- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kreten67 #25197 üzenetére
Igen, de újonnan vettem, előtte más nem használta.
(#25198) Medocsabi: Nem, de céloztál rá.
Tavaly ilyenkor még a quadro k3100m vga boldogított, azóta volt némi fejlődés, jóformán minden cserélve lett benne, még a lelke is mikor visszajött a túlvilágról. Ő már tudja milyen odaát.
Én csak a bőrét és a beleit plasztikáztam nem kis sikerrel. Jut eszembe még nem végeztem.....Mindössze két dolgot bántam meg eddig......
1, pillanatragasztót
2, hogy KillHates-re uszítottam a külföldi fórumok gt70 tulajok népes hadát. Ha eddig nem volt elég híres, akkor most már az. -
-
válasz
Medocsabi #25194 üzenetére
Gépem állapotának szemrevételezése után megállapítom: új ez még mindig. A 3. pont csak részben igaz rám, és abból is csak a pozitív dolgok. Másfél éves és kitűnő formában van, ahelyett hogy öregedne fiatalodva lépést tart a korral, miközben rejtett képességek tárulnak fel újra és újra, a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan rögös útján.
A gazdi nem sajnál tőle semmit, gondoskodik róla, nem kímélve beleölni anyagi erőforrások kifogyhatatlan részét, mit másra is felhasználhatna. -
Medocsabi
addikt
válasz
KillHates #25187 üzenetére
A 3. Ponttal célozni Akartál netán egy fórumtársra aki ott alakítja át a gépet ahol éri??
Amúgy nem tudom ki hogy van vele,de én használom a gépet.Ertem ezalatt azt,hogy bár vigyázok rá,nincs baja sem mechanikusan sem máshogy,de sajnos a gumírozott boritas bizony kopott már a billentyűzet alatt a gépeléstől,illetve a fedlapon is van néhány karc.Hetente kifujom a port belőle,és kb 3 naponta takaritom, +szállításkor a beteszem fóliába is, szóval tényleg amennyire csak lehet óvom,de feleségül azért nem veszem -
Jogos! Onnét (GTX880) elég drága dolog "ugrani" mert látványos gyorsulást minimum egy 1070-es tudna hozni. De már nem kell a 11xx sorozathoz sokat várni és akkor az (remélhetőleg) le fogja nyomni a 10xx árát (valamennyire)
Egyébként azt a 4712MQ-t cserélném én le egy 4900MQ-ra: -
válasz
KillHates #25187 üzenetére
Én sajnos az első típus vagyok,sokra megyek vele-inkább az jár majd jól,aki tőlem veszi meg az újszerű gépet szinte féláron......
Bár most sem értem ezeket a használt piac árait.Az eredeti ár semmit nem számít?Ki találja ki,hogy az adott gép mennyit is ér 1 évesen?Pl. azok,akik nem látják,ha egy gépben-ami majdnem azonos típusszám alatt fut-de mégis más hűtése van,még ha a hardverek azonosak is?Érdekes téma ez is. -
x_o_n
veterán
válasz
maximilian4 #25181 üzenetére
Szerintem körül kell alaposan nézni...mert ebben az esetben lehet jobban megéri ez a Clevo de mintha láttwam volna olcsobban is más distubnál éppen akciós azt hiszem.
Persze ezt a kasznit nem ismerem...igy arrol nem tudok nyilatkozni -
Igen, de nincsen fasza árban GTX980-as noti a boltokban, mert a bzui bányászok az egekbe nyomták a desktop 9-es GF árait (is) ami keresletet csinált a noti piacon és amíg viszik a GTX980-at addig nem lesz olcsó, csak akkor mikor már megpenészesedtek a raktárakban a notik dobozai...
-
válasz
Skyhunter #25176 üzenetére
Nem tudom, akkor miért a para a használt gépekkel, ha a 6 éves az G55-ösöd is újszerű állapotban van?
A gamer gépek általában három állapotot élnek meg használt korukra;
- az egyik olyan mint a Te géped: a gazdája gondosan vigyáz rá, több évesen is újszerű, megkímélt feszesek a zsanérok, rendszeresen szervizben újrapasztázva
- a második az amikor a júzer használja, azt sem tudja arccal merre van előre: a hűtőrácsok kopppra teliszívva szöszmösszel, a gyári paszta betonkemény már, a billentyűk között egy etióp család egész heti élelme, az akku rottyra degradálódva, a töltő aljzat kiszopósodva, minden sarka leüve a gépnek
- a harmadik és egyben a legrosszabb: a gamer vérpistikék gépei! Minden héten szétszedi és újrapasztázza (lehetőleg folyékony fémmel, hogy a Gallium már félig megette a hűtést) , a proci a degradálódás határáig undervoltage-olva, a ventik WD40-ben tocsognak akkor halk, házi hűtőborda van rábajlágolva mindenre aminek 6-nál több lába van az alaplapon (még a döglött pókra is) extra hűtőnyílások vannak fúrkálva minden olyan műanyag felületre ami nagyobb mint a tenyered ezzel olyanná téve a gép merevségét mintha egy pizzát vagy palacsintát próbálnál felemelni a szélénél fogva!
Azért ezek az állapotok jól elhatárolhatók még a laikusok részére is, de ha mégsem, akkor bérmikor szívesen segitünk itt a fórumon, elég csak pár kép és jól belőhető az állapot. -
x_o_n
veterán
-
-
válasz
Bluesummers #25183 üzenetére
De elég csak maximalista vagyok és érdekelnek az újdonságok, azért is buzerálom annyit a gépem. A több sosem kevesebb. Egyébként nem vagyok elégedetlen ha annak látszom.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
kigyi_23 #25180 üzenetére
Elhiszem.
Kicsit tartottam attól, hogy ez lesz belőle, de finom voltál.
(#25181) maximilian4
Tök jó, hogy még az optikai meghajtó is belefért az Asusnak.
-
maximilian4
addikt
válasz
Skyhunter #25144 üzenetére
Van ugynez a digiprime-nál 65 ezerrel olcsóbban, csak 8 giga rammal és ssd nélkül: [link]
Nem hiszem hogy 65 ezer felárat ér 265 giga ssd, meg plusz 8 giga ram.
Egyébként maga a gép szerintem a mai napig nagyon jó. 980m félúton van valahol az 1060 és az 1050ti között, a 6700hq és a 7700hq között nincs nagy különbség. Jó anyaghasználat, jó hűtés, masszív cucc. Viszont ennyiért már azért kapsz újabb lapost is, újabb generációs hardverrel és erősebb 1060-nal (pl y720). Az általad linkelt 420 ezres verzió semmiképp nem éri meg, de szerintem az általam linkelt 350 ezres sem annyira.
-
kigyi_23
addikt
-
válasz
Strezi #25165 üzenetére
A kapillációról nem halottál? Ez így trehányság úgy ahogy van; írtad, hogy egy óra volt az egész szerelés. Tehát nem lenne nagy macera szétszedni és némi kapton szalaggal lemaszkolni. Más nem igazán jó, mert csak a kapton és a ragasztója hőálló! Ha kell szívesen adok.
A gallium bele fog diffundálni a hűtésbe, tehát ha tönkre megy a géped, akkor felejtsd el a garanciát. Hiába takarítod majd le a chipeket nyomtalanul, látni fogja a szervizes, hogy meg lett vasalva! -
Smithy87
senior tag
oppsz rossz tabon írtam
-
törölt tag
én már csináltam windowsos tableten az asztali Word of tanks-ot feltelepítettem micro sd-re a éegolcsobb 128gb- os samura, gond nélkülment csak a meccsek betöltése a kártyasebesség miatt borzalmas volt,de abban a proci is benne lehetett..
de ha csak nem külömbözik a tabokon lévő meg a az a win amit a gépeden használsz simán mennie kéne. -
Strezi
őstag
válasz
KillHates #25160 üzenetére
Gondolkodtam rajta, de a GPU-n direkt rajtahagytam a mag körül az eredeti pasztát meg ott az a müanyag lap is.
A CPU mag körül pedig nincs semmi felületszerelt, mint egyes desktop procikon. Abszolult minimális mennyiséget tettem fel, hogy ne follyon ki.
Eddig megy, és ahogy mások is megállapították, szeretek veszélyesen élni
-
-
Installált már valaki programot vagy játékot microsd kártyára? Azért kérdezem mert vettem egy kingston 128 GB XC I 80mb/s félét eredetileg a telómba szánva, de meggondoltam magam és inkább csináltam vele egy új meghajtót a laposban. Elég jónak tűnik a sebessége. Amolyan + hdd-nek fogom használni óvatosan.
-
Strezi
őstag
válasz
NTonee #25129 üzenetére
KillHates nek is: köszönöm akkor megtartom
Conductonauttal kenegettem át, előtte gyakorlatilag azonnal felment 90 fokra a proci evvel a terheléssel (CPU GPU közös hőcsöveken van, ugye) most meg folyamatos FurMark mellett, a második, harmadik CineBench CPU-ra is csak a végére éri el a proci a 88-89-fokot.
Nem hozott 10 - 20 fokokat a folyékony fém, de nem is az a limit egy ilyen vékonyka laposban. De, azért segített. Nem is volt nagy procedúra, mindössze fél óra alattt megvolt a teljes szét + összeszereléssel.
-
törölt tag
válasz
Medocsabi #25149 üzenetére
a fémek hővezetési tényezőjét nem tudod megváltoztatni, tehát ha maradnak a radiátorok, még ha a hő odajuttatását jobban meg is oldod, az anyagok alapvető tulajdonságait, nem tudod megváltoztatni( ezt mint szakember mondom neked..)
azaz ha a bordákat megtartod, csak az azáltal leadható maximális hőt tudod kijuttatni a házból, a többi marad, hogy a házon belül azzal már mi történik, kérdezd a szakikat... -
válasz
Medocsabi #25149 üzenetére
Szerintem belül több hő gyűlne össze, aminek valahol távoznia kellene. De azt ráérne később korrigálni, ha muszáj. Bocsi hogy belekotyogok.
(#25150) kigyi_23: Az én modellemnél még a tripla is beleférne, viszont akkor ugrana a plusz venti. Azért lehet majd kipróbálom később a másik lapommal.
-
Én annak idején vettem plusz alsó lemezt(őrzöm nehezebb időkre), így bátran láttam neki farigcsálni. És nyugodtan kilóghat a bele legfeljebb megemeled a lábakat, mint ahogy nálam van. Pl ha csak középen lukas a has még mindig az öledbe tudod venni vonaton, buszon, akárhol utazás közben. Mert ügye egy univerzális mindenre használható strapa laptop mi minden helyzetben helyt áll. Persze azért jó ha használunk kemény alátétet. KillHates megoldja neked.
-
x_o_n
veterán
válasz
Medocsabi #25146 üzenetére
azt gondolom maga a hűtés mod kevés,a házat is meg kell fabrikálni valamint a méretek miatt nem férnek be,mig egy vaskos gépben van hely bőven, nekem vaskos,és prima hütésem van de pld alul szerintem kevés levegöző nyilása...tényleg már egyszer le akartuk mérni lehet ma meg is teszem mi a különbség alsó nélkül,ha tudnék rendelni olcson alsó lemezt lehet megcsinálnám hogy kivágnám és egy alu,fém szita lemezt ragasztanék be középre,de mivel ez az egy van nem merem kockáztatni az anyaghasadást
-
Medocsabi
addikt
Azon elmélkedtem, hogy ezekhez a gépekhez nem lehet valami házi modding-nagymesternél normális hűtést gyártatni? Ha valaki meg tudná oldani, upgrade kitként mondjuk max 20.000 ftból(~57 ojró) és felcsapni aliexpressz, ebayre, hülyére keresné magát, mert egyébként szerintem marha jó kis gépek lennének ilyen specifikációkkal.
Mennyire megvalósíthatő ötlet ez? -
Skyhunter
őstag
Ezek a 2-3 éves Asus 752-esek mennyire időtállóak? Néztem itt a digiprime-on egy ilyet, 17,3 coll, i7-6700q, 1000GB HDD+256GB SSD, 16GB Ram, Gtx 980M 4gb, Win10. Ár/teljesítményben milyen ez az új modellek mellett?
-
válasz
kigyi_23 #25138 üzenetére
Meg mondom kerek perec az sz@rt sem ér.
Belső hűtés kell neki, nagy hőleadó felület persze megfelelő szellőzéssel. A többiek megmondták, a hőcső egyik sarka legyen hideg, a másik meleg, így dolgozik a legjobban. Igaz ezt nem mindig siker elérni. Az jó ha a lapos beltere hagy némi mozgás lehetőséget alakításra......kérjétek a mestereket egyéni barkácsolásra után javítás céljából. Nem szégyen, ha már a gyártó olyan f@szfej volt rásózni a várárlóra egy laptopnak álcázott gofrisütőt.
-
kigyi_23
addikt
válasz
steelsec #25090 üzenetére
Na megtaláltam a tutit lol 10 fokos proci hőmérséklet csökkenést írnak a kedves vásárlók összevissza a neten
Mondjuk ha ennyit nem is, de valamennyit akár hozhatna is olyan gépeken ahol nem bír elég levegőt átjuttatni a gyári venti, de a gépen van elég szellőző nyílás, hogy legyen mit áthúzni a bordákon
Mindenesetre elég extrém megoldás
Van hőfok kijelzős és automata verzió is belőle ami bizonyos hőfokra kapcsol be
-
válasz
KillHates #25134 üzenetére
Már megijedtem melyik hozzászólásomhoz üzensz.
Én laptopot szerelni?Párszor már találkoztunk, tudod hogy fingom sincs a témához, sőt.
A bios-ban kutakodtam Isteni csodáért, aztán sikerült találni valami ördögit, miután nem indult el rendesen a gép. Kivettem a bios elemet és megnyomtam a bekacs gombot aksi és tápegység nélkül jó sokáig, aztán ettől lassan feléledt a cucc, de a halálomat éltem át. Volt egy gondolatom, hogy ezek után már nem fogsz fogadni többet.
Próbálok tanulni a hibáimból, de mindig belefutok egy másikba. -
válasz
Jocikablack #25127 üzenetére
A cpu-val vigyázz nehogy túlmelegedjen. És azt tudd főleg online játékoknál szokott. Most nem rég néztem, toltam kicsit a WRC7 -tet, a gpu csak 65C max beállításnál, a cpu 58C volt, viszont van az a szitu hogy rá sem ismerünk a hőfokokra hogy megugrik egy adott helyzetben, illetve helyesebben szólva játéknál.
-
NTonee
veterán
válasz
Strezi #25115 üzenetére
az úgy épeszűnek tűnik, de azért érdemes figyelgetni játék közben is mondjuk msi afterburnerrel, vagy csak hwinfoval mikor kilépsz, hogy utólag mit mutat.
(#25120) gorkij: minimum pasztát cserélni kellene. Valamint a procin a feszültséget kicsit lentebb venni intel xtu-val, ha a pasztázástól nem javulna látványosan.
-
echterion
nagyúr
válasz
Jocikablack #25127 üzenetére
Használd egészséggel. A te programod pedig az MSI Afterburner.
-
Jocikablack
tag
Kövezzetek meg nyugodtan, de "egyéb" okokból kifolyólag kénytelen voltam mindenképpen a cserével élni. Visszavittem a gl703vm-et. Ráfizetéssel hoztam helyette egy gl702vs-t. Jelentem
nem bántam meg. Time spy-t, és Aida stressztesztet toltam rajta. A gpu-t nem sikerült 65c felé vinni (1070). A 1060, 76c körül kapcsolt ki. A proci 90c körül van max. Egy kicsit csökkentek majd a feszütségen (xtu), és rendben lesz az is. Monitorozásra (játék közben) milyen programot ajánlotok? Szerencsére ez a típus külső program nélkül is engedi a ventillátor fordulatszabályozását. Szerintem 1 éves kora körül paszta helyett folyékony fémet kap, és rendben is lesz. Tényleg köszönöm Mindenkinek a segítséget, és nem leszartam a véleményeket, sajnos kényszerhelyzet volt. Jelenleg jól működik minden.
-
válasz
bandras54 #25121 üzenetére
Szia!
THX! Most én is megtaláltam ezt, ugyanez az anomália
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?70782-Asus-ROG-G20-motherboard-temp -
NTonee
veterán
válasz
echterion #25114 üzenetére
hát rég dühöngtem ennyit, majd felrobbantam az idegtől
de végül maradt a vas. Közben elmentem pasztaföldre mx4-et szüretelni, hogy kiszellőzzön a fejem.
(#25122) bandras54: még az hiányzott volna a jókedvemhez
alapjáraton csönd lett, kínzás alatt már azért elindul természetesen, de akkor sem visítva
-
bandras54
aktív tag
válasz
Bluesummers #25103 üzenetére
Szia!
Ha jól gondolom akkor ez az kis mikro asus gép? Elképzelhető, hogy nem bolondult meg a szenzor, valahol régebben olvastam külföldi fórumon, hogy pár tulajnál előfordult hasonló eset. Esetleg próbáld meg ha tudod egy thermo kamerával is átnézni a gépet.
-
gorkij
újonc
Sziasztok
Van egy asus rog gm502vm- em I7, 16 giga ram, gtx 1060.. stb.. Melegszik de nagyon. 96 fokos is volt már a proci, plusz hűtőpaddal is... Kibírja ezt a gép? Nem vagyok nagy gamer, sajnos nem olvastam fórumokat gép vásárlás előtt. Lehet ezen valahogy segíteni?
-
válasz
KillHates #25111 üzenetére
Én meg tegnap este 11 körül elértem hogy ne tudjon képet adni a kijelzőm. Ha láttad volna milyen arcot vágtam. Próbált elindulni a rendszer de aztán mindig leállt, majd újra és újra.....de szerencsére sikerült úrrá lennem a helyzeten.
Aztán persze lement egy üveg bor a torkomon. -
Dhampir
félisten
-
Strezi
őstag
Sziasztok,
jól gondolom hogy ha a laposom FurMark + Cinebench alatt 88-89 fokon megáll akkor játékok alat sem lesz gond elmmelegedéssel(thermal throttling)? Hangja van, de fülessel nem gond .
-
whited
addikt
Sziasztok
Kicsit off lesz amit szeretnek kerdezni, de nem tudtam melyik a megfelelo topik.
Szoval regota kovetem a topikot, kozel all hozzam a szamitastechnika is es szerelek is otthon bizonyos szintig akar notebook, akar pc
Mit gondoltok, mellekallasban van ertelme probalkozni es ervenyesulni itthon akar mint elado vagy szervizes?
Ha nem erzi magat az ember kelloen kvalifikaltnak, milyen konyvhoz, forumhoz nyuljon, hogy fejlodjon amivel mar megallja a helyet ezen a teruleten? -
Ma "megvasaltam" Ntonee és az én R3-asom.
Azóta nem kapcsol be venti -
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #25107 üzenetére
Annyit látni itt, hogy ahol a sima elvérzik, ott a ti verzió is, nem többet.
(#25109) Slick5: Mivel nekem nincs ti verziós laposom, kénytelen vagyok a tesztoldalak, youtube videók alapján tájékozódni. Ezek elég megbízhatóak többségében, így reális képet lehet kapni a laptopok tudásáról. Én jó katolikus vagyok, elhiszem ezt neked, de sajnos a tesztek nem azt mutatják, hogy high-on stabil 60 fps van BF1-ben 1050ti laptopon. De mondom, mindenki azt vesz, amit akar, de ettől még a számok nem hazudnak, az az extra 30-40k minimum, amivel az 1050ti gépek többe kerülnek, szerintem nem igazán éri meg, akkor inkább még egy-két hónap gyűjtögetés és egy 1060-as gép.
-
törölt tag
válasz
echterion #25101 üzenetére
nem szeretem a táblázatokat csak a próbát, nekem meg az öcsémnek a bf1 a mérvadó, nézd meg 1050-el médiumon se lesz mindenütt 60 fps ti-vel magason is akörül van...
a kettő közt szerintem inkább baromi nagy a különbség, ez az én véleményem, ezért írtam hogy szubjektív, neked ez semmi, elfogadom. -
-
válasz
maximilian4 #25104 üzenetére
Jaja, onnét linkeltem
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #25102 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
Bluesummers #25103 üzenetére
Szerintem tuti van valami alaplapos topik, nagy eséllyel hamarabb kapsz ott választ. Persze segítenék én szívesen meg gondolom mások is, de valószínűleg ott több hozzáértő van. De hátha.
-
Tudom nem notebook, de alaplap, s inkább anomáliáról van szó.
https://prohardver.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja_2/hsz_61570-61570.html
110-125°-os alaplapot látott már valaki?
CPU (Intel i7-6700) / GPU (GTX 980) 40-50° környékén van, de az alaplapon (vagy annak egy részén) elvileg tojást lehetne sütni, vagy bacont. -
echterion
nagyúr
válasz
#99094528 #25097 üzenetére
A két vga közötti teljesítménykülönbség nem szubjektív dolog. Ahol az egyik kipukkad, ott a másik is, mert annyira kevés a kettő közötti különbség. Az meg egy megint más kérdés, hogy kinek elég ez a kategória (mert a két vga egy kategória), vagy egy-két szinttel magasabb (vagy alacsonyabb) kell neki. Na az szubjektív. De a számok nem azok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged