- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowax
tag
válasz Atlantis #11966 üzenetére
A Break-et ismerem, gyakran használom is, de az csak annyira pontosan vág, ahogy nekem sikerül kattintani. Én egy olyan eszközre gondolok, amivel mindig ugyanakkora törést tudnék csinálni. Pl. egy beállítható körön belül törné meg a vonalakat.
Oké, tegyük fel, sz@r mondjuk a metric.dtl, de akkor mi lehet konkrétan a baj forrása?Böff!:))
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz Atlantis #11925 üzenetére
Nem nevezném hiánynak, mert ahhoz kéne lennie valaminek!
Nem tervezéssel foglalkozom, de rá voltam kényszerítve a creo használatára, természetesen az olcsó old meg valahogyan magadtól módszerrel.
Videókból próbálok meg valamit ellesni, de egy bizonyos szint után ez már nem működik. Néha használom csak, alap dolgokat tudok csak.PC
-
tycon
tag
-
törölt tag
válasz Atlantis #11801 üzenetére
Speciel driver szintü különbséget még egyszer sem éreztem. Azt igen, hogy elfogyott a vas. És hekkelt winen kívül eddig egyedül quadro alatt volt grafikai hibám- ami a tizenpár tök egyforma konfig közül csak engem érintett, és ott se minden modellt, vagy midnen partot, hanem csak assemblyt. De nagyon idióta módon, a tükörkép alkatrészen keresztül.
-
-
tycon
tag
válasz Atlantis #11712 üzenetére
Igen. 25 éve ez a szupport gyengébb volt.
A cégvezetők spórolnak az oktatáson. Miazhogy! (hogy idézzek). A mi főnökünk mikor megrendeltük a szoftvert, (első 3D PTC), 3/4 évig eldugta a CD-ket. Mert ha a betanulással foglalkozunk, akkor közbe nem dolgozunk!!fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
tycon
tag
válasz Atlantis #11708 üzenetére
Azért a Creo/Wildfire programokak autodidakta módon igen munkás feladat megtanulni, főleg a finomságokat a belsejében. De jó lett volna, annak idején ha valaki segített volna nekem. No ez van. Most a fórum azért segít. Nyugdíjasként a proe20-tól kezdtem. Most meg oktatnék, ha volna kit.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Atlantis #11576 üzenetére
Nem feltétlen. A darab egy öntött alu alkatrész, ott meg valószínűleg úgysem kivitelezhető, hogy feketére legyen "sraffozva" a logónak bizonyos része, szóval a modellen homogén lesz az egész. Rajzon lenne a lényeg, mert egy matricára is ki kell nyomtatni ezt a logót, és ott kéne sraffozottnak/kitöltöttnek lennie főleg.
-
Parson
addikt
válasz Atlantis #11474 üzenetére
No igen, az egyéni izlés az mindig egy alapvetö tényezö lesz. Szerény személyemnek a Pro/E 2001 2005030 óta max a WF 4.0 utsó Datecode-ja tetszett igazán, ami azért már nagy váltás volt... de ez a Creo... vhogy nem igazan baratkozom vele, ha nehanapjan dolgoznom kell benne.
CATIA v5 meg... hát kezdem kiismerni a csinját binját igy par evnyi stabil hasznalat mellett, de vhogy ez se tökéletes... Egyszóval nálam változatlanul Pro/E a befutó a maga kocka, de full következetes megoldásaival.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Atlantis #11131 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak, az öntelt fasztól még nagyon messze vagy, ahhoz sokkal kevesebbet kéne segítened másoknak.
Viszont az érdekelne, hogy neked hogy és miért vitte át a színeket, és nekem miért nem, illetve miért csak részben? Építetted a családfát, színezted, és utána patternizáltad? Néztem még pénteken a patternt, sehol nem találtam olyan opciót, hogy vigye tovább a visual properties-t. Vagy színezéskor van valami opció, hogy továbbterjedjen azonos geometriájú alaksajátosságokra? Működik a megoldás úgy is, hogy előbb megcsinálod a teljes modellt, és utána színezed? Hétfőn majd nekiugrok mégegyszer, csinálok én is valami egyszerűbb modellt, aztán megnézem, hátha máshogy megy.
A Creo és társai a kezelőfelülete és a logikátlansága miatt lett idejemúlt. Egy Creo 2-es szoftverrel dolgozok, vegyesen vannak benne ikonok, felugró szöveges menük értelmezhetetlen rövidítésekkel, és az alsó állapotsort is figyelni kell. Ezekből kell összerakni az adott folyamtot, de még véletlen sem követi ugyanazt a logikát az összes parancs. MInden szöveges menüt be kell magolni, tudni kell, hogy melyik után mi jön, egy parancsnál sosem derül ki, hogy milyen logikát követ. És igen, 5-10-15 év munkatapasztalat után ezek már simán mennek buksiból, de fél-egy-két év tapasztalattal még olyankon kell görcsölni, hogy hogyan lesz kék a nyuszi füle. SW-ben ez intuitív és szem előtt van, logikus, jol látható és követhető folyamat. Rákattintok arra, amit színezni akarok, és rákattintok a színezésre. Ha a patternra is tovább akarom vinni, akkor bejelölöm, hogy csinálja. Mindezt a saját beépített help-je alapján meg lehet tanulni 5 perc alatt. Ha valami nem tiszta, a parancssáv jobb felső sarkában rákattintok a kérdőjelre, és már önti is a help-et oldalszám, ábrákkal, videokkal.
Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a Creo képes arra is, hogy a licence manager hibernálából ébredve időnként elhagyja a licens-t. Ha épp nyitott Creo-val hibernáltad a gépet, akkor ez akár kellemetlen is lehet, mert ilyenkor ugye becsukja a boltot, és lehet újraindítani. Nyilván erre is van egy megoldás, amit már én is buksiból nyomok, Computer - Manage - Services oldalon kézzel újra kell indítani az lmadmin service-t, de ez ugye nem túl XXI. századi, másrészt meg ha nem admin vagy a windosban, akkor nem biztos, hogy tudod megcsinálni. Az ilyesmik miatt minden tiszteletem azoknak, akik még mindig Creo-znak, de van egy olyan jelenség is, hogy a Creo sajátos munkafolyamatai miatt aki sokat dolgozott vele, az már nem nagyon tud átállni másik szoftverre. A Creo kvázi túszul ejti a tervezőmérnökeit.
A Creo ebbe a mentalitásba fog belepusztulni. Jol van ez így, ezt így kell csinálni, nem változtatunk rajta, mert ez az igazi tervezőprogram, a többi csak színező, és aki igazi tervezőprogrammal akar dolgozni, az tanulja meg az kezelni. Pont erre nincs ideje senkinek. Az egyetemen egy diáknak nincs 2-3 éve Creot tanulgatni. Nekiáll SolidWorks-özgetni, amiben 3-6 hónap alatt meg tudja csinálni ugyanazokat. Arról nem is beszélve, hogy nincs sok ember, aki igazán ért hozzá, és tanítani is tudja. Munkáltató is inkább olyat vesz föl, aki jol ért a SW-hez, SE-hez, akármihez, mint olyat, aki kicsit ért a Creo-hoz.A mérnöknek is meg a munkáltatónak is az éri meg, ha dolgozik a szoftverrel, és nem funkciók kezelhetőségét próbálja felderíteni.Ez természetesen a Creo-ról szól, nem a Creoval dolgozó emberekről. Minden tiszteletem a Creo-val küzdő mérnöktársainké, és emelem kalapom azok előtt, akik megosztják velünk a verejtékezve, keserű könnyek közt szerzett tudásukat.
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Atlantis #11128 üzenetére
Attól nem lesz célszoftver, hogy funkcióiban messze elmarad a konkurenciától.
Attól nem lesz alkalmas komoly tervezői munkára, hogy egy ilyen egyszerű dolgot csak órák alatt, hosszas utánajárással lehet megoldani.
És hogy még mindig a komoly munkára tervezett célszoftvert ekézhessem egy kicsit, feltöltök egy képet.
Ahhoz, hogy a szinezést megcsinálja, visszábbgörgettem a családfát egy 7 tagú pattern elé. Megcsináltam a színezést az útmutatásod szerint, kiszíneztem még pár felületet, aztán előregörgettem a családfát. A pirossal színezett felületeket nem vitte tovább, a patternizált apró revolve-ot színeit nem vitte tovább, de a zöld alaplap színét továbbvitte. De csak a pattern második (első?) tagjára. (Jobbra az alap test, középen a második instance, és jobbról balra fut a pattern.)A Pro-et/Creo-t nagyon sokan szeretik, de már régen eljárt felette az idő.
Paint-ben nem tudok rendesen modellezni, ez meg össze-vissza színez.
Minden szoftver mászhogy sz.r.[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Atlantis #11126 üzenetére
Atlantis
Emelem kalapom!
Az utolsó előtti lépésnél bekavart, hogy a Creo tart Feat# és Feat ID azonosítókat is. Utóbbival természetesen nem működik a dolog...Kowax
Köszi a fáradtságot, de amit idemásoltál azt próbáltam én is.
-
Parson
addikt
válasz Atlantis #10926 üzenetére
...vaagy a Parameters ablakon belül szürökkel (újonnan létrehozott / mentett) még finomitani is lehet a kivalasztott elemeket, és szimpla CTRL+A-val egyszerre kijelölni mindent, aztan uj paramatert adni a kijelölt elemeknek, vagy módositani a régit, stb. Hasznos dolog felfedezni ezeket az opciókat, nálam több ezer elem egyszerre történö módosításánál jól jött pl a beszerzés egyedi igényei miatt. És itt a modellfával ellentétben egy alkatrész csak egyszer jelenik meg a listában (pl csavarok, alátétek, stb).
[ Szerkesztve ]
-
rgqjx
aktív tag
válasz Atlantis #10501 üzenetére
" SW-nél csak "profi" kártyán van RealView..."
Keress rá a Realhack 4-re, nálam 280x-el megy a realview. Elvileg egy registry módosítással is elérheted, amit a realhack csinál. Érdemes ráguglizni, ha valakinek nincs pro kártyája, de solidworks-t használ.
[ Szerkesztve ]
-
szekto
aktív tag
válasz Atlantis #10501 üzenetére
Creo-nál azért nem veszel észre különbséget nagyon a GTX 960 és Quadro között, mert a Creo az OpenGL-t használja megjelenítésre, az pedig mindegyik nV kártyán normálisan működik. Vicces, de még egy alsókategóriás kártyán (pl. GT 630) is jobban futhat, mint némelyik felsőkategóriás Radeon esetében.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
törölt tag
válasz Atlantis #10245 üzenetére
A rúdnak a helye megvan. Mert a lemez kapcsolódik egy másik alkatrészhez. Mivel 2 furat van rajta. Az egy furatban már benne van a rúd az mozog a lemezzel. A másik furatba kell behelyezni a fix rudat ami körül el tud mozdulni a felső rúd és a lemez. Igazából ez egy csukló.
-
ben11
őstag
válasz Atlantis #9991 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Először helical sweeppel csináltam így, majd amikor a drawingban az említett problémám volt kutakodni kezdtem és ráakadtam arra a megoldásra amikor egy görbét definiálok hengerkoordinátákkal és aztán sweep, de ezzel sem lett jó.A fura, hogy kaptam egy prt fájlt, amiben az utóbbi módon kreáltak rugót és az abból készített drawingban engedi a sugár/átmérő beillesztést. Ezen felbuzdúlva a sajátomon mindent teljesen azonosan beállítottam, de nekem nem engedte.
-
Parson
addikt
válasz Atlantis #9872 üzenetére
Amúgy lehet, hogy kicsit off topic, de nem is igazán értem, miért kellett ezt az egészet meglépniük. Mármint most csak a névváltoztatásra gondolok. A szoftver átstruktúrálása egyértelmű (pl az uj technikák/technológiák végett), még ha néhol nem is tetszik, de az alapvető massziv név megváltoztatása... lehet én vagyok némely szempontból túl tradicionális felfogású, de szerintem ez egy elb****tt lépés volt. No de hát ez van. Nem látok bele az amcsi döntéshozó fejekbe.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Atlantis #9869 üzenetére
No ez igy 100%-ig nem pontos - amennyire én véltem látni a dolgokat.
Számomra is érdekes, de a Pro/ENGINEER mint név még mindig benne van a rendszerben (Creo 2.0)
Most hétvége lévén nem emlékszem pontosan, de vmi ilyesmi felosztást láttam:
- software - Pro/ENGINEER
- version - Creo Parametric
- release - 2.0
- datecode - M100
Kedden (hétfőn szabin vagyok ) utánanézek jobban, addig kéretik nem földbe döngölni, ha netán vmiért rosszul emlékeznék. Bár igaz az is, hogy jólesően, de eléggé meglepődtem, mikor észrevettem ezt. Nem mintha sok közöm lenne szoftverhez azon túl, hogy mezei felhasználója vagyok én is, de mégis. A Pro/E egy jól bevált és hangzatos név volt.[ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Atlantis #9819 üzenetére
A "játékgép" paramétereire már nem emlékszem, 2005-ben amit el lehetett érni. Solid Edge V18-alatt történt a dolog. A modellépítés alatt már szinte forgatni sem tudtuk, pedig csak szintenként dolgoztunk. A munkaállomáson pedig az egész összeszereltet tudtam forgatni, nagyítani megfelelő sebességgel. Lehet más szoftver alatt más a különbség, de akkor nálunk ez volt a helyzet. Manapság ekkora különbség biztosan nincs, mert elég sok szoftver nyitott a DirectX felé is, nemcsak OpenGL.
-
Kicsipampam
tag
válasz Atlantis #9813 üzenetére
Egy kis tapasztalatot leírok én is a témában, aztán meglátjuk ki mit kezd vele. Egyszer 2005 körül csináltunk egy nagyon sok elemszámú tornyot, acél gerendák, szelvények stb.-ből állt, csavarok nélkül. Szintenként készítettük el, mert csak akkor tudtunk vele boldogulni. A végén azonban az egész összeszerelt állapotáról is kellett egy rajzot készíteni. Rajzlap nyitás után modell kijelölés és 6-7 óra hossza várakozás után le tudtuk tenni a rajzlapra. Természetesen mindent kikapcsoltunk ami lassította volna. (háttér élek, tang. élek stb.)
A számítógép játékra erősen alkalmas volt, az akkori csúcsgép. Utána a cégünk beruházott valódi munkaállomásra, ami még nem is volt drága, a játék gép áránál 25% volt drágább. Kíváncsiságból megtettem ugyanezeket a lépéseket vele, csak a legrosszabb beállításokat alkalmaztam. 2 perc múlva ott volt a modell a rajzlapon és lehetett a méreteket rápakolni. A mai napig ezeket a munkaállomásokat használjuk, pedig lassan eljár felette az idő. (Annak idején videokártya nélkül vettük a gépeket. Videokártyát az ebay-en vásároltunk hozzá töredék árért.) Én otthon is egy ilyet futtatok. 2008 óta lehetett egy két újraindulásom, de Cad közben eddig egyszer sem. -
zolikaDB
veterán
válasz Atlantis #9801 üzenetére
NC = CNC???
Értem, köszönöm. SSD-m van, RAM egyelőre 8GB.
Egy szálon erős proci = pl melyik? i5 4440, 4460-ban gondolkodom, kb ennyi a határ, amit rászánok most.
NC-hez többszálas proci = pl?
koxx: milyen fícsörök és milyen progiknál?
És melyik az a VGA minimum, ami elég: EdgeCAM, Solidedge, Creo, ProE, NX? Szerszámok, formafelületek modellezése, programozása (3 tengelyre) lenne a végcél, ha elérek arra a szintre majd. Ez elmélet egyelőre. -
tycon
tag
válasz Atlantis #9728 üzenetére
A probléma szerintem mozgásos módon nem megoldható. Mozgatás közben nem függvényezhető a paraméter, akár relációs, akár nem. A relációt nem számolja mozgáskor. És a flexibilissé tett alkatrészt el is tünteti. Csak mechanizmus alatt és szimbólikus rugót ábrázol és változtat is két pont között, de az nem a te modelezett rugód. Nem pont úgy néz ki a fülekkel stb.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
Tatukg
csendes tag
válasz Atlantis #9725 üzenetére
Köszi a választ. Értem hogyan gondolod, viszont némi akadályba ütköztem. Lehet nekem rosszak a program alapbeállításai, de összeállítási rajzban a vázlatban megrajzoltból nem enged semmilyen módon (extrude, sweep...) tömör testet létrehozni, illetve csak anyag eltávolításként lehetséges. Megnéztem és egy teljesen új, üres összeállítási modellnél is ez áll fenn.
-
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9617 üzenetére
Valamikor 15 évvel ezelőtt a SolidWorks valamelyik első verziójával "dolgoztam" rövid ideig. Windows 2000 en vagy Windows NT rendszeren futott. Akkoriban nagyon gyakoriak voltak a fagyások, valahogy az op rendszer és a SW nem szerette egymást. Azóta nem volt kedvem újra 3D programnak nekiállni, mert ez a fagyási fóbiám megmaradt. Most kénytelen voltam újra hasznáni valamit és a ProE ben kellemesen csalódtam, igazából még soha sem fagyott le, inkább csak arról van szó, hogy néha valamit nem hajlandó megcsinálni. Ettől függetlenül nagyon szeretem. Nehéz vele elindulni, de utána szerethető. Most már kedvet kaptam, úgyhogy a Catiát is ki fogom próbálni. SW hez és SE hez nem fogok visszatérni, úgy érzem a ProE egy magasabb kategória, remélem ezzel nem gázolok bele mások lelki világába.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Atlantis #9617 üzenetére
Szerintem a legkomplezszebb szoftver a legbaratsagtalanabb arral. Egy alap liszensz volt 14k euro, de ezzel mar lehet alkatreszt rajzolni. Ebbol 3 hasonlo SW liszensz jott volna ki, vagy 2 fullos.
Bar meg en is a tanulo fazisban vagyok, vannak benne nagyon jo dolgok, de egyelore a SW jobban kezreall.E30 (oo=[][]=oo)
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9604 üzenetére
Először nem sikerült megcsinálni, de most végre sikerült. Picit megtévesztett a ProE mert a "pattern referencia" előnézetben nem a referencia görbére jelöli a kiosztást, de ha okét nyomok akkor végül mégis arra kerülnek. Sokadik nekifutásnak véletlenül nyomtam okét. :-)
Hálás köszönet a segítségért!
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9602 üzenetére
Óóó, köszönöm szépen! :-))) Ennek nagyon örülök!
Az egész teljesen világos, a legvégében vagyok kicsit bizonytalan, tehát, mikor a kivágást referenciamintázattal kiosztom. A pattern parancsnál melyiket kell választanom a legördülő menüben? Hazaérek egyből ki is próbálom.
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9600 üzenetére
Szeretném kipróbálni ezt a nem elegáns módszert, de egy két helyen nem tudom a helyes végrehajtást.
A feladat számomra két részből áll:
1. - létrehozok pattern paranccsal egyenletes távolságokban lévő síkokat valamint megrajzolok egy görbe tengelyvonalat amin a kivágások lesznek. Eddig rendben, de ezután a síkok és a görbe tengelyvonalain metszéspontokat kell létrehoznom amit már nem tudok megcsinálni. Vázlatos segítséget kérhetek?
2. - létrejöttek a metszéspontok. Most ezekre a pontokra kellene egy kivágást igazítanom, például furatokat. A kivágásokat külön külön kell megadni a létrejött metszéspontokra igazítva vagy van lehetőség egyszerre az összeset megcsinálni?
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9598 üzenetére
Igen, igazad van, végül is egyesével is ki tudom rajzolni a kivágásokat. Egy elemen legfeljebb 30 kivágás van és összesen 3db elem van, szóval nem is olyan nagy mennyiség.
Nagyon kezdő vagyok a ProE ben, de azért van egy elvi megoldásom, kérdezném, hogy ez végrehajtható e. Szóval megrajzolom a görbe tengelyt amin a kivágások futnának és közben létrehoznék pattern paranccsal síkokat ami a koordinátarendszer Y tengelye mentén egyenletes eloszlásban lenne. Ezután a síkok és a "kivágási görbe tengely" metszeteinél létrehozok metszéspontokat. A metszéspontokat pedig megadom mint kivágási helyeket. Ha ezt meg lehet csinálni, akkor ez számomra megoldás lenne.
Kivágásokat a rajzomon téglalap alakúnak rajzoltam, de valójában lehetne akár kör alakú is, azaz egy furat. Akkor elég egy ponttal definiálni a középpontját.
Persze ezt a eszmefuttatást ProE alapismeretekkel írom, lehet nagy butaság.
-
Poolip
csendes tag
válasz Atlantis #9576 üzenetére
Tulajdonképpen egy kajakot rajzolok és ott hajlított alakban látszik a vízszint és ilyen összerakott állapotban tudom csak meghatározni a furatokat és egyéb érintkezési jelöléseket.
Marad akkor egyelőre a kivágás, tulajdonképpen nem is annyira nagy macera csak a pattern parancsot nem ismertem/ismerem kellőképpen.
Köszönöm a hozzászólásokat, segítségeket![ Szerkesztve ]
-
xxxx.x
tag
válasz Atlantis #9481 üzenetére
Mint jeleztem gyakorlatban elmegy .
Pl.: Lézerrel szeretném kivágni az adott terítéket, akkor a tervezésnél bevitt kis rész nem okoz gondot. Ezt a hiányzó "szeletet" le lehet csökkenteni akár 0,001mm-re is a terven, de a gyakorlatban ez nem fog jelentkezni egy lemezalkatrésznél.
Elmélet vs. gyakorlat
-
masta_dry
tag
válasz Atlantis #9429 üzenetére
Nálunk jó pont, ha megyünk fejtágításra, és a cég fizeti. (én is vidékről megyek)
Igazából 3 témában, 3 külön teremben van, ami érdekel, remélem, sikerül majd keresztbe hallgatózni egy kicsit. Leginkább viszont kapcsolatépítés miatt megyek, mert egyébként nem is tudom, mikor találkozhatnék hasonló kockákkal. Úgyhogy ha van, aki innen jön, szóljon! (akár privibe, ha titok...) -
Lacis69
tag
válasz Atlantis #9412 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy szidni fogsz, de nekem a Creo felülete jobban bejön, mint a régi menüs valami. Én azon sokszor ki szoktam akadni. Persze most is vannak a régi menüből, de már kezdem megszokni.
A két felhasználói felület közti különbséget úgy jellemezném, mint az MsOffice XP és MsOffice2007 közötti különbséget.
Elsőre bonyolult, semmit sem találsz meg, de ha megszokod, akkor könnyebb a használata.Ami a rajzot illeti, egyet értek. Elég nehézkes. Bár lehet, hogy csak nem foglalkoztam vele eleget.
A gyorsbillentyűk, legalábbis amiket használok, azok mindkettőben egyformák.
-
-
szinimini
senior tag
válasz Atlantis #9382 üzenetére
A helyzete ugrik el.
Műhelyrajzi környezetben nem ismeri fel a menetet.
1.Értettem , furat lesz legközelebb
2. Itt arra gondolsz,hogy szaggatott illetve folytonos vonallal tudom beállítani a nem látható éleket?!
Ez okés,de nekem ez nincs bekapcsolva csak a kontúr vonalak láthatósága van bekapcsolva.Van még mit tanulnom bőven erről a progiról azt tudom,de igyekszik az ember.
Esetleg van magyar fórumos oldala a solidworks-nek? Ahol vannak magyar leírások/videók?Kopi31415
-
szinimini
senior tag
válasz Atlantis #9379 üzenetére
pl ha egy átmérőt szeretnék megadni azt vhova lerakom akkor ott marad,de ha máshova kattintok akkor elugrik . És akkor mindig úgy pakolgatom vissza. De akkor is elugrik ha később akarok vmit bele írni, és viszi azokat is,amik ott mellette vannak.
Szóval ez lenne és elég idegesítő. Igy jobban érhetőbb?
Ja és a menetet nem ismeri fel csak nagy ritkán, szinte mindig csak az átmérő jelet rakja rá és kézzel irogathatom be az M-eket. -
Parson
addikt
válasz Atlantis #9294 üzenetére
Vannak esetek amikor hasznos tud lenni, én is futottam már bele.
No persze alapvetően én is azt mondom, hogy a rajztér csak a 3D-s térben készült 'szerkesztett' főinformációk és a hozzábigyesztett aprócska mellékinformációk megjelenitésére alkalmas, és kimondott szerkesztésre nem, amiből következik a kérdés, hogy milyen más eset van még? Hát pontosan az, amikor 'szerkesztő' munka nélkül csupán mellékinformációk megjelenitésére van szükség - sajnos előfordulhatnak, és elő is fordulnak olykor esetek, amikor szükség van a megszokott sablonos rajzlapformátumra a céges előirások miatt, de a rajzlapra már meglévő importált 2D-s információk (pl beszállitói rajzok, mint vmi mellékletek) kerülnek rá. Ebben is jól működik a Pro/E, és itt egyáltalán nincs szükség modellre. Ha netán mégis modellhez csatolva történik a téma, akkor 2. sheet-en is hasonló a szitu. Én (meg az akkori kollégák is) pl többször is kreáltam ilyen rajzokat (igaz, ott a többedik sheet-re), nem csak a beszállitók, hanem pont a külső megrendelők igénye miatt.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz Atlantis #9284 üzenetére
Atlantis irja helyesen, a következőképpen működik SW-ben:
1. beraksz egy új nézetet, automatikusan beállit egy a rajzlaphoz arányaiban passzoló méretarány értéket, és ezt rendeli a sheet properties-hez (amit a szövegmezőben meg is lehet jeleniteni) és a nézethez
2. a nézetnek egyedi méretarányt lehet beállitani, ekkor a szövegmezőben lévő méretarány nem változik
3. ha a nézet 'use sheet scale' opción van, és a sheet properties-ben állitod a méretarány értékét, akkor logikusan változik a szövegmezőben lévő méretarány, és a nézet méretaránya is.(#9288) Atlantis -> ezzel viszont 'szembe kell menjek':
Alapvetően ugyanúgy működik Pro/E alatt is mint ahogy fennt irtam, csak az opciókat máshol lehet elérni.
Rajzot pedig miért ne lehetne Pro/E-ban aktiv modell nélkülni csinálni? Lazán lehet. Csak amig nem rendelsz modellt a rajzhoz, addig nem jelenik meg a (default) scale a rajzmező bal alsó sarkában.[ Szerkesztve ]
-
perfag
aktív tag
válasz Atlantis #9282 üzenetére
Annyira rácsodálkoztál, gondolom hátha nem baj, ha leírom: Solid Edgeben (parasolid motor hajtotta egy ideig mindkét progit) ha leteszek egy nézetet a rajzlapra akkor annak méretaránya lesz az, amit az általatok leírt módon nálunk is ki lehet olvasni. Ha később megváltoztatom a nézet méretarányát akkor követi a változó a változást! Baj akkor van, ha az elsőnek letett nézetet kitörlöm. Onnan kezdve a változó beragad.
Erre az esetre nálunk van a rajzlapfül gyorsmenüjében van egy opció: a rajlap méretarány beállítása, ami tulajdonképpen a változó értékét állítja be.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- 3D nyomtatás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.