöm.
Íme egy kép is arról, hogy miről lenne szó.MX1000 rulez
-
MPM
tag
Helló!
CREO 3.0-oktatási verzióban olyan problémám akadt, hogy nem tudom átállítani a gombok kiosztását a vázlatkészítőben. Tehát amikor egy új 2D-s vázlatot hozok létre, így néz ki:
Azonban amikor 3D-s alkatrészt hozok létre, aztán ha létre akarok hozni egy építőelemet (pl. kihúzásnál), akkor ott a vázolásnál így néz ki a gombkiosztás:
Hogyan tudom beállítani hogy 3D-s alkatrésznél is úgy jelenjen meg, mint a 2D-s vázlatnál?
Szerk: Ha már kész van egy 2D-s vázlatom, akkor egy alkatrész vázolásánál hogyan tudom azt beilleszteni? (nem azzal a módszerrel, hogy egy másik ablakban kijelölöm, aztán ctrl+c, ctrl+v, magát a kész fájlt szeretném megnyitni pl. kihúzásnál, aztán még tovább vázolni)
[ Szerkesztve ]
-
tycon
tag
%proe%\text\intf_configs\dxf_export.pro írogatása
és a log az exportnál segít a config.pro beállításokhoz alant. A config.pro-t paramétereket be kell állítgatni. A kettőt együtt kell töltögetni. A mapfile-nak jó helyre kell mutatni.Pro/ENGINEER INTERFACE EXPORT LOG FILE
DWG output for Drawing BUCKY_MEREV1.
Process began at: Sat Mar 07 13:24:03 2015
Process finished at: Sat Mar 07 13:24:04 2015
Total process time: 00:00:01.
DXF/DWG export configuration options chosen:DWG_EXPORT_FORMAT 14
DXF_EXPORT_MAPPING_FILE D:\PTC\proeWildfire4_64\text\intf_configs\dxf_export.pro !!!!!!!!!
DXF_OUT_DRAWING_SCALE NO
DXF_OUT_SCALE_VIEWS NO
DXF_OUT_SEP_DIM_W_BREAKS NO
DXF_OUT_STROKE_TEXT NONE
INTF2D_OUT_ENHANCED_ENTS SPLINE_AND_HATCH
INTF_OUT_LAYER PART_LAYER
INTF2D_OUT_ACAD_MTEXT YES
INTF2D_OUT_ACAD_TEXT_ALIGN AS_IS
INTF2D_OUT_PNT_ENT NO
INTF2D_OUT_OPEN_LOG_WINDOW NOfejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
szinimini
senior tag
Sziasztok
Solidworksben a síkot egy importált alkatrésznél ,hogy tudom áthelyezni?
Most nem párhuzamos egy se a szükséges felületekkel.köszi
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Solidworks 2012 x64 SP4
Windows 8.1 64 bit enterprise
Számítógép profilomban, de a lényeg
i7-4790
GTX 760
16 GB ram
ssd van innen van futtatva asolidworks, és a fájlok is itt vannak(és az analizis is ide dolgozik.
A problémám az, hogy végeselemes analízis futtatása közben (star.exe) nem terheli le a gépet egyáltalán. Alapfrekvencián megy 0-10%-os közötti terhelésen, mintha böngésznék.
Esetleg van ötletetek, mit kéne beállítani? Solid újra telepítés volt már, windows-t csak legvégső esetben tenném újra.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Kowax
tag
Sziasztok!
ProE/Creo kérdés:
Van valami megoldás, kiegészítő, ilyesmi, aminek hatására a dwg/dxf-ben elmentett rajzoknál a layer-ek az általam elvárt rendszer szerint vannak? Remélem érthető voltam.
Böff!:))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest