- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #111430 üzenetére
Hát ha hozza a fix 75 fps-t mindenhol, az jó, amit okozhat a cpu, az a mikrolagok és képtörések, amiket csak a szem vesz észre, de az átlag fps számláló nem (az 1% low fps mérése mutatja ki).
Jó gép az, azon kevés masinák egyike, amit sajnáltam, mikor eladtam (a másik ilyen az Area51m volt meg az X15 R1, de annak az árát nem tudtam megemészteni, így végül nem tartottam meg). -
Francia91
veterán
válasz
Bedepi #111428 üzenetére
Azért vettem haver épülő gépébe is 1070-est, mert ár/érték arányban nem találok nála jobbat. RX580 még, de az többet eszik, és a drivereivel is vannak gondok pár embernél (nálam épp nem voltak driver problémák, de sokat olvasok róluk). 150-ből kellett kihozni a gépet, FHD játékra, War Thunder és BF5 a két csapásirány.
Nekem meg a Quadro P4000 egy kissé gyengített 1070-es, hasonló szintet hoz -
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #111421 üzenetére
Igen, az a 4 mag manapság már kevés, esetleg próbálkozhatsz némi tuninggal, de a hűtés miatt nem lesz sok mozgástered sajnos.
Ami most nálam van gép, abban egy régi R5 2600 van, de a 3000-es ramokkal nagyon sok volt a mikrolag, beraktam 3600-asokat, sokkal simább lett minden. Azon gondolkodom, hogy megnézem, egy 11GB-os 1080ti hogy muzsikálhat az fsr-rel mai címeknél.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #111419 üzenetére
Szuper gép az még a mai napig. Az AMD FSR-je minden játéknál megy? Mennyire vagy vele megelégedve (ha használod)? A napokban került a kezeim közé egy asztali gtx1070 és nagyon durván meglepődtem rajta, hogy hogy futtatja pl. az AC Valhalla-t 1440p, high preset mellett, simán fut 80-90 fps-sel, fsr quality beállítások mellett. Igazi mentőöv ez a lehetőség az amd-től, nem is értem, miért csinálják. Na, ilyen régi kártyák megmentésénél simán látom értelmét az ilyen képkockageneráló algoritmusoknak.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #111407 üzenetére
Ilyenem még nem volt, de sima Legion 5-nél már volt ilyennel tapasztalat, illetve a fórumokon olvastam, hogy a LOQ-nál ez többeknél megoldotta a helyzetet. Veszítenivalója nincs vele, így én ezzel kezdenék, mielőtt bármi mást is mókolnék. Addig meg vissza balanced-be a gép játék közben.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Bedepi #111365 üzenetére
Az egy érdekes és komolytalan ember...szót sem érdemel, de vigyázni kell vele!
Nem szabad komolyan venni, mikor én hirdettem a Clevo DTR gépem, akkor többször is 100k-val lejjebb lévő ajánlatot tett...persze nem lett komolyan véve egyszer sem!Neki akkor sem adtam volna ha 100k-val fölé tett ajánlatot ad...
Ő olyan ember aki vesz egy gépet aztán 1 hét múlva cseréli és csak ezt teszi, de nem találja amit keres...az ilyen miért nem vesz vagy rak össze egy csúcs PC-t 5 millióból!? Nem is értem!
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #103208 üzenetére
Az enyemen Nvidia gyari driver van.
De az enyem mar 3 eves lesz.
Lehet az ujabbakon van valami speci megoldas.De en meg nem hallottam ilyenrol.
Az egyetlen Razer specifikus a Synspse. Azon kivul a tobbit a Windows Update tolti le. A synapse az a razer specifikus dolgok vezerlo progija. Per key rgb, teljesitmeny beallitas, kijelzo frissites, stb.
-
Csupati
őstag
válasz
Bedepi #103198 üzenetére
Vannak olyan boltok ahol azért " bontott" mert pl kiveszik a ram-ot ha 32 GB van benne és a 32 GB-os modelt "extrának" nevezik , vagy ugyan így az SSD-vel .
HP renew termékek pl újra értékesített darabok , asszem régebben az Alienware is csinált ilyet, hogy most is van e azt nem tudom. -
vakablak93
őstag
válasz
Bedepi #103175 üzenetére
A teljesítményvisszafogottság ugyan nem volt, de igazi "szardarab" a belépő gépek közt sokkal több volt. Úgy trottyoltak akkoriban is a belépő gépek, hogy hullottak is el a fenébe, kb évente volt egy-egy modell amit meg szabadott venni és mákod volt ha sikerült azt elcsípned....
Még a középkategória is tömve volt elcseszett modellekkel.Félre ne értsd, nem védem én, ezt ami most megy. De régen csak másként voltak szarok. Az átverésekért én is a fenébe küldeném el a gyártókat...
Ennek ellenére pla 35W- 4050-nek látom értelmét mondjuk egy pici
U-s Ryzen mellett, valami netezős 14-es laposban lányoknak lolozni meg hasonlók.
Teljesen oké oda, pl az acer a swift X-el nagyon korrekt kis masinákat csinált ilyen célra.
Nyilván csak akkor ha az ember tudja mit vesz persze.A régi nagy Predatorokra én is mindig csorgattam a nyálam, de anno a Clevo olcsóbb volt, így amellett döntöttem.
Megértem a dilemmádat, én is sokáig vacakoltam rajta hogy mi legyen(végül az 5 évre vett clevo 6,5-et volt nálam).
Aztán szerencsére arra tereltek ami most van, nem bántam meg,
de igen, nekem is az jön át hogy most már prefekt gép nincsen csak olyan amit kompromisszumokkal le lehet kedvelni. -
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #103158 üzenetére
Ertem amit irsz, meg ha nem is ertek egyet vele.
Ezert kell a vevoi tudasossag es nem kell az impulzus vasarlas.Nezzen utana a neten, mennyit tud az adott gep full terhelesen, abbol mar lehet kovetkeztetni mirol is van szo. Ez, foleg a dragabb gepek eseten elengedhetetlen - az en mondasom az, hogy 'Szopjon mas'.
El kell olvasni a geprol megjeleno, nem fizetett tesztelok altal irt tszteket.
Persze, ez azt hozza, hogy 2-3 honappal kesobb lesz meg az ahitott gep - viszont magat es a kereskedot is megkimeli a visszavetellel jaro szivastol.A mostani szarkupacbol sok esetben az elado sem tudja a specifikacio alapjan mi van a dobozban. Nyomozgattuk itt a Zenbook 14x tipusszamok alapjan mi a kulonbseg 2db ugyanugy 16 giga rammal szerelt gep eseten. (az egyik nem volt dual channeles)
Nem vedem a boltokat, de ok tenyleg csak akkor tudnak megfelelot ajanlani, ha a vevo specifikalja az igenyeket. A boltok tudatlansagban tartasa a gyartok reszerol jon - ezert kell inkabb a tesztekre hagyatkozva valasztani.
Szerintem az megbizhatobb informacioval szolgal az eladonal osszeszedett infoknal.
Mert a felhasznalo es a tesztelo valoban hasznalja az aott gepet, mig a bolt maximum eladja. -
vakablak93
őstag
válasz
Bedepi #103166 üzenetére
Na igen, teljesen egyetértek azt illetően hogy sok az átbaszás, főleg a feljebbi példád a
35-140W 4050-el ami nagyon kiugró.Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni hogy, nagyon sokszor az eladók sincsenek a hejzet magaslatán, sőt kb azt se tudja némelyik mit árul. Ha kérdezel válaszolni nem tud stb...
Így nem csoda hogy egyesek a kinézet, vagy holmi márkafanság alapján választanak.
Szarkupac trottyoló/gyengén hűtött illetve gyárilag felülrírhatatlan limitekkel gyártott gépek régen is voltak, ez nem új sajnos.
Már 2016/2017 körül is tortúra volt olyan lapost találni, amiben nem forr fel a proci és a gpu.
Az oké hogy anno a leggagyibb laposba is benne volt a zeljes teljesítményű 1070, de a hűtésgondok akkor is fennt álltak. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Bedepi #103158 üzenetére
Vannak itthon kimondottan laptopokkal foglalkozó üzletek. Ezeknek van működő ügyfélszolgálata, telefon, e-mail, és még élő chates elérhetőséggel is.
Nyugodtan meg lehet tőlük érdeklődni hogy a kiszemelt típusban hány wattos a videokártya, milyen az adott kijelző színtérlefedettsége, vagy bármi hasonlót. Hozzáértő emberek fognak készséggel válaszolni.
A gyártók nem mellékelnek minden gép mellé teljes és részletekbe menő techsheetet. Rengeteg cikkszám forog az üzleteknél, képtelenség mindennek utána járni, és folyamatosan frissen tartani. Célirányos kérdésre viszont könnyen kaphat választ az érdeklődő. -
Csupati
őstag
válasz
Bedepi #103158 üzenetére
A notebookcheck, pont egy ilyen oldal, de ha jól emlékszem még nekik is volt botrányuk hogy egyes gépeket felhúztak másokat meg le pénzért. Ha van ott róla teszt akkor általában alaposan le van írva a hardver spec, és meg bontják a gépet milyen hűtés, RAM foglalat SSD foglalat van benne.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #103138 üzenetére
A baj inkabb ott van, hogy a torveny megengedi a 14 napos 'kiprobalast'.
En ezt 'explicite' tiltanam.Kotelezove tennem a termektol elvart funkciok osszeirasat a vevo reszerol - erre a kereskedo adhatna egy korrekt ajanlatot. Aztan ha az ajanlott gep nem teljesiti az elvartakat, akkor mehet a visszakuldes. Egyebkent pedig nyasgem. Elfogadtad, megvetted, jonapot.
A kiprobalgatas megmaradhatna a helyszinen a proba darabokon (mar aminel/ahol van lehetoseg ilyesmire), egyebkent az igenyek korrekt megfogalmazasa lenne a vevo erdeke es feladata, az eladoe pedig a kapott adatok alapjan (amiben a penzugyi keret is szerepel) az igeny kielegitese.
Ha valaki nem tudja osszeszedni mit akar, akkor dogoljon meg. Eletkeptelen, Tajgetosz pozitiv balfasz. Ennyi.
Kozel sem lenne ilyen bolondok haza.
Persze a vevok 99%-a azt sem tudja mit akar, foleg az ilyen menjen rajta az XYZ game meg office jellegu faszkalapokat kellene helyre tenni. Mar az eladonak. Pontositani az elejen, mindenre kiterjedoen - mert fulllhd kijelzos lapost 4K Tv-re kotve nyilvan nem lesz meg hasonlo framerate sem - aztan utana kielegiteni az igenyt. Rakerdezni a jovo beli eshetosegekre es azt jol atgondolva ajanlani gepet.Csodalkozom, hogy erre meg nem huztak ra egy AI megoldast.
Magamat ismerve, en vagy fel evig kerestem gepet, mire kikotottem az adott tipusnal. Mas meg impulzus vasarol es utana szopatja a kereskedot vagy jajong, hogy ot itten atvertek. A ketto kozott kellene lenni egy normalis vevoi magatartasnak. -
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #89114 üzenetére
a 18 as asusnál ha megnézed a heatsinket akkor láthatod ,hogy kb olyan mély lesz a hűtőborda mint egy rézcső..... = kb a nullával, nézd meg a razor, lenovo nem véletlen van sokkal mélyebre behúzva az a borda , minél nagyobb a felület annál jobb a hőleadás , viszont ehhez levegőt kell átmozgatni rajta.
-
Csupati
őstag
válasz
Bedepi #89113 üzenetére
Igazábol már tényleg jó lenne ha ki találnának vmit a ventis megoldás helyett ami legalább enyire hatékony és csendes. nem csak az ujabb és ujabb generációs procit vga stb nyomatni ezerrel , vga terén ugy érzékelem (de javitsatok ki ha tévedek) a 30xx és 40xx széira egyre nagyobb, több helyet foglal és laptopba eléggé le kell butitani hogy ki hütsék .
-
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #89110 üzenetére
Elfelejted azt,hogy ez közben mennyi idő telt el.
A fogyasztása sok mind1 milyen laptophoz készül a hűtés és az elhasznált aránya rengeteg. Ha bele gondolsz és idővel a fele akkora fogyasztás lenen fent kiszámoltam 50w kellene jelenleg. ( ezzel a hordozhatóság rovása is romlana , nagyobb tápegység kellene , 1 szúnyog mikor zümmög nem zavar ,de ha 20-50-100 zümmög megörülsz)
A jelenlegi ventik max kapacitáson olyan 10-20w kérnek be kb. És igazából ezek is csak a nagy fordulat miatt hangosak , amint megnővelik a hűtőrács hosszát és mélységét sokkal jobb hőleadási pontokat fognak nyerni. -
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #89101 üzenetére
Én nem gondolom,hogy ebből a közeljövőben bármi is lenne, ha bele gondolsz 23 at írunk és most olyan 220-250wattnál jár egy kombosabb laptop ( ha meg tudod hűteni akkor a 330w ot is bekérheti)
na most ez a kütyü 5w tud hűteni egy darabbal és 1w a fogyasztás tehát ,ha azt nézzük jelenleg ebből kellene 50 db egy laptopba ez magában véve 50w plusz fogyasztást jelentene,szóval már nem lenne elég a 280-330wattos adapter a laptophoz. ennyit pedig az a 2-4 db ventilátor sem kér be jelenleg ami a laptopokban van. De még 2 db asztali ventiből is ritka amelyik ennyi áramot enne meg.
Na szóval oké érkezik majd később 10wattos verzió ,de ebből is 25db kell és valószínűnek tartom ezeknek a fogyasztása pedig nem 1watt lesz. Másik érdekesség,hogy a hő nem vész el csak átalakul szóval mivel ilyen ici pici felületről beszélünk vajon hova fogja tolni a hőt?
Még egy érdekes dolog mivel jelenleg nagyon sok darabról beszélünk ,lehet halk viszont ha ezt sokszorozzuk már lehet zavaró lesz a hangja.
És az egész képletből lemaradt az is,hogy 25 ben az érkező új generácios videokártya és 2 generációt fejlödött cpu vajon mennyivel több energiát és hőt fog majd termelni. -
válasz
Bedepi #89101 üzenetére
Szerintem ez inkább csak az ultrabook piacot fogja érinteni, mert igazából a normál mérretű notebook-oknál nem a ventilátorok hatásfokával van a "probléma" hanem azzal, hogy a meleget elvezessük minél jobban és gyorsabban a hőleadó felületekről.
Én ezt olyan eszközben tudom elképzelni, ahol nagyon nincsen hely és baromi vékonynak is kell lennie. Számomra egy dolog ami aggaszt; ezt hogyan lehet majd pucolni, ha dohányoséknál beleköt a nikotinos riha a kis érzékeny vibrációs akármibe.
Ott ahol nyomják a bagózást a gép mellett elég vidáman szokott festeni a ventilátor már pár hónap után:
-
válasz
Bedepi #82743 üzenetére
Aki virágboltból tölt majd nézheti is az optimalizálatlanságot. Nálam az MS repülő szimulátora szépen begyorsult a megvett változatnál, meg a dlss lehetőség is besegített a procinak, proci limitre jó is ahogy olvastam. Az Unreal 5 szerintem meg inkább segíteni fog a futtatásnál. Hamarosan látni fogjuk, csak jöjjön valami érdekes már, egyre tovább tart kihozni valami ütőset.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #82741 üzenetére
Szerintem először azt kell eldöntenie, hogy 300ezer vagy 450ezer. Mert a két árszegmensben mozgó gépek között iszonyat difi van. Mind teljesítményben, mind minőségben. A 3050ti jó kártya, de ha új játékokkal is akar majd nyomulni akár egy év múlva, egyre fájdalmasabb kompromisszumot kell majd kötnie a grafikát illetően.
-
válasz
Bedepi #82733 üzenetére
Épp tegnap szembesültem azzal hogy FHD-ban még a 8GB vram is lehet kevés. Ki is lépett a játékból majd a következő nekifutásra jött a magyarázat. Szóval nagyon ügyesen kell akkor azt állítani. Szerintem gamingra ne vegyen senki 4GB-al szerelt modellt, pénzkidobás.
Extrémről ultrára kellett butítanom, a sírás is elfogott. -
alces
tag
válasz
Bedepi #79274 üzenetére
Ez vicces, mert majd minden egyes win frissítés után kell ezzel szórakozni. Nálam volt hogy csak 89!!!% után vette vissza a turbót. Jelenleg 96%.
pedug killhates alapján a biosban nincs engedélyezve az overclock. Az AWCC meg olyan szinten vágja tönkre a beállításokat, hogy öröm nézni. Nem csoda, hogy echte kolega is beleunt, de már sokszor én is belesz@rok, csak már én is csendmániás lettem, ezért szórakozom vele.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #79274 üzenetére
Én még nem jártam így. De már nem foglalkozom vele, TS be van lőve -100mV 3GHz allcore, AB-ben meg 1300MHz-re belőtt mag 750mV-os feszen. Így szinte hang nélkül megy fix 60fps-re állítva a WoW, a gpu meg 50-60%-on pörög így is, csak néhány helyen megy 80-90% környékére, a cpu meg malmozik még raid alatt is. Mással nem játszok, így ez megfelel most nekem, 25-26 fokos szobában.
Van nálam egy dual slotos 3070ti, azt kellene kipróbálnom az AGA-ban, de nem találok hozzá drivert, így meg minden alkalommal, mikor leveszem a gépől az AGA-t, Nv driver reinstall kell, különben folyamatosan a 2060-ast használja a gép és harmadolja az akkuidőt. -
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #79096 üzenetére
Ez egy msi ha kocsival átmennék rajta is működne szerintem
Egyébként meg hamarosan itt a következő 40xx széria és ingyen csere lesz ez meg megy eladásra majdde oled kijelőt tuti nem fogok venni ahogy a 2 és 4k kijelző sem izgat bőven elég a fhd mindenre én semmilyen különbséget nem látok a 2 közt ,amiért megérné akkora felárat kifizetni ezen felül pedig még a hardwereket is jobban terheli
-
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #79066 üzenetére
Kicsit gondolkodjunk 2 év alatt elég a napi 10 óra géphasználat ennyit bőven megy sok sok laptop és mint mondtam a problémma azzal van,hogy egy tv ,vel szemben pl egy os rendszeren az alap dolgok mindig ugyan ott terhelik a képpontokat bármilyen algoritmus is van rá előbb utóbb meg fogja adni magát. És tv ről láttam a tesztet hogy beég csak ennyit a nagy technológiai újításnak amit itt sokan fújnak.. Egy ember nem 1 évre vesz gépet hanem többre...
Bocsi nekem 0-24 ben megy lassan 1 éve az msi gépem megterlehvel gpu bányászat meg cpu bányászat + még mellé játékot is tolok sokszor ,video film ,böngészés stb köszi szépen jól el van semmi baja nincs. De ezt sem tudom honnan vetted,hogy egy gép 1 év után kuka amikor a legtöbb gyártó 2-3 év garanciát ad rá alapból...
Beégésre nyilván nem fognak adni semmit ahogy a telefonok és tv esetében sem, lehet venni ilyen kijelzős laptopot csak semmi értelme nincs az ég világon azon kívül, hogy elkérnek majd egy száz vagy akár több száz ezer forinttal többet, aztán majd jön a meglepetés mikor beég és tök zavaró lesz...Mint mondtam nem kell elhinni ki kell próbálni,utána lehet googlézni (én tapasztaltam méregdrága tv-n és telefonokon is szóval a laptop kijelzője még gyengébb láncszem lesz és hasonlóan be fog égni)
Részemről ez a beégés téma lezárva, hiszen mint mondtam utána lehet olvasni meg értelme kb 0. -
2018
senior tag
válasz
Bedepi #79069 üzenetére
Felesleges vita valoban bizonygatni frozennek barmit is. Egyaltalan az is felesleges hogy valaszoltok neki vagy hogy elolvassatok a kommentjeit. Minden gyakorlatot nelkulozo a legtobbszor az amit allit. A pixelek at vannak mozgatva ja, van screen saver, meg 2000 uzemorankent pixel refresh. Legalabbis lg oled tvnel. En se allitom hogy orok eletu de messze van a sz@rtol.
Ez inkabb ilyet hit vita, aki sz@rnak gondolja ugy se fog venni aki meg nem azt meg nem erdeklik a negativ kommentek az oled tech irant. Az teny ennel most nincs jobb.
-
Frozen
addikt
válasz
Bedepi #79050 üzenetére
pont nem igaz , tegnap olvastam egy tesztet 1 év után napi 20 óra használat mellett extrém körülmények között égnek be az odledek. szóval ez hogy nem ég be csak mese habbal amivel kábítják a vásárlokat és mint fent írtam. Más egy tv ahol nincs szinte mindig őgyan ott a tartalom, egy gépen mindig ugyan ott lesz a start menü a böngésző ablak ,de ha ugyan azzal gammel játszol sokat akkor annak is pl skillbar meg a többi része is ugyan ott lesz mindig. Hiába van algorítmus egy idő után be fog égni.Utána lehet googlézni
-
válasz
Bedepi #78633 üzenetére
Sajnos ebben teljes mértékben igazad van. Ugyanakkor az emberi oldal mellett a gyártói oldal is ott van, hogy ezeket a mostani termékeket (egy-két gyártótól eltekintve) direkt úgy tervezik, hogy a gari időig kihúzzák. Ha megnézed egy-két autó gyártó kivételével a nagy átlag 3-5 év garit ad. Pontosan tudják, hogy ennyi év hitelre vesznek átlagosan az emberek autót, így mire kifut a hitel, addigra a gari is és a legtöbb ember már nem akar zsebből fizetni olyan szervizelésért, amit korábban a garancia lefedett, hanem akkor inkább bevállal megint 3-5 év hitelre egy 0 km-es garis autót. Így pedig pörög az autógyártói és a banki hitel kihelyezős biznisz.
Nekem itthon van egy 2003-as Accordom, van benne 105.xxx km és minden kívánalmamnak megfelel. 4 elektromos ablak, napfénytető, elektromos csomagtérajtó, 2 zónás digitklíma.
Nincs semmilyen "here simogató" tök felesleges elektromos bizbasz, út tartást majd én azt manuálisan intézem nem kell az autó segítsége, tekintve, hogy a "fapados" cégessel heti 2500-3000 km-eket megyek; parkolni engem még anno 2004-ben megtanított az oktatóm, szóval se radarra, se kamerára nincs szükségem. Kötelezőkön kívül semmit nem kér a szívó benzin motor, szóval addig fogom hajtani, amig el nem fogy hozzá az alkatrész, vagy be nem tiltják a belső égésű motoros autókat. -
GyMacs
csendes tag
válasz
Bedepi #78660 üzenetére
köszi szépen. Azt én is látom, hogy van belőle minden.
A 80W nem is tudom, hogy hogyan jön ki, mert azt látom egy rakás cikkben, hogy 60-115W a GPU, és erre tud jönni valami 15W "turbo".
Mondjuk meg is ijedtem, mert a GPU-Z-ben 80W-ot írt, az nVidia kontroll panel szerint 130, de a meghajtom, akkor 130-ig elmegy a monitoring szerint. -
válasz
Bedepi #78662 üzenetére
A réz szívja fel az eutetikus fémet, efektív ez elég hamar megtörténik, tehát ha a jövőben romlik a hűtés, az azért van mert a mozgatással kidolgozza azt aminek még a proci és a hűtés között kellene lennie. A delidelt desktop procik vasazását nem kell megújítani, hiszen a destop dobozt eleve nem cipeli annyit az ember, meg az stabilabb-merevebb is mint egy notebook. A legjobb lenne valami olyasmit kitalálni ami olyan krémes állagú mint a hagyományos paszták, de mégis folyékony fémes cucc.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Bedepi #78633 üzenetére
"Sok ember csak azt látja, hogy úúúúú 3080TI. Annak már nem néz utána, hogy ja, ez csak 80w."
Hát igen, ezt a vásárlói-megtévesztést szerintem átviszik majd a 40xx szériára is.. Mégiscsak gáz lenne, ha bizonyos gyártók nem tudnák belerakni a flagship gpu-kat a gépeikbe a szar hűtés miatt, így meg... igen -
Raymond
titán
válasz
Bedepi #78633 üzenetére
Azok aki evente cserelnek gepet vagy mindig megveszik a legujabbat minimum mennyiseg. Arra nem gondoltal hogy van mostanra a vilagon eleg tulajdonos ahhoz hogy minden evben legyen eleg vasarlo akinek mar 2-3 vagy eppen 4-5 eves a gepe es megveszi az ujat? Igy teljesen lenyegtelen hogy az idei es a tavalyi modell kozott minimalis a dif mert tenyleg csak annyi van hogy 11-es sorozat proci a 10-es utan vagy Ti kartya a nem-Ti utan.
-
válasz
Bedepi #78625 üzenetére
A HW részét tekintve, annyire nem lep meg, de azért valahol kicsit jobb eredményre számítottam tekintve, hogy a gép belének majdnem a fele az egy nagy tömb VC hűtés.
Jövőt tekintve nem tudom mi lehet a megoldás, kicsit itt is kezd az lenni, mint a mobiloknál, hogy fél-, egy évente mindig jön egy újabb verzió csak ebben a szegmensben a procikból és videókártyákból, de az egy évvel korábbi verziókhoz képest alig van érdemi előre lépés. Mondjuk most a 11 és 12 gen Intel procik esetében a fenti véleményem nem egészen helytálló, de egy 10-11 gen között nem sok különbség volt szvsz.
Jobban örülnék, ha a gyártók inkább ritkábban adnának ki új verziót, de akkor ott érezhető legyen egy szignifikáns különbség az egyel régebbi verzióhoz képest az új verzió javára.
frozen: jogos amit írsz, ami viszont vicces, hogy a "jobb gépek" több hűtő nyílással is kb ugyanezeket a hőfokokat hozzák.
Általánosságban: Summázva szerintem pont itt van a lényege az eGPU-nak. Ha az ember GPU igényes feladatokat akar végezni, akkor rácsattintja és annyi. Ha meg csak hurcibálni akarod, meetingről meetingre a gépet, vagy CPU igényes dolgokat futtatni, akkor használja magában az ember a laptopot.
Ez a vékony gamer laptop vonal is véleményem szerint a gyártók saját hülyesége volt, amikor kitalálták. Létrehoztak egy mesterséges igényt a usereknek, akik meg nyilván bekapták a csalit. Most meg megy a görcsölés a gyártók részéről, hogy a vékony gépekben hogyan tartsák kordában a hőfokokat. Szóval most megy a (bocsánat a kifejezésért) "cigánykodás" a Watt-okkal. Lásd a 2022-es Razer Blade 15-öt, amiben egy 3080Ti "duruzsol" 80!!! Watt-ra lefojtva. Könyörgöm, ne szórakozzunk már ilyenekkel egy 3699 -3999 dolláros ár sávban mozgó gépnél. A gamer gép legyen járdalap vastagságú és annyi, abban meg lehet oldani a hűtést tisztességesen. Szerintem
Ha párhuzamot szeretnék vonni, mobilos fronton ugyanez van a selfie (de gyűlölöm ezt a szót) kamerával. A gyártók kitalálták, hogy jajj de jó lesz majd a usereknek, hogy tudnak pojácáskodni maguknak. Aztán lassan 5 éve azon megy a görcsölés, hogy jajj, hova tegyük a selfie kamerát, hogy ne mutasson hülyén, tegyük a kijelző alá, de mivel a technológia még nem tart ott, ezért úgy nem lesz olyan minőségű a kép, ami miatt Gizike ideges lesz, mert az aznapi 490. csöcsös selfie-jét nem tudja jó minőségben feltölteni az instára brühühühü. Aztán anno a 3210, 3310 korszakban senki le nem sz@rta, hogy nincs előlapi kamera a telefonon, mert még hátlapi sem volt nagyon.
Nyilván nem a technológia fejlődése ellen vagyok, de olyan irányba fejlődjünk ami hasznos, és van értelme.
-
-
2018
senior tag
válasz
Bedepi #78176 üzenetére
Mivel nem veheti fel a versenyt a g733? Itt meg a forza 7 multi eredmény. recommenned settings fhd. Neked a fétised a hőmérséklet meg a hang, vegyél járdalapokat nyugodtan engem nem nagyon izgat.
Egy vékonyabb gépházban nem vapor chamber hanem sima csöves hűtéssel is bőven lehűti a 130w-os 3080-at meg a 80w-os 5800h-t. Csak a bullshitre reagáltunk mikulás bácsival amit beírtál ide a vékonyabb gépekről. Tudod nekünk van ám tapasztalat nem csak a levegőbe beszélgetünk itt.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #78145 üzenetére
En foleg Thinkpadekkel voltam kapcsolatban, meg Macbook Air/Pro verziokkal.
Aztan akartam egy Windowsos gepet hasonlo parameterekkel. Ezert lett Razer.Jatszani nincs sok idom, max CS:GO. A tobbi igenyemet kielegiti - sikerult nemara kihozni, kibir egy munkanapot akkurol, tolt USB-rol, van TB dokkoloja, jo kijelzo.
Mindegyiknek vannak sarokpontjai - Razer eseten a Synapse nelkul nem lehet rendesen hasznalni. Touchpad viszont Mac jellegu, tenyleg az egyik legjobb a windowsos eraban.
Amikor en vettem, sikerult akciosan 2K eur alatt megcsipni - ez tavaly Februarban kb. csoda volt. Azt kaptam amit vartam - az ujjlenyomatosodasaval nincs mit tenni. Ez ilyen.
Lehet ra venni Dbrand skint ha valakit nagyon zavar.A minosegre nem tudok panaszkodni. Jol ki van talalva es rendesen ossze is raktak.
Napokban egy HP Zbook Studio gepet nyomogattam - az is minosegi cucc. De nem olcsobb. -
2018
senior tag
válasz
Bedepi #78135 üzenetére
Az enyém vékonynak számít egy g751-hez képest pl. A proci spl: 25w sppt 50w-ra van állítva. A gpu meg alap órajel plusz alulfesz rá ab-ben. Az én 3080am nem max-q verziós. Visít nem visít úgy állítom be ahogy akarom, silent módban meg gyak néma és még mindíg bődületesen sok fps-t tud a gép vájt fülű sem vagyok meg fülest használok.
Távol álljon hogy én itt akárkit meg akarjak győzni akármiről. Tényeket szoktam írni.
-
válasz
Bedepi #78141 üzenetére
Razert direkt nem is vettem ide . Nekem vannak voltak Razer cuccaim jók is de a minőségtől nem vagyok elájulva de így nézem laptopot tudnak csinálni ezek szerint.
Fődudu: volt pár laptopon de az MSI soha nem érdekelt komolyabban most hogy használom a leopardot pozitívan csalódtam eddig . Remélem így is marad.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #78139 üzenetére
Tegnap rafutottam Jarrod valamelyik tesztjere - erdekes modon ott az MSI GE76 volt a legtobb FPS-t produkalo masina, aztan egy 17-es Razer Blade.
Meglepo, mert Razer-ek nem a maximumra torekednek, hanem a jo hasznalhatosagra...
Aztan a Blade 17-ben 165W-os 3080 ketyeg. Lehet megis le tudja huteni a VC.... -
válasz
Bedepi #78127 üzenetére
I9 szerintem is butaság de 12700 nem tűnik rossznak és tetszik az új architektúra is .
Lásd fentebb a kollégáknál azért vannak jó példák . Magamat még nem akarom ide számítani mert nem volt valami sok teszt géppel első körben az AC vel elégedett voltam de ez még kevés hogy jobban tudjak róla beszélni .Helios 500 jó gép szerintem is ha jól emlékszem Gagonak is az van és anno meggyőző beszámolói voltak.
-
válasz
Bedepi #78122 üzenetére
Igen utána gondolkodtam hogy a Clevok már évek óta jó alternatívák voltak . ( Bár a clevokat sose gondoltam laptopnak hordozható számítógép monitorral)
Csak én beraktam a képletbe a vékonyságot így igazad van nagyon szubjektív lett.Kérdésedre válaszoljak 12 genes Intel plusz 3070 ti ddr5 tel ( bár amit eddig láttam a teljesítményükből kicsit csalódás keltő)
Nem rossz szerintem . Mellé sok csatlakozó ez így nekem nem tűnik rossz kombónak.Hol látod a fő hibájukat ?
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #78002 üzenetére
Meg is van, új win-nel jó. Az persze nem derült ki, hogy melyik frissítés nyírta ki, mert up-to-date volt a windows-om, így meglátom, meddig működik majd így, mert előbb-utóbb úgyis frissül megint.
És ha már ott voltam, kikísérleteztem egyfajta sweet spot-ot a hőfokok és a teljesítmény terén is.
Első lépés volt az AWCC "Quiet" módja, majd "Balanced" és "Performance" mód. Aztán vissza "Balanced"-be és jöhetett az UV. A proci kapott -100 mV-ot, a gpu meg egy csinos curve-öt 775mV-nál 1530 MHz-en. Ami érdekes, hogy hatalmas differenciák nem voltak fullHD High beállításokon (csak a motion blur-t szedtem ki, azt utálom, ezért is ír custom-ot a benchmark), még "Quiet"-ben is teljesen játszható fps-ek jöttek ki, pedig ott a turbo és a boost is meg van nyírva rendesen.Bocs, hogy ilyen hosszú lett, nagy része nem is válasz elsősorban neked, csak infó a topiknak és nem akartam két hsz-t csinálni.
-
Speedy007
őstag
válasz
Bedepi #77984 üzenetére
esetleg ha 4k-s tv-d azon érdemes lenne ki próbálnod és meg kapnád talán a választ is.. Én tegnap este próbáltam ki pont 4k-s tv-n a Forza horizon 5-t Legion 7-el kimaxolva 30-40 FPS körül mozgott csak nem erőltetem tovább mert fura volt a játék élmény nekem sokkal később és lomhábban reagált az irányításra
-
válasz
Bedepi #77890 üzenetére
"Mennyi az egészséges hőfök egy gépnél játékok alatt ahol a CPU és a GPU "egyformán" dolgozik? Nincsen probléma és gondom csak kíváncsi lennék rá mert annak fügvényében állítanék a játékon hogy ne nyírjam ki a gépet vele hosszabb távon."
Megkérdezte mi az ideális hőfok. Nem a reális és ideális, csak az ideális. Nekem ez lenne az ideális, mint az asztali gépemben, igaz az vízhűtéses és kb. 30kg.
Az ideál egy szuper perfekt, általunk elképzelt tökéletes valami.
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Ide%C3%A1lAmúgy meg mást várunk el egy RTX 3080 és mást egy GTX 950M esetében. Egy csúcsmodell jó, ha 80° alatt marad
-
motifator
senior tag
válasz
Bedepi #77868 üzenetére
A GPU-nál fokozottan igaz, hogy minél hűvösebb annál jobb ill. kevésbé vesz vissza az órajelből terhelés alatt. Én egyébként sosem hajtom max-on a vasakat, inkább legyen komolyabb hardver, de ne kelljen mindent kisajtolnom belőle, így mindig van tartalék hőmérséklet oldalon is.
-
válasz
Bedepi #77221 üzenetére
Nekem ép az ellenkezője . Anno KH meg is jegyezte hogy kevesebb a por a gépbe bár ennek más oka is lehet persze.
Mostanában sajnos én se játszok de rengeteg intézni valóm van/volt utána jött a baleset . De mostanában akarok vissza térni gamelni . Holnapra szerintem itt a gp66 65 ös tv a falon.
-
fordjee
aktív tag
-
fordjee
aktív tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #74345 üzenetére
Szoval mar a teljesitmeny felvetelen is latszik (70w vs 170w), hogy ugyan az M1 joval energia hatekonyabb, de azert a szamitasi teljesitmenyben csak lemarad.
Az Nvidia cuccai azert meg mindig dominalnak.4k nem kell kicsi kijelzore. Igy se latom mar olyan jol mint regen.
Epp tegnap csinaltattam szemuveget.
Tavollato vagyok. De kozelre is van valami latas javito cucc ami elesit a dolgokon.Igy valami speci lencset csinalnak, ami nem.csak tavolra de kozelre is jo.
Nem multifokalis, nem varifokalis, sajnos nem ertettem teljesen hogyan mukodik. Kisse lefele nezve kozelre jo, egyebkent tavolra. Majd ha kesz lesz megnezem a nevet. -
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #74342 üzenetére
2080ti asztalit hordozhatoban valoban a millas kategoria hozza csak. Valami tobbszaz wattos Clevo vagy hasonlo... Lehet a 165W L7 sem tudja a vizzel hutott asztali 2080Ti szintjet.
Epp ma lattam par ilyen jellegu videot.
MBP M1 Max hasznalok panaszkodnak, hogy megsem 3080 erossegu a GPU-juk.
Apple bullshit marketing megint mukodott.
Kihoztak a Blendert nativ M1 tamogatassal, erre kijott, hogy durvan marketingeltek a 3080 erosseget (azaz megint hazudtak ahogy szoktak).Mert ami 10 masodperc egy 3080 mobile GPU-n (Blender teszt) az 3 perc az M1 Max chipen
Pedig erosen gondolkodtam egy M1 Max chipes gepen (eddig). Ha mar csere lesz cegnel vagy hasonlo esetben...mert 4K Eur alatt az sem palya...sajnos...
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #74339 üzenetére
Ugy ertem, hogy a vesztesegek ellenere lehet boven eleg neki, hiszen azt irja, hogy tultervezett a gepe. Valoszinuleg kevesebb power is eleg lenne neki.
Persze a dontes az ove.
Legiont en sem vennek, barmennyire is tetszik a feher. A Razer magasra tette a lecet.
Nem veletlenul dragak a gepeik.L5 (pro is) visszalepes lenne. GPU teren tudnanak talan tobbet - az meg pont nem kell a CS-hez amit en nehanapjan jatszok. Ehhez kepest a VC hutesu nema gepembol lenne egy suvito akarmi ami tuti, hogy nonstop idegesitene. Nem beszelve az epitesi minosegrol.
Ahogy mar mondtam, a 300nit folotti jo kijelzo boven eleg - az 500 nit jol hangzik, de az esetek legb=nagyobb reszeben semmit nem er. Van olyan kijelzovel szerelt laptopom, a tuzo napon valo hasznalat nem eletszeru. Legalabbis nekem. Egyebkent a 300 nit folotti kijelzo boven jo meg erosen megvilagitott esetben is. Csak ne legyen glossy. -
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #74335 üzenetére
Cyberporton van majdnem felaron 960 Euro korul (hasznalt, 2 honapos, garis) Razer Book 13.
TB4. Az lehet ki birja hajtani a meglevo kartyajat - bar ilyet sosem probaltam.
Majd megszakertik mire eleg a 1165G7.Azaz lehet egy nagyon jo 13" fullhd touchscreen gepe, amihez a kulso dokkoloba bele tudja rakni a meglevo asztali kartyajat akar vizzel egyutt. Dokkoloval kb 1200 Euro cakkundpakk.
Ha most keresnek laptopot es lenne asztali VGA-m, lehet elgondolkodnek egy ilyen parositason.
Bar ha jo aron eladja az asztali VGA-t, akkor abbol kijon egy ujabb generacios komplett laptop (L5 siman).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged