Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack
üzenetére
Biztosan túlmelegedés okozza a problémát ez nem is kérdés,az hogy pontosan melyik komponens melegszik el,az már kérdéses,de a lényegen nem változtat,mert jelen állapotában így nem tudod rendeltetésszerűen használni a gépedet.
A GPU-d hidegen is produkálna anomáliákat ha hibás lenne,de csak bizonyos terhelés után következik be,
ami egyértelműen azt jelzi hogy valami elmelegszik,egyébként nem biztos hogy a GPU,lehet ez bármi más is az alaplapon. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack
üzenetére
Egyáltalán nem normális hogy kikapcsol,de a 95°C-kos proci sem.
Két lehetséges megoldás van,1.Élsz a vásárlástól való elállás jogával.
2.A gépet szét kell szedni,folyékony vassal helyettesíteni a pasztát,alulfeszelni a procit és akkor talán életképes lesz hosszú távon,de én a helyedben lehet inkább az elsőt választanám,ahogy NTonee is javasolta.Ha nagyon a szívedhez nőtt a gép,akkor el kell mondani a supportnak hogy mi a helyzet és hogy szeretnél a hűtésén javítani házilag,vagy Killhéc-nél,vagy másik szervizben és majd megmondják lehetséges-e gari bukás nélkül a művelet avagy sem,ha nem bólintanak rá,akkor mindenképpen az 1.-es pont lép érvénybe. -
[-HERO-]
senior tag
https://youtu.be/ndNLWIFLANI
Csak en erzem azt hogy nagyon hajaznak az AW ra az uj lenovok vagy csak bemeseltem magamnak?

Ami amugy nem gond mert vegre normalis helyre raktak a csatlakozokat(hatra)
Es KillHates vagya is meghallasra kerult, rgbs usb!!!Milyen cpu-gpu paros lesz benne azt nem tudja valaki?
Sajnos telorol nem tudok tobb infot eloturni most. -
NTonee
veterán
válasz
Jocikablack
üzenetére
mivel ezen a héten vetted, ha jól emlékszem, gyorsan visszavinném a cuccot (és mellékesen kerülném a gl asust)
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack
üzenetére
Játékokban mikor kikapcsol a képernyő a proci hány fokos? Ki van monitorozva MSI AB+RivaTuner-rel az aktuális hőfok?
-
echterion
nagyúr
Hát srácok, ez az 1050 meglepően jó kis gpu. Tök simán viszi a kis kedvenceimet, a GTA V is vajsimán fut majdnem fullra tolt grafikán. Eddig kellemes meglepetés ez a lapos. A hangja (mármint a hűtésé) még játék alatt is alig hallható. A műanyag ház is elviselhető, menet közben fel sem tűnik nekem. Nem volt ez így rossz biznisz, azt kell mondjam.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack
üzenetére
95°C-kos a CPU teszt közben,az a csoda hogy csak ennyit vesztett az órajelből,a legtöbb mostani gépben sokkal drasztikusabban visszaveszi a proci az órajeleket a hővédelem miatt.Általában úgy indul hogy turbo off,már 85-88°C környékén géptől/biosától függően.
-
Jocikablack
tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
Játék közben a gpu max sebességen megy. Egyébként ahogy eléri a gpu a 76 celsiust, azonnal kikapcsolja a képernyőt. Szerintetek szervíz?
-
Jocikablack
tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
kentucky
üzenetére
Itt vannak az Asus 25% akcióban szereplő gépek:
[link]Van más akció is, de gamer notikra most csak az Asusnál vannak. Van pl. Ryzen-es RX580-os gép is a listán.
Elvileg 25% lejön az árból és ha masterpass-al fizetsz akkor még 50 euro ha sikerül mindkét kupont bevennie.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
NTonee
üzenetére
Lehet hogy ez lesz a befutó:
Ez egy másik GL, egy GL703-as, amiben elvileg már RGB a bill. világítás, visszafogottabb a kinézet, ami nekem jobban bejön és az alján is több a szellőzés. Van külön ajtó a bővítéshez. Ja és állítólag a kijelzője egész jó, 120Hz-es.
Ebből is lejön a -25% és -50 euro...illetve már benne van a W10 ára is alapból.
-
matyee
őstag
válasz
kdavid23
üzenetére
Ha van screenshot küldd már át, kíváncsi lennék rá... amúgy nekem ez a 18,5k bőven elég, cpu 4,6-on fut emberi hőfokkal, vga 1860-on megy 0,915V-on, legyen stabil és normális hőfok mellett menjen. Mr Fox gépe szarráhúzva ment 20k felett, namost annyi hűhő pár % többletért számomra tiszta felesleges, meghagyom a benchkirályoknak ez a mókát

-
Raymond
titán
válasz
NTonee
üzenetére
Mondjuk nekem kicsi es konnyu kellett amiben azert van kakao VR-hoz is igy a 1070 Max-Q lett kinezve. Nagy valasztek ezert nem volt olyan ket honapja amikor vettem. A tavalyi szeriat mar nem akartam ha itt az uj ezert csak az MSI GS65 es a Gigabyte Aero 15X v8 maradt amibol az utobbi lett. Az MSI forditott alaplapja (raadasul 2x8GB konfiguracioval) nem eppen ugradebarat. Az Aero-nal csak a hatuljat kell levenni es mehet a plusz RAM es SSD bele. A keyboard chatter miatt majdnem visszavittem, de egy fw update javitotta igy maradt. Aprosagok vannak amik lehetnenek jobbak - a femboritas elegge ujjlenyomatmagnes es a tapkabel a tapon derekszoges de a noti vegen nem, pedig ott inkabb lehetne mert nincs utba semminek. A GS65-nel peldaul ott derekszoges, de ott meg a kabel a szellozonyilas elott megy el. Ha most vennek talan megreszkiroznam az uj Razert

-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Elvileg 1424 euro lenne és talán még -50 ha masterpass-al fizetek és elfogadja azt a kupont is, szóval legszerencsésebb esetben 1374 euro.
Kinézetben nekem az MSI jobban tetszik és annál RGB a bill. világítás...de ebben 1070 van alig drágábban.
Amúgy a hűtés elégtelen a ROG GL-ben, vagy mi a fő problémája?
-
Raymond
titán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Ha a 25%-al ha lemegy 1500 ala akkor tuti ajanlat. neztem egyebkent hogy ha mar ekkora meretben gondolkodsz akkor nem lenne-e jobb GF1070, de a normalisak ott 1500 korul voltak ami azer joval tobb mint az 1200, de ez az Asus igy nagyon jo, kisebb es konyebb mint az MSI (gondolom ez nem szamit annyira), van benne lusz HDD es ha igaz a leiras akkor cdak egy RAM modul van igy boviteni ha akarnal valamikor akkor nem kell mindkettot cserelni. A 4/8-as proci azert meg talan eleg lesz egy darabig
Max visszakuldod a gepet ha valami nincs vele rendbe (melegszik vagy hangos vagy akarmi).(#24773) NTonee
Ohhh...pedig normalisabban neznek ki eloben mint az MSI, azok valahogy olyan fura bazari benyomast keltenek.
-
válasz
kdavid23
üzenetére
Programot írni nem lehet egy passzív eszközre (amit nem vezérel SM vezérlő) de valami egyszerű elektronikát lehet építeni ami a szenzora alapját indítja a ventit. Persze, de az a legegyszerűbb, ha eleve egy vezérelt szálat "csapolunk meg" . Ebben az esetben a CPU-é a szerencsésebb, mert ha beindul a CPU akkor a VRM-ek is követik a melegedésben szépen párhuzamosan.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
biztos tud ez többet is, nekem az 1070 kapott alapon 18900-at a p751-ben anno.
Nem semmi moding után van a dolog, kíváncsi leszek, milyen blower fant tudtok betenni a VRM hűtésére. Én is próbálkozom, követem a kedves barkácsolós kollégák útmutatását. egy csomó 5vdc-s fant vettem, de nagyon számít a dbA értékük. Én a sata csatira kötöttem rá átalakítóval, így nem kellett forrasztgatnom... egy bajom van csak, nem tudok programot írni a hdd sata csati feszültségvezérlésére...
KILLHATES lehet ilyet csinálni komoly galiba nélkül?
Tuti gép az az MSI DTR, hajrá -
Tigerclaw
nagyúr
És erre mit mondtok? [link]
Elvileg lejön belőle 25% még az akció miatt.
-
Raymond
titán
-
bandras54
aktív tag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Szia!
Ahogy nézem a képeket teljesen zárt az alja (gondolom a saját megemelése miatt). Ezért felesleges tenni alá bármit is. Olyan mintha az asztallap alá tennéd.

-
Medocsabi
addikt
válasz
Jocikablack
üzenetére
Sajnos Én is érzem hogy visszafog a hdd, elég sokat másolok,letöltök. A boot idő azért nem sok, Nálam hdd-vel sincs szerintem 20 sec.

Minden rosszban van valami jó: a PCH legalább nem izzik
De így jár aki azért nem vesz ssd-t mert lusta újrahúzni a wint

-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Jocikablack
üzenetére
Ja bocs, nem jót linkeltem. Tegnap még az volt a befutó, de ez friss akció és jobban megéri:
[link]Ugyanaz a gép amúgy csak 16GB RAM és 521GB SSD a terás HDD helyett.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintetek ez megéri? [link]
Ha ezt veszem, akkor nem kell azonnal gondolkodnom memóriabővítésen és/vagy HDD/SSD cserén, így nem kell szétszednem egy darabig. Ráadásul ebben viszonylag friss 6 magos CPU van.
Sőt talán még lejön 50 euro is belőle ha master pass-al fizetek.
-
kreten67
senior tag
-
NTonee
veterán
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Notebookcheck teszt alapján ez volt a jobb döntés. Hűtőből a CM Notepal U3 az egyik legjobb, viszont a megrendelt gép alja miatt nem valószínű, hogy komolyabb hatása lesz.
(#24751) KillHates: ez de égő

-
Raymond
titán
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Nem hinnem hogy kell ala, nem melegednek ezek komolyan. Itt van -120mV-s 10 perc XTU Stress Test:
Ott alul van a grafikon, vegig tartja a max 3.9Ghz orajelet amit minden mag terhelesekor eler es a homerseklet (zold vonal) pedig 70-74C kozott mozog. Ez egy rosszabb legaramlatu gepben mint a kinyilos Asus.
-
-
zzztripzzz
csendes tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
Ha megjött, ami szerintem sajnos 1-2 hét tuti, majd jelentkezek egy beszámolóval ha érdekel persze.
-
Jocikablack
tag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Benéztem. Javítva
Az új processzor elég izmos.. -
zzztripzzz
csendes tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
Ez nem AMD!
Intel® Core™ i7-8750H processzor + 1060 6GB
-
Jocikablack
tag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Én egy coolermaster notepal u3 plust használok. 17 colos méret. 3 ventillátor van benne, és igény szerint áthelyezhető a meleg pontok alá. Remélem jól lesz a tiéd. Egyébként más is használ hűtőpadot? Másnak is szüksége van rá? Vagy csak nálam volt muszáj?
-
zzztripzzz
csendes tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
Szuper köszi a választ, egyébként 1 órája leadtam a rendelést a ASUS ROG Zephyrus M GM501GM-EI005T erre. Egy hete keresek - kutatok róla, mivel új típus olyan sok mindent nem is sikerült találnom, viszont amit találtam az nagyon meggyőzött. Mivel nagyjából egész nap dolgozok rajta valami hűtés kerülni fog alá, te mit javasolsz?
-
Raymond
titán
válasz
kigyi_23
üzenetére
Telefonon is megerositettek es megirtak a support-on keresztul is hogy OK, persze azt mondjak hogy vigyem szervizbe stb. inkabb mert ha az upgrade kozben megserul akkor az en hibam, de e normalis. Ha valamikor reklamalnom kell akkor az nem azert lenne mert mag van karolva az also fedel a standard warranty pedig nem veszik el azzal hogy en upgradelem az allitasuk szerint

-
Jocikablack
tag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Szia. Gl703vm. 120hz monitor. Egyébként 702vm-nek felel meg. Nincs SSD. Megvolt az ssd beépítés. Új oprendszer, windows frissitést kikapcsoltam. Friss nvidia driver.
Aláraktam egy hűtőt, Aida stressz teszt 35 perc. CpuZ teszt, Semmi gond. Battlefield 1, 30 perc játék magas beállítások mellett tökéletes. Az átvezető videókban van 1-2 döcögés. Kipróbálom majd hűtő nélkül is. Mivel anélkül is kellene működnie elvileg szerintem. -
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Barátnőmnek, akinek van egy enyhe gamer beütése (főleg Far Cry vonalon mozog) keres egy kicsit korszerűbb gépet, mert szép és aranyos a Vaio (i3-3210M, 12GB DDR3, Ge640M LE), a maga idejében még meg is tette alapvető feladatokra, de azért nem arra lett kitalálva amire használva lenne, lévén mostmár komolyabb ArchiCAD fájlokkal is meg kéne birkózni.
A keret 250-300 Ft között alakulna, alatta alig hiszem hogy értelmes ajánlat szembe jönne, főleg hogy használt csak nagyon jó esetben jöhet szóba, amúgy nem preferálja. Kritérium lenne a minél visszafogottabb látványvilág, nincs oda az újgémer pirosfekete orednáré módon szabad térbe kitüremkedő geometriákért.
Előny lenne továbbá az nVidia vonalon maradni GPU terén, processzorból az erősebb i5-ök képzik az alsó triggert.Ha van valami kiváló tipphalmazotok, osszátok meg kérlek!
Vielen köszönés.

-
válasz
Jocikablack
üzenetére
Nem, ott van az aláírásomban. Ha nincs vsync akkor nyomat mint ami belefér, és melegszik mint az állat. Legalábbis nálam.
-
válasz
Jocikablack
üzenetére
Nézd meg az aláírását. Ott a gépe

-
zzztripzzz
csendes tag
Laptop hűtő állvány, vagy alátét, nem tudom pontosan mi a megnevezése, mik a tapasztalatok? Érdemes beruházni? Ha igen akkor pedig melyik a jó?
-
kigyi_23
addikt
-
Smithy87
senior tag
válasz
Fücsök007
üzenetére
Nem lenne halott ötlet. Valami mx150 vagy 1050 szintű grafika és mellé valami rendes külső vga. A lenovo kezdeményezése nekem szimpatikus az ideapad 720s hez. Csak ott még ugye 1050 van a dobozban. Ha egy tápról megoldható lenne akkor nekem bejönne. Nyilván több gép támogatással és nem horror árú "alapgéppel"
-
zzztripzzz
csendes tag
válasz
Jocikablack
üzenetére
Hello!
Nem teljesn értem a dolgot. Használtan vetted, vagy hova lett az SSD?
"intel® Core™ i7-7700HQ Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz) • FreeDos • 16GB DDR4 2800MHz memória • 256GB M.2 SSD + 1TB SATA 5400rpm HDD meghajtó • 17,3" FullHD (1920x1080) matt LED (120Hz) kijelző • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 garfikus vezérlő "
Én ezt néztem ki, ezen kizárt, hogy akadjon a BF1 szerintem, de nem kötekedni akarok, de youtube videós tesztek alapján is pörögnie kellene. De várom a fejlesztés utáni beszámolód.
-
válasz
Jocikablack
üzenetére
Ismerős eset.
Nálam vsync kikapcs úgy szintén, mert kifagy(csak más játéknál), és fps full járatni mint az állat, és akkor ok. Micsoda szívatások. 
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack
üzenetére
Már csak nagyon kevés tipusban lehet,jellemzően Clevo,MSI és a régebbi AW-k amik szóba jöhetnek.
-
Hogy mára se maradjatok modding nélkül egy újabb élmény:
Kirjak járt nálam egy Chimera-val, újrapasztázás végett. Akkora volt az izgalom, hogy -sajnos- jól elfelejtettem képeket lőni. A lényeg, hogy brutál a hűtése, levéve kb. olyan nehéz mint egy egyszerűbb noti! Találkoztam már ilyennel nagy Clevoban, de itt azért látszik a mérnöki átgondoltság, nem csak a jó sok biztos jó lesz elvére bízták a hűtést!
A gép idle teljesen hangtalan teszi a dolgát a RAID SSD-k miatt pokoli gyorsan, megterhelve (superposition) is csak mély morgással adja tudtunkra, hogy most a billentyűzet alatt is történik valami, nem csak a képernyőn. Dobott is egy laza 16 ezer valahányszázat!
Szóval, nagyon meggyőző volt számomra, mind az összeszerelés minőségét, mint pedig a halk működését illetően.Aztán, hogy az izgalmak ne csituljanak, befutott még egy 13-as Razer is! Nagyon szép állapotban, de az i7 mellett a 970GTX nem egy ilyen vékony szépségbe való! Sikerült a gyári ablakgitt cseréje után letornázni 10 fokot, de nem ez a gép lesz a PUBG rajongók vágyálma!

És most jön a gamer-gépek nagy megfejtőjének -matyee- a gépe! Egy MSI-barebone szörnyeteg! 15 zollba zárva egy 7700K (desktop!!) amibe bele kellett gyömöszölnöm a 1070 helyett egy 1080-at, hogy ne vakaródzon a CPU annyit!
Matyee alaposan megrendelte az új hűtést az új kártyához, meg csavarokat és minden kegytárgyat ami kell egy ilyen transzplantációhoz! De persze ezzel vége is lett a jókedvnek, mert itt beleszólt a gagyizó-gyártók trehánysága. Ha kicseréljük az MXM kártyát, akkor persze nem lehet feltenni egy útban lévő tekercstől a CPU hűtést
Kétségbeesés persze csak szegény Matyee részéről volt, de mondtam neki, hogy sz@rni rá, arrébb rakom a tekercset:Aztán persze a hőcsövön is kellett alakítani és a 1070-es VRM-jeit hűtő lemezből is kellett vágni rendesen:
Biztom ami ziher alapon beraktam egy gap padot is, nehogy valami kosz a hőcső (ami GND) és a tekercs (ami 19V 11A) közé kerüljön:
A nagytotál képen jól látszik, hogy a hőcsövet egy kicsit meg kellett gömbölyíteni, hogy legyen hely. De vigyáztam, hogy a keresztmetszetéből ne veszítsen; azaz ne lássa kárát a hővezetés:
Lejjebb a pirossal bekeretezett részen, majd a VRM-re kerül egy hűtőborda (olyan mint ami az SSD-n van) és valahová majd egy pici blower venti is, hogy ott is legyen rendesen légmozgás!
-
Jocikablack
tag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Szia. Nekem elég nagy csalódás a 703vm. SSD nélkül használhatatlan ( egy 5200 rpm-es hitvány hdd van benne, szinte folyamatosan dolgozik). Én is holnap rakok bele. A játékteljesítmény sem túl meggyőző. Bf1 multiba korlátozni kell az fps-t 50-re (low-medium minőség, vsync kikapcsolva) , mert lefagy. Bár nem értem miért. Hőmérséklet kontrollal. Cpu max 90c, gpu max 70c. Holnap este nyilatkozom, hogy az ssd javít-e valamit a helyzeten.
-
echterion
nagyúr
Budget gamer lapos, csak a szokásos prime+furmark kombó alatt vérzett el, játékok alatt bírja a hűtés. A 3GB vram meg fullHD-n elég: Asus FX503VM.
-
Bedepi
tag
válasz
frail77
üzenetére
Hát én láttam róla közeliket, anyag használat terén engem nem nyert meg. Gagyinak tűnik. De még csak most vágtak bele a témába, eddig asztali gépeket pakoltak össze. Szóval a későbbiekben még fejlődhet. Mindenesetre laptop-ból nem vennék olyan márkát, ami ismeretlen. Itt ha szar a hűtés, az szivacs. Ahhoz meg drága. Sokszor a márkásabb gyártók sem tudják jól megcsinálni a hűtést. Nekem most a predator helios 500 keltette fel a figyelmem. A hűtésről eddig mindenhol jókat írtak. De majd megnézem élőben is. Sajnos az előző 17 es modell hűtésben nem győzött meg, amúgy a gép nagyon patent volt. Főleg a hangzása.
Amúgy itt egy magyar nyelvű, nézd meg
https://www.youtube.com/watch?v=H2VIdiIca9g
-
frail77
újonc
Sziasztok!
https://www.usanotebook.hu/laptop/x-x-gamer-i760-notebook-gj5kn6e-8m120s2h/P56920Erről a gyártóról, notiról hallott már valaki bármit is?
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ja, Én arra gondoltam hogy ajiba!

