- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #112604 üzenetére
Azert amikor Almasok 150 Eurot szamlaznak a nano texture coating neven elhiresult tukrozodes csokkento cuccukert, akkor eleg nagy osszegben mernek fogadni, hogy az nem mas mint egy 1 Euros folia a kijelzon.
En mar csak a kivancsisag kedveert is berendeltem egy ilyet.
Ha nem jo, lehuzom. Mini-Led 1000 nit SDR 1600nit HDR at tudja vilagitani(itt a tukrozodes csokkento 150 euros bizbasz miatt a gepem CTO lett volna, en meg nem varok senkire es semmire).
-
BalageK
tag
-
rizso
addikt
válasz
Mikulásbá #109933 üzenetére
Én nem találok ilyen beállítást se myasus-ban, se armoury crate-ben
Gyári rendszer, nem hinném, hogy hiányzik hozzá valami driver, de ki tudja...
FőDudu: és tényleg
Én először a G16-ot akartam a sötétebb színben, de nem bánom, hogy végül a G14 lett, ráadásul ebben a fehér-ezüstben, élőben brutál vagány és elegáns is.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Mikulásbá #108691 üzenetére
Tehàt passzív pad. Én is erre tippeltem. Sok embertől hallom hogy a ventis cuccok csak irodai laposoknál érnek valamit. Gaming laptopoknàl halottnak a csók kb.
Mondjuk elég szépen testre lehet szabni ezt a tuf-ot az armoury-ban, meg màshogy is lehet lejjebb vinni a proci hőmérsékletét, de akkor az a lényeg hogy egy picit legyen megemelve a lapos.
-
-
baro32
aktív tag
válasz
Mikulásbá #101284 üzenetére
Köszönöm a választ nálam is egyenlőre így van beállítva csak hezitáltam mert még Optimus-os gépem nem nagyon volt csak a Geforce kártyák voltak aktívan mivel minden ezelőtti laptopomon tiltva volt gyárilag az Intel GPU.
Nem is értettem elsőre hogy minek az Automatikus mivel ott az Optimus .
Játékot még nem próbáltam mert csak 4. napja van meg a laptop és eddig a meglévő adatok pakolgatása mivel ebben már nincsen sata hely ezért a majdnem 4TB-ot át kellett mozgatnom egy dokkólóban lévő HDD-re meg az Oprenszer felhúzása sem ment valamiért zökkenőmentesen na de a lényeg már be van talán minden állítva fel is raktam az ALAN WAKE 2-őt ez lesz majd az első játék próbám a gépen de már nem hiszem hogy ma sort kerítek rá mert már elfáradtam na ez van holnap meg munka van -
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #101020 üzenetére
konkrétan makulátlanra vissza, 0 ujjlenyomat, csak a kábeleket nem tudom sose normálisan elrendezni
végül még a műanyag átlátszó fóliák is megvoltak, mindig szoktam mindenre vigyázni meg elraknitudom, 14 nap, engem véd, csak mégis 1,15 millió
ezzel a hibával már nem tudok meglenni
még feleségem is sajnálja, mert mondta hogy mennyire menő már az aura sync
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #100969 üzenetére
jó kérdés, most elvileg minden "friss"
épp fut a windows alatt futtatható memtest, meg majd még letöltöm a memtest86-ot is, anno nitro7-nél több kékhalál volt per nap, és ott nyomta is a memória hibákat...akkor ott szerencsére első nap volt, rögtön cseréltettem is
telekomnál ugye csere nincs, de ha meg megakarom tartani, maradna a szerviz (ha hardveres probléma)
amint lefutott a teszt, nézem a frissítéseketgondoltam még hűtőpadra is , azt most kihúztam...meg külső usb-s winchester is bevolt dugva, esetleg...
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #100918 üzenetére
Altalaban az MSI Raider a csucstarto a pontszamokat illetoen, jellemzoen minden korabbi szeriaja top. Bovithetosegben is altalaban messze a tobbi folott all - sok ram foglalat, sok ures Mini-pcie slot, stb...
Ettol fuggetlenul egy hordozhatatlan, undorito bumszli, jardalap kb mindegyik - de ez az en szubjektiv velemenyem.
