Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Hali Buci,
köszi a gratulációkat, de ha jobban megnézed, ezek még igencsak gyengék...
amúgy az első egy majdnem 'tökéletesen' beállított, photorenderrel készült, a második pedig ugyanazon pillanatkép photolux-szal renderelt változata. nagyon látszik a különbség... photluxban más beállítások kellenek ugyanahhoz a modellhez...
a végleges képet itt tudod megnézni:
[link]
nos a részletekbe egy másik időpontban térnék ki, mert tulságosan hosszú leirni... most meg rohanok a portugál-francia meccsre
[Szerkesztve]───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
hali 3DFan,
nem igazán irtad le hogy, hogy melyik esetben kéne ennek ott lennie... mert mondjuk lehet hogy ez egy product esetében megjelenik, de part design-ban nem. bár nem ismerem még ennyire a Catia-t, de proe-ban vanak ilyen modulok amik csak bizonyos application-ben jelennek meg... mindenesetre nekem nincs ott...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
buci
tag
Heló Parson,
Gratula a renderekhez. Nagyon szépek.
Gondolom Photoluxxal készültek.
Berakok én is kettőt az enyémek közül:
[link]
[link]
Amint látod ezek még photorenderrel készültek, amelyek végül is ennél a darabnál elégségesek.
De csak a lux izgat, mert a Te képeid is nagyságrendekkel jobbak.
Ahol nálam élvész a fonal, az az Environment Editor.
Akármit csinálok, szinte teljesen fehér a render.
Szerintem jó lenne, ha az elosztód beállításait kitárgyalnánk. -
3DFan
aktív tag
A robbantott nézetet sikerült megoldani. A szimulációt elvileg a DMU Kinematics -al kell csinálni de nem tudom miként.
-
3DFan
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Van itt olyan aki a Catia programban jártas?
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Ez igaz, de mivel a kolléga nem mondta, mennyi csövet akar használni, gondoltam, ne az ágyút vegyük elő.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
A nyelvi csomagok telepíthetők utólag, de mondom, ez nem biztos, hogy megoldás, meglepne, ha nem találtak volna ki valami jobbat a magyarításra.
Én egy görbe menti söprést szoktam használni hajlított csövekre.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Antic
csendes tag
Tiszt. fórumozók:
Hogy kell hajlított csövet rajzolni???
Csővázat szertnék tervezni -
Antic
csendes tag
Ezek a nyelvi csomagok letölthetők??? utólag telepíthetők????
-
Atlantis
veterán
Biztos, hogy nincs külön license-szel védve. Én ugyan nem magyarosítottam még WF2-t, de ha jól tudom, a francia nyelv van átírva a ProE-ban,tehát ha az a nyelvi csomag nincs felrakva, akkor nem biztos, hogy müxik a dolog. Ez azonban nem biztos, 2001-esnél még így volt. Esetleg nézd meg a Unitis honlapját, hátha van valami infó a magyarosítás telepítéséről, bár általában ez a telepítőcsomagban is bent szokott lenni.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Antic
csendes tag
Téma: Wildfire 2.0 magyarítás
A bin könyvtárba berakja az indító bat file-t. de semmi. Ráklikkelve bevillan (eltünik) egy kék dos ablak és itt megáll a tudomány.
Mi lehet a Probléma. Rossz könyvtárat jelöltem ki??
Nincs valami telepítve???
Licenszes???
-
Antic
csendes tag
Üdvözlök minden kedves fórumozót.
zsigiface kolega elküldött nekem egy magyarosítást a Wildfire 2.0-hoz.
Fel is tettem de semmi változás. Mi lehet a megoldás? Várom a válaszokat. -
Parson
addikt
Szatyi, drawing-ról hogyan lehet olyan nagyfelbontású képet késziteni, amit utána mondjuk egy rendereléshez is fel lehet használni, mint pl egy plakátot? Ha netán másnak is van tippje, arra is kiváncsi vagyok.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
Sziasztok!
Pro/E renderelőjéhez mennyire értetek? eléggé fura számomra a photorender és a photolux közötti különbség ami a szineket illet... ugyanaz a szin másként viselkedik egyikben mint a másikban. Ha van aki ért hozzá, akkor komolyabban is beszélhetnénk róla. (ugyan már szóba jött egyszer, de csak most aktuális nálam igazán.) Egyelőre ime két kép, ha van vélemény, szivesen olvasnám.
Jó munkát.
[link]
[link]───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
kekike
csendes tag
Valaki használ IronCAD-et Magyarorszagon közületek?
[Szerkesztve]......
-
Imics13
tag
Szia perfag!
Sztem jó helyen jársz fontos, hogy milyen alszerelésekből és alkatrészekből építed fel a főszerelést v. összeállítást. Én amikor tervezek, akkor az valóságból merítve rakom össze a szereléseket, alszereléseket, mintha a kezemben volna a csavarhózó, villáskulcs, stb. Ilyen szempontok alapján gyorsan kibuknak a hibák...
Az összefogás parancs (bind subassembly) parancsot úgy kell használni, hogy előszőr kijelölsz egy alszerelést (amit nem akarsz felrobbantani) majd ezután kattintasz az bind subassembly parancson és ezzel az alszerelést, akkor sem fogja felrobbantani, ha manuális vagy automatikus robbantást csinálsz...
A megjegyzésedhez mag csak annyit, hogy amit láttál azt biztos tudja, ha a többit is az csak hab a tortán...
Semmi sem lehetetlen...
Majd szétnézek hátha van vmi anyagom hozzá...
Üdv,www.solidedgest.wordpress.com
-
perfag
aktív tag
Szia Imics13!
>
''Full motion simulation'' nagyon érdekel téged, ha a yahoo-d tud 3,5 megát fogadni, akkor átküldök egy videót erről neked. Sztem nem rossz.
Megakpatam, megnéztem - köszi.
Jó és érdekes, mert a robbantott rajzokkal én magam bajban vagyok. Ha automatikus robbantást csináltatok, akkor szétmegy minden a francba. Valószínüleg valami rutin fogást nem tudok: vagy nagyon fontos, hogy rakom össze a szerelést, vagy eleve megtervezetten kellene alszerelésekre bontva összerakni a főszerelést. Van egy összefogás parancs, amit nem tudok használni ...
Visszatérve a minta videóra, fogásokat sajnos nem lehet belőle tanulni, csak azt látod, hogy a főokosok mi mindent tudnak kihúzni a SE-ből.
Egy csendes kis mellékgondolat: ''Full motion simulation''-ról volt szó. Ez nem az. Lánc, vagy szíjhajtásról nincs videód?
perfag -
perfag
aktív tag
Szia Imics13,
> ''Full motion simulation'' nagyon érdekel téged, ha a yahoo-d tud 3,5 megát fogadni, akkor
átküldök egy videót erről neked.
Azt hiszem 5 MB-t tud. Légyszives küld! Előre is köszi!
graphIT: 2006. szeptemberétől -- kerülő utakon hozzám minimum egy év . Sose voltam egy kapkodós... -
Imics13
tag
Szia perfag!
Szóval május 8-án be is jelentették a V19-et azok számára, akik részt vettek Ámerikában az ide nagy ''UGS user summit''-on. Nekünk a köznépnek valóban június 5-én mutatták be. Május 8-a környékén már lehetett róla csepegtetett infókat halani.
''Full motion simulation'' nagyon érdekel téged, ha a yahoo-d tud 3,5 megát fogadni, akkor
átküldök egy videót erről neked. Sztem nem rossz ...
A lemezmodult, ami eddig is a legjobb volt középkategóriában most is nagyon megnyomták...
Egyébként elég sokmindent ''helyreraktak'' a V19-ben.
Az azért tényleg furcsa, hogy minden cég (UGS, DASSAULT, PTC, AUTODESK) úgy harangozza be új verzióit, hogy ''.....vezető szállítója''. Tudtommal egyszerre csak egy vezető van a következő az második az azt követ pedig a harmadik...
Mindenki szépít nincs kivétel..... A reklám az meg reklám....
Ja nézd meg a hazai forgalmazó honlapját ott is van egy kis infó. (www.graphit.hu)
-
perfag
aktív tag
Hello Imics13 !
> Egyébként most május 8-án jelentik be a V19-et.
Június 5-én hozta a Tenlinks hírlevél, hogy kijött. Kicsivel továb símogatták :P
> UGS Corp., a leading global provider of product ... today announced Version 19 of Solid Edge® software, its industry-leading, 3D computer-aided design (CAD) solution. With hundreds of enhancements, the new version delivers ....
Hogy útálom csak az ilyen reklám szövegeket egy olyan helyen (Tenlinks) ahol a szakmaiság kellene, hogy domináljon! Persze ha csak azt írnák, hogy kijött és van az meg olyan lapos lenne. Nem tudom.
> Enhanced tools for capturing, modifying and animating how parts are assembled and disassembled enable users to generate high-quality videos for clearer manufacturing instructions, technical manuals and training materials.
Egy konyhai mixer robbantott ábrájával bizonyítják ezt és mondhatom csak az IsoDraw mintaképein láttam ennyire szép műszaki illusztrációt.
> Full motion simulation – v.19 offers capabilities to quickly and easily define relationships between different motion drivers, such as gears, pulleys, hydraulic cylinders, and motors.
Erre leszek csak igazán kíváncsi! Igazi mozgásszimulációk! Ha majd eljut hozzád az új verzió erről írhatnál valami saját élményt - ha lehet.
üdv.
perfag -
Okun
csendes tag
HI!
Még új vagyok, de olvastam, hogy te is Wildfire 2-höz keresel doksit.
Sajnost én is tapasztalom, hogy nem sok van...
2000i és 2001-hez van doksim (training, alapszint).
HA kell elektronikus formában is megvan. Küldj mail címet (de kb 10-15 MB) vagy FTP-t.
Viszon engem is érdekelne bármilyen doksi a Wildfire-hez.
Ha találsz, értesítenél?!
Thx -
Okun
csendes tag
Hi!
Proe Wildfire 2-höz keresek magyarítást és magyar nyelvű dokumentációt (amolyan kezdő lépések, training, stb)
Tudna nekem valaki segíteni?! -
MODERÁTOR
-
kekike
csendes tag
Hello emberek!
Lenne nekem egy pár darab segédlet és leírás Pro/e-hez es nem tudok mit csinalni vele, mert németül van ...és azt a nyelvet én nem nagyon művelem..
A kérdésem az lenne, hogy nem tudná valaki felhasználni/elvinni? mert kidobni egyszerűen nincs pofám
Amiről szó lenne: Telepítési útmutatók, oktatási segédanyag, az összeállítások kezeléséről egy könyv, egyebek.... van Wildfire 1- 2 -höz, 2001-hez 200i2-hez és 19.0 és 20.0-ás verziókhoz...
Örülnék ha valaki tudná hasznosítani......
-
Atlantis
veterán
válasz YODA mester #867 üzenetére
És ez most hogy illik ide?
-
YODA mester
senior tag
Making StarWars Episode III.:
'' The pre-vis team at JAK, and Dan working on his dual-Opteron workstation. The standard JAK workstation sports dual AMD Opteron 248 chips, 4GB of PC2700 RAM and NVIDIA QuadroFX 3000 graphics, as well as dual SATA hard drives '' -
válasz Atlantis #865 üzenetére
A dobozán kell lennie sorozatszámnak, elvileg adnak hozzá install segédletet is. Ha nem tiszta valami, a forgalmazó is szívesen segít.
Nem legális megoldásokkal meg itt nem foglalkozunk, ne is célozz rá többet. Kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy téged ez érdekelne.
Szerintem amúgy még csak angolul van, meg aztán amúgy sem érdemes más nyelven használni.
Atlantis -
Sziasztok!
Tudna valaki priviben segiteni nekem invertor v11-es terén?
köszi -
3DFan
aktív tag
Üdvözletem!
Kérdésem: Catia-ban hogyan kell beállítani a program indulásakor megnyitandó dokumentumot (legyen az mentett vagy üres)? Valamelyik config állományban kell átírni, de nem tudom melyikben és hogy ez az állomány hol van. A válaszokat előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Imics13
tag
Üdv Mindenkinek!
Nos lezajlott az idei Industria kiállítás is. Voltatok-e kint és ha igen, milyen ujdonságot láttatok, milyen benyomást szereztetek a különböző hazai CAD/CAM/CAE (PLM) szoftverforgalmazok standjain. Már egy két hozzászólás volt ilyen témakörben....
Én azt tapasztaltam, hogy minden standon nagy volt a forgalom, érdeklődés......
Várom (várjuk) a tapasztalatokat.
-
Parson
addikt
Mi a kollegákkal ma voltunk. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megtetszik az új wildfire... például a szerszámosládája kimondottan tetszik, végre van evolvens fogazás könnyedén elérhető módon!! (ami módositható is egyéni szájízed szerint)
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
MODERÁTOR
Tegnap felmentünk kollégákkal közösen Industriára, ahol megnéztem a ProE WF 3.0 bemutatóját (nyertünk is egy Heineken bulihordót ) kollégám rajzolt vele és pont az egyik rajznál ''elszállt'' a progi , egy másik standnál a srác CATIA-val rajzolt spacemouse pilottal kiegészítve és nagyon megtetszett, 3db tankönyv ára 5000 Ft magánszemélynek ill. 9900 Ft cégeknek.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Atlantis
veterán
Te! A ''path'' szó nem kell bele! Azt csak azért írtam, hogy annak a helyére kell az elérési útvonal. Meg nem árt, ha létezik is a fájl.
system_colors_file C:\Documents and Settings\Misi\Dokumentumok\ptc.scl
Így add meg neki! Amúgy az indítási fájloknak célszerű egy megkülönbözetett könyvtárat létrehozni, én nem szeretem, ha Documents and Settingsbe teszi. Én egy külön könyvtárat hasnálok, ami nem is azon a partíción van, mint az oprendszer, így egy esetleges boruláskor minden beállítás megmarad. Persze ízlés kérdése.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Iski
csendes tag
Helló
system_colors_file path\C:\Documents and Settings\Misi\Dokumentumok\ptc.scl
Így néz ki a config.pro beállítása mégsem tölti be a színeket.Mi a probléma? -
Iski
csendes tag
Köszi a segítségeteket.
-
Atlantis
veterán
Így van. Miután beállítottad a színeket, ments rá az indítási könyvtárban lévő .scl kiterjesztésű fájlra. Ha nincs ilyen, csinálj egyet és utána asszem a config.pro-ban is meg kell adni az elérési útját.
pl.: system_colors_file path\ptc.scl
Ezután megtalálja majd.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford