Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
kreten67
üzenetére
Itt ami a kritikus, az a gép tisztítása. Egy pc-t semeddig nem tart kifujatni vagy porszívóval kiszedni a nagyját, de azok elvannak ezek nélkül is, mert van hely a házban. Notinál ha sosem nyomod ki, akkor nem tudod kipucolni sem, mert úgy van megépítve. Amúgy adom, amit írsz, iparban is ezért nem szeretjük lekapcsolgatni a gépeket, mert mindig utána kezdődnek a bajok, miután visszakapcsoltuk őket.
-
Medocsabi
addikt
válasz
kreten67
üzenetére
Nekem is simán megy a 7559es Dell van hogy hetekig
Ilyen ez a seed kötelezettség...
meg távoli elérés miatt is amúgy, igaz ritkán,de eddig 2x is volt hogy s.o.s. kellett valami, ami ha nem lett volna, akkor valószínűleg kibillentette volna a tér-idő cuntinuumot a vliágűr vákumából. 
Illetve ugye ilyenkor minden háttérben futó cuccot bezárok,és energiatakarékos üzemmódban megy leszedálva , a venti ugye be sem kapcsol 50 fok fölött.(ilyenkor egyébként 30 fok körül mozog). Azért van a gép hogy használjuk, sose értettem azokat, akik kvázi azért nem , vagy alig használják a gépet hogy kíméljék.
Szerk: ja és volt annóü, hogy egy lakótársam úgy bukott le valamiben, hogy direkt úgy állítottam a noti kameráját hogy távolról lássam ha történik valami "furcsaság". -
kreten67
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
A folyamatos használat a legjobb az elektronikai eszközöknek,ellenben a napi 5× bekapcsolássas!
Én a notebookom van hogy egy hónapig se állítom le (ez egy átlagos noti 2.gen i5 cpu + igp vga) és kb 4 éve használom így,hogy az alvó mód is le van tiltva csak a képernyőt csukom le ha nem ülök előtte.
A folyamatos használat jótékony mivoltát nekem a gyakorlat is bizonyította: zenegépeket adok bérbe szórakozó helyeknek kb már 20 éve. Van két Non-Stop bár ahol csak az áramszünet miatt áll le a gép,ha nincs ilyen akkor gyakorlatilag éveken át megy leállítás nélkül. Ezekben a zenegépekben egy Pc és egy monitor + egy bivaly erősítő üzemel. Nos ebben a 2db nonstop zenegépben még csak tápot cseréltem ,de szinte még nem romlott el semmi (ezek most kb 13 éves gépek). 13 évet ment monitorok hdd-k és alaplapok !!! (az alaplapi Elko kondik fel vannak már púposodva ,de nem érdekel majd cserélem a lapot ha megadta magát --ha lesz olyan).
És hogy mi van a többi géppel amiket minden reggel bekapcsolnak és este leállítanak? Na azokban már mindegyikben cseréltem alaplapot többször is a hdd-k már rég nem az eredetiek és a minitorok se, és ugye itt most nem 2 db -ről van szó hanem sokkal többről és egyben sincs már eredeti alaplap. -
garage112
aktív tag
-
Freddycom
őstag
-
gyemipapa
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
Én hosszú évek óta torrentezek laposon, igaz, a gép csak napi 4-6 órát megy, ilyenkor ketyeg a háttérben.Nem pontosan értem, mi ezzel a probléma?
A torrent max a HDD-t "koptatja" arról meg egy Sentinel tiszta képet mutat.
Használt autót és használt laptopot meg idegentől venni mindig zsákbamacska.
-
válasz
echterion
üzenetére
Azzal kaptam, hogy furcsa hangja van... Beindítottam, jól meghajtottam a ventiket AIDA-val, de semmi különös, jó visítósak a ventik benne, de egy ilyen vékony géptől ez teljesen normális! Már pakoltam volna össze amikor látom, hogy ott figyel a StarTrek: Into The Darkness HD HUN a desktopon!!! Na, belenézek és ha jó eltarhálom a gazdájától. Na ekkor lett a gépnek "furcsa hangja" !! Brutál mód elkezdett recsegni valahonnét hátulról-középról a zsanérok között! Szétkapom a gépet; rutin meló: a DAC túlvezérli a végfokot és attól recseg szegényke, tipikus MSI betegség! De ekkor szembesültem a HORRORRAL!! Teljesen kifugázva a gép szöszmösszel, és minden belső műanyag, megpöndörödve, megolvadva!! Nem a DAC-nak, vagy a végfoknak volt baja, hanem a közpen elhelyezett kis mélynyomó membránja MEGRÁNCOSODOTT a langyitól ami a gépben lehetett!! Beszéltem a gazdájával, hogy mikor volt a gép szervizben karbantartáson? Soha, és mióta meg van KI SEM KAPCSOLTÁK mert erről ment a torrent!!! Így kell ezt csinálni egy szuper vékony gamer notival!!! Mondtam nekik, hogy évente pucolás szervizben és gyorsan vegyenek alá egy hűtőpadot.
Majd atomjaira szedtem, kitakarítottam a pororoszlánokat belőle. Érdekes módon nem lett halkabb és a venti sem kapcsolt később
De gondolom egy laza 50 fokot zuhant az átlaghőmérséklet!

-
NTonee
veterán
válasz
DamianB
üzenetére
Abban a jópofa helyzetben vagyok, hogy több munkatársam is vett mostanában gamer notit. Ráadásul mindenki mást. Merő véletlenségből az egyik g752vm, tehát a hardver ugyanaz. Azon kryonaut takony van és -130mv a procin. Látom a két gépet egymás mellett, ugyanazzal a játékkal hajtva. És ugyanígy látom az omen x 15öt. Mindenki abban hisz, amiben akar. Én a szememnek hiszek.
-
Medocsabi
addikt
Mai bestbuy, ha valaki bitang jó gépet keres olcsón
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Medocsabi
addikt
-
válasz
NTonee
üzenetére
Az lehet, hogy jobb a hűtése, de az engem rohadtul nem vigasztal, ha a pár hónapos GE-ben ki vannak szakadva a kijelzőt artó csavarok fészkei, a műanyag bódén több helyen repedések vannak. Akkor inkább legyen MIL810 a notim és menjen benne 90 fokon a CPU a pábdzsí alatt

Találós kérdés!!! Tippelje meg legyen szíves, hogy az lefotózott gépBEN hol helyezkedik el a CPU és a GPU!!!

-
NTonee
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Ott is szerintem az adott példánytól függ. Itt ül mellettem egy GE62VR, 6700-1060 párossal. Bármelyik azonos hardverrel szerelt notit lemossa hűtésben (legalábbis alient, asust, hpt, lenovot biztosan). Ezen még a gyári trutymó van, nem lett átpasztázva, se alulfeszelve, és a 90fokot hírből sem ismeri.
-
NTonee
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Az, hogy létezik rosszabb, az nem teszi az alient jobbá, nem oldozza fel a szemét gyártása alól, hanem az msi-t tolja még lejjebb. De egyébként ha már a 15R3 a savazott példány, azt inkább a GE63VR-el kellene összehasonlítani. Szerintem ott már a másik irányba billenne vélemény.
-
A múltkor savaztam a Dell Alienware 15R3-at a hűtése miatt. Most szerelek egy GS-60-as MSI-t, na az a katasztrófa!!! Visszaszívom az egészet! SZTORNÓ MINDEN!!

-
whited
addikt
Sziasztok
14"-on ami már játékra is némileg alkalmas gép az csak a 14-es AW, vagy van más is ? -
Dhampir
félisten
Az Alienware gépek ventilátorhangja terhelés közben elviselhetőbb, mint egyes Clevo notik hajszárítóra emlékeztető süvöltése?
-
Dhampir
félisten
válasz
echterion
üzenetére
Ez sokkal jobban megéri, mint a korábban emlegetett Inspiron 7577.
Az 1Yr Premium Support with Onsite Service itthon is csak 1 évre szól?
(#23352) Pocok256:
magyarhonba nem szállít

de kb 5 perc olyan embert találni aki haver és kint él angliában
nem tudok senkit

Bezzeg Kínából szinte mindent szállítanak...
-
Pocok256
veterán
Teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy magyarhonba nem szállít de kb 5 perc olyan embert találni aki haver és kint él angliában és átveszi tovább postázza egy sör áráért
(hála a magyar kormányunk csodás működésének) vagy egyéb ilyenre szakosodott szolgáltatások is vannak. -
Pocok256
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Pont annyiért amennyiért itt vannak: Klikk plusz 10k szállítási költség kb. Sok esetben szokott lenni kellemes akció amivel eszméletlen olcsóak tudnak lenni.
2017 februárjában ennyiért vettem az enyémet:

460k volt plusz az apró, az hogy én idehaza kicsit felpimpeltem az már az én saram.
-
TheNewDawn
addikt
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát 420e-ért nem egy Inspiront vennék én sem az biztos.Egyébként az I7 mellé is a maxq 1060 van rakva,a kijelzője tud kemény 52% SRGB lefedettséget,az anyaghasználat meg ugye az alja kategória,"instant buy".
Nem véletlenül nem erőltetik erre a lapra a rendes 1060-at,ami mondjuk nem is baj hanem dícséretes,ez ennyit bír és netovább:
-
Pocok256
veterán
válasz
TheNewDawn
üzenetére
nem látom értelmét magyaroszágon vásárolni egy világ garanciás terméket.
-
Pocok256
veterán
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Ennyiért már majdnem aw t kapsz. Valami zseniális ez az árazás...
-
TheNewDawn
addikt
Akinek picit keményebb 1060 al laptop kell ( 16 gb ram ssd+ hdd kombó + ragaszkodik az i7 hez mert mondjuk munkára is kell nemcsak játékra ) annak most nagyon megfontolandó lehet ez a Dell is szerintem

Úgy gondolom ennyit mindenképp megér. -
NTonee
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Bár Muerte látom már írta, de nálam a 15ös sem veszi el a turbot még 90fok fölött sem. Ezek szerint a 13as nagyon másképp működik. Nem véletlen, hogy bios is más, mint a 15/17-nél.
Múltkor elfelejtettem, hogy piszkáltam a ventik fordulatszámát, elindítottam egy játékot, elfelejtettem visszaállítani a ventiket. Egyszer csak minden elkezdett akadozni, én meg csak pislogtam, hogy mi van. Ránéztem a osd-re, 98-99 fok, gyorsan leesett, hogy mekkora állat vagyok.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
kreten67
üzenetére
Kénytelen vagyok cáfolni: mivel a 717-esemnél komoly 2-3 órás játéknál az akksiból is merít kb. 20%-ot (ezért kaptam gariban combosabb tápot, de a problémát nem oldotta meg, max a táp nem izzik annyira), azt is felajánlották, hogy másik alaplapot rendelnek hozzá, csak ahhoz ott kell hagynom 2-3 napra majd a gépet, ha szólnak, hogy megjött... Tehát valszeg ez a dolog márka és szerviz kérdése.
De persze ezért még nem szedetném szét a gépet, megtanultam együtt élni a problémával, amíg nem lesz nagyobb gebasz. -
kreten67
senior tag
válasz
gyemipapa
üzenetére
Ahol én dolgozom Dell.,Hp, Lenovo garanciális szervizként működünk és próbáltuk az Acert is megszerezni,de mivel az Acer központi szervizelését Csehországba rakta,így csak begyűjtőként vagy értékesítőként működhettünk volna,azt pedig nem vállaltuk. A tápegység, ram, hdd csere müxik magyarországi értékesítőnél,de azon hibák amik a gép szétszerelésével javítható ,megy a Csehekhez.
Az legnagyobb röhej ,hogy azon Sony termékeket amiket Magyarországon gyártanak és nálunk értékesítenek,meghibásodás esetén azt is külföldre viszik javítani. -
gyemipapa
senior tag
válasz
kreten67
üzenetére
Senki nem tájékoztatott félre. Én csak említettem, hogy Acernél van ilyen lehetőség, hogy itthon megrendelik az alkatrészt és ha megjött, értesítenek, és beszerelik, nem kell hetekig laptop nélkül lenni.
Ezt a szervízben mondták, ahol tápegységet cseréltek gariban...
Nem állítottam, hogy a Lenovoknál is van ilyen lehetőség, csak felvetettem, hogy lehetséges... -
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Ez így nem teljesen és általánosságban igaz,a bios szabályozza a kérdést nem a proci.A videóban fix 4,3GHz-et látni pedig belenyaldos a 90°C-ba.Régebbi gépeknél mint az enyém is,semmi nem történik 95-98°C-kig az órajellel,100 foknál lelövi a gépet oszt annyi.Régi szép emlékek amikor még 4,7GHz-ig tuningoltam

Ahoz hogy el is tudják adni az új portékát szerintem most le kell venniük azt a szigorú korlátozást ami a te gépednél is van,mert hiába lesz 6 mag,ha csak 2,8GHz-et fog tudni felmutatni. -
gyemipapa
senior tag
válasz
kenccsi
üzenetére
Nekem Acer van, háztól-házig garival szintén külföldre.
De teljesen véletlenül Acer fórumon találtam meg, hogy van garis szervize itthon is.. Így nekem csak megrendelnék a panelt, és kiértesítenének, ha megjön, így max 1-2 napig lennék laptop nélkül.
Lehet, Lenovonak is van garis szervize itthon, kutakodni kellene... -
-
kenccsi
tag
Hali,
Véleményeteket szeretném kikérni, nyár végén lesz 1 éves a laptopom, Laptopszalon-ban vásároltam, 1 éves pixel garanciával, munkára és játékra egyaránt használtam/használom. Lényeg a lényeg találtam pixel hibát, azt mondták akkor visszakell küldeni a Lenovónak, így körülbelül 1-1.5 hónap mire vissza kapom a panel csere után. Most nem rég változott a munkaköröm és nem vagyok annyira géphez kötve emiatt, de az a 1.5 hónap így is hosszú idő lesz. Egy apró pixel a ludas, igazából akkor véletlen vettem észre, zavart mert pár hónapos volt, azóta el is feljetettem, akkor nem fért volna bele a munka miatt, most csak kényelmetlen lesz nélküle, de nem lét szükséglet.
Ti elküldenétek vissza?
Köszi!
Üdv,
-
NTonee
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
,,meghagyták a kamu szellőzőt"
a dell oldalán, az animáció szerint ott nem kifelé áramlik a levegő, hanem onnan (is) szív.
(#23311) Muerte: több fórumon is olvastam, hogy a dell mostanában azt válaszolja a magas hőfokra picsogóknak, hogy 93fokos átlaghőmérséklet alatt ne is cseszegessék őket, mert addig semmi baj nincs és visszaküldik a gépeket javítás nélkül.

-
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates
üzenetére
Ahogy nézem 6x4,3GHz-en már 70W körül kér az új proci,ahoz képest a 90°C még pont necces kategória,elég lett volna egy kis plusz cső oldalra tényleg és akkor 75-80°C-kon tudhatná ezt a teljesítményt.
Majd a leleményesebb userek megoldják azt gondolom,de persze nem nekik kellene mindig ezzel sz.rakodni,hanem a mérnöknek kellett volna venni a fáradtságot... -
válasz
Muerte
üzenetére
Ennyit erről:
Berakták a 6 magos csodát és arra nem vették a fáradtságot, hogy átdolgozzák a hűtést, olyan minimális minimális mértékben, hogy egy hőcső lenyúljon oldalra és ott is le tudja adni a meleget. Így hát meghagyták a kamu szellőzőt, mert a dizájn az nagyon fontos!!!
Nem is jön ki itt semmi meleg:
A mostani AW-k is thermodinamikailag már így is zsákutcák. Nem is értem a Dell miért erőltette tovább ezt a dizájnt és miért nem tért vissza a 15R2 17R1 vastag dizájnjára? Nem hinném, hogy hatványozottan megugrottak volna az eladások a vékony de Kardassian-segges gépeknél (amik nem mennek be a kijlző méretükhöz árult táskákba) Pont e miatt az én következő gépem sem ilyen AW lesz... Hanem valószínűleg majd egy régebbi, sokkal gyengébb hardverrel, mert ahogy Kretén is én is már csak a retró játékokat nyomom, ha meg kell a kraft rácsattintom az AGA-t a 1080-al... (vagy akkor már 1180?)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Kizártnak tartom hogy 80 körül tudna maradni azzal a hűtéssel komoly terhelésre.
Találtam egy nem hivatalos tesztet az új AW17R5-ről 1080/8750HK [link],BF1 multiban inkább a 90°C környéke lesz a jellemző,nem a 80,pedig elvileg már mókolta a gyerek a cuccost.
Ez az új hatmagos proci nem gyenge amit 45W-ból kitol:[link] -
kreten67
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
A gépház aljába ragasztottam öntapadós szivacsot ami a kékkel jelölt részre feküdt,hogy ne engedje szanaszét a légáramot és a gépház végébe furkáltam neki a kijáratot a dekli aljába pedig a bejáratot.
Ja és igen a venti táp vezetéke kapott diódát is ,nehogy dinamóként üzemeljen a kikapcsolás pillanatában!
-
kreten67
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Én se az AW-be alkalmaztam elsőként!
Toshiba x200 -ba 2008 környékén (talán pont annak köszönheti hogy a mai napig müxik talán egyedüliként ezen a Sárgolyón) cpu C2D és vga nv gtx8700m.
Ja és egyszer még egy MSI GX700-ba,nagyjából az is 2008 környékén,de azon a szaron semmi se tudott segíteni (és a gépháza is darabokra eset 2-3 év alatt). -
De az igazi profik, a WiFi kártyát a külön hűtik:

Felhívnám a figyelmet a kapton szalagból mókolt légcsatornára!!

Na ez sem lesz 4GB-ra bővítve! És az igényes GND (azaz a Vcc - ) a ram foglalaton megvan?

-
kreten67
senior tag
Miért olvastam Clevo-nak azt az Asust

-
kreten67
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Pont ugyanazt mint amit anno az AW m17x r4 gépembe amit utólag beleraktam: telibe szellőzteti a vgá-t.
( lenyúlta az ötletem a mocsok clevó-s mérnök) Nekem 10-15 fokot vett le a vgáról az a venti és az igazi kényeztetést a VRM és a Vram élvezte!
A képen látható,hogy ott abban a clevóban a PCH chip is jól jár azzal a ventivel,de összességében a véleményem szerint, a cpu ha i7 akkor az az 1 cső kevés lesz neki.
A vga hűtése talán elég egy 1070-nek
,de egy 1060-nak biztosan. -
-
wanted5
őstag
ezt az oldalt ismeri valaki? Clevo gépeket is árulnak úgy mint a CEG (csak ahogy látom az megszűnt)
Ahogy én tudom, hogy ha EU-n belülről rendelünk, akkor se vám se áfa nincs, csak postaköltség és kész, jól tudom?A clevo W650KK1-val szemezek, igaz csak intel G4560-al, de 1050Ti, 8GB ram-al egész jó ára lenne, mi a véleményetek a gépről?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ilyen ez a seed kötelezettség...
meg távoli elérés miatt is amúgy, igaz ritkán,de eddig 2x is volt hogy s.o.s. kellett valami, ami ha nem lett volna, akkor valószínűleg kibillentette volna a tér-idő cuntinuumot a vliágűr vákumából. 

a festék!!! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A hűtés is és a bútor is!