Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Filtro
csendes tag
válasz soldi3r #12293 üzenetére
Igen, ezt én is minden alkalommal elmondom, amikor új kolléga jön és gép kell neki, de a főni ragaszkodik a laptophoz. Általáben ilyenekkel érvel:
- hordozható. Budaörsön van a cég, mindenki kocsival jár tökmindegy, hogy 3 vagy 5 kilót visz pluszba a kocsi.
- 1-2 évente kimegy a tervező amcsiba az anyacéghez 1-3 hónapra, hogy fogja kivinni az asztali gépet? - Adnának kint egy laptopot is, monitort is (kicsit macerás áttelepíteni a felhasználót). De még az is simán megérné anyagilag ilyenkor, hogy kimegy a srác, vesz kint egy zsíír új laptopot, amin kint dolgozik, és eladja itt, ha hazajön. Kint 3000$ egy olyan gép, ami itt 3500€
- ha felmond, aki használta, kinek fog az kelleni?
Na erre mondtam, hogy ha anno a P15-ösök helyett vehettünk volna asztali Ryzen 5600X + GTX1050Ti-t, kb összeverekedtek volna érte a tervezők, hogy kié legyen -
Parson
addikt
válasz soldi3r #12253 üzenetére
+1
Én is mindig azt használtam egyszerü dolgokhoz - pl sematikus ábrákhoz. Nem CAD, de nem is kell sokat tanulni, mert egyszerü, mint a faék.kpityu2: nem az a lényeg, hogy mi a baj a kézi rajzzal, hanem, az hogy vmiért nem felel meg a kérdezönek -> konstruktiv választ vár ö is arra, hogy mi lenne jó digitális környezetben, nem újabb kérdést. Szvsz.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
nzozz
aktív tag
válasz soldi3r #12203 üzenetére
A Solid Edge Community Edition nem. Ha jól tudom gyakorlatilag megegyezik az Academic felhasználási feltételeivel: funkciók szempontjából teljesértékű (megegyezik az "ipari" verzióval), a licensz nem jár le, de nem lehet üzleti célra felhasználni, az ezzel a verzióval készült fájlokat nem lehet megnyitni az "ipari" verziós SE -ben illetve vízjelet kapnak a rajzok. Ami üzleti célra felhasználható és ingyenes, az a Solid Edge for Startups, de itt azért van pár követelmény, aminek meg kell felelni.
[ Szerkesztve ]
-
tycon
tag
válasz soldi3r #12079 üzenetére
Vagy vak vagyok, vagy optimista. ami meg kizárt. Most még a különböző menetemelkedésű kúpos rugó entitás is eszembe jutott. Ma még nem jutottam oda. Görbék már vannak, egyenletes és ponthalmazos is. Bele kell feledkeznem, nem lehet közbe mással is foglalkoznom. Társaságalapítás, miegymás. De készül, vasárnap is., hétfőn is.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
-
Kicsipampam
tag
válasz soldi3r #12042 üzenetére
SW, SE, Fusion otthoni használatra ingyenes. SW-nél kódot kell kérni, azzal tudod a telepítőt letölteni. A másik kettőnél meg azt hiszem regisztrálni kell csak.
Megnéztem a képeket, nagyon nem akar ez hasonlítani az enyémre. Csináld meg lépésenként, mint én és biztosan működni fog. -
Kicsipampam
tag
válasz soldi3r #12030 üzenetére
Csináltam képeket a metódusról, most SW-ben. A lemezvastagságot 10mm-re vettem, hogy jobban látszódjon. Egy élt hasítottam fel, majd levágtam a felesleges részt. Erre írtam, hogy az egészet nem fogja megcsinálni. Lemezzé tettem, majd utána tükrözéssel a kívánt alkatrész előállítható.(erről már nem csináltam képet) Utána szerintem mentsd le alkatrészenként, csinálj egy összeállítást és abban tedd rá a hegesztési füleket.
[ Szerkesztve ]
-
tycon
tag
válasz soldi3r #12024 üzenetére
Aki egy ilyen darabot testből csinálja, nem lemezből, az, ha Pro-ban dolgozik, eleve önsorsrontó szerintem. A Pro egyébként sem terít ki szuperül. Hiába van benne elvileg pl.deform area. Mondjuk én is csináltam tanulmányi versenyen olyat, hogy több megoldást is leírtam.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
Kicsipampam
tag
válasz soldi3r #12028 üzenetére
Kezden nem érteni. Ez egy teljesen egyszerű lemezalk. feladat. Mit értesz azon, hogy nem lesz méretpontos, ha a levágás után konvertálsz? Kezdjük az elején:
Hogyan hoztad létre, hány alkatrészből áll, mert a képből nem lehet látni, hogy ez egy vagy 4 alkatrész? Hány elemből akarod ezt elkészíteni, ha majd lemezből legyártod?
Ha publikus küldd már el légyszíves, mert az szinte kizárt dolog, hogy egy ilyen egyszerű alk-el ne boldoguljon az SW vagy az Inventor esetleg a ProE.[ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz soldi3r #12026 üzenetére
Úgy vágd ketté, hogy csak az egyik fél maradjon meg, ami persze a szimmetria miatt elég is, mert a Proe szerintem nem kezeli a multibodyt, így nem tud két terítéket neked adni. Próbáld a lemezzé konvertálást a kettévágás után tenni, előtte lehet nem jelez hibát, de valójában mégse lemez.
-
Aureal
senior tag
válasz soldi3r #11955 üzenetére
Not a student or educator? Try Fusion 360 free for 30 days
Download free trial: https://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview
De amúgy is, nem kell nekem több gigás program ágyúval szúnyogra lőni, meg az alá még pc is kéne tisztességesen. 80 ezres laptop van csak. :)
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #11800 üzenetére
Inkább abból az irányból közelíteném meg, hogy "hagyományos, gamer" driverekbe ki mennyire építi be a "csalást". Az ügyfél meg pislog, mint hal a szatyorba, mikor nem érzi a többszörös teljesítményt, amit a tesztek ígérnek...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #11798 üzenetére
Nagyon másik sincs, ezért azt és úgy mérnek, ahogy akarnak. De szerintem
az nem mérőrendszer, ami fals eredményeket ad, az csak pöcsméregetésre jó...ha ez megfelel, akkor használd a Specview-t, egymáshoz való viszonyításképp meg is felelhet akár.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #11796 üzenetére
A Specviewperf olyan, mint a dízelmotor a VW-nél. Teszteredmények jók, de a valós adatokhoz köze nincs.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
hentes555
senior tag
válasz soldi3r #11604 üzenetére
Köszi a választ, utánanézek ezeknek is. Bár elsősorban 14"-es gépben gondolkodtam a hordozhatóság miatt. Na majd lesz valahogy, át kell ezt gondolnom rendesen, hogy most melyik érné meg, fejlesszem-e a gépet vagy vegyek egy jobb notit.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
xilurux
tag
válasz soldi3r #11206 üzenetére
most jelenleg a invertoral foglakozok .
Epen gepet is akarok cserelni es azert akarnak ma egy jobbat oszerakni ra . es azert erdekelne a vga ,h melyiket vegyem .
Hobbimra szantam most 1500-2000€ es kesz megveszem es 4-5 evig eleszek vele tanulgatni meg mindenre . jatek nekem a gépemen aszthiszem 4eve volt fent keresztfiamnak neztem meg ,h nalam mukodik e.Meg invertorba most terveztem magamnak egy uj pc hazat is es most jon a kivitelezes is munkaba .
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz soldi3r #11139 üzenetére
A legkézenfekvöbb példa talán, hogy pl interieur fejlesztésbe nem kezdenék SW-szel CATIA mellett... Ettöl persze még szép dolog hogy sokat fejlödött, és ahhoz a céghez ahol elég is, oda jobb választás, mint a többi. De ezek a témák már lerágott csontok.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
-
mssleepy
csendes újonc
válasz soldi3r #10507 üzenetére
Jó persze ez csili-vili, ebben igazad van, mert így dolgozni hosszútávon inkább fárasztó, mintsem nagy segítség.
Viszont amikor "anyagozod" az alkatrészeket, (mert azért én felszoktam öltöztetni a modellt, hogy render esetén realisztikus legyen), akkor nagy segítség és sokkal gyorsabb. Meg a scene-k váltásánál is rengeteget gyorsult. Kipróbáltam nagyobb összeállításon is és viszonylag jól viszi ez is, itt már azért belassul a hagyományos nézethez képest.
Viszont kérdem én akkor, hogy mit csinál egy professzionális kártya?
Registry-t modosít a driver? :-)
Mivel nyújtanak többet 3-4x-es áron, a hagyományos vagy "gamer" kártyákhoz képest. -
szekto
aktív tag
válasz soldi3r #10447 üzenetére
FirePro kicsit másvilág azért, mint a Radeon. FirePro-t már inkább ajánlanék ilyen célokra, mezei Radeon-t a GT/GTX-ekkel szemben viszont tutira nem.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
törölt tag
válasz soldi3r #9895 üzenetére
Akkor nagyon meg kell becsülni érte. Bár értelmét nem feltétlen látom neki.
#9897 kalm007: elég nehezen kivitelezhető igény, már csak a licenszelések eltérései miatt is. Az eltérő funkciók miatt pláne. Megnézem mit tud saját maga, de nem hiszem, hogy sokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz soldi3r #9884 üzenetére
Pedig irtam egy joystic mechanikát szeretnék késziteni amit egyszerüen meg leget gyártani.
A képen lévő nem lenne olyan bonyolult,csak igy elforog a markolat ez az egy gondom vele.kpityu2:A linkelt képekkel az a baj, hogy nem mindig látszik, hogy mi micsoda és mire való.
[ Szerkesztve ]
-
-
zolikaDB
veterán
válasz soldi3r #9822 üzenetére
Pfff, nehez a dontes.
Ami biztos: cirka 15 ev alatt, miota gepem van, 0 forintot koltottem jatekra, es ugy nagyjabol kimaradtam minden ilyesmibol, meg egy tetris sincs a telefonomon sem.
Szoval, a celhardware, ha egyelore nem is hasznalom ki, tartalekolhat annyit, ami jol johet.
Jol ertelmezem az Nvidia oldala alapjan, h a K600 az kb egyenerteku a K420-al, ami ujabb?
Van valami extra, ami a Firepro mellett all? Arban nemnagyon van mar elteres. -
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #9811 üzenetére
Olyan nekem sincs, 140MB-os talán a legnagyobb, de azt ezzel a géppel meg se nyitom...Egyszer megpróbáltam, de 1-2 óra után meguntam a homokórát.
-
zolikaDB
veterán
válasz soldi3r #9770 üzenetére
Udv!
Sokan ajanlottak a GTX660-at...
Aztan meghanytuk-vetettuk a dolgot: i5-4460 es Quadro K600 lenne a vegso valasztas.
Amit nem ertek: hogy van az, h X forumon ajanljak a Quadrokat a GTX-ek ellen, mikor utobbi a legtobb honlapon talalhato infokban/parameterekben joval tobb/erosebb.
Mi azok a dolgok, amik miatt egy K600 jobb CAD-CAM-re? Mik azok a szamok, parameterek, amik miatt egy komplett froccsszerszamot dinamikusan, gyorsan tudok kezelni vele?
Ranezek, 1GB es 128bit...
A Fireprok kozul az olcsobbak kozt meg még ennel is alacsonyabb ertekek szerepelnek. -
flashpointer
őstag
válasz soldi3r #9741 üzenetére
a v3900 és v4900 utódja a w2100 ami már pár hónapja kijött
Az ilyen konfigok láttán mindig eszembe jut hogy még nemrég is mobil i5 intel igp-n terveztük a többszázezer eurós konstrukciókat aztán mégis működött .
Szerintem fölösleges túllőni a célon még ha van rá akkor is, kivéve ha egyből gyárcsarnokot akarsz rajzolni gyártósorral együtt vagy végeselemezel és drága az időd[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
válasz soldi3r #9662 üzenetére
Annyi könnyebbséget adtam magamnak, hogy x és y-ba mozgatható az asztal. (ebbe nem köthet bele a tanár létezik ilyen kivitel is)
Ezek a tervek gyártásba úgyse kerülnek. Ez csak ilyen egyetemi szopatás.
Hogyan bonyolítsd meg az életedet címmel kb.Koordináta fúrós ötletemet is elvetették Pedig nem egy nagy valami lenne azzal.
[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
válasz soldi3r #9631 üzenetére
Nagy átlagban igen ezek multiknál a fizuk. Bár van kivétel is szerencsére.
Én multiban gondolkozom. Általában jobb fizu kevesebb munka.Nekem ismerőseim nagyrészt multiknál vannak. Innen tudom, hogy mik a mostani pénzek kezdőként.
Delphi, Bosch, GE, Kuka, Lear, Linamar, Audi, Valeo, Continental. -
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #9631 üzenetére
Ott is csak nagyobb cégnél. Kis cégek általában nem fizetnek ennyit, bár ez a cég profiljától is függ. Autóipar most nagyon megy, ott esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #9615 üzenetére
Semmilyen. Még a magamfajta ProE-buzik is elismerik, hogy felülettervezésben jobb a CATIA, én is mindig szerettem volna megismerni azt a szoftvert, de egyrészt nincs rá időm, másrészt teljesen más vonalon mozgok, ez a terület sosem érdekelt igazán.
Az meg, hogy nála sokszor kifagy a ProE sejtem mi miatt van, de inkább nem gyanúsítok senkit semmivel.
tribunus13: ez így kevés, mert sokféle verzió jöhet ki, ha túl sok a szabad paraméter. Egy nagyon vékony, de nagy átmérőjű bábunak lehet ugyanakkora térfogata, mint arányosabb verziónak, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Poolip
csendes tag
válasz soldi3r #9551 üzenetére
Sajnos a G-kódot előállító szoftverben a síkokat nem tudom átállítani, csak bizonyos korlátozással. És amit megenged az nekem itt épp nem elég. Biztos van olyan G-kód készítő szoftver is ami megengedi ezt, de ahhoz egy újat kellene megtanulnom, amit egyébként hosszú távon tervezek, de addig is meg kell oldanom ezt a feladatot. Ha tudnál ajánlani profi G-kód generáló programot 3D rajzból, akkor azt is megköszönném.
-
-
xxxx.x
tag
válasz soldi3r #9479 üzenetére
Metrikus meneteknél a nominális külső átmérőből le kell vonni a menetemelkedést, és a fúró választásánál a következő – nagyobb – létező méretet kell választani! Túl nagy előfúró átmérő esetén a menet veszélyesen gyenge lehet!
Pl: M5x0.75 menetez a névleges előfúró: 5-0.75 = 4.25mm, a valós fúró méret 4.3mm.
(Nagyon kemény anyagoknál néhány %-al nagyobb előfúró szükséges pl. Kemény rozsdamentes acél: M8x1.25 menethez: 7.1mm előfúró ajánlott. HSS menetfúrók nem alkalmasak ezekhez anyagokhoz 700-800 N/mm2 szakítószilárdság felett)
Imperial (köztudatban: „Coll” vagy „Incs”) menetkehez az előfúró hasonlóan kerül megválasztásra. Például ¾ (10) UNC menet esetében az osztás: 0.1” = 2.54mm, átmérő: 0.75” = 19.05mm, ebből a névleges előfúró átmérő: 16.51mm. Valós fúró méret: 16.5mm.
A gyakorlatban tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #9326 üzenetére
Így van, ezért is tettem smiley-t. Sajnos mai napig nem tudom nélkülözni a 2D-t én sem, ez a közös nyelv a megrendelőkkel, bár csak külön kérésre adok .DWG-t, minden másra ott a .PDF.
-
Atlantis
veterán
válasz soldi3r #9324 üzenetére
Bizony, nem biztos, hogy járható út.
Különben is ez 3D-s topic, holmi 2D-s tákolással nem foglalkozunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest