Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
miert kell kompozni, ha korbefutjatok?! nem ertem...
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
ekozben mashol....
- Mekkora cadence-t szeretne?
Jelentem, volt itt fordulat.
-
tomcica
Topikgazda
ekozben mashol....
- Mekkora cadence-t szeretne?
- IGEN!
[link] -
Studi
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Nem kell a fog, csak karcol!

Más, az utóbbi napokban, kb egy hete meredeken megindult felfelé a HRV-m. Érzésre megint nincs semmi változás, mint amikor összeomlott minden, de ez azért bíztató számomra. Úgy tűnik pozitívra fordulhatnak a dolgok.
Viszont voltam haverral csigatempós 80km-es bringakörön, hááát rohadtul nem bírtam.
-
xy.zsolt
őstag
Akkor lesz csak olcsóbb vagy jobb minőség ha egyszer jóval kevesebben neveznek mint előzőleg.
-
myckey
veterán
MINDEN is, Kibaszott drága !
akkorjohetapolitika, hanyas smile !Néztem Ironmant, 70.3 Porecban -WC Ql.- ( kb hazai terep, jol ismerem az uszas futas kerekezes tavot/kornyeket, is. ), vagy most epp a Frannciaknal lesz a Spartan Ultra WC.
( cimbora kint svajcban tud szallast free, onnan mar nem olyan veszes a Genfi-tó kornyeke. ) Hat, puszira korrekt az osszes...
DE a kulhoni UTMB WC helyek is szepen ugralnak fel, ide meg mar mindenfele egyeb szar is kell, hogy kvalifikalj, kulhoni versenyek a hegyekben. Raadasul ott a sorsolas, ami extra szopas. Nem open ! Haver valami 3-4 ev utan jutott be a dontore, ami a Francia-Olasz-Svajci magassagokban tekereg.Ki lehet fogni meg par jo esemenyt, szervezest...par ezerert v.10 korul, esetleg kicsivel tobbert, DE UTH is lepdel fel. UTH hosszu amugy is cudar volt 22 -ben, mikor a covid miatt extra felaras lett a nevezes. Vegen egyebkent a masszazst sem kaptam meg, de ezert Csanya karpotolt a Borzsonyos versennyel.
Vannak helyek, kva lehuzos arazassal , jah.

Ismet Gratulalok az UB resztvevoknek !
-
Troy.
addikt
Most voltam először az UB-n, így számomra élmény volt. 7 fős, vegyes csapatban indultunk. Korábban egy emberrel találkoztam a csapatból, de teljesen pozitív volt a tapasztalatom a bagázzsal. Semmilyen elvárás nem volt magammal szemben (sem velük), csak részt akartam venni és teljesíteni a kiosztott távokat. Kicsit többet is sikerült, vége 45 km lett 5 részletben, átlagosan 5:20-5:30/km tempóval.
Utolsó 6 km-es szakasz amit futottam nem volt tervezett, de át kellett vennem, mert egy csajszi nem bírta/nem akarta már.
Itt már sikerült eltévedni is (éjszakai rész), de mellém szegődött egy srác és kb. együtt nyomtuk. Végén megköszönte, hogy húztam.
Különben a kapott trikó nem jön be, pólót jobban szerettem volna. Korán indultunk, így többször előfordult, hogy meg kellett várni a felvezetést az adott ponton. Másik, hogy a pontokon lévő standok sem voltak még nyitva sokszor.
Vasárnap és hétfőn a combom minden irányból fájt, ma már jobb a helyzet, gondolkodom is rajta, hogy kimegyek egyet csoszogni.
Különben is van egy vadi új Hoka cipőm, ideje volna felavatni. -
sherlock82
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én azt mondom, hogy beletesznek egy tollat, egy kupont a sportboltokba, vagy a csuklóra vagy bokára csatolható foszforeszkáló dolgot, vagy olyat aminek van értelme.
-
HKorn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Pontosan, illetve én még az ÖKO nevezést hiányolom, ami egyébként sok más versenyükön adott. Ne kelljen már egy huszonikszedik pólóért fizetnem mikor így is tele van a szekrény eseménypólókkal. Cserébe egy olcsóbb nevezés szimpatikusabb lenne, mert már elég sokba kerül az UB-zás.
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Azon már csak nevetni tudtam, mikor ma megnéztem az e-maljeimet és jött hogy akkor elégedettségi kérdőív... Na mondom oké beleírom min lehetne javítani. Ja nem, az egész kérdőív arról szólt hogy melyik szponzort mennyire ismerem és hol láttam a promóikat (legalábbis ameddig volt türelmem átkattintgatni). Oké.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
sherlock82
üzenetére
Ez a része valahogy évről-évre sz.rabb lesz, ez nekem sem tetszik. Mondjuk gyorsabb az éremfelvétel így, az fix. De azért jó volt, amikor egyesével akasztották a nyakunkba az érmet. A befutócsomagban is volt ez, meg az, most igazán csomagról már nem is beszélhetünk. Bár a dezodor, meg a minisör végülis hasznos (jobb, mint egy ezredik bájotekes kulacs). A rajtcsomag is volt már bőkezűbb. Pár éve még minden csapattagnak egy üveg vargabor is járt (most abba ne menjünk bele, hogy ez milyen minőséget képvisel), ilyen-olyan csokika, korábbi, gondolom kimaradt runnersworld újság, nem is tudom még mi. Repicuccokra nyilván semmi szükség, de egy-két apróságot igazán összedobhatnának a szponzorok a rajtcsomagba.
Nekem egyéb bajom nincs a rendezvénnyel. Idén is fenemód élveztem, meg az egész csapatunk, az elsőbálozóktól kezdve, a biciklis kísérőn és csak kísérőautó-vezetőn át a rutinos indulókig. -
sherlock82
senior tag
Köszönöm, gratulálok én is neked.
A befutóról ugyanez a véleményem. Mikor az utolsó futónk beért kérdeztem hogy oké most mit kell csinálni ?
A tömegből mondta valaki, hogy menjetek oda hátra és ott odaadják az érmeket. Oda mentünk : na hello, itt van 13 db érem, osszátok ki magatoknak, szia.Na mondom szuper, ez szervezés.

-
rszmark
csendes tag
Pest Vármegyei Diákolimpia - 3000m:
Teljes káosz volt a szervezés, 1 órát csúsztunk, ezért kb 45 perccel túl korán melegítettem be, majd random összevonták a 2 korosztályt, ezért nem tudtam megcsinálni a kigyorsításokat és kb 20-an futottunk egyszerre.
Volt egy szintidőnél kicsit gyorsabb csapat, akinek a tempóját papíron nagyjából tudnom kellett volna tartanom, annak a végére próbáltam volna beállni, de nagyjából a 2. lépés után éreztem, hogy ez borzalmas lesz, mintha ólomból lennének a lábaim. 400 méter után le is szakadtam és saját tempóban próbáltam a szintidőt megfutni valahogy, 1000 méternél teljesen lefőtt a kávé és onnantól már csak azért küzdöttem, hogy ne legyen DNF.
A két korosztályból összesítve 17/18 lettem 11:21-el.

-
Alg
veterán
Rövid UB...
Kétszer futottam, 20k-t rögtön a rajttól meg aztán éjjel 3tól 13k-t.10:40-es rajt, persze eláztam (utána már végig nem esett). Nem ment szuperül, de mikor csendesedett az eső és nem az országút mellett kellett futni akkor élveztem... az országút mellett meg jobb híján a virágzó bíboros kosborokat számolgattam.
Éjeli etap előtt aludtam 3 órát, egész friss voltam - aztán néhány km után beütött a runners high, bőven erősebb tempót mentem a tervezett 5:40-6:00 közötti lazulásnál. Csak az zavart hogy mindeki más totál be volt fordulva miközben én vidámkodtam
Érzésre ment volna még egy 8-10k ha nagyon kell... de ez erősen feltételes, a lábaimat azért éreztem rendesen.A célbaérkezés Füreden meg... no comment, semmi célkapu, csak a parkoló sarkában egy sátor, csippantás aztán szevasz, menjetek dolgotokra. A hivatalos befutóképért már nem álltuk ki a sort, nem hiányzott még egy óra napon álldogálás.
Kicsit ambivalens nekem az az UB szervezés, egyrészt maga a kör tök jó, mindenhol vannak önkéntesek, gyakori a frissítés, jó a hangulat a legtöbb ponton, parkolással se volt nagy probléma, hatalmas sor ellenére a rjtcsomag felvétel is gyorsan ment.
A másik oldalon meg néha úgy érzi az ember, hogy neki tesznek szívességet azzal hogy engedik elindulni a versenyen... hogy a hivatalos applikációba fizetős opciót is tettek az nekem teljesen WTF, ellenben anélkül is tök jól használható és hasznos. Hogy fél évre előre le kell adni a pólóméreteket, pedig akkor még bőven nem végeleges a csapat. Hogy az angol nyelvű weboldal még mindig mintha félkész lenne... stb.A csapat szerencsére élvezte, bár páran eléggé elkészültek, hiába mondtam többször hogy az első szakaszokat nagyon lazára vegyék mert a második fele váratlanul nehéz tud lenni. Egyelőre jönnének jövőre is, majd meglátjuk. A tervezett célidőtől csak 5 perccel tértünk el.
Gratula mindenkinek aki futott a hétvégén!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Mert speed-limited van,de ha raedzodik a lab a meg gyorsabb sebessegekre,akkor mar szet tudod magad taposni...na ott majd esznel kell lenni 3:10-3:00-as iramnal
(mondjuk arra elso lepes 200m-ek,hogy ne feszulj annyira bele epp csak felporgesd) -
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Jo ez elsore...kesobb noveld fel a darabszamot 10-12db...minden mas marad...utana a harmadik lepes a pihenot rovidited
-
tisn
veterán
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Úgy csinálom az intervallt, hogy bemelegítés után 250m teljes gázon ez olyan 3:20 körül van nálam,
marmint 250km, es 3:20km/s
a nev kotelez 
-
Chuck Norris
senior tag
Úgy csinálom az intervallt, hogy bemelegítés után 250m teljes gázon ez olyan 3:20 körül van nálam, aztán 400m kocogok 5-6-os tempó között és ezt 8x ismétlem, mindezt heti egyszer. Jó ez így vagy variáljak rajta valamit?
@Napfénysüti, Peterhappy, myckey

-
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben mashol:
-
sherlock82
senior tag
válasz
Hi!King
üzenetére
Egyetértek teljesen veled, alapesetben nem érdekelne az egész hogy most hány méterrel rövidebb a táv vagy éppen hosszabb, de!
Amikor lenne vissza még 200 méter és arra gondoltam hogy beleadok mindent! Egyszer csak megjelenik a kanyarban ( ! ) Alsóörs településen a váltópont, kishijján leamortizáltam a váltópontot mikor teljes sebességgel megérkeztem A befutót meg nem is láttam mivel egy kocsi forgolódott a kanyarban és kitakarta.
Tehát ha az illetékes olvassa akkor ne a kanyarba de főleg valami látható helyre tegye azt a rxxxxt váltópontot. -
Hi!King
őstag
Ha már hitelesített távok, az UB-n a legtöbb szakasz hossza köszönő viszonyban sem volt a valósággal. Én az első két szakasszal kezdtem, azt értem hogy az Annagora parktól mérték, miközben a Spartól rajtolt az 1-6 fős verseny, ezért lett az első több mint 1 km-el rövidebb, de a második is közel ennyivel rövidebb volt, így nagyjából 18 km volt az a 20 km. Először nem is értettem miért van ott olyan sok ember, aztán látom a csipogós embert meg a váltótársamat, afene, ennek még nem kéne jönnie.
-
válasz
Peetta14
üzenetére
Naa, szuper. Bár olyan fura, hogy erre 2025-ben még törekedni kell, és nem alap egy versenynél - hogy ha nem is hitelesítve, de legalább jól legyen kimérve...
Igen, akartam is a minap kérdezni, az UB-n volt-e görcs, csak elfelejtettem...
Jahhh és sütizz egyet helyettem is a Csajokkal. Olyan jó cukrászdák vannak arrafelé!
Nem emlékszem, Tisnnel hová ültünk be a múltkor, de az nagyon jóféle hely volt
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Most külön írják, hogy hitelesített távok lesznek, gondolom a korábbi eset okán. Edzéseken nem tudom annyira készre tenni magam, hogy kellene a görcsoldó, úgyhogy azt csak élesben tudom belőni. Most UB-n nem volt gond, de ahogy zen mesterünk írja 4:30-nál nem jön elő, azt kirázza a testem. Nem cél most a PB, de meglátom, hogy alakul. Maratont negativba nem tudom futni, igy inkább 4:25-el megindulok, aztán majd eldől. Remélem, az még nem séta 😂
-
válasz
Peetta14
üzenetére
Tanács: Ne tévedj el

Bár úgy még talán maratoni táv is lehet belőle. Úgy rémlik, a szegedi az, ahol nem igazán mennek rá arra, hogy meglegyen a 42.2km, szegény Agony itta meg a levét ennek - vagy rosszul emlékszem?A sub3:15 simán benned van, ha minden klappol, ha nem lesz hőség, a 3:10 is. Meg hát neked az "achilleszed" a vádligörcsök. Azt említetted a Szénáson, hogy lőttél most rá szipiszupi cuccot, volt már lehetőséged kipróbálni?
-
myckey
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Tudom hogy biri ment neked

Itt meg a kulonfele Atletikai szamok mellett, volt OB szertorna , valogatott labdarugas meg harcmuveszet is. De vittek uszni is, ha kellett. ( vagy mas, megye vagy regio lvl. )
csapatas, reggeltol estig, eccakaig.
mer a mokazas is odakint volt.Birisekkel mai napig "elvagyok", edzotarsak, olimpikonok...etc.
Peetta14
-
Peetta14
tag
Itt is egy UB beszámoló. Negyedjére futottuk körbe 8-an, elég vegyes edzettségi szinttel rendelkező baráti csapatban. Egyetértek, nekem sem egy futóverseny az UB, inkább egy tömegrendezvény futással, amire azért fel kell készülni (logisztika, beosztás, szállásfoglalás). Csk-ként és, aki a legkomolyabban veszi a futást a csapatban, azért kihozom abból is a legtöbbet, nekem van sportértéke.
Nagyon jól éreztük magunkat, egy tökéletes teambuilding (sosem találkoztunk még így együtt UB-n kívűl a 4 év alatt
).
19:19:33 lett az időnk, én beletettem egy kb 12 perces eltévedést, mikor hajnal 5 körül a felkelő nap közben, másfél óra alvás után, lábaimban már 22km, elnéztem egy balost 😂 Természetesen, ahogy kell, az utolsó km-ken, ahol felkaptam a tempót 4:10-re. De mindezen is nagy mosollyal, röhögve léptünk túl.
3 szakaszom volt idén (22,5km avg 4:29, 13,86 avg 4:27 és 10,55 avg 4:35), total 46,91km, 3:30:14.Ott leszünk jövőre is :)
Közben ez a hét volt a céges km gyűjtős challenge utolsó hete, így sikerült egyéni rekorddal zárni, 103km lett.
2 hét múlva Szeged maraton, mit javasol a mester? Nem megyek rá fogcsikorgatva, de azért na, valami legyen. -
myckey
veterán
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Itt vagy meg !?

Jo ez, ki kell menni a zerdobe, meg a mónte veresztre, aszt lehet rakni a facera, hogy ultrahegyiultraterep futo vagyok ! Lehet menozni !Lefele meg a szar is gurul ! Ahogy szoktuk mondani, meg a tobbiek is.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Abból kiindulva, mennyi gólt rúgtam neked topikfocin, szerintem nem olyan nagy baj, hogy kerestél valami igazi sportot is a futballon kívül
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Te mondd, hogy tízmillió ultra terepfutó országa vagyunk, a Te hangod mélyebb

-
myckey
veterán
UTH (hosszu) meg a "vallalhatobbak" koze sorolhato...
'22-ben volt egy raklap serulesem, onmagamhoz kepest gyengebb felkeszulesem
( serules, ugye ) . aztan igy is egesz turhetoen beertem -de egy doboz fagyasztot kifujtam terdeimre. -( mondjuk oda is lett a talpam, aztan ez ismet szarul jott helyre, egyeb sportagak es szinten tulterheles miatt, ami az elozmeny is volt...meg hat a nem keves plusz izomzat ).
Bar nem a tav ol meg, hanem a tempo ! Persze akad az a tav es terep ( Up hill Down hill ), ami kinyr.De egy M115,Vadrozsa160, KOR vagy Kazinczy200, mind nehezebb.
A Burger K. UB Trail az alig szintes, aztan a Keszthely Vadlan100+ is konnyebb terep...le lehet eroltetett menetelni is, Tturazni, kb. futomozgas nelkul, hiaba a szukebb idokeret.UTH -ban mar kell a futomozgas / tempo, kompenzalni...ezert kerulik azok, akiknek kevesbe jo ez a mozgasforma. Itt mar az ido / tav-terep szuk keresztmetszet.
Volt velem UTH hosszun egy holgy, aki teljesitette "vidaman" a Vadlant, aztan UTH kiesett.
Egesz sokaig , majd feleeig talan...jott velem. Lejtokon futott temposabban, en tartalekoltam es UP Hill rendre elhagytam. Aztan kesobb mar nem ert utol, mikor a feletol "rakapcsoltam" es batrabban mertem futni, latva a veget. Mondta a csarnokban, hogy az emelkedok vegleg elvertek.Azt az 5 km / h átlagot...egy altalam emlitett, combos esemenyen, nem egyszeru betartani. Tobb ezer m UpDow hill section eseteben, 100km vagy 100mile soran, megtamogatva olyan helyekkel ami akar jarhatatlan, vagy egy olyan idojarassal mint ami nekunk volt tavaly a M115-on ( inkabb terepviszonnyal )....
Oda bele kell allni, kocogni, futni ! Nem csak a lejtoket. En az emelkedot eroltetve gyaloglom, akar mas. Nem emeszt fel annyit a mozgas, es a futast nem is lehet megfeleloen kivitelezni, plusz masik izomcsoport is megfeleloen kapja a terhelest.
Combos rendezvenyeken, kisebbeken meg probalok futni mindent, amit meg racionalisan ki lehet vitelezni. -
zzola
titán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Tehát akkor igaz, amit a kolléga megfogalmazott .
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Kikérem magamnak, 27 éve focizom igazoltan.
-
válasz
bandus
üzenetére
Web design a hobbija a sracoknak..
A matraberc trails meg a terepfutas.hu is csodas ux teren, de a kedvencem a runaway szervezok honlapja, ott konkretan a tobbseg semmit se talal elsore. A nevezesi feluletukon plane.#108231func93
Tavaly azon indultam, abszolut ajanlom, legalabb korverseny es nem kell 5:45-kor indulo busz miatt korabban ott lenni
A Muzsla benne van abban is, szint is akad boven, a feletol osszefuzodik az 54-es mezonnyel. Nagyon jokat lehet kozosen szenvedni, engem is ket oreg motoros tamogatott meg, valahogy nem akartak megallni, en meg nem akartam lemaradni.#108238Chuck Norris
En a korinthoszra is csak azert mentem, hogy most beleszolhassak
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére

-
Hi!King
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Ki minek látja értelmét magára nézve. Mikor tájfutottam, volt egy középkorú fazon, aki mindig elindult a férfi 21 elit kategóriában, még a leghosszabb versenyeken is, és bóklászva végigcsinálta, volt hogy szintidőn belül, de nem mindig sikerült neki. A futás sem ment neki jól, meg a tájékozódás sem (nem nevezem meg, de dobogókői hegyifutó versenyen egyszer őt kellett menteni, mert balesetet szenvedett, ebből kitalálható kiről van szó). Sokan fikázták a háta mögött, főleg az erős versenyzsők között, szerintem meg tök oké amit csinált, még ha volt olyan is, hogy rendezőként volt hogy mi szívtunk miatta, mikor még nem ért be és nem tudtunk bontani. Ő mosolyogva csinálta végig az egészet és élvezte.
-
Hi!King
őstag
válasz
HKorn
üzenetére
Szerintem terepfutásnak annyi a lényege, hogy adott egy adott útvonal, amit minél gyorsabban le kell futnod, és ebbe tereptől, képességeidtől függően akármennyi gyaloglás belefér. Lehet olyan szakasz is, amit a világ legjobb terepfutói sem tudnak megfutni vagy a technikai nehézség vagy a meredekség miatt, ha pedig egy kezdő vagy mondjuk egy 90 éves ember indul egy átlag terepfutó versenyen, nyilván nagy részét gyalogolja vagy gyalogtempóban fut.
Az ultra terepfutásnál meg nyilván ugyanúgy a táv miatt merül fel a sokkal kisebb iram.
-
Chuck Norris
senior tag
Ez a terepfutás meg az ultra meg olyan mint a foci, senki nem csinálja viszont mindenki ért hozzá

-

Ne is mondd, sorra nyertem az iskolai matekversenyeket. Mármint 3-4. osztályosan a felsősökét. Nyertem kerületit is, budapestit is. Nyelvtanból csak 2. helyig jutottam.
Aztán középiskolában meg buktam félévkor matekból. Hát... akkor már mások voltak a prioritások

Én azt szoktam mondani Feleségemnek, nagy szerencse, hogy az Ő szépségüket, és az én eszemet örökölték a Srácaink, így még van esélyük az életben.
Szerintem vicces, bár még soha nem nevetett rajta. Semmi humorérzéke... -
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
azt mondta a gyerek hogy igy is van esely

en nem tudom kire utott a kolok, az o koraban matek/fizika/kemia versenyekre kuldtek, persze abszolut nem vettem komolyan

szoval igy nehez hitelesen mondanom, hogy kicsit keszulhetnel, ha mar versenyzel

gyanus vagy te nekem, mindig is ereztem, hogy nem az enyem ez a kolok
tul jol focizik 
-
Na nagyon döntőzni akarnak, még vallhatják, hogy nőknek érzik magukat.
Állítólag ez most úgy is divat vagy mi
Bezzeg minket soha nem vittek ilyen diákolimpiára. Most vagy túl öreg vagyok, vagy megóvtak minket egy csúfos felsüléstől (vagy mindkettő). Pedig általánosban egész jól futottam*, most így visszagondolva, nem is értem, miért nem mutatott rám valaki, hogy abból a hülyegyerekből még akár lehetne is valami.
Csak abból gondolom, hogy rövidebb távon (30m, 60m) is paraszthajszállal maradtam el a legjobbaktól, a 12 perces futásban meg úgy állítottam fel iskolai körrekordot ötödikes vagy hatodikos koromban, hogy mikor elballagtam, még tuti az volt életben.
Jahhh és sporttáborban egyik hajnalban volt futóverseny, és igencsak nyúlt az addig egész héten engem csúfoló nagyok arca - egy szem hatodikosként a nyolcadikosok között nem volt valami leányálom az a néhány nap - , mikor a suli legjobb futóit és a tesitanárt megelőzve győztem. Mondjuk nem is basztattak utána

-
tisn
veterán
válasz
rszmark
üzenetére
nalunk szerintem nem. fiam kapott egy szogest kolcson, abban ment. (amugy a foreverrun nitromban futott volna, amiben viszont egy masik focis srac futott. aki amugy egy foci teremcipoben! jott

sajna o is csak 4 vagy 5 lett szazon, szoval szegeny cipom nem nyert ermet
)te milyen idot futottal es milyen tavokon mentel?
-
válasz
Pttypang
üzenetére
nehezen tudom elképzelni, hogy az lenne. idén 25-en voltak csak. de szerintem ultrás körökben ez nem számít olyan nagy versenynek, inkább spartathlonra, meg 24 órásokra készülnek az emberek. nem is tudok hirtelen sok aszfaltos ultrát felsorolni, van még egyáltalán ezekből valami híres?
-
Ultrabalaton egyenire tuljelentkezes van altalaban, vagy csak a valtokon?
-
tisn
veterán
válasz
Never79
üzenetére
na ezert nincs senki ismerosom stavan, csak az asszony (az apolonom)
egy remenyteljesen fejlodo kezdo futobol hogy lesz hardcore rokkant, azt nem motivalo nezni
OFF
gyerekek valtoban masodikak lettek, nagyon hikomatosan futott. 48.07 az idejuk, de lehet hogy mennek igy is orszagosra.
lehet megsem volt eleg a regen a tegnap delutani igen kemeny meccs utan a 16 ora pihi.
-
Zoona
aktív tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Ezt érzem én is, az elején vagyok megint mindennek, óvatosan akarok kezdeni. Biztos jó cipő lesz az Arahi csak legyen hozzá kis edzettségem plusz kevesebb súly aztán biztosan jó lesz. Sétálni viszont még mindig kényelmes a régi Pegasus.
ezek mellé fogok nézni majd egy nagy csillapítású cipőt, majd nézem az akciókat oldalakon illetve körbejárok Miskolcon hátha van lehetőség próbálni Bondi/Vomero/Novablast cipőket vagy alternatívákat. Gondolom az Arahi méretem egyezhet a Bondival, a többinél meg talphosszra lövök.
-
jimpo
senior tag
Egy kis Cooper, csak hogy legyen Futás is.

Remélem ez már lefedi tempó ügyileg a dolgot....

A szokásos Endorphin PRO 2 volt a kapcsolat, a szebbik nemnek készült darab.

Kellemes napos idő, pici oldal/kereszt szél. A Tempe és Stryd is 20 °C feletti hőmérsékletet mért.
Savanykás íz sehol, hab csak a futást követő alkoholmentes sörben volt fellelhető. A futómű rendben tette a dolgát, a tüdő limitált ezúttal...
Lehet jót tett kettő nap OFF meló után.
A melegítés során a pulzus "rendben" volt....
190 bpm volt a csúcsa a 12 percnek.
72 kiló körül vagyok továbbra is, ez most 0.7 liter fogyasztással.
ADTA!
Bár nem a cipő futott most sem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szerintem az a faszág, hogy valaki beletesz sok-sok óra munkáját a felkészülésbe, ki tudja milyen életkörülmények mellett, de végül mégsem úgy jön ki az adott napon a lépés (mert ultrán nagyon is összejöhet főleg ilyen távon lásd Csipinek sem sikerült most), és leminősíteni hogy "csak" 9 perc/km-mel ment végig 422 km-en és hát ő milyen már, hogy csak gyalogolt. És ahhoz, hogy ezt elérje, lehet heti 100-200 km-et futott 6-8-10 hónapon keresztül esőben, hóban, fagyban. De nem vagyunk egy véleményen. Ennyi.
xyzsolt: alapvetően különbözik a 2, de mind a kettő nehéz, csak más oldalról megközelítve. Az egyik a szintben a másik a távban. Mind a 2 azért gyalogol, hogy spóroljon az erejével.
De nézzetek meg egy 6 napost vagy 48 órást. Ott is sokan gyalogolnak. Nézzetek rá egy PTL-t, ott milyen az az átlagtempó. Mégis futóversenyek nevezik őket. UTHn nagyon sokan szintidő előtt érnek be nem sokkal. Gyalogoltak rengeteget. UTH futó verseny elvileg.
Bandus elnézést kérek tőled, kicsit elragadott a hév
, nem kellett volna ilyen köcsögnek lennem
Még egyszer sorry. -
válasz
xy.zsolt
üzenetére
ezt inkább kitöröltem, sajna tényleg a személyeskedés irányába mentem el én is, nem kellett volna.
nyilván más a terep és az ultra, ebben szintén egyetértek most veled, hogy nem lehet összehasonlítani. se fáradtan se frissen nem tudok 20%-kos emelkedőket megfutni. nameg a versenyzők nagyon kis része képes erre.
-
válasz
Never79
üzenetére
nekem valahogy ez az óvodás szint, hogy kimazsolázzuk az adatokat a másik strava futásaiból
eddig egészen jó arcnak gondoltalak, de én is tévedhetek.ha esetleg azt feltételezed, hogy nekem ez sértő, akkor sajnos rossz úton jársz. én tisztában vagyok vele, hogy terepfutás terén a tudományom a sík és lejtős szakaszok futásából, és az emelkedők sétálásából áll. és nem is indulok el ezért a 100 kilométeres ultrákon, bár valószínűleg szintidőn belül beszenvedném magam egy uth-n. csak értelmét nem látom.
ne vedd azért magadra, válaszolni se kell

-
válasz
Peterhappy
üzenetére
A mentalis kulonbseg volt, ami miatt nem engedtem el a futomozgast, ha mar sikon mentem. Meleg volt, nem voltam tul kipihent. Fel orara legalabb volt benne egy kis jatek.
Nice try, de minden nem aszfaltos reszt beszamitunk, sajnalom
. Terepen en is ugy csinalom, mint te, igyekszem a lenduletet vinni, amig latom ertelmet, de sok terepes emelkedon egyszeruen nem praktikus, mert masznod kell, meg ha rovid is. -
HKorn
veterán
válasz
Hi!King
üzenetére
Ezek a kérdések már bennem is felmerültek pár terepfutás után, hogy vajon mennyi a "megengedett" gyaloglás mértéke. Persze ilyesmire nincs hivatalos szabály, se ajánlás, de azért én magammal szemben szerettem volna szabályt felállítani, pont azért, mert ha nagyrészt gyalogoltam, akkor azt ne hívjam már futásnak. Szóval én az 1/3 - 2/3 arányt állítottam fel magamnak, ha a teljes időtartam egyharmadánál több a séta, akkor az már nem igazán futás. Keményebb terepen szerintem a 40-60% is oké még. Nyilván ezek nem ultra távokhoz vannak, csak az én kis satnya 20-30km-es terepeimhez 1000m körüli szinttel, szóval mindenkinek magához képest kell ezt a "háziszabályt" felállítania.
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Az irrealisan lassu kocogas nem jo, egyfelol mert a futomozgas (imitalasa) sokkal tobb energiat emeszt fel, mint a(kar egy tempos) setae, masfelol mert sokkal nagyobb eroahatas eri az izuleteket, mintha csak setalnal, ami meg artalmas is.
En a nullahoz konvergalo terepes tapasztalatommal (de pl saszfalton is volt mar ra precedens) ugy szoktam, hogyha nincs erdemben merheto sebessegkulonbseg a seta es a kocogas kozott, akkor setalok.
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
thx.
-
xy.zsolt
őstag
Azért a sík betonon tempós gyaloglást ne hasonlítsuk már a keményen szintes terepfutáshoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-book olvasók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fura nekem az egesz.

(mondjuk felenk 20ezer ft-ert mar lanyt is kapsz...jobb esetben fogai is vannak
akkorjohetapolitika, hanyas smile !

Érzésre ment volna még egy 8-10k ha nagyon kell... de ez erősen feltételes, a lábaimat azért éreztem rendesen.