Akinek a teljesitmeny a lenyeg - es el tud tekinteni a rondasagatol, annak lehet az MSI a jobb valasztas.
Bar az is igaz, hogy a 7945HX az kb mindent elpicsaz mostanaban. Szoval nehez tanacsot adni....
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mikulásbá #100814 üzenetére
Akkor bontanak és cserélgetnek, ha a vásárló kéri, vagy egy bővített konfigurációt választ. Ezeken a helyeken legalább lehet Windowsal telepítve, vagy bővítve kérni a laptopokat, amihez nyilván fel kell bontani, az utóbbihoz pedig cserélni is az alkatrészeket.
Az Emag, Media, Alza, és társai azok amik kerülendőek egy hozzá nem értő számára, aki maga nem tud bővíteni. Mert ott csak alapgépeket tartanak, nem bővítenek, és később sem viheted be hozzájuk hogy "szeretnék még nagyobb SSD-t kérni bele" például. A fentiekkel ellentétben.
Laptopot olyan helyről érdemes venni, aminek a laptop a fő profilja, nem csak tartanak párat a mosógépek meg a TV-k között. -
peet05
aktív tag
válasz
Mikulásbá #100670 üzenetére
Lehet csűrni-csavarni, részemről korrekt cég, tapasztaltam. De ez csak az én véleményem.
Amit dicsérnek még a notebook.hu, de ott megint más az árrés.
Csak addig jutottunk, hogy ne azt, de akkor melyiket ajánlod Te?#100671 - baro32 - Persze, ha az is kell, akkor több.
Én még a lapost is monitorral használom, de kinek mi a kényelmes.. -
-
peet05
aktív tag
-
Gubu0101
veterán
válasz
Mikulásbá #100391 üzenetére
Igen.Nem olvastam en se,csak most kivancsisagbol
Irja,hogy az elso hasznalat elott 3 orat hagyni kell a tolton.Mondjuk nekem telen jott,delelott hozta a futar es nem is kapcsoltam be csak este.Mikor teljesen lement a para aztan dugtam toltore,majd este kezdtem hasznalni.Gondolom ez a folyamat az akkumlator formazasa miatt kell.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #100347 üzenetére
Eszembe jutott miert mondta a MS expert, hogy ne legyen letiltva.
Valamelyik adatbazis szerver (MS SQlL vagy Oracle) csinalja azt amit emlitettem - marmint, hogy a page fajlon keresztul er el valami masik processzt. Reszletekre nem emlekszem, mert annyira szurrealis mar az otlet is, hogy epp azert maradt meg az emlekezetemben.
Valamelyik nagyeszu rendszergizda letiltotta es utana eleg nehez napokat elt at, mert nem mentek rendesen ezek a dolgok nala. Aztan valahogy a support kisutotte miert voltak gondok.
(nyilvan otthonra ezek nem kellenek - de azert nem art meghagyni. Nalam nem ker sokat - amig eleg a memoria, addig nincs vele gond es kicsi)
De en meghagyom - igaz nalam a Windows ami rendesen ki van gyomlalva.
(Most epp W10-et gyomlalok kolleganak. Hozott egy szakadt gepet, hogy kellene az anyjanak. Lenovo G50-30. Celeron N2840, 4GB memoria. 1TB hagyomanyos vinyo. Megkapja az egyik oreg sata SSD-met, kap egy kiherelt W10-et, kap ra egy par euros kulcsot, aztan meg elmegy egy ideig).
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
Mikulásbá #98930 üzenetére
Azért ha nincs VDM, akkor az SSD érezhetően lassabb lesz. A kicsi fájlok random elérésének/írásának lesz egy jó nagy latency-je, én is előbb kikapcsoltam, aztán inkább feltettem a drivert a pendrive-ra és VDM-mel telepítettem újra a rendszert, annyira visszafogta az alaplapi vezérlő az SSD-m (Kingston KC300).
Szóval én mindenképp bekapcsolt VDM-mel javaslom a telepítést, ahogy az SSD-topikban is ajánlják. -
echterion
nagyúr
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #97113 üzenetére
ez is tök jó és hasznos lenne.
viszont akkor meg a fordított helyzet: mikor felnyitod az asztalon a kijelzőt, akkor ugye lent van az asztalon, nem feltétlen fog neked felemelkedni, főleg ha a bill részét még nyomod is lefeleígy akkor meg a kijelzőt lehet tönkrevágni erőltetéssel
szóval max ilyen félautomatikus megoldás: kinyitáskor neked kell gondoskodni róla, lecsukáskor meg visszahajtódna
-
zsolti75
senior tag
válasz
Mikulásbá #93165 üzenetére
Van matt oled, vagyis inkább mattosított.
A Samsung csökkentette a fényerőt pont a beégés elkerülése miatt (2-3éve adott ki 500-600 közötti oledeket), az összes mai oled 375-400nit körüli fényerővel bír. Amit több gyártó reklámoz az csak HDR-ben és peak fényerő, vagyis asztali alkalmazásnál közel sem érik el. A miniled-re én is kiváncsi vagyok, sajnos még nagyon drága. -
vakablak93
őstag
válasz
Mikulásbá #92439 üzenetére
Lehet hogy hülye vagyok, de ez szerintem inkább csak szédületesen drága lesz mintsem jó.
Eddig is a többi alternatíva erősebb volt a Decknél mégis az megy, mert élhető áron kapható, ez meg olyan lesz mint akármelyik kínai csoda csak jobb kijelzővel....
Ami ráadásul hátrány is már ha tényleg raszkodnak a Fhd-hoz, mikor ilyen pici igp-vel szerelt gépekről van szó.De azért kíváncsian várom én is, hogy milyen lesz
( sokáig csorgattam ilyenekre a nyálam)
-
válasz
Mikulásbá #91739 üzenetére
Reakció időt tekintve, most kicsit Windows explorer leszek.
Ez a frissítés elég szépen el lett b@szarintva. Mértem update után, majd update eltávolítás után és konkrétan az update kb. lefelezte a SEQ1M Q1T1, RND4K Q32T1 és RND4K Q1T1 sebességeket.
Bal oldalt az update utáni sebességek, jobb oldalt az update eltávolítása utáni sebességek:
Benti céges laptop ugyanezt produkálja Win10-es oprendszeren. Ez így nem fasza.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #91742 üzenetére
MAC-en kb ugyanez volt.
Amikor atalltak a sajat fajl rendszerukre, a frissitett gep elkedett kicsit lagolni.Mai napig nem talatam meg az okat - ha sikerult az uj verziojukat a regi fajl rendszeren telepiteni, akkor hasitott. Az ujon meg minden olyan picit kesleltetett volt.
Kimerni nem lehetett - Blackmagic disk test csontra ugyanazt merte, de erzesre minden egy icipicit kesett.
Ugyhogy ott is maradt a regebbi fajl rendszer - mai napig rendesen mukodik. Persze iden mar nem lesz tamogatott, szoval kuka. Nem baj, azon a Macbook Pro-n nativan is megy a windows, igy van rajta W10 x64. Hurcolos gepnek a legjobb, nem art neki kb semmi.
Amugy az SSD abban a gepben 1500/1500, azaz mai szemmel sem lassu meg - akkor kb top volt. Nincs leharcolva, nincs lelassulva.
W11 is valami ilyesmi lesz. Probaltam, tobbszor is, upgrade es clean install is volt, az altalad emlitett 'virtualisation based security' az egyik elso amit kikapcsoltam (mert volt rola szo a jatekok miatt mar regebben is) . De ugyanugy megfelezte az SSD sebesseget. Azt meg mar erezni lehet.
Igy nalam maradt a W10.
-
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #91739 üzenetére
Lehet hogy bebeszélem magamnak ki kapcsoltam ami cikkben említettek egyből "pattogósabb" lett a rendszer, Viszont mai napig arra nem jövök rá mitől lehet az ez csak ennél a laptopnál van hogy havi 1-2 alkalommal van olyan hogy mikor nézek/hallgatok valamit elkazd "darálós" lenni a hang mintha nemsokára kékhalált kapna a gép pedig nem és amilyen gyorsan jött ez olyan gyorsan helyre is áll.Bár legutóbb újra is indult magától a gép emiatt azóta gond nincsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged