Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ezt már 1x írtam én is. Megnézed a kedvenc géled mit tartalmaz, milyen arányban s lehet után keverni. Maltodextrint, glükózt használnak a gyártók, mert máshol szívódik fel a két ch. A malto önmagában elég szar, meg kell szokni állítólag. Nagyon émelygős.
-
Hát ez tök jó, köszi!
Maltodextrin szerintem van is itthon, már ha jó még (már ha meg tud egyáltalán romlani), vagy 3-4 éve rendeltem. Legalábbis remélem azt, és nem valami mást, aminek hasonló hülye neve van.Ezt a mézes dolgot nem látom magam előtt, de az ötlet tetszik. És elég klafa termelői mézet szoktam venni. Csak nem tudom, mibe és hogy adagolgassam bele.
Most magnélküli datolyát rendeltem, alig várom, hogy megpattintsam (csak a hűtőben még van magos, előbb azt kell elmajszolni).
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
--Robi--
üzenetére
A mondandóm lényege a visszafordítókon volt, nem a távon vagy mp-ken....de mindegy. Én csak ma kezdtem el az másodperben megadott interval távokat....ennél is csak futni kell adott tempón, máskép programozom rá a garmint, ennyi.
Propel-nek soha nem néztem utána....de jó tudni a véleményed.
-
--Robi--
junior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Mindenki más démonokkal küzd. Én azzal, hogy állandóan gyorsakat megyek zsinórban, meg mellényúlok cipővel. Te megint más edzést csinálsz. Ezekről a másodperces edzésekről olvastam. Maradok a hossznál és az ahhoz igazított időnél. Ma is befürödtem, hogy másodpercre mentem rá, volt már ilyen, akkor sem jött be. Szegény Pumát is el kell használni. Látod ezt is bekajoltam. Olyan imádattal ajnározták a Dzsátubon, meg a tesztoldalakon. Nekem meg nem jött be. A Rebel 3-sem. Az olcsó Propelt meg imádom.
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Ja, hogy olyan ritkán...
Az ezernél ez jobban működött, a másik ezer Z3-ban szépen 150 körülire belőtte a pulzust. Aztán fel 160-ra Z4-nél és ott tudtam tartani. Itt azt sem tudtam, hogy mi van.
Kiválóan fogalmaztál: büntetés volt!
Most is felment 160-ra, baba volt, aztán jött a 35s és nézem a végére 155? Mennyi?
Ez nem az én játszóterem. Az egy perces sem lenne jobb.
Amúgy a 400m-t 3:50 alatt csináltam régen. 400/400 volt, aztán 400/200.
Ennél meg dögrovás!
A tegnapi viszont szuper volt.
Cipő, a cipő! A Propel V4 nagyon jól működik nálam. Tessen kapaszkodni, partiban van sebességben a Fuelcell V3 -al, de annál kényelmesebb! -
Alg
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban, egyrészt hogy így keverhetsz magadnak is gélt kedvedre maltodextrin, fruktóz, só keverékéből, a másik hogy ha még természetesebbet akarsz, akkor méz+kis só és kész a háztáji gél.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
--Robi--
üzenetére
Most gondold el milyen ugyanez minden gyors után visszafordítóval....az a finom
, a settenkedő gyilkos 
Azt a pumát meg ilyen munkára fel nem venném....de az LN2 tökéletes fegyver erre
....ha már puma
És a másik nyalánkság a 6x 30mp/30mp sub4-en....na azt már csak akkor futok a jövőben mikor vágyok rá.
Az igazi tüdőkiégető sztori
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Amugy aki nem sok gyors izomrosttal rendelkezik (vagy az sincs beedzve ami van neki) annak egy ilyen munka,ennyi pihenovel BUNTETES. Rengeteg megindulas van
alig tudod magad beleelni a ritmusba mar meg is kell torni.Szoval nem mindenkinek ajanlom ezt,mi se csinaljuk hetente
havonta egyszer eleg.Ha 400/400-at csinalsz abbol 8-10 eleg (max 12) ugye 8-10 gyors es 8-10 lazabb.Ugy mar van eleg volumen.
Nem csinalnak egymas utani napon ilyen munkat,tempo + valtogato
rakj koze laza napot. Z1 totyogest. -
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Az a lenyeg,hogy ne essen be a pulzus,hogy ne pihenjen a lab
le kell akkor lassitanod 4:10-re,hogy meg tudd csinalni egyaltalan 
Precizen kell ezt,jobb ha ki van merve 100-200meter,hogy lasd bekezdtel-e tul gyorsan,mert az elkeszit seperc alatt...eleg par mp/100m az elejen gyorsabban es lefosz.
Valoszinuleg nem is voltal pihent tegnaprol,meg ugye szokni kell ezt a fajta edzest.Ha tul sok energiat ker,akkor ne csinald
ahogy felenk mondjuk: "a macskat meg lehet tobbfelekeppen nyuzni" 
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Ma megcsináltam 12-őt belőle, valami pocsék volt ebben a formában. 35s volt a pihenő idő, ami semmire nem volt elég. A pulzusom alig esett ennyi idő alatt.
Tudom tegnap is gyors volt, de ilyet nem szoktam produkálni úgy sem.
[kép]
[kép]
A mozgás megvolt. 35s-re beálltam totyogni, fabatkát sem ért. Ennyire ótvar futásom nem is tudom mikor volt utoljára.Mi lenne, ha azt csinálnám ennél is, mint a tegnapinál? 400/400. 400 Z4 és 400 Z3.
Az ezresből 6-ot mondtál, ebből mehetne 10-12.
Igaz el is futottam, a tempót sem találtam. [kép]
A Puma Deviate 2-t vettem fel. Mintha ragasztóban lépkedtem volna, legalább olyan rossz volt, mint a Pegasus 39. Minek ebbe karbon lap, ha semmit sem ér? Olyan 5p/km-en csodásan működött. Ott igen... Semmi nem jött össze mára. :/ -
xy.zsolt
őstag
Én is tisn-el értek egyet AI ügyben
...ráadásul rengeteg kárt is okozhat ha azt nézzük kik finanszírozták a fejlesztését. (pl a népírtó bilgéc) Picit sem örülök neki
-
LanyUs
őstag
Nehéz a mai világban... a háziorvos már a telefonban elzavar... Az ortopédia szakrendelésen az orvos már nem tud segíteni, mert készen vagyunk, hogy mi a sok/kevés relatív, egyénenként változó, miért húzom az idejét ilyen kérdésekkel. Fórumokat én elengedem, orvosi anyagokat lusta vagyok keresni és nem is biztos, hogy kitérnek erre. Szóval ember legyen a talpán, aki megmondja hogyan térjen vissza futásba
A GPT teljesen logikus lépésekkel és tanácsokkal lát el + figyelmeztet is. De az utolsó mondatban a lényeg, a test jelzései. Majd még jelentkezem hogyan haladok. Vissza kellett-e lépni stb. -
INTELligent
senior tag
Na megvan, mivel toltom a taper miatt felszabadulo idomet
.tisn: mi az a BTK? Gondolom itt nem a Bunteto Torvenykonyv.
bandus: kifejted kerlek, hogy mire gondolsz? Oszinten erdekel. Ugy, hogy a kutatasomban nyelvi modellek megertesevel is foglalkozok, nem tudnek nagyon belekotni abba, amit tisn irt. Amire a modellek tanitva vannak, az tenyleg ennyi. Az, hogy vannak hasznos(nak tuno) "kepessegeik", az mas teszta. Leginkabb nem tudjuk, hogy ez miert/mikor van igy. En szemely szerint a "trust, but verify" megkozelitest hasznalom.
-
tisn
veterán
-
LanyUs
őstag
Hát erre nézettem át az összes felépülési naplót a műtétek után a chatgpt-vel. Megkértem rá, hogy nézze át az összes neten fellelhető anyagot stb. A segítségével csinálom az óvatos visszatérést mi sok, mi kevés, mi volt másnál gond stb.. Aztán szépen elengedem a kezét és jön majd Tom

Viszont ez egyénenként nagyon eltérő már! Sajnos a gyógytorna sem használ mindenkinek. Valaki ugyanilyen műtét után még szenved a gyulladással/vizesedéssel. Igaz nem szobabringázik, ami kifejezetten ajánlott lenne + nem csinál törzs erősítést sem, ami szintén ajánlott lenne, meg előtte sem mozgott, ami miatt alapból gyenge. Szóval itt nagy a szórás...
De a fentieken és a neten fellelhető anyagokon kívül a legfontosabb, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire
-
sherlock82
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
akkor az
Közel van egymáshoz. -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Azért ír ilyeneket, mert alacsony pulzussal futsz.

Nekem így néz ki most....
Ki kellett volna pótolnom szombaton és simán alámentem volna időben.
5 perc alatt csak lefutottam volna azt az ezer-párszár métert. 
Szóval simán van hogy alul is becsül, de mindenki érzi nagyjából reális-e. Már korábban se jött be, amit írt a Garmin Versenyjelző.
Igaz akkor sem lett új FM PB... 
A 10K idő mondjuk így is meglett futva, de "csak" azért, mert jó volt a nyulam...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
archie17
tag
Köszi mindenkinek, akkor ezeket megcsinálom de csökkentett hosszal, és jövő szerdától csak minimális cincálás lesz, rövid könnyed futások pár száz méternyi tempócskával maximum. Harmincadikán meg ami a csövön kifér

-
válasz
tomcica
üzenetére
Jaja, fuszerek megvannak, a tea jo tipp, koszi!
Es hatha tenyleg hozzaszokik a bendom, ha rendszeresen eszem.
Desszert njncs, max ha a Kislanyom sut palacsintat. Abbop meg Te is ennel, mar csak erzelmi okokbol is.
Kenyeret nem eszek mas foetel melle, miert is ennek?
Az magaban, hazi, de teny, hogy megy.Mennyisegeket sem szoktam igazan tultolni mostansag.
Mennyisegre jo vagyok, a minoseg hianyzik most, foleg az irodai napokon. -
tomcica
Topikgazda
@ tisn a derekadra egy kis nyujtas (csak finoman,halado anyag
)
[link] -
archie17
tag
Szakik, hol lehet megnézni, hogy a Garmin mikor kezdi el a "taper" szakaszt? (Fenix7)
Március 30-án félmaratonom van 4:30-4:40 körüli céltempóval, ez az órára is be van állítva. Hónapok óta nagyon jó és fejlesztő a napi ajánlás így, érzem is a pozitív hatását, de azért most már kicsit aggódok, mert fáradtak a lábaim és közel a verseny.
Mára 55p sprintelgetést ad, holnap 1ó10p benne 50perc @ 4:10 tempó (erre nem tudom, képes vagyok-e egyáltalán), péntek laza, szombat 1ó47p hosszú @5:05, vasárnap-hétfő laza, de keddre megint 1ó feletti futás benne 2*19perc intervallal @4:00, ami nekem azért elég küszöb. Ennél tovább nem látom az ajánlásokat. Nem lesz ez már nagyon közel túl erős a jövő vasárnaphoz?Jól eltalálta amúgy eddig a határaimat és kifuttatott velem olyan intervallokat amikre nem is gondoltam, hogy menni fog, VO2max is szépen felkúszott, de kicsit azt érzem, túlbecsüli a képességeimet. 1:26-os FM-et jósol (ez vicc kábé), nekem 1:41 a legjobbam és 1:38 alá lövök most.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
az csak ősszel lesz
....ha most lenne még elmennék én is (szurkolni
) ...tőlem csak 15k Kapuvár -
LanyUs
őstag
Igen, de több tényezős a dolog!
1. Meniscus műtét után 4 héttel vagyok és ha nincs közben semmilyen fájdalom!
+
2. Nincs utána semmilyen gyulladás / vizesedés!
+
3. A térd átlagos napi használat közben sem jelez és a gyógytorna comberősítés is szépen megy!
Ezek fennállása esetén rekortánon mehet a kocogás, keresztedzésként bringa. Tempós futás csak a 6. hét után. -
sherlock82
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Most lesz a kapusvári marathonod ha jól emlékszem. Egy kalappal!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Aztasd be elozo nap.Fuszerezd gazdagon (gyomber,csili aranyat er a babnal es sargaborsonal). Valamint ihatsz utana anizs-komeny teat (DM-ben van mindig) az is segiti az emesztest.
Persze ha kenyerrel falod + meg megy utanuk desszert,akkor ne csodalkozz,hogy legbalon a gyomrod
meg a mennyiseg is fontos,nem kell azt a tanyert megszedni teljesen
lesz ennivalo masnap is. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
kell is a mentalis hype
ugy kell h erezd a verseny napjan,hogy "most mar felgyurom az aszfaltot" csak kezdjuk mar el 
CH-t toltheted ahogy irtam,de ide is vonatkozik,amit Peternek javasoltam...ne bolti xarokkal,edessggel es pekaruval tolts,hanem komplex szenhidrattal. Minel kozelebb van a termeszetes formajahoz annal jobb
bab,rizs,egyeb huvelyesek,magvak es epp csak valamennyi teszta,kenyer.
Ha kivanod az edeset,akkor valamennyi mez is mehet,az jo cucc
-
válasz
INTELligent
üzenetére
Koszi
@Tisn:
@Alg: epp ezt akartam linkelni, csak elfelejtettem. Tok jo cucc, en nem tudtam, hogy van ilyen, futobuddym rendelt ilyet mult heten. Nagyon tetszik, ha gyakrabban ennek gelt, tuti bevallalnam en is.
-
xy.zsolt
őstag
Semmi NASA cucc
....Tojásleves + emberes adag kruplistészta félfej salátával eltüntetve.....még a nap is szebben süt most
csak fullon vagyok piszkosul -
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Én is úgy vagyok, mint Péter, sokat eszem. Szoktam időnként 16-20 órás böjtöt tartani, tehát van zsírból égetés is. A gyorsak után viszont ennem kell, de nagyon. Nagy szénhidrát égető vagyok, ahogy mondod. Ez ellen mit tehetek? Gyerekkorban is ez volt, ettem, mint a gép, de semmi nem jött fel rám, most jobban feljön, de, ha futok, ugrik is le azonnal. Megint lejött 3 kg egy hét alatt. A betegség is lehetett az oka, de az is, hogy megint elkezdtem a gyorsakat tolni. A lassúknál nem igen jön le. Amit írsz, hogy annyi magot kellene enni futás után, az nálam nagyon kevés lenne. Mikor egy púpos tányér basmati rizs lemegy, egy szelet karajjal, az már elég, másnapra visszatölt. Nálam ennyivel beáll a súly. Reggel most én is vettem egy nagy méretű péksüteményt, rá pár órával megint éhes lettem. Tudom, hogy károsak, ezért is nyomok egy héten egyszer ilyet. Tényleg nem sokat érnek energia szempontjából, az ízük jó. Meggyes-mákos leveles. Ja, a mákos tésztát ki szoktad hagyni! Az is tápláló, a mák miatt egészséges is.
Jó a kenyér, de kovásszal készüljön. A kovászban tejsav baktériumok és élesztőgombák jelennek meg. A folyamat segít lebontani a fitinsavat, így emészthetőbbé válik a kenyér. Alacsonyabb a glikémiás indexe is. Elég jó sütőd van ahogy láttam, egyszer süthetnél benne kenyeret.
Ez időigényes feladat, mert a kovászt etetni kell, a kenyeret pihentetni sütés előtt, de bele lehet jönni. A bolti kenyér ipari hulladék, gyors kelesztésű, adalékanyagokkal. Jó, van ott is minőségi, csak jóval drágábban. Volt itt nálunk kézműves kiállítás. Ettem céklás kovászos kenyeret, nagyon finom volt. Azt is ki fogom próbálni. A másik a tönkölybúzalisztből készült, házi lekváros sütemény volt. Hú, de finom volt az is. Tehát nem feltétlenül kell elvetni a gabonát, csak jól kell felhasználni. Jénai tálban, római tálban, vagy ami még jobb öntöttvas tálban elkészíteni.
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
Az utántöltőben ugyanolyan gél van mint a kis csomagokban, csak egyben fél liter 15EUR-ért. Azaz kb. féláron. A Literes kiszerelés még olcsóbb, 24EUR/l
Ilyen cucc, én a softflask-ot használom. De szerintem ilyen géles kis palack sokfajta van, mintha még a Dekában is láttam volna... kicsit meg kellett "erőszakolni" a záró szelepet mert az elején nagyon nehezen jött a cucc belőle, most már jobb.Ha valaki a hígabb gélt szereti, így fel is lehet vizezni simán.
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Legnagyobb bajom, hogy a hüvelyesektől én belülről pusztulok ki.
mindenki

ezert is jobb szeretek (szerettem
) erdoben futni, biztosan senki nem jon mogottem
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
tomcica: Nagyon-nagyon koszonom! Erdekel! Csinalom
. Meg nincs bevalt betoltesem (ha az annyi CH-t zabalok, amennyi jol esik nem szamit annak
).Vettem a bemelegitesi tippeket is. Kezd jonni a "killer instinct", egyre jobban ra vagyok hype-olva a versenyre fejben. Kit erdekel, ha faj
. Ez ugye nem baj ugy, mint a fizikai megfeleloje? hangsulyozom, hogy csak fejben van, szoval testben meg nincs meg annyira ez az erzes, mint multkor volt, bar erzodik, hogy pihentebb vagyok - szoval valoszinuleg bringazni fogok picit meg max Z2-ben. A futast viszont igyekszem esszel, ma inkabb a laza Z2 helyett montiztam munkaba, mert a labam meg nem tokeletes). Holnap a maraton iram rekortanon lesz.sherlock82: nagyon koszonom, ez a komment meg lefaragott par tovabbi masodpercet
Peterhappy: toled is gyorsultam (mar csak a Garminnak kellene megmondani, hogy vegye ezt figyelembe
).
Te pedig ne csuggedj, mindig vannak ilyen hullamvolgyek (huvelyesek tipp: eltarthat tobb napig, mig hozzaszokik a gyomrod, en is mindig hulyen erzem magam emberek kozeleben az elso par napban).Robi: koszonom Neked, is, egyre gyorsabb leszek a motivalo szavaktol
. A pihenes, ahogy tom irta, 60s.Amit irtatok LT iramos edezsrol, meg gelekrol, azt gyorsan le is mentem.
Alg: az utantolto az lenyegeben ISO, csak nem por, hanem be van keverve? Milyen kulacsot hasznalsz gelekhez?Zsolt: szerintem Neked megerne egy ov (ha a kezedben van a kulacs, az szerintem behoz egy forgasi aszimmetriat, nekem tuti fura lenne). Nekem toluk van (kinai, alis) ovem. Occo', de sokkal jobb, mint a bringas mezbe rakni cuccokat, legalabiis szerintem.
Plusz koszi az emlekztetot, azt a sokevereket nekem is ki kellene kevertetnem (mondjuk ha a meleg miatt nekem az kell, akkor mar a cukor is fog)
-
Én is Squeezy-t használok, nekem nagyon bejön a narancs-barack, illetve banán ízű gél. A kólát nem próbáltam. A gu is tök jó ízeket talált ki, csak hát az 1000+ Ft/db azért már számomra túlzás. Nézegettem én is az adagolót, de tesómnak nem jött be (nem mondta miért), s ezért egyelőre letettem róla. Meg a sponzer-ét próbáltam, ami olyasmi, mint a fogkrémtubus, de valahogy az is nehezen kezelhető volt számomra, s nem is csukódott rendesen a fedele.
-
válasz
tomcica
üzenetére
Jaja. Öröm az ürömben, édesség kevesebb fogy idén. Gyümölcs meg mostanság, eddig értelmezhető gyümi alig akadt. Tudom, gyümölcscukor, de inkább az, mint a péksüti...
Nagyon sokszor nekifutottam már, hogy átkódoljam az agyam, egyszerűen mindig elvérzek
Legnagyobb bajom, hogy a hüvelyesektől én belülről pusztulok ki. Mert amúgy imádom, imádnám. Magvakat csak natúr, minimális mennyiségben eszek. Szerencsére sós nasikra nem vagyok rágyógyulva, sós kiflit leszámítva.
TK kenyér nem megy, csak fehér, de azt Asszony süti, kovásszal. Bár az lenne a legnagyobb bajom.
-
xy.zsolt
őstag
Ma sikerült totál elkúrnom Connect-ben az interval programozást amit feltöltöttem Garminra. Hamar kiderült, hogy valami nem stimmel és kvázi vakon futottam tempó és idő szempontjából. Kicsit emiatt túltoltam a gyorsakat és csökkentettem az ismétlésszámot. Tudni kell, hogy a screen-en nálam csak lap tempoátlagok és eltelt idő van mostantól, de ha totál elvannak qurva a résztávok akkor káoszba fullad a futás. Ehhez képest ezt hoztam össze:

-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tom Megvan! Hajnalban 80 perc folyamatos óvatos kocogás fű / műfű benne 3x50m futás ( -2 fok ). 10,1 km 07:53 80 perc ( 142-es átlag ).
Utána 350 kcal reggeli 40g zab + fél alma + fél banán + kávéskanál hársméz + 2 dl tej
09:00 80g túró + fehérje turmix, hamarosan ebéd... figyelek...
Már 97 kg, van még rajtam igen, de formásodik a combom is.
10-kor volt 35 perc erős combozás gyógytorna.
17-kor Dalma 30 perces törzsprogramjával zárom a napot. Tehát meglesz a 3 edzés
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Sznehidrat az nem egyenlo a peksuti+edesseg+gyumolccsel
Komplex szenhidrat kell a megfelelo visszatoltesre = bab,lencse,borso,sargaborso,teljes kiorlesu kenyer (modjaval) illetve teljes kiorlesu teszta (modjaval).
Egzotikusabbaknak qinoa es bulgur is mehet,felenk itt faluhelyen nincs ilyen,de ott nalatok boven akad
Magvak mind jok, napraforgo,tokmag ezekben picit kisebb a zsirtartalom (de azert boven van!) meg persze dio,foldimogyoro,kesudio,mogyoro stb. sima es porkolt is okes,de az ilyen bundazott izesitett xarokat keruld el.
Ezekbol nem kell sok 1ora futas utan fel marekkal eleg 30-50gr -
norby_42
aktív tag
Én tegnap a LIdl-is egeret teszteltem, de nem az igazi, elég rágós volt ebben a
rohadt hidegbenfriss tavaszi időjárásban. Topikfrutti jobb.
Mi egyébként az ajánlás, 3 g CH/testsúly kg óránként? -
Alg
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
SiS-t én is szeretem, de most átálltam Squeezy-féle utántöltős megoldásra.
Vettem 2 kis utántölthető soft flask-ot ami direkt gélre van kitalálva, meg két fél literes utántöltőt.
Árban is sokkal jobb, nem ragad a táska, szemét sincs annyi vele és sokkal kényelmesebb is használni.
A kólás-koffeines mondjuk nem szuper finom, elég durva keserű utóíze van, de kibírható... a sima narancsos az ok. -
válasz
tomcica
üzenetére
Húúúú ezzel most nagyon betaláltál.
Miközben épp tömöm magamba a kalácsot
Próbálom emelni a futásmennyiséget, és iszonyatosan sok CH-t kívánok. Péksütit ennek péksütivel, ha csak tehetném (és az irodában töltött napokon teszem is).
És még meg is magyarázom magamnak, hogy kell a CH, mert sokat futottam reggel, vagy délután tempóedzés stb.Nem túl meglepő módon a fogyás is megállt, fájnak a lábaim, fáj a derekam, csípőm, hátam, újabban a vállam is, közben lehet, hogy részben azért, mert telepakolom gyulladásokkal...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
A gyümölcscukrot ne keverd hozzá mert felesleges szerintem....csak hullámvasutazik tőle a vércukorszint.
Patikában kevertesd ki és csak fele mennyiségben mert hajlamos csomósodni.
Olcsó és hatékony módja az izzadással távozó cuccok pótlására
Na, akkor felmérő vagy verseny előtt mehet a citrulin malát....közben meg 10-15 szem tropifrutti .... utóbbi evése vicces lesz 4:00 tempónál
-
jimpo
senior tag
válasz
jimpo
üzenetére
Dobogós kép, NASA azért befigyel mellettem....

Rajt előtti, plusz egy elég érdekes "mozgás" közben.
Egy italozni készülős, kesztyűben nem megy annyira a két-ujjal lecsavarom a kupakot.
Aztán van olyan is, mikor a második kanyarról beérve készítem elő az anyagot a keveréshez.
A megszokott módon a hónom alá csaptam a flakont, nem zavar futás közben annyira. Főleg hogy nem órákat van ott, mondjuk kicsit az egyensúlyozásba bezavar... Az az igazság, hogy....Meg kell oldani!
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Attól függ!
Ha már fogyasztás előtt sem volt csontszáraz a gyomor, akkor tuti.

Mikor már, porzik a gyomor és fáj már a veséd is a folyadékhiánytól, akkor tuti nem.
Hiába NASA cucc.... Azért a víz az úr!

xy.zsolt
10k felett 2-3 deci folyadékot tervezek pótolni
Ez nekem ~3 deci szokott lenni 30-40 perhez és 5 percnél lassabb tempóhoz. Még télen is, nyáron ugyanide jöhet a duplája. Maximum magamra locsolom...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Never79
üzenetére
köszi az infot

persze, csakis felmérőhöz vagy egyéb megmérettetéshez tolok majd turbót. Viszont a nyári melegben (edzés alatt IS) 30+ fok és 10k felett 2-3 deci folyadékot tervezek pótolni.....de erre van a bringázásnál kitaposott jaat féle sókeverék bevitel...ami szerintem futás közben is oké lesz
Ehhez kell még beszereznem csuklóhoz rögzíthető pici soft-palackot. -
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Igen, azt azért hozzáteszem, hogy nyáron simán fogom használni, mert tényleg nagyon finom a topikkedvenc
. Óránként viszek be ennyit, az 1 (néha 2) gél az alap a másik két forrással tudok játszani, hogy mennyi menjen le belőlük annak fényében, hogy mit érzek a gyomrommal. A másik kulacsomban mindig víz van, azt iszom a gélre. Turbó cuccok azok a gélek, esetleg javaslom a maurtent, bár elsőre drágának tűnik, de 7 dl-be lehet keverni 80 g ch-t ami nem kevés. Íze olyan semmilyen.
Közel jársz az igazsághoz tom, használtam pillecukrot is, de az egy idő után "túl édes" lesz, inkább maradtam egy típusnál, az pedig Ovomia gyümölcscukor.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica
üzenetére
Olyat is tud am csinalni a tul sok gyulladas,hogy korlatozza az energia elerest a sejtekben
ez pedig jelentkezhet ugy is,hogy adott tempon faradtabbak leszunk,vagy akar olyan is,hogy nem tudunk akkora erofeszitessel futni, mint elotte.
Akar a Z1-Z2 futasaink sebesseget is le tudja huzni
Ezert nem tanacsolom a tul sok kakaos csigat
heti egy alkalom,mintegy jutalomfalat egyik eros edzes utan okes...tobbi nap nem kell ilyen. -
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Igy ahogy irod,azt csak bizonyos hosszu es/vagy intenziv terheles elott kell adott napon betolni
nem lehet betolteni,kiuriti a test.
Neked viszont a hetvegi hosszudhoz semmi szenhidratot nem kell vinned
citrullin malate az mehet plane ha meleg van (ott meg jobban kifejti a hatasat,termeszetes formajaban a gorogdinnyeben van jelen legtobb) de csak hogy leteszteld,nem kell minden hetvegen.
Neked annyira kontrollalt a hosszu futasod,hogy ures gyomorra barmikor vegig lehet csinalni,ha igy csinalod (esetleg vizet iszol ha kell) akkor a zsiranyagcserevel aranyat tesz,mint egy mini bojt olyan lesz. Na nem a testsulyt fogja beallitani,mert utana enni es visszatolteni kell normalisan,hanem azt segiti elo,hogy hatekonyabban hasznald a meglevo zsirt es kevesebb gyulladassal mukodjon az anyagcsered.Ugye akik nagy szenhidrat egetok es fogyasztok,azoknak tobb gyulladas van altalaban jelen a testukben,ez idovel tud problemat okozni. -
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Never79
üzenetére
Már nincs tél (remélem
), de mi az ami puhább marad? És mekkora távra használod a leírt mennyiséget? vagy óránként? Nekem eleinte HM-hez kéne 10k-nál valami turbó cucc szerintem
....így, hogy az Beta-Alanine hétköznapi használatban kilőve. Egy edzésen max 1,5órát vagyok hajlandó futni és ezt is csak max heti 1x
-
válasz
bandus
üzenetére
Finom tényleg ez a tropifrutti, de hidegben kemény lesz ez is, ergo nehezen rágható. Vasárnap próbáltam. Maradok annál télen, amit eddig is használtam, az nem ennyire finom, ellenben mindig puha marad. Én 1 gél (20 g ch) + 7 szem gumicukor (kb 35 g ch) + por bekeverve fél liter kulacsba (30 g ch) kombót próbálgatom most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
szoval mukodik az...na de kerem mit talaltam ma learazva,NA MIT? Adidas EVO SL 123euro...KOSARBAAA 

, a settenkedő gyilkos
havonta egyszer eleg.

.

Igaz akkor sem lett új 
) erdoben futni, biztosan senki nem jon mogottem
).