szerk: egyébként átlagban a kinti árak mennyivel barátságosabbak? -
Medocsabi
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én szeretnék egy aprócska 17-es alient
Nem vagyok telhetetlen, elég egy 970m-es példány 
-
Most csütörtökön jövök Lengyelországból. Akinek kell valami kisebb cucc, szóljon. Budapesten keresztül megyek át, Kaposvár irányába megyek.

-
szabonorbkk
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri most befektetni 7. generációs (proci) gamer laptopba vagy érdemesebb várni a 8. genesekre?
-
kentucky
őstag
válasz
zzztripzzz
üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy a zephyrusnak az alja kijön, van plusz forgáspont ami tönremehet, de a medianal 520-ért van az i7 8750h 1060 6gb változat, ami máshol 600-ba fáj.
-
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem: (1-2 héten belül tervezem a vásárlást)
Volna egyszer ez: ASUS ROG ZEPHYRUS GM501GM (GM501GM-EI005T) boltban találtam: 600 ezer HUF.
és ez: ASUS ROG GL703VM (GL703VM-BA015) boltban: 460 ezer huf, aprón viszont találtam egyet 380ért, elvileg új, bontatlan. Nem is szeretnék használt gépet, bár 1-2 hónapos, szinte csak kipróbált gép szóba jöhet, a fullos garancia fontos.
A zephy jobban tetszik és sokat is fogom hurcolni, tehát ilyen tekintetben jobb döntés lenne, illetve a teljesítmémnye is jobb valamivel, viszont mivel nagyon vékony lehet a szellőzése nem megfelelő, mit gondoltok erről? Továbbá itt most 220 ezer HUF árkülönbségről beszélünk és nem érzem ennyivel jobbnak. A kijelző méretei itt eltérnek, igazából mindegy is, bár a 17,3 az plusz pont.
- Photoshop (napi 8-12 óra), egy kevés cinema 4d és egy nagyon minimális pubg lesz a felhasználás. A pubg fhd felbontás, lehetőleg minél nagyobb beállítások mellett (high-on megy most az asztalimon, ezt nagyjából szeretném is)
Továbbá ebben a 380 - 600 ezres árkategóriában esetleg valami jobb? 2 évente cserélni szoktam a gépeimet, tehát bőven elég ha a középkategória közép-felső határát súrolgatja.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Köszi, észben tartom ezt. Ramot biztos nem cserélek, 8GB nekem bőven elég.
-
-
czitro
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék gépet vásárolni de még nem jutottam döntésre.
A fórum megtalálása előtt nagyon rá voltam hangolódva a Lenovo Y520-ra, de nincs kedvem ilyen támogatással és géppel szívni rájöttem. (Imádom a Dell garanciáját, most is olyan gépem van) Azóta nézegetem a használt gépeket inkább meg az MSI, DELL notikat.
Találtam egy régebbi Alienwaret ami ki is szolgálná az igényeimet, csak véleményt szeretnék kérni róla, hogy megéri-e ez még 2018-ban is, valamint volt-e valami hibája ami miatt nem lenne ajánlott.
Specs:
Alienware 15
i7 4720 HQ
2x4 GB 1600 MHz DDR3 RAM
1 TB HDD
250 GB WD SSD
Intel HD 4600 / AMD Radeon R9 M390X 4GBÁra: 200k
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 250-300k de inkább maradnék a 200 körüli árban, tudom ez a belépő szint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
játék, programozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem feltétlen a legújabb játékokra, ultrán. Menjen a Dying light, ha pedig a GTA5, Rainbow six Siege, FarCry5 is elfut az már csak ráadás :
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Lehetőleg matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Havi pár alkalom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
optikai biztos nem kell, 8GB ram 256 SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is. -
gyemipapa
senior tag
Én két garis gépemnél is úgy oldottam meg, hogy biztosra menjek, mailban kértem gyári szám alapján megbontási engedélyt a garis szervíztől bővítés céljából.
Mindkét esetben visszaigazolták és engedélyezték.
Így bebiztosítottam magam, hisz nyoma maradt, mert egy szóbeli rábólintás később már semmit sem ér.
Szerencsére nem volt szükség a gari igénybevételére, de jobb az óvatosság. -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Ha ott a matrica, azért én nem buzgerálnám, mert az egy dolog, hogy ki mit mond, de mikor ott vagy a szervízben, csak a szervizesen fog múlni, hogy benyalod-e vagy nem. Én ezért nem kockáztatnék, de persze nem vagyunk egyformák.
(#24702) kentucky: Igen, itt vettem. Alapvetően ezt a típust nem akartam, de ennyiért úgy vagyok vele, ha nagyon nem jön be, akkor is el fogom tudni adni, így sokat nem veszíthetek vele. Még vennem kell bele egy m2-es ssd-t, mert azért nem vagyok a hdd "sebességéhez" szokva. De semmi kedvem teljesen szétborítani ezért, úgyhogy megpróbálom megszokni ezt, ha nem megy, akkor veszek valamit.
-
Raymond
titán
válasz
echterion
üzenetére
Erre mar parszor ra volt kerdezve a gyartoknal (warranty sticker) es pl. az MSI mar nyilatkozta azt hogy nem bukod a garit. Ezeknel ahol leveszed a hatuljat hogy a lathato slot-ba berakd a RAM-ot vagy egy M.2 SSD peldaul vegkepp nem problema. Persze egy flipped motherboard-os gepnel ahol ki kell az egeszt belezni (pl. GS65) mar azert elgondolkodnak es rakerdenek naluk. Mondjuk rakerdezni ra lehet meg egyszer, azert ulnek ott a mokusok

(#24703) RM007
Tenyleg nagyon kis difi a ketto kozott, az asztali GF1070-em siman hozza a 20K folotti ertekeket ilyen orajeleken.
-
válasz
Raymond
üzenetére
A gpu keveset eszik, vagyis ugyanannyit mint a korábbi alap órajelen, de itt már húzva volt a cpu gpu páros a korábbihoz képest. Na most fentebb egy korábbi linkemen a HWINFO játék alatt mérve egészen más adatokat adott gpu szempontból. Olyan mintha itt meg lenne húzva egy határ. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Tanuljunk angolul!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Az aida stresszteszt, és cpu-z miért nem használja ki proci+gpu maximális teljesítményét? 3800Mhz-nek kellene a procinak, a 1800-nak a gpu-nak.

Kétségbeesés persze csak szegény Matyee részéről volt, de mondtam neki, hogy sz@rni rá, arrébb rakom a tekercset:
Majdnem minden téren. Ami 20 éve volt, hogy a lengyelek néztek a magyarok kínálatán és árain, most fordítva